ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

η καλυτερη ομαδα ειναι και αξια πρωταθλητρια. τα εχουν παρει ολα και το αξιζουν με το παραπανω. τους ολλανδοους τους κρεμασε ο ρομπεν…

Λοιπόν, αναμενόμενο ότι οι Ολλανδοί δεν θα είχαν λύσεις, δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα απο το Ρόμπεν για 120 λεπτά. Ο Φαν Πέρσι μια καλή σημαδούρα, αμφιβάλλω και μόνος με το τέρμα αν θα έβαζε γκολ. Γενικά επιθετικό πλάνο μονοδιάστατο σχεδόν τίποτα βσκ…μου θύμιζε Εθνική Ελλάδος.

Το σήκωσε η πληρέστερη ομάδα, η ομάδα που αν και σε κακή βραδιά, έχει τις απαραίτητες λύσεις και το μεγαλύτερο πλουραλισμό επιλογών. Τσάβι, Ινιέστα απλά καθάρισαν την παραταση και το κακό θέαμα του τελικού μαζί με το όποιο σασπένς έλαβαν τέλος. Χαίρομαι για την επιβράβευση της Ισπανίας, μιας ομάδας που χτίζεται μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια, δεν χαίρομαι βεβαίως για την μέτρια εικόνα της στον τελικό.

Κρίμα για τους Ολλανδούς πάντως τα τόσα σκληρά μαρκαρίσματα, οι κάρτες και οι αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες.

στην παράταση παίχτηκε καλή μπάλα.
η ισπανία είναι η δίκαια πρωταθλήτρια.ήταν η μόνη ομάδα αυτού του μουντιάλ που θα μνημονεύεται μετά από κάποια χρόνια ακριβώς όπως η γαλλία του 1998-2000.βέβαια το παράδοξο είναι πως η ισπανία πήρε το πρώτο της μουντιάλ με την καθοριστική συνδρομή της βαρκελώνης…
πάντως αν στη θέση του ρομπέν ήταν ο μέσι θα τις είχε καθαρίσει τις φάσεις.λίγο μυαλό θέλει εκεί.

καλά πώς αντέξατε και το’δατε όλο?
Εγώ ένα εικοσάλεπτο στο Α’ και τα τελευταία 10 της παράτασης είδα και πάλι βαρέθηκα τη ζωή μου.

ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ…

Για τον ινιεστα:“Ενας παιχτης που δεν φανηκε και τοσο σημερα καταφερνει να σκοραρει…”
Για τον μπουσκετς:Ενας απο τους καλυτερους της Ισπανιας,ισως και ο καλυτερος…"

Και καμια 100αρια μαλακιες.

κοιταξε και εγω δεν τον ειδα και στα καλα του σημερα τον ινιεστα.κρατουσε λιγο παραπανω την μπαλα απο οσο επρεπε

Ε,ναι ομως ηταν βασικος συντελεστης της νικης της Ισπανιας ολο απο τα ποδια του περναγε η μπαλα.

καλα αυτο ναι

!!!

λολ, έπιασες τον καλύτερο παίχτη του κόσμου, στο πιο αδύναμο στοιχείο του. τα τελειώματα. ε ΟΧΙ, αρχίδια θα είχε καθαρίσει.

Καλα κι εσυ σ’αυτη τη διοργανωση τον Μεσσι βρηκες ως προτυπο για τα τελειωματα των φασεων?:stuck_out_tongue:

Αξιοι και τιμιοι παντως και οι Ολλανδοι που εφτασαν πολλες φορες κοντα στο γκολ οπως στη φαση της λομπας στο φερ πλει,πολυ καλοι:thumbup:

ΠΟΥΓΙΟΛ ΚΑΙ ΤΣΑΒΙ ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!!

Αυτά είναι.

Κρίμα γαμώτο, χάσαμε τα πέναλτι εξαιτίας του Ινιέστα.

@shaman: γιατί?διαφωνείς πως αυτή η ισπανία της διετίας 2008-2010 είναι μεγάλη ομάδα που θα μνημονεύεται μετά από κάποια χρόνια?και μεγάλους παίκτες έχει, και έχει καθιερώσει ένα δικό της στυλ ποδοσφαίρου.
και σχετικά με τον ρομπέν έχω βαρεθεί να τον βλέπω να κάνει πάντα την ίδια παράλληλη κίνηση.ποτέ κάθετα!νισάφι πια ρε παιδί μου…

Να υποθέσω δηλαδή ότι η Γερμανία δε θα μνημονεύεται? Σβήστηκε από το εκθαμβωτικό ποδόσφαιρο των Ισπανών???

έχει μεγάλα ονόματα και παίζει tiki taka passing. οκ παιδιά, μεγάλη ομάδα.

χωράει μωρέ σύγκριση με Γαλλία '98 επειδή έχει Τσάβι και Ινιέστα?

εδιτ: αυτό που λέει ο κασέρις/λέρις, άμα θα μημονεύεται αυτή η Ισπανία, στην Γερμανία να φτιάξουμε ένα άγαλμα για κάθε παίχτη.

ντάξει,δεν είπα αυτό.τα αποτελέσματα που έκανε θα μείνουν.όπως και το γεγονός ότι έβαλε τη μπάλα κάτω.μια μεγάλη ομάδα όμως δεν καθορίζεται μόνο από το σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει.αυτή η ισπανία είναι τρομερά δυσκολοκατάβλητη ομάδα και κουράζει αφάνταστα τον αντίπαλο.συν τη σταθερά ανοδική πορεία που έχει τόσα χρόνια.και στην τελική διάολε,η ιστορία θα γράψει πως πήρε μέσα σε δύο χρόνια και το γιούρο και το μουντιάλ.
edit: δε συγκρίνω το ποδόσφαιρο που έπαιζε η γαλλία τη διετία 1998-2000 με την τωρινή ισπανία.άλλωστε λόγω αυτού του ποδοσφαίρου άρχισα να υποστηρίζω τη γαλλία.απλά η ισπανία είναι αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ακριβώς ό,τι ήταν η γαλλία τότε.

ξεχναει κανεις τον ζινταν?
σε αυτο το μουντιαλ πιστευω η ισπανια εδειξε καλυτερη ομαδα απο γερμανια

Aρχίσατε νωρίς τις γενικεύσεις και τις υστεροφημίες, λες και έκλεισε τον κύκλο της η Ισπανία…Έχει χρόνια μπροστά της ακόμη αυτή η ομάδα:wink: Θα περιμένουμε και θα δούμε που θα την τοποθετήσει η ιστορία.

Εδιτ: και η Γερμανία είναι ακόμη πιο νεαρή ομάδα…

btw, αν δεν κάνω λάθος, αυτοί τη στιγμή οι “ισπανοί” είναι πανευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι πρωταθλητές σε ποδόσφαιρό και μπάσκετ!