Νωρίς είναι ακόμα βέβαια για το μουντιάλ, αλλά μιας και τα προκριματικά φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους, ας αρχίσουμε από τώρα σχολιάζοντας ότι αφορά την διοργάνωση, ποιοι αποκλείστηκαν, ποιοι πέρασαν και αργότερα και την κλήρωση των ομίλων.
Αφορμή λαμβάνω από την αγαπημένη μου ομάδα, η οποία πάει να μας τρελάνει όλους, καθώς είναι μια ανάσα από την πρόκριση, αλλά και μια ανάσα από τον αποκλεισμό.
Τα ξημερώματα η Αργεντινή τελικά τα κατάφερε, έστω και στο 94 να νικήσει το Περού 2-1 στο Μονουμεντάλ. Προηγήθηκε με τον Ιγουαίν στο 47, το Περού ισοφάρισε στο 90, για να λυτρώσει όλο το Μονουμεντάλ στο 94 ο Παλέρμο, κάνοντας τον Μαραντόνα να κάνει βουτιές στο λασπομένο τερέν (άρχισε καταρακτώδης βροχή από το 70 περίπου). Κέρδισε όμως και η Ουρουγουάη στο 94 με πέναλτι του Φορλάν 1-2 μέσα στο Εκουαδόρ και τα πράγματα τώρα έχουν ως εξής στη Νότιο Αμερική:
Νότιος Αμερική
Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
- Βραζιλία 16 33
- Παραγουάη 17 33
- Χιλή 17 30
- Αργεντινή 17 25
- Ουρουγουάη 17 24
- Εκουαδόρ 17 23
- Βενεζουέλα 17 21
- Κολομβία 17 20
- Βολιβία 16 12
- Περού 17 10
Τελευταία αγωνιστική 14/10
Περού - Βολιβία
Βραζιλία - Βενεζουέλα
Χιλή - Εκουαδόρ
Παραγουάη - Κολομβία
Ουρουγουάη - Αργεντινή
*Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στο ΠK και ο πέμπτος παίζει αγώνα μπαράζ με τον τέταρτο της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.
Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι αν στο ντέρμπι Ουρουγουάης - Αργεντινής την Τετάρτη επικρατήσουν οι γηπεδούχοι και το Εκουαδόρ κάνει διπλό στην αδιάφορη Χιλή (Βραζιλία, Παραγουάη και Χιλή έχουν εξασφαλίση απ ευθείας συμμετοχή) τότε η Αργεντινή μένει εκτός μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1970.
Νομίζω ότι αυτό, πέρα από εμάς τους φανς αυτής της ομάδας, θα είναι κακό για την ίδια τη διοργάνωση (μουντιάλ χωρίς Μέσι, Αγουέρο, Ιγκουαίν, Τέβες, Μασεράνο, Μάξι κτλ και γενικά χωρίς την παρουσία μιας ομάδας που είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα νομίζω είναι πλήγμα, είτε την συμπαθεί κανείς είτε όχι).
Την Τετάρτη λοιπόν παίζουμε τελικό (γι αυτό άλλαξα και το άβαταρ) μέσα στην Ουρουγουάη (τη μικρή αργεντινή, όπως τη λένε). Υπάρχουν και οι τρείς πιθανότητες (να παραμείνει η Αργεντινή 4η και να εξασφαλίσει απ ευθείας συμμετοχή, να τερματίσει 5η και να πάει στα μπαράζ ή να τερματίσει 6η και πάπαλα η ιστορία…)
Τι φταίει και φτάσαμε ως εδώ;; Σίγουρα η Αργεντινή δεν είναι η 5η - 6η ομάδα του ομίλου βάση ρόστερ. Ο Μαραντόνα όμως, γιατί νομίζω ότι είναι εκεί όλο το πρόβλημα, στην καλύτερη περίπτωση δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίχτες του.
Ψάχνοντας βαθύτερα, μάλλον δεν είναι καλός προπονητής. Για την ακρίβεια δεν είναι ακόμα προπονητής και κατά την άποψη μου δεν μπορεί να γίνει κιόλας. Αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα (προσωπικά, δικά του), δεν έχει ένα πλάνο, μια τακτική, είναι πολύ παρορμιτικός. Όμως να αλλάξει μέχρι την Τετάρτη δεν γίνεται. Και εδώ ελλοχεύουν 2 κίνδυνοι. Ή να αποκλειστεί η Αργεντινή από το μουντιάλ και να ξεφορτωθεί τον Ντιέγκο (δεν ακυρώνονται οι μεγάλες στιγμές που έχει προσφέρει σε όλους τους λάτρεις του αθλήματος, άλλο αυτό όμως και άλλο ο Μαραντόνα ως προπονητής) ή να περάσει η Αργεντινή και να τον φορτωθεί και για το Μουντιάλ, οπότε η καταστροφή θα έρθει εκεί. Ας περάσει πάντως τώρα και μετά βλέπουμε…
Έλα ρε ΑRGENTINA, είσαι η πιο Heavy Metal ομάδα του πλανήτη, δείξτο έστω και την τελευταία στιγμή!
ΥΓ Φυσικά το θέμα της Αργεντινής (αν και το θεωρώ σπουδαίο για τη διοργάνωση συνολικά) δεν πρέπει να μονοπωλήσει αυτό το θρεντ. Γράφουμε εδώ για όλες τις ομάδες. Αυτές που πέρασαν, αυτές που αποκλείστηκαν και αυτές που ακόμα το παλεύουν.