Δαιμόνια Νύμφη

Κάτι εντελώς εναλλακτικό το οποίο φαντάζομαι πολλοί δε θα το αγγίξουν καν. Πάντως αξίζει να υπάρχει ενα thread για αυτους. Όσοι δεν τους ξέρετε, λίγα απο wikipedia:

Οι Δαιμoνία Νύμφη δημιουργήθηκαν το 1994 από το Σπύρο Γιασαφάκη και την Εύη Στεργίου. Μετά από τέσσερα χρόνια δημιουργικής διαδικασίας κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Ο βακχικός χορός των νυμφών.

Το 1999 συναντούν τον Νικόλαο Μπρα, έναν κατασκευαστή οργάνων που ήδη από το 1980 ασχολούταν με την κατασκευή αρχαιοελληνικών οργάνων, όπως η λύρα, ο βάρβιτος, η αρχαία κιθάρα και άλλα. Συνεργάζονται μαζί του και εμφανίζονται για πρώτη φορά ζωντανά στο Αναγεννησιακό φεστιβάλ Ρεθύμνου και αλλού.

Ταυτόχρονα κυκλοφορούν το mini-CD demo “Τυρβασία”, το οποίο κάνει την εμφάνισή του σε περιοδικά μέταλ, όπως το Metal Hammer και το Metal Invader, παρότι απέχει μουσικά από την υπόλοιπη ύλη των περιοδικών. Ειδικότερα το Metal Invader περιλαμβάνει και δύο τραγούδια των Δαιμόνια Νύμφη σε συλλογές που δίνονται δώρο μαζί με το περιοδικό και γράφει διθυραμβικές κριτικές για αυτούς. Οι εμφανίσεις αυτές, αλλά και το συγκρότημα του αδελφού του Σπύρου Γιασαφάκη οι Fiendish Nymphe (στους οποίους ο Γιασαφάκης συμμετέχει), με παρόμοια θεματολογία, αλλά με Black metal μουσική, κάνουν τους Δαιμόνια Νύμφη σχετικά γνωστούς σε αυτούς τους μουσικούς κύκλους.

Στη συνέχεια, το Σεπτέμβριο του 2002, το συγκρότημα κάνει ένα μεγάλο βήμα στην πορεία του. Υπογράφουν συμβόλαιο με την γαλλική εταιρεία Prikosnovenie και κυκλοφορούν τον ομώνυμο δίσκο τους. Στο δίσκο συμμετέχει σε ένα τραγούδι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στα φωνητικά, ενώ χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά οι αντιγραφές των αρχαιοελληνικών οργάνων του Νικόλαου Μπρα.

Δύο μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο, το συγκρότημα σε συνεργασία με την Αυστραλή Λουίζα Τζον Κρολ (Louisa John Krol), τον Ιταλό Φραντσέσκο Μπαντσίνι (Francesco Banchini) (μέλος των Αταράξια και των Γκορ) και τους Γάλλους Λις (Lys) κυκλοφορεί το δίσκο “Love Sessions”.

Πέρα από τα δύο μέλη του συγκροτήματος, στις ζωντανές εμφανίσεις τους την εκτέλεση συμπληρώνουν οι Μαρία Στεργίου (αδελφή της Εύης Στεργίου), Χρήστος Κουκάρας, Δάφνη Κοτσιάνη, Βαγγέλης Πασχαλίδης.

Ένα ενδεικτικό

Όταν τους πρωτοάκουσα και ειδα μου θύμησαν πολύ τους τεράστιους CORVUS CORAX κι εκει π έλεγα οτι δεν προκειτε να δουμε ποτέ τέτοια στην Ελλάδα μαθαίνω για τους Δαιμόνια Νύμφη. Βέβαια δεν υπάρχει η χρηματική υποστήριξη για να δούμε κάτι τοσο μεγάλο όπως Corvus Corax.

O νταρκ οβ δε σαν ακουει Δαιμονια Νυμφη και Κορβους Κοραξ:!::!::!::!:

:metal:

Τους ξέρω, έχω και άλμπουμ τους και μου αρέσουν !

Νομίζω ότι έχουν συνεργαστεί και με τον Ψαραντώνη. Νταρκ, ξέρεις κάτι σχετικό;

Χοχοχο, τους ξερω σαν μπαντα, παιζουν καλη μουσικη. Εχω “κοντρα” με ενα απο τα μελη τους (για χαζο λογο, ομως αυτο δεν εχει σημασια), αλλα αυτο δεν αλλαζει το ο,τι παιζουν ωραια μουσικη.

Δεν ξέρω αρκετά. Τώρα τους ανακάλυψα :oops:

Αν θυμαμαι καλα ξεκινησαν σαν project και μετα εξελλιχθηκαν σε κανονικη μπαντα…Το original συγκροτημα ηταν οι Fiendish Nymp και επαιζαν black metal…