ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

Νωρίς είναι ακόμα βέβαια για το μουντιάλ, αλλά μιας και τα προκριματικά φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους, ας αρχίσουμε από τώρα σχολιάζοντας ότι αφορά την διοργάνωση, ποιοι αποκλείστηκαν, ποιοι πέρασαν και αργότερα και την κλήρωση των ομίλων.
Αφορμή λαμβάνω από την αγαπημένη μου ομάδα, η οποία πάει να μας τρελάνει όλους, καθώς είναι μια ανάσα από την πρόκριση, αλλά και μια ανάσα από τον αποκλεισμό.
Τα ξημερώματα η Αργεντινή τελικά τα κατάφερε, έστω και στο 94 να νικήσει το Περού 2-1 στο Μονουμεντάλ. Προηγήθηκε με τον Ιγουαίν στο 47, το Περού ισοφάρισε στο 90, για να λυτρώσει όλο το Μονουμεντάλ στο 94 ο Παλέρμο, κάνοντας τον Μαραντόνα να κάνει βουτιές στο λασπομένο τερέν (άρχισε καταρακτώδης βροχή από το 70 περίπου). Κέρδισε όμως και η Ουρουγουάη στο 94 με πέναλτι του Φορλάν 1-2 μέσα στο Εκουαδόρ και τα πράγματα τώρα έχουν ως εξής στη Νότιο Αμερική:

Νότιος Αμερική
Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί

  1. Βραζιλία 16 33
  2. Παραγουάη 17 33
  3. Χιλή 17 30
  4. Αργεντινή 17 25
  5. Ουρουγουάη 17 24
  6. Εκουαδόρ 17 23
  7. Βενεζουέλα 17 21
  8. Κολομβία 17 20
  9. Βολιβία 16 12
  10. Περού 17 10

Τελευταία αγωνιστική 14/10
Περού - Βολιβία
Βραζιλία - Βενεζουέλα
Χιλή - Εκουαδόρ
Παραγουάη - Κολομβία
Ουρουγουάη - Αργεντινή

*Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στο ΠK και ο πέμπτος παίζει αγώνα μπαράζ με τον τέταρτο της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.

Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι αν στο ντέρμπι Ουρουγουάης - Αργεντινής την Τετάρτη επικρατήσουν οι γηπεδούχοι και το Εκουαδόρ κάνει διπλό στην αδιάφορη Χιλή (Βραζιλία, Παραγουάη και Χιλή έχουν εξασφαλίση απ ευθείας συμμετοχή) τότε η Αργεντινή μένει εκτός μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1970.
Νομίζω ότι αυτό, πέρα από εμάς τους φανς αυτής της ομάδας, θα είναι κακό για την ίδια τη διοργάνωση (μουντιάλ χωρίς Μέσι, Αγουέρο, Ιγκουαίν, Τέβες, Μασεράνο, Μάξι κτλ και γενικά χωρίς την παρουσία μιας ομάδας που είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα νομίζω είναι πλήγμα, είτε την συμπαθεί κανείς είτε όχι).
Την Τετάρτη λοιπόν παίζουμε τελικό (γι αυτό άλλαξα και το άβαταρ) μέσα στην Ουρουγουάη (τη μικρή αργεντινή, όπως τη λένε). Υπάρχουν και οι τρείς πιθανότητες (να παραμείνει η Αργεντινή 4η και να εξασφαλίσει απ ευθείας συμμετοχή, να τερματίσει 5η και να πάει στα μπαράζ ή να τερματίσει 6η και πάπαλα η ιστορία…)
Τι φταίει και φτάσαμε ως εδώ;; Σίγουρα η Αργεντινή δεν είναι η 5η - 6η ομάδα του ομίλου βάση ρόστερ. Ο Μαραντόνα όμως, γιατί νομίζω ότι είναι εκεί όλο το πρόβλημα, στην καλύτερη περίπτωση δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίχτες του.
Ψάχνοντας βαθύτερα, μάλλον δεν είναι καλός προπονητής. Για την ακρίβεια δεν είναι ακόμα προπονητής και κατά την άποψη μου δεν μπορεί να γίνει κιόλας. Αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα (προσωπικά, δικά του), δεν έχει ένα πλάνο, μια τακτική, είναι πολύ παρορμιτικός. Όμως να αλλάξει μέχρι την Τετάρτη δεν γίνεται. Και εδώ ελλοχεύουν 2 κίνδυνοι. Ή να αποκλειστεί η Αργεντινή από το μουντιάλ και να ξεφορτωθεί τον Ντιέγκο (δεν ακυρώνονται οι μεγάλες στιγμές που έχει προσφέρει σε όλους τους λάτρεις του αθλήματος, άλλο αυτό όμως και άλλο ο Μαραντόνα ως προπονητής) ή να περάσει η Αργεντινή και να τον φορτωθεί και για το Μουντιάλ, οπότε η καταστροφή θα έρθει εκεί. Ας περάσει πάντως τώρα και μετά βλέπουμε…
Έλα ρε ΑRGENTINA, είσαι η πιο Heavy Metal ομάδα του πλανήτη, δείξτο έστω και την τελευταία στιγμή!

ΥΓ Φυσικά το θέμα της Αργεντινής (αν και το θεωρώ σπουδαίο για τη διοργάνωση συνολικά) δεν πρέπει να μονοπωλήσει αυτό το θρεντ. Γράφουμε εδώ για όλες τις ομάδες. Αυτές που πέρασαν, αυτές που αποκλείστηκαν και αυτές που ακόμα το παλεύουν.

Δεν πρωτοτυπώ και συνεχίζω με Αργεντινή. Είμαι λάτιν φαν και όσο περνάν τα χρόνια υποστηρίζω όλο και πιο πολύ Ουρουγουάη (είμαι άσχημα γιατρέ μου;). Θα ήθελα να είμαι σε αυτό το παιχνίδι, όσο τίποτα στον κόσμο. Πιστεύω ότι αυτό είναι εμπειρία ζωής και αποτελεί τουπέρτατο ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ εθνικών ομάδων. Και για να μη νομίζει κανείς, αν περάσει η Αργεντινή θα είμαι μαζί της…:stuck_out_tongue:

Ε, και γω την συμπαθώ την Ουρουγουάη, αλλά η Αργεντινή είναι …πάθος.
Υπάρχει σενάριο να περάσουν και οι δύο. 2 σενάρια μάλιστα. Καταρχίν αν χάσει το Εκουαδόρ στη Χιλή περνάνε και οι δύο (η μια στα μπαράζ βέβαια) ότι κι αν γίνει μεταξύ τους. Η αν φέρει χ το εκουαδόρ και χ μεταξύ τους, περνά κατευθείαν η Αργεντινή και η Ουρουγουάη στα μπαράζ.

Εγώ θέλω να το σηκώσει η Αργεντινή με τον Ντιέγκο!

δυο ομαδες ανεκαθεν λατρευω. αργεντινη και ολλανδια. ειδικα για την αργεντινη εχω μεγαλη αδυναμια (για αυτο και τους προτιμω και εναντι των βραζιλιανων στον ολυμπιακο) και εκνευριζομαι οταν τοσο καλοι παιχτες δεν μπορουν να πετυχουν κατι καλυτερο εδω και τοσα χρονια. απο την αλλη και η ολλανδια (οπως εκανε την εποχη του μεγαλου Μαρκο…), ενω μπορει να διδαξει ποδοσφαιρο δεν το δειχνει ειδικα στα κρισιμα ματς.
anyway Chrisp με τον ντιεγκο δεν βλεπω προκοπη δυστυχως. ειναι φανερο απο τα προκριματικα.

Ας περάσει πρώτα και το Μουντιάλ είναι εντελώς άλλη υπόθεση.
Εκεί κουμάντο κάνουν ανέκαθεν οι παίκτες. :wink:

Δικός μας είσαι και συ;
Αυτό θα ήταν ιδανικό σενάριο, λίγο δύσκολο όμως γιατί όπως είπα ο Ντιέγκο δεν είναι προπονητής (ακόμα τουλάχιστον) και επίσης μπορεί να κάνει μπάχαλο την ψυχολογία μιας ομάδας με τα καμώματα του. Ή και να ανεβάσει αυτήν την ψυχολογία στα ύψη. Θα δείξει…

ΥΓ Υπάρχει ένα ενδιαφέρον στατιστικό - ιστορικό στοιχείο εδω και θα το αναφέρω, αν και δεν πιστεύω σε τέτοια πράγματα (μου αρέσει το συγκεκριμένο όμως):
Η Βραζιλία στα πέτρινα χρόνια της έκανε 24 χρόνια να σηκώσει κούπα (1970 η τελευταία με Πελέ, 1994 η πρώτη από τις πρόσφατες).
24 ήταν και τα πέτρινα χρόνια της Ιταλίας. 1982 με 2006.
Το 2010 συμπληρώνονται 24 πέτρινα χρόνια για την Αργεντινή (από το 1986). Λες;;;
Κάτσε να πάμε στο μουντιαλ βέβαια πρώτα πρώτα και μετά βλέπουμε

Εδω συμφωνω και επαυξανω.

Ακριβώς το ίδιο και εγώ. Το είπα ήδη, είμαι φανατικός Αργεντίνος, αλλά η αμέσως επόμενη συμπάθεια μου είναι η Ολλανδία (δεν μπορεί να σου αρέσει η μπάλα και να μην συμπαθείς αυτή την ομάδα).

Εννοείται ότι αγαπάμε Ολλανδία, εγώ έχω και μια αρκετά μεγάλη συμπάθεια προς Πορτογαλία (όχι στον Ρονάλντο πλέον όμως :p) και Σερβία. Επίσης πάντοτε υποστηρίζω την αφρικάνικη ομάδα που θα ξεπεταχτεί στη διοργάνωση (Καμερούν '90, Νιγηρία '94, Σενεγάλη '02).

Όσο για τον Ντιέγκο τώρα. Προπονητής καλός σίγουρα δεν είναι, δεν πιστεύω όμως ότι είναι και άσχετος. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για εναν άνθρωπο που όλοι του οι παίκτες λατρεύουν ως ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) φυσιογνωμία και πιστεύω ότι αυτό τους αγχώνει. Θέλουν να πάνε στο μουντιάλ ΚΑΙ για τον Μαραντόνα. Άλλωστε για να μην του δίνουμε και όλα τα άδικα, ανάλογα ρόστερ είχε ανέκαθεν η Αργεντινή αλλά σε όλες τις τελευταίες διοργανώσεις τζίφος.

Ας περάσει τώρα κατευθείαν (να μην έχει και μπαράζ) και στο μουντιάλ ο Ντιέγκο αυτό που χρειάζεται είναι να τους φτιάξει την ψυχολογία. Τα μουντιάλ είναι τόσο ξεχωριστά γιατί πρωταγωνιστούν σχεδόν αποκλειστικά οι παίκτες.

Κοίτα κρις, σίγουρα οι παίχτες παίζουν τον καθοριστικό ρόλο, αρκεί να παίζουν. Το λέω γιατί ο Πέκερμαν πχ αποκλείστηκε από την Γερμανία το 2006 έχοντας στον πάγκο Μέσι, Τέβες, Σαβιόλα (που είχε κάνει πολύ καλό τουρνουά) και άλλους.
Θέλω να πω ότι παίζει και ο προπονητής τον ρόλο του.
Όμως σίγουρα το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η πρόκριση (έστω και στα μπαράζ, ο τέταρτος της κεντρικής και βόρειας αμερικής δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή ποιος είναι, αλλά σίγουρα η Αργεντινή τον έχει, αν και καλό είναι να μην μπλέξεις).
Εκεί μπορεί και ο Ντιέγκο να βρεθεί στο στοιχείο του, είναι μαθημένος στις μεγάλες διοργανώσεις και να καταφέρουμε και μεις να κλείσουμε τα δικά μας 24 πέτρινα χρόνια με επιστροφή στην κορυφή.

Εγω ειμαι φαν Αγγλιας, Πορτογαλιας και Κροατιας

Η Αγγλια πηγε αερας στα προκριματικα, αλλα μας τα χαλαει παντα στην τελικη φαση. Με Καπελο ισως σοβαρεψουν καπως.

Η Πορτογαλια παει μπαραζ, οποτε δεν γνωριζουμε αν θα παει και μουντιαλ

Η Κροατια δυστυχως εμεινε εξω, καθως για να παει εστω μπαραζ πρεπει η Ουκρανια να χασει απο την Ανδορρα (καλο… \:D/)

Η Βραζιλια μου ειναι αντιπαθης και οποτε την πετανε οξω χαιρομαι… αλλα απ’οτι φαινεται παει να κατακτησει 2 σερι μουντιαλ (2010,2014)

Εμενα μ’αρεσει και η Παραγουαη,ή οποια ειχε καλη ομαδα παλια αλλα τωρα αστα να πανε.Επισης και το μεχικο παιζει πανεμορφη μπαλα.

O Kαπέλο είναι πιστεύω ότι καλύτερο συνέβει στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια (από Ρόμπσον εποχή ίσως;). Καλό υλικό έχουν, ευκαιρία είναι να κάνουν κάτι καλό.
Την Πορτογαλία δεν την πιστεύω για μεγάλα πράγματα, ακόμα και αν περάσει.
Η Κροατία, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα; Αν εξερέσουμε το φοβερό τουρνουά του 1998 πάντα καταφέρνει να διαψεύδει τις όποιες προσδοκίες.
Για την Βραζιλία μην είσαι σίγουρος ότι θα πάρει 2 σερί μουντιάλ. Ας μιλήσουμε πρώτα γι αυτό που έρχεται. Σίγουρα είναι εκ των φαβορί, ίσως το μεγαλύτερο, από την άλλη όμως υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να την κοντράρουν. Θέλω να πω δεν είναι αχτύπητη.

Η Παραγουάη έχει κάνει εξερετικά προκριματικά, να δούμε όμως στην τελική φάση, όπου συνήθως δεν τα πάει και πολύ καλά…
Το Μεξικό ναι! Είναι πια μια παραδοσιακά καλή και αξιοπρεπείς ομάδα του ΠΚ. Και συνήθως παίζει και όμορφο ποδόσφαιρο. Σίγουρα έχει δυνατότητες για κάτι καλό.

Πολυ ομορφο θεαμα προσεφεραν απλοχερα και οι τσεχοι απο οτι θυμαμαι.

Οι Τσέχοι την χρονιά που πήρε η Ελλάδα το γιούρο, ήταν η πιο θεαματική ομάδα του τουρνουά. Επίσης το 1996 που το έχασαν στον τελικό με τους Γερμανούς με γκολ - ξαφνικό θάνατο όπως λεγόταν τότε (Όλιβερ Μπίρ(χ)οφ ε; θυμάμε καλά;) , και πάλι θεωρώ ότι ήταν η θεαματικότερη ομάδα του τουρνουά. Αλλά μάλλον οι Τσέχοι είναι ομάδα των Euro (αν θυμάμε καλά ως ενωμένη Τσεχοσλοβακία έχουν κατακτήσει και ένα το 1976). Σε μουντιάλ δεν έχουν κάνει σπουδαία πράγματα.

Ακριβως.Και ημουν σχεδον σιγουρος οτι θα χαναμε.Που να ηξερα…

Γενικοτερα στα μουντιαλ φαινονται αλλες ομαδες.

Θελω να παρει κουπα η νιγηρια να τελειωνουμε τις αναλυσεις:p

Κοίτα, πλάκα πλάκα, το μουντιάλ γίνεται στην αφρική, στα τελευταία μουντιάλ πάντα μια αφρικανική ομάδα ξεχωρίζει, αυτή που θα ξεχωρήσει σ’ αυτό εδώ, ίσως να δεχθεί και λίγο σπρώξιμο, οπότε … όχι δεν νομίζω να το πάρει, αλλά μια τετράδα ίσως;;

Μακαρι φιλε μ.Εχω βαρεθει καθε χρονο ευρωπη και λατινους.Ας δουμε και τιποτα αλλο.

Α ρε Τσεχια ομαδαρα :frowning: Πουστη Μπιρχοφ !

Βαριεμαι να μιλησω για μπαλα τωρα,αλλα ρε πουστη μου δεν ειναι αδικο για την Λατινικη Αμερικη
να περνανε 4 με 5 ομαδες στο Μουντιαλ ?