Συγκριση οργανων (θελω τη γνωμη σας!)

Εχω ανοιξει πολλα θρεντ σαν κι αυτο αλλα σε 1 μιση μηνα (επιτελους…) αγοραζω κιθαρα και εχω ψιλοτρελαθει απο τωρα και ψαχνομαι. Λοιπον πρωτα απ’ ολα. Για αρχη σκοπευω να μαθω μονος μου και να παιζω μεσω tabs διαφορα αγαπημενα τραγουδια. Μολις τα οικονομικα μου πανε λιγο καλυτερα και εχω χρονο, γιατι δεν εχω καθολου…, θα παω σε καποιο δασκαλο. Τα αγαπημενα μου συγκροτηματα που θελω οπωσδηποτε να μαθω τα τραγουδια τους στην κιθαρα (σας το λεω για να μου πειτε τη γνωμη σας για την κιθαρα και σαν ηχο) ειναι LINKIN PARK ΚΑΙ METALLICA. Και τα περισσοτερα τραγουδια που θελω να μαθω να παιζω (εκτος LP) ειναι σε DROP D κουρδισμα. Για πολυ καιρο ειχα καταληξει στο πακετο της Ibanez GRX70 μαυρη η μπλε

Αλλα ρε παιδια κατι διαβασα σε ενα φορουμ πως ειπε ο Τριμης σε ενα παιδι πως οι Ibanez πλεον κατασκευαζονται στην Κορεα και οχι στη Ιαπωνια, και πρεπει να πω με χαλασε πααααρα πολυ, αλλα επισης διαβασα πως παρουσιαζουν προβληματα…

Οποτε ψαχνοντας κατεληξα σε αυτο το συνδυασμο (μπορω να δωσω για κιθαρα + ενισχυτη μεχρι 300 ευρω)

  • ενισχυτη

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_14_1401&products_id=887 ( ειδα και αυτον τον Ibanez http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_14_1401&products_id=2677 αλλα Fender πιστευω ειναι σαφως καλυτερο.)

Διαβασα πως αυτη η Epiphone για τα λεφτα της ειναι γαματη!! Και κανει για distorted/σκληρο ηχο. Τι λετε ρε παιδια???

PS: H Epiphone διαβασα εχει Non-locking tuners εδω http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/epiphone/les_paul_special_2/index.html. Τι σημαινει???

2ο PS: Ειχα μιλησει με ενα παιδι απο εδω και κατι μου ειχε πει πως η κιθαρα του δεν κουρδιζεται η ειναι δυσκολο να κουρδιστει η κατι τετοιο… Παιζει κατι τετοιο με την Epiphone που εδειξα παραπανω???

Παιδια η βοηθεια σας θα ειναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ!!! Πειτε μου τι ειναι καλυτερο απο τα δυο!!! Ευχαριστω! :slight_smile:

Φίλε,εγω θα σου πρότινα το kit της Ibanez,Αυτο τωρα που κατασκευάζονται κάπου αλλού δεν παίζει κανένα ρόλο πιστευέω,Είναι θέμα πιο φτηνών εργατικών χεριών…Απο την άλλη τωρα,εγω έχω αυτόν τον Fender ενισχ και σου λέω ότι είναι απλός και καλός,Δίχως reverb και την δουλεία του την κάνει πολύ καλά,Τον 'εχω τόσο καιρό και δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα!!! Επίσης,ότι κιθάρα σε αυτά τα λεφτά και να πάρεις,ήχο Metallica που ενέφερες δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ,διότι το έχω ψάξει αρκετά και κατάλαβα ότι δεν είναι τόσο εύκολο και φτηνό:p…Για Linkin Park δεν ξέρω να σου πω,Αυτά έχω να σου πω εγώ,Ό,τι απορία έχεις εδώ είμαστε!!! 8) 8)

file m 8a ei8ela na s pw 2-3 pragmatakia… paizw ki8ara kapou 8 xronia kai genika panta psaxnwmai na ma8ainw nea klp kai 8elw na s apantisw me kapoies erwtiseis…

1:gt apo tn stoigmh p dn exeis kan ki8ara se noiazei to kourdisma tis…?
2:se noiazei to pou fiteftike to dentro h h epe3ergasia p egeine se afto??? dld mia kalodoulemenh ki8ara p fyteftike stin kina alla o sxisomatis tn agapise kai evale olh tou tn texnh gia na tn ftia3ei dn a3izei???
opote h symvouli m einai na pareis mia aplh ki8ara gia arxh… mn koita3eis oute magnites oute an exei locking oute tpt… apla an s aresei sto xeri s… argotera otan 8a pas gia kati kalytero kai 8eleis mporoume na ta poume poio analitika… kalh tixi aderfe kai kalo kouragio me ta tabbs…

Bασικα νομιζω οτι οπως και για πολλα αλλα πραγματα, ετσι και για τις κιθαρες, το που κατασκευαζονται παιζει καποιο ρολο. Μπορει να αλλαξει αρκετα η ποιοτητα των υλικων, ο τροπος με τον οποιο τα δενουν… πολλα πραματα. Σε καποιοες περιπτωσεις ισως και να μην εχει μεγαλη η και καμια διαφορα, αλλα πολλες φορες, πιο φτηνα εργατικα χερια μπορει να συνεπαγονται και πιο προχειρη δουλεια.
Το εχω δει με αρκετα προιοντα που εχω αγορασει. Δε θα αναφερω παραδειγματα για να μη βγουμε offtopic, απλα αναφερω οτι εχει σημασια το που φτιαχνεται το καθετι.

Guys ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Μετα απο ερευνα και ψαξιμο που εκανα, θα αγορασω αυτα

Μεθαυριο παραγγελνω αυτον τον ενισχυτη

http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iv_15.htm Πολυ καλος για αρχη!

Και κοντα στα Χριστουγεννα αυτη την κιθαρα

Ibanez GRGR121EX απο τον Τριμη

fixed γιατι δεν θελω να μπλεξω με τρεμολα κτλ ετσι κι αλλιως δεν θα το χρειαστω… Παιδια απ’ οτι διαβασα/εψαξα ειναι ενας τελειος συνδυασμος για αρχη!