Βοήθεια για μπάσο

Ένα μεγάλο μπάσο σαν αυτό http://tinyurl.com/yeoydfs είναι λάθος επιλογή γιά πρωτάρη?

Εμένα τέτοιου είδους φτηνά μπάσσα δεν μου γεμίζουν το μάτι! Κάτι τέτοιο σε καλή ποιότητα ναί(που συνήθως σημαίνει και πιο ακριβό)
Γιατί δεν παίρνεις ένα ωραίο και καλό fender ή ρώτα κάποιον πιο έμπειρο να σου πεί !! :slight_smile:

ποσα χρηματα σκεφτεσαι να δωσεις περιπου για αρχη???

Περίπου 300-350 για μπάσο αλλά δεν μου αρέσουν οι κλασσικές fender.

350 για μπασσο και μετα αλλα λευτα για ενισχυτη? Η συνολο 350 για ολα?

Φίλε μου άσχετα από το τι ποσό θες και δύνασαι να διαθέσεις για μπάσο η καλύτερη επιλογή για μπιγκίνερς είναι ένα fender. Θα δεις ότι μπορείς με αυτό να παίξεις όμορφα. Και αυτό στο λέει ένας άνθρωπος που αρνήθηκε να αγοράσει fender.

Πανος, μην εισαι τοσο απολυτος. Εγω οταν εψαχνα τι θα παρω (και εψαχνα αρκετο καιρο μην κανω μλκια), ετυχε να δοκιμασω και fender, αφου ακουγα οτι λεει κλπ κλπ, και στην τελικη οταν δοκιμασα κανα 2, δεν μου αρεσε ο χος που εβγαζε, σε σχεση με αλλα που ειχα δοκιμασει.Βεβαια, ειναι και στο ειδος μουσικης, για Ηαrd Rock ktl, μαλλον θα τον ικανοποιησει το φενδερ. Εμενα προσωπικα μου αρεσαν μπασσα με πιο βαρυ ηχο, γιαυτο πηρα και το ESP. Γιαυτο εγω προτεινω να μην βιαστει να αγορασει, να δοκιμασει οσο πιο πολλα μπορει να συγκρινει τιμες και ηχο,και αλλωστε για αρχη υπαρχουν πολυ καλα πακετακια απο διαφορες εταιριες που αξιζουν ασχημα, και ειναι πιο οικονομικα. Πχ παιρνεις μπασσο, ενοσχυτη κτλ με 250-300 και αν το μετανιωσεις η δεν σου αρεσει αργοτερα, το παρατας και η απωλεια δν ειναι τοοσ μεγλη. αλλα αν σκασεις 500-600 ευρω, τοτε ειναι πιο δυσκολο, ειδικα αν δεν σου αρεσει αυτο πουδιαλεξες στην συνεχεια

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Εγώ το προσέγγισα το θέμα με την ιδέα ότι πρώτα θα θέλει να μάθει βασικά πράγματα, και αργότερα να ελέγξει τι είδος ακριβώς θέλει να παίξει. Δεν θα επιμείνω στο Fender εάν θέλει να μάθει σε στιλ thrash ή death metal, αλλά για να ξεκινήσει επιμένω ότι είναι εξαιρετική επιλογή. Όσον αφορά το ESP μπάσο σου, εννοείται ότι είναι καλύτερο από κάποια αντίστοιχα της Fender. Είναι από τα καλύτερα, και για σχεδόν όλα τα είδη. Για ρίξε και κανά λινκ να το τσεκάρω, μπορεί να ζηλέψω και να πάρω και γω.

Βεβαια με 300-350 ευρω δεν παιρνεις fender, αλλα squier ετσι? :wink:

Υπαρχουν τα πολυ καλα (οπως λενε) vintage modified αλλα precision δεν θα παιρνα. Jazz θα το χτυπαγα.

Εγω με τη σειρα μου θα προτεινα το ibanez gsr200 που ειναι για μενα καλυτερο για αρχαριο σε θεμα ταστιερας και γενικα ευκολιας παιξιματος απ’τα squier και επισης πιο versatile στον ηχο οντας active p + J.

Δεν μας ειπες και τι θες να παιζεις αλλα αν κρινουμε απ’την εμφανιση του μπασου που εδωσες στο πρωτο ποστ μαλλον προς thrash, death, black σε κοβω. Οποτε εφυγες για ESP η Ibanez.

Εχω το Ibanez 200 και πιστευω ειναι πολυ καλο, μπορεις να πας απο τον Τριμη να το δοκιμασεις.