Αγαπημενη μπαλαντα!

Από Scorpions βρίσκω τις περισσοτερες ελεεινές (Wind Of Change, Still Loving You, Always Somewhere), το Holiday ακούγεται, ενώ η πραγματικά υπέροχη μπαλάντα τους είναι το Send Me An Angel.

Το Dream On είναι -και στιχουργικά- η τελειότερη μπαλάντα που βγήκε ποτέ. Όμως οι Aerosmith έχουν βγάλει κι άλλες πολύ καλές μπαλάντες, άλλες αριστουργήματα (Seasons Of Wither, Angel), άλλες πολύ καλές (Crazy, I Don’t Wanna Miss A Thing) και κάποιες μέτριες (Cryin’, Amazing).

Κάποιες πολύ όμορφες μπαλάντες έχουν κι οι Lynyrd Skynyrd, καθώς Tuesday’s Gone, Simple Man, Ballad Of Curtis Loew, Free Bird θα μπορούσαν να είναι στη λίστα.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η απουσία του εκπληκτικού Catch The Rainbow από Rainbow, ενώ και το Temple Of The King με Την Ερμηνεία δεν πάει πίσω.

Το Still In Love With You από Thin Lizzy θα μπορούσε να είναι στο poll, όπως και το Since I’ve Been Loving You των Ζεπς και το We Are The Champions των Queen, ενώ το Is This Love των Whitesnake είναι κι αυτό ύμνος.

Ακόμη από 70s, το Soldier Of Fortune των Deep Purple (αν και πολύ εμπορικό) παραμένει θαυμάσιο, όπως το Don’t Fear The Reaper των B.O.C.

Επειδή αναφέρθηκε το Imagine, πρέπει να πω ότι τ βρίσκω λιιίγο υπερτιμημένο, καθώς το παρόμοιου στυλ Let It Be το κολλάει άνετα στον τοίχο.

Στο μέταλ χώρο τώρα, το glam metal έχει να επειδείξει γαμάτες μπαλάντες, σαν τα 18 & Life και I Remember You των Skid Row, το The Price των Twisted Sister, τα Idol, Hold On To My Heart και Sleeping In The Fire (:bow2:) των WASP, όπως και το Nobody’s Fool από Cinderella.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο αξεπέραστο Your Lies Become You των ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΩΝ Monster Magnet.

Σκόπιμα δεν ανέφερα τα Stairway To Heaven και Bohemian Rhapsody, καθώς ποτέ δεν τα θεώρησα μπαλάντες.

Προσθέτω το Kixx - Dont Close Your Eyes και φυσικά Lita & Ozzy - Close My Eyes Forever

Για να μην αρχίσω με τις κομματάρες των Crimson Glory…

four strong winds - neil young

My all time fave Dare - Beneath the shining water 8)

φίλε daz, λυπάμαι πολύ αλλά το Walk On The Water σε έχει άνετα :stuck_out_tongue:

έντιτ: και γενικά το calm έχει το beneath anyday 8)

To ’ Εyes of a stranger ’ μπαλάντα. ?? Και είναι από τα αγαπημένα μου…Ρε παιδια προσεχετε τι λέτε. Το μπερδεύεις με κανά άλλο κομμάτι? Πχ. “Τhe lady wore black” as πούμε. :roll:

Sto beneath exo klapsei omos. Opos kai sto Battles that we’ve won. To calm simainei ta panta gia mena kai einai to agapimeno mou ever os gnoston…

Me sygkinises trelo agori :cry:

Ε εστω power ballad,oχι δεν μπερδεψα με καποιο αλλο κομματι,δεν ξερω εγω το συμπεριλαμβανω στις μπαλαντες,ενταξει δεν εκανα κ κανενα εγκλημα.:-s:tomato: :tomato: Ετσι νομιζω δλδ…:stuck_out_tongue:

άχουτο μωρέ… ωραίο χρωματάκι το μαντίλι σου, ε :stuck_out_tongue:

επίσης, αγαπάμε Already Gone από Every Mother’s Nihtmare (cheers ston outshined που με είχε βοηθήσει να ακούσω τον δίσκο) και λατρεύουμε Paradise από Tesla (βέβαια το σόλο στο τέλος είναι για κλωτσομπουνίδια, αλλά τι να κάνεις, πρώτα κλέμε και μετά δέρνουμε).

Don’t forget ta Tesla bgalane DVDidio 8)

Προχθές το δορυφορικό καναλι VH1 είχε εκπομπή με τίτλο ‘’ The Best 50 Ballads of All Time ‘’.
Δεν θυμάμαι και πολλά μιας και μαγείρευα εκείνη την ώρα, αλλά θυμάμαι οτι άκουσα ωραία πράματα. Απο Skynyrd, Whitesnake, Scorpions, Def Lepard, μέχρι και Tina Turner, Sinead O’Connor, γενικα πολύ πράμα απο pop & rock καταστάσεις. 8O

Θυμαμαι καλά πάντως οτι το Νο7 ήταν το Nothing Else Matters και το No1 ήταν το Purple Rain απο τον Prince.

Προσωπικα, αγαπημένη μου μπαλάντα ειναι το Lonely απο Crimson Glory.:wink:

Purple Rain ε? To extended είναι κομματάρα

[SIZE=“2”]ΘΕΙΚΟ[/SIZE] !!! :thumbup:

Απορω πως το ξεχασα και παρελειψα να το αναφερω στη λιστα μου…:roll:

επιτρέψτε μου να διαλέξω από Crιmson Glory το “Lost Reflection”. EΠΟΣ

Dreamer deceiver-Judas Priest
Cold Fire - Warrior
Silent Crying - Conception
Lost Reflection, Edge Of Forever- Crimson Glory
Mother Father- Journey
The Gate Of Kings - Virgin Steele
Nothing Else Matters - Metallica
Traveller - Agent Steel
Lonely Days Lonely Nights - Whitesnake
Who wants to live forever - Queen

Έτσι ρε μάγκα.

Εδώ λείπει το Stairway To Heaven και το Fade To Black:(

Καλά το πόσο τα λες μπαλάντες αυτά είναι μεγάλο θέμα. Μην μπερδεύουμε το έχω μελωδία με το είναι μπαλάντα. Κάπου πιο πριν άκουσα ότι το Eyes Of A Stranger είναι μπαλάντα. Μη γινόμαστε σαν τους ξέμπαρκους που δεν έχουν ακούσει νότα από Rock/Metal μπαλάντες και όταν ακούν την εισαγωγή του Fear Of The Dark λένε “ααααα καταπληκτική μπαλάντα”.

Μία είναι η μπαλάντα… Cemetary Gates!! :lol:

ΌΟΟχι σε καμία περίπτωση. άλλωστε δεν είμαστε τέτοιοι. Αλλά εσύ το Stairway δεν το θεωρείς μπαλάντα;