Για μετά από 30 χρόνια δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι οι System of a Down θα ακούγονται για αρκετό καιρό, διότι είναι πολύ δημοφιλείς -και όχι μόνο στο rock/metal κοινό. Από κει και πέρα πιστεύω ότι τα ήδη ‘‘κλασσικά’’ συγκροτήματα θα παραμείνουν ‘‘κλασσικά’’ και θα ακούγονται για πολύ πολύ καιρό ακόμη:)
SOAD και Mastodon το θεωρω δεδομενο. οπως και Tool.
η ψηφος μου παει στο “ΑΛΛΟ” παντως, λογο Machine Head.
SOAD στανταρ. Είδη απο τώρα είναι πολυ γνωστοί και συνηθως αποτελούν γέφυρα για τη μεταλ απο κάτι green day και linkin park.Τουλάχιστον έτσι λειτούργησε για μένα,αλλα το βλέπω και σε άλλους.
κανενα απο αυτα. υπο νορμαλ συνθηκες θα ελεγα “Δεν με αφορουν” αλλα μιας κ ακουω Savage Grace κ καπακια Satan’s Host Και λοιπες αλητειες θα πω “Δε πα να γαμηθουν” χαχαχα
ααααντε λιγο οι System…με το ζορι…
και καταρχην πως οριζεις το “κλασικο” ? εγω θα ελεγα οι Enforcer ας πουμε, αν συνεχισουν την μονιμως ανοδικη πορεια τους…
Κλασσικό είναι αυτό που θα επιλέξουμε να ακούμε στα 50 μας, με το joint στο στόμα, καθώς προσπαθούμε μάταια να αναβιώσουμε τα χρόνια που πέρασαν, αναπολώντας τις συναυλίες που ποδοπατηθήκαμε, μερικούς παλιους έρωτες, ανήμποροι να κατανοήσουμε πως σκατά έγινε έτσι η ζωή μας!!
Κλασσικό θα είναι αυτό που θα έχεις όταν φτάσεις σε αυτήν την ηλικία στο πρώτο πρώτο ράφι της σιντιέρας σου, περίφανα.
καπίς?
ε, τι σου λεω κ εγω…ENFORCER !
με τους Rammstein το μονο που θα αναπολω οτι ο φλωρος που ποτε δεν χωνευαμε απο το σχολειο, φοραγε μπλουζα rammstein, τιποτα παραπανω χεχε
On a serious note, πιστευω οτι οι απαντησεις ειναι απειρες, αναλογα με το ειδος μουσικης που γουσταρει ο καθενας…
κανενα απο το πολ!!!
Soad, Tool ,Radiohead και Muse
εκτος αν οι τελευταιοι αρχισουν να κανουν live με τις spice girls (ή παρομοιο γκρουπ)
Λοιπόν, καταρχάς -προσωπικά- δε νομίζω ότι κάποιο από τα ‘‘σύγχρονα’’ συγκροτήματα (και ιδίως αυτά του πολλ) θα καταφέρουν ποτέ να αγγίξουν τα όρια του ‘‘κλασσικού’’. Ο όρος [B]’‘κλασσικός’’[/B] είναι αρκετά συγκεχυμένος και αόριστος. Ίσως θα μπορούσε να αποκαλέσει κάποιος ‘‘κλασσικό’’ κάτι, που αντέχει στον χρόνο και ασκεί επιρροή στις μετέπειτα γενιές -εφόσον δε μιλάμε για μουσικούς, στους ‘μετέπειτα μουσικούς’. Ή ίσως κάτι που γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία κλπ. Από τα παραπάνω συγκροτήματα, όπως προείπα, ίσως μόνο οι System of a Down καταφέρουν να αντέξουν στον χρόνο, διότι θεωρώ (μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια) ότι είναι ένα από τα πιο πετυχημένα και πλέον καταξιωμένα συγκροτήματα της δεκαετία των 00s, για να μην πω το πιο πετυχημένο -από τα ανωτέρω- από απόψεως πωλήσεων. Κατά τ’άλλα, δεν πιστεύω ότι σα μουσικοί θα ασκήσουν μεγάλη επιρροή στους νεότερους τα επόμενα χρόνια. Ότι έχουν ‘‘κερδίσει’’ οπαδούς από όλα τα ‘‘είδη’’ το πιστεύω, αλλά αυτό δεν λέει κάτι από μόνο του. ‘‘Κλασσικοί’’ δεν ξαναβγαίνουν. Αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα για κάτι Slipknot και Rammstein ούτε λόγος.
Γενικά, αυτό το πιστεύω, γιατί τώρα στόχος των δισκογραφικών κλπ. δεν είναι να μνημονεύονται μετά από είκοσι και τριάντα χρόνια, αλλά να χουν ‘άμεσο κέρδος’. Για αυτό και η μουσική που γράφεται είναι πιο ‘‘εύπεπτη’’ -όταν μάλιστα μιλάμε για συγκροτήματα ‘‘τύπου’’: Slipknot, Rammstein και SoaD (δεν τους βγάζω στην απ’έξω) κλπ.
Τότε, γραφόταν μουσική πιο ελεύθερα, τώρα έχουν αλλάξει όμως τα πράγματα -ειδικά αν μιλάμε για ‘‘μεγάλα’’ συγκροτήματα. Υπάρχουν βέβαια και πολλά ‘‘μικρά’’ που γράφουν [U][B]μουσική[/B][/U][B],[/B] αλλά σε καμία περίπτωση δε θα γίνουν ποτέ…’‘κλασσικά’’ ή ‘‘διαχρονικά’’-το ίδιο κάνει. Όχι, γιατί δε θα το άξιζαν…
τα μπερδεψες λιγακι,αλλα δεν πειραζει…
ΠΟΣΟ ΘΕΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ !
:bow2::bow2::bow2:
ε μα…
κοιταχτε για να πιασουμε καποια πραγματα απο μια αρχη, τα τελευταια χρονια, δεν εχει ανακαλυφτει κατι καινουριο μεν, εχουμε ομως αρκετα ενδιαφεροντα ρευματα δε. σε αυτα θα θυμομαστε τον πιο “πρωτοπορο”, ενω υπολοιποι…μαρμαγκα ! πχ με φανταζομαι ακομα σε καμποσα χρονια απο τωρα να ξεσκονιζω που και που κανα δισκο των The Devil’s Blood, αλλα Blood Ceremony, Devil κλπ ουτε για αστειο… απλα θα θυμομαστε “α, ηταν κ αυτοι…” κ ειναι λογικο, γιατι οι πρωτοι καναν το πιο μεγαλο “μπαμ”, οι υπολοιποι απλα ακολουθησαν. προφητης δεν ειμαι, αλλα καπως ετσι με φανταζομαι τουλαχιστον εμενα…