Χάλασε ο εξωτερικός σκληρός

Πριν λίγο καιρό χάλασε ο μικρός εξωτερικός σκληρός μου και δεν τον αναγνωρίζει κανένας υπολογιστής(δοκίμασα με 2-3 αλλά δεν έγινε τίποτα).Έχει λήξει η εγγύηση οπότε καλύτερα να πάρω ένα καινούργιο από το να τον στείλω για φτιάξιμο.Το μόνο κακό είναι ότι έχω αρχεία που θέλω εκεί μέσα και δεν μπορώ να τα πάρω.:frowning:
Που μπορώ να πάω για να τραβήξω αυτά τα αρχεία?

Πακετάκι…κάποιοι εξωτερικοί έχουν και δεύτερη θύρα usb για να συνδέονται με άλλον σκληρό ή με συσκευή π.χ. mp3…δες αν έχει και αν δουλεύει και κάνε μεταφορά από εκεί. Αλλίως μου φαίνεται δύσκολο…

τον βλεπεις σαν raw device? αν ναι, δηλαδη απλα στον αναγνωριζει αλλα δεν εχεις προσβαση τοτε κανε φορματ. μετα θα χρειαστεις το easy recovery και θα παρεις τα αρχεια σου.

Δεν τον αναγνωρίζει καν,αυτό είναι το πρόβλημα.Ούτε δεύτερη θύρα έχει.Θα ρωτήσω και σε κανα μουλτιράμα αν και δεν νομίζω να γίνουν και πολλα…

Απ’ ότι γνωρίζω υπάρχουν εταιρείες ανάκτησης δεδομένω, αλλά τα ποσά είναι εξωφρενικά πολλά. Γνωστή μου τη πάτησε με το δίσκο όπως εσύ περίπου, αλλά ευτυχώς τα περισσότερα τα είχε και στο σταθερό της.

Αν σου επεσε εφοσον ηταν ανοιχτος, τοτε κλαφτα.
Αν τα θελεις τοσο πολυ τα αρχεια, τοτε μπες εδω
http://www.anaktisis.gr/

και παρτυς τηλεφωνο για να σου πουνε καποια ενδεικτικη τιμη και να τους το πας.

Αν δεν εχεις να πληρωσεις για ανακτηση, τοτε δοκιμασε να το βαλεις στην καταψυξη για κανα 8ωρο (μεσα σε πλαστικο σακουλακι, και αφου αφαιρεσεις οσο περισσοτερο αερα γινεται).
Αν μετα το διαβασει, τοτε περνας οσο προλαβαινεις τα αρχεια σε αλλον σκληρο.

Επισης διαβσε και εδω
http://blog.bitcomet.com/post/68619/

Τις δοκιμές για να τον αναγνωρίσει ο υπολογιστής τις έκανες όλες με το ίδιο USB καλώδιο ή δοκίμασες και με κανένα άλλο? Μπορεί να ακούγεται ηλίθιο αλλά το ίδιο είχα πάθει και εγώ με το MP3 Player μου και τελικά έφταιγε το καλώδιο. Επίσης ο εξωτερικός δίσκος αποτελλείται από έναν απλό σκληρό δίσκο και ένα Case που τον μετατρέπει σε εξωτερικό. Aν τον βάλεις σε ένα άλλο Case μπορεί και να παίξει(αυτή είναι διαδικασία που πρέπει να την κάνεις με κάποιον που ξέρει αλλιώς μπορεί να τον καταστρέψεις).

Καταρχήν μην επιχειρήσεις να τον ανοίξεις ! Άμα δεν τον αναγνωρίζει καθόλου , ίσως να υπάρχει πρόβλημα στην πλακέτα της θήκης του σκληρού και ΟΧΙ ο σκλήρος σαν σκληρός. Βγάλτον απο αυτη τη θήκη και κουμπωσέ τον σε μια άλλη θήκη και δές.

Ούπς, τώρα είδα το πόστ του Δάρθ… :roll:

Παιδια οι εταιρειες ανακτησης το λιγοτερο που θα ζητησουν ειναι καμια πεντακοσαρου ε

Άντε ρε, τόσο πάει? και έχω και εγώ τα κέρατα μου στον εξωτερικό…:-k

δεν ειναι παραδοξως πολλα??:-k

μα υπαρχει και σοφτγουερ. File Scavenger ξερωγω, τετοιου τυπου

Δεν μου φαινονται πολλα, σε [περιπτωση που παντα μιλαμε για απαραιτητα αρχεια του επαγγελματος σου.
Καθηγητης του μεταπτυχιακου που εκανα στα Πληροφοριακα Συστηματα, ο οποιος δουλευε παραλληλα και στην intrasoft ως εξωτερικος συνεργατης, εστειλε τον σκληρο του Αμερικη (ΙΒΜ), του πηραν 3000 και ηταν υπερευχαριστημενος. Μπορεις να καταλαβεις το τι software και κωδικες ειχε.

Αλλα αν ειναι να πληρωσεις 500 ευρω για να ανακτησεις mp3, σειρες και τσοντες, ε τοτε πρεπει να χεις προβλημα :stuck_out_tongue: