ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

πολυ ωραιο γκολ.θα καταφερουν και τριτο?

A ρε Ουρουγουάη. Λίγα λεπτά ακόμα και θα ισοφάριζε…

Λοιπόν… το φαβορί επικράτησε τελικά. Η Ολλανδία έκανε 5-6 το πολύ ευκαιρίες και έβαλε 3 γκολ. Άλλες ομάδες κάνουν δεκάδες ευκαιρίες και δεν βάζουν κανένα. Αυτό πιστεύω λέει πολλά… αν μη τι άλλο ξέρουν να είναι ουσιαστικοί, και αν και δεν ήταν πάρα πολύ καλύτεροι των Ουρουγουανών, άξιζαν τη νίκη.

Η Ουρουγουάη φεύγει με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Μένει να δούμε αν θα έχει διάρκεια ως ομάδα και αν θα μπορέσει να σπάσει το μονοπώλιο της Βραζιλίας και της Αργεντινής όσο αφορά τα μεγάλα ονόματα της λατινικής αμερικής…

Ελπίζω να δούμε τελικό με Γερμανία τώρα, για να χαρούμε μπαλίτσα. 8) (δε συμπαθώ πολύ τους Γερμανούς, αλλά τους προτιμώ απο την Ισπανία)

Σωστή η λογική σου, έλα όμως που δε λέγεται κρόυφ αλλά κάπως σαν κράουιφ. Έτσι και ο άλλος λέγεται κά(ου)ιτ. Τουλάχιστον αυτά μου είχε πει ένας που σπουδάζει Ολλανδία, οπότε μην πάρω και όρκο

Πάντως στη Βικιπαίδεια λέει ότι ο Cruyff προφέρεται κάπως μεταξύ Κρόιφ, Κράιφ και Κράουφ.

Τσεκαρε εκεί που λέει pronunctiation.

γρακχε ειδες τι εκανε ο βρωμοολλανδικος θιασος του ρομπεν…??? :lol:

Πολυ ωραιο παιχνιδι!Αν και εχασε η ομαδαρα δεν με πειραζει.Πιστευω οτι της Ολλανδιας της αξιζει ενα μουντιαλ.Η ουρουγαη εχει 2 ουτως η αλλως.Και τωρα για την παιχνιδαρα αυριο ειμαστε με την Ισπανια αν και δυσκολα τα πραγματα μπροστα σε τετοια Γερμανια.

Ε άρα τί σκούζετε όταν τον άλλο τον φωνάζουνε κατά βούληση Κόιτ/Κάιτ/Κάουτ κτλ. Όπως και να χει μέσα είναι!

Πραγματικά δεν το περίμενα με τίποτα ε! :lol::lol:

Πάντως, ματς-καθρέπτης του τρέχοντος Μουντιάλ αυτό που έγινε σήμερα: μέτριο προς καλούτσικο θέαμα (και μέχρι εκεί), αλλά φουλ συγκινήσεις/αγωνία κτλ.

Εντάξει, απ’ το ολότελα, που λένε…

Και οι δυο ομάδες μου ήταν και είναι τρομερά συμπαθείς, οπότε όποια και να περνούσε εγώ θα γούσταρα και θα την υποστήριζα και στον τελικό. Οπότε εννοείται ότι υποστηρίζω Ολλανδία στον τελικό, είτε απέναντι σε Γερμανία, είτε απέναντι σε Ισπανία. Και μακάρι να το πάρει, αν και θα είναι κάπως ειρωνικό από ιστορικής άποψης, γιατί η τωρινή Ολλανδία από πλευράς ποιότητας δε συγκρίνεται ούτε προφανώς με τη μεγάλη ομάδα του '88 (καλά για '74-'78 ούτε λόγος), αλλά για μένα πιθανότατα ούτε και με την ομαδάρα του '98.

Αλλά αυτά έχει η μπάλα!

Ένα hail στην Ουρουγουάη που σήμερα έπαιζε εντελώς πετσοκομμένη και “μισή”, αλλά για άλλη μια φορά πούλησε πανάκριβα το τομάρι της και έπεσε ηρωικά απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο. Γενικά ήταν χαρά Θεού να βλέπεις μια τόσο ιστορική ομάδα να επιστρέφει έτσι τρανταχτά στο προσκήνιο- μακάρι να συνεχίσει έτσι και να εδραιώσει εκ νέου τη θέση της στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Και όπως συζητούσα χτες με τον Deckard, τώρα μένει να ξαναγίνει κάποτε ισχυρή η ιστορική Ουγγαρία για να χαρούμε όσοι διαβάζουμε την ιστορία του ποδοσφαίρου σα να διαβάζουμε μυθιστορήματα επικής φαντασίας - δηλαδή, με δέος και ρομαντική διάθεση.

Αν και για την Ουγγαρία αυτό μάλλον θ’ αργήσει πολύ, αν γίνει ποτέ…

τουλαχιστον οι ισπανοι δεν εχουν την αμυνα που ειχαν οι αργεντινιοι για να κατσουν να φανε τεσσαρα

Kρίμα, αν έμπαινε νωρίτερα το δεύτερο θα ισοφαριζε η ομάδα…Δεν τους μπορώ τους Ολλανδούς με τίποτα, πιο αδερφίστικους πανυγυρισμούς και φιλάθλους δεν έχει άλλη ομάδα. Χορεύουν σα χαζεμένα στις κερκίδες λες και είναι στα παιχνίδια χωρίς σύνορα! Και οι γκόμενες σαν μικρές ολλανδέζες!

Ρε ειλικρινά, θα το ξαναπώ: άσχετα αν κάποιος υποστηρίζει Ολλανδία ή όχι, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΟΣΗΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Μ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ :!:

εμενα βασικα μου την σπαει ο van persie που παει σαν μπαλαρινα

Ρε η ολλανδια αξιζει ενα μουντιαλ κατα τη γνωμη μου.Ποτε δεν ημουν υποστηρικτης της αλλα στον τελικο ειμαι μαζι της οποιος και αν περασει.

εντιτ:Ο βαν περσι ειναι παιχταρας.

Aπορώ πως μπήκανε 5 γκολ σε ένα τέτοιο ματς απο τόσο μονοδιάστατες ομάδες που δεν ξέρουν να κάνουν μια της προκοπής επίθεση.

Τίποτα για μένα κακό παιχνίδι και το φανταζόμουν απο πριν, οι δύο αυτες ομαδες είναι μαχητικές, επιμονες και συμπαγείς τπτ άλλο. Φαντάσου τώρα να πάρει αυτή η Ολλανδία τρόπαιο και να μην το έχουν παρει άλλες και αλλες ομάδες τους παλαιότερων χρόνων.

Τεσπα, περί ορέξεως, ο ένας φιναλίστ είναι η πιο επιμένουσα ομάδα, όχι η καλύτερη…Η καλύτερη μαλλον είχε Ντούγκα και κάλο στον εγκέφαλο…

Αυριο τώρα να δούμε…Πάντως μέχρι στιγμής η μόνη ομάδα που έχει παίξει όχι τεχνικά θεαματικό, αλλά όλα τ’αλλα, στρωτό, όμορφο, κάθετο, γρήγορο (με απλά λόγια ΜΟΝΤΕΡΝΟ) ποδόσφαιρο ειναι η Γερμανία, η συμπάθεια μου σε αυτο το Μουντιάλ, ελπίζω να περάσει ο καλύτερος αυριο, και η Ισπανία χρωστάει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα μεγάλο παιχνίδι στη διοργάνωση.

Νοσηρό :stuck_out_tongue: Δηλαδή εσύ βλέπεις τους οπαδούς της και λες πο πο τι πόρωση ένα πραμα, όχι ποιος άφησε άυτο το θίασο στο γήπεδο? Ούτε να πανυγιρίσουν δεν ξέρουν. Έδειχνε ένα ζευγάρι συνέχεια και χοροπήγαγαν σαν κουταβάκια…Τώρα μεταξύ σοβαρού και αστέιου τα λέω αυτά, αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά δεν μου βγάζει κάτι να στηριχτώ σε αυτό για να την υποστηρίξω…ποιο είναι το σπεσιαλ στοιχείο εκείνο που έχει για να ξεχωρίζει η Ολλανδία? Ή οι φάτσες τους ξερωγω δεν θυμίζουν μπαλαδοφατσες μεγαλομένες σε αλάνες, αλλά μάλλον σε σικάτα γυμναστήρια…

καλα ρε σεις συγκρινετε γενικα φιλαθλους απο τα ματς του μουντιαλ? δηλαδη οι δικοι μας ηταν αλανια???

δεν λες που εχουμε τουλαχιστον τετοιους φιλαθλους γιατι απο ομαδα…:slight_smile:

οσοι αγαπουν το ποδοσφαιρο και οχι τις φανελες
οσοι βλεπουν με τα ματια του μυαλου κ οχι της καρδιας

θελουν γερμανια να το σηκωσει φετος (στο επομενο μουντιαλ βλεπουμε)

γιατι εχει παιξει το καλυτερο ποδοσφαιρο
γιατι δεν εκατσε να χασει στο τελευταιο ματς για να μην διασταυρωθει με αγγλια/γερμανια/ισπανια
γιατι δεν ειναι της καθυστερησης και της κλωτσιας και του πεσιματος

γερμανια.

ολα τα αλλα ειναι κουβεντες για να περναει η ωρα μαγκες

υγ : την αγαπη μας στο μαγευτικο αμστερνταμ 8)

Όλα τα συγκρίνουμε…έτσι έχει χαβαλέ το πράμα! :stuck_out_tongue:

Σωστος:!:…Τι παει να πει αξιζει η ολλανδια.Και η Μποτσουανα πριν 200 χρονια ειχε καλη εθνικη αλλα δεν πηρε τιτλο.