Αγορα κιθαρας

Καταρχας καλησπερα σας
σκεφτομαι αν αγορασω και εγω σαν παιδι μια ηλεκτρικη κιθαρα
το θεμα ειναι ομως οτι ειμαι ΤΕΛΕΙΩΣ ασχετος.Για αυτο χρειαζομαι τα φωτα σασ :smiley:
Το budget που διαθετω ειναι 400-450Ε.Τι μπορω να αγορασω με αυτα τα λευτα?
Επισης θα χρειαζστω και ενισχυτη?
Παντως μια κιθαρα που εχω βαλει στο ματι ειναι η IBANEZ GRG170DX
αξιζει τα λευτα της? Ειναι καλη σαν “εργαλειο” για εναν αρχαριο?:-k
Αυτα προς το παρων φιλοι/ες
Περιμενω με ανυπομονισια τις απαντησεις σας8)

Υ.Γ:Την κιθαρα την θελω κυριως για μεταλ κομματια και λιγοτερο ροκ

Eνισχυτη παρε αυτον που θα σε βγαλει για πολυ καιρο

http://www.thomann.de/gr/marshall_mg30fx_new.htm
(http://www.thomann.de/gr/marshall_mg30fx_new_wh_ltd.htm o ιδιος σε Limited edition:p) ειναι καινουριο μοντελο ελλαδα δεν ξερω αν θα το βρεις ακομα- με μια γρηγορη ματια στο skroutz.gr βρηκα το προηγουμενο μοντελο μονο (επισης καλο).

ή αυτον
http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iv_30.htm

επισης για λιγοτερα φραγκα μπορεις να παρεις τους αντιστοιχους των 15watt (ή την διαφορα να την βαλεις στη κιθαρα για κατι ελαφρως καλυτερο πχ).

μετα για κιθαρα παιζει πολυ πραμα στα 200-300 ευρω κ αφου θες μεταλλιες κοιτα πρωτα κατι σε ibanez, jackson, cort.

Καλες οι αγορες απο το ιντερνετ αλλα μιας κ εισαι αρχαριος βρες ενα ‘συνοικιακο’ μαγαζι που να το εμπιστευεσαι ωστε να τους ταραξεις τον επομενο καιρο σε ερωτησεις - προβληματα κτλ. Βεβαια γι αυτο ειναι και το φορουμ:p

http://www.thomann.de/gr/jackson_js1_dmb.htm
http://www.thomann.de/gr/dean_guitars_vendetta_10_black.htm

που λες δεν εχω παιξει με καμια απο αυτες οποτε σ αυτο το ζητημα καλυτερα να σου πουν αλλοι. Ποιοτικα δεν θα εχουν μεγαλες διαφορες αλλα ρωτα κανα δασκαλο σ οταν αποκτησεις (αν) ή στο μαγαζι. Τις εβαλα γιατι μοιαζουν οκ για μεταλλιες.

  1. Παρε καποια να σ αρεσει να την βλεπεις
  2. Απεφυγε προς το παρον περιεργα σχηματα κτλ που θα σε ζοριζουν στη μελετη. Θα παρεις αργοτερα για το Live8)
  3. Δε σου βαλα σετακι αφου μπορεις να δωσεις 400-450 :slight_smile:

ε αντε καλες αγορες κ ρωτα οπου πας οτιδηποτε. (μην εμπιστευεσαι τον καθε ακυρο απο τα κωλοφορουμ:p)

Εγω δεν μπορω να σου πω τι κιθαρα θα παρεις, ας μιλησει καποιος πιο pro σε αυτο το θεμα απο εμενα, το μονο που μπορω να σου πω ειναι να παρεις ασυζητητι τον 30αρι ή τον 15αρι Line6 Spider που σου προτεινε ο φιλος παραπανω. Ειναι ενα παρα πολυ καλο εργαλειο στα χερια ενος αρχαριου! Θα τον λατρεψεις πραγματικα… :smiley:

Καλησπερα συμφορουμιτες
Πρωτον ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα τωρα εχω και αλλες απορειες
@ManagerNick λες για 30αρι ενισχυτη…δεν θα ειναι καπως για τους υπολοιπυς ενοικους της πολυκατοικιας?(ξερω νοοβοερωτηση αλλα τι να κανουμε)

@plj667 την ibanez που εβαλες(GRG170DX)την ειχα βαλει και εγω στο αρχικο μου ποστ οποτε με εμψυχωσες και αλλο για να την αγορασω καθως μου αρεσει τρελα το σχημα της και απο τον ηχο που ακουσα τολμω να πω οτι εντυπωσιαστικα:D

Τωρα κατι ασχετο αλλα σχετικο:p την κιθαρα ελεγα να την παρω απο τον ΝΑΚΑ αλλα αλλοι μου λενε οτι δεν κανει να περνεις ενχορδα απο εκει και αλλοι οτι ειναι ο καλυτερος…:? για πειτε και εσεις την γνωμη σας οπως και εμπειρες με τυχον δικες σας αγορες απο εκει:wink:

Επισης αμα αρχισω να μαθαινω μονος μου με την βοηθεια καπιου βιβλιου(no money no honey για δασκαλο δυστυχως:()υπαρχει περιπτωση να μαθω εστω τα βασικα? Εδω αμα θελετε προτεινετε και καποιο βιβλιο…

Σορρυ για το πριξιμο αλλα μιας και σας βρηκα ευκαιρους και προθυμους ειπα να ενημερωθω πληρως

την ibanez την εβαλα γιατι την ειχες βαλει κ συ.:stuck_out_tongue:

Φαινεται να κανει για τη δουλεια που θες.

Τωρα οσον αφορα τον νακα εγω αποφευγω ν αγοραζω απο κει.
Ουτε η εξυπηρετηση ειναι καλη πολυ περισσοτερο δε οι τιμες.(Προσωπικη αποψη εκ πειρας).

Γενικως εχουν την αντιληψη πολυκαταστηματος και δε μ αρεσει.
Ειδικα για ibanez πηγαινε στον Τριμη χαμηλα στη Τρικουπη.
Αν και σ ολες τις μεγαλες μου αγορες ως τωρα οτι βρισκω απο κει χανει στο νημα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την εξυπηρετηση(δλδ δεν τους εχω δωσει τπτ τρελα φραγκα αντιθετως τους εχω κατεβασει κιθαρες κ ενισχυτες ‘απ τα ραφια’ χωρις ν αγοραζω τπτ τελικα). Ετσι κ αλλιως ο Νακας ibanez δεν εχει.:roll:

Cort να πας να δεις στο Λογοθετη στη Μεθωνης κ εκει ειναι αψογοι τις λιγες φορες που εχω παει.
Jackson δεν ξερω που εχει σε μαγαζι.

Και αν εχεις κανα γνωστο να ξερει τπτ παραπανω παρτον αγκαζε κ τραβατε μαζι8)

Με καθηγητη στανταρ πας πιο γρηγορα αλλα παλι αν δουλευεις δεν εχεις να φοβηθεις τπτ. ξεκινα ετσι κ καποια στιγμη αν δεις οτι χρειαζεσαι καθηγητη καντο απλα.

30αρης δεν ειναι τπτ φοβερο σε ενταση. Αν εχεις τη δυνατοτητα παρτον. Αλλιως κ 15 θα σε καλυψει.

λογοδιαρροια ξερω…:stuck_out_tongue:

οκ φιλε μου σε ευχαριστω
οποτε περιμενουμε μερικες μερες μεχρι αν βρω ελευθερο χρονο να κατεβω αθηνα και σας ενημερωνω σε λιγο καιρο

Λοιπον μεγαλε, αυτη την κιθαρα θα αγορασω και γω τα Χριστουγεννα απο τον Τριμη. ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΙΒΑΝΕΖ (την οποια σου την προτεινω γιατι 1ον πηγα και την ειδα την Πεμπτη και ειναι ΦΟΒΕΡΗ και 2ον οι Ibanez ειναι πιο μεταλλαδικες κιθαρες!) ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΜΗ. Ειναι ο αντιπροσωπος της Ibanez στην Ελλαδα και ειναι καλυτερα να πας σε αυτον. Χαριλαου Τρικουπη 1Α. Μην αγορασεις κιθαρα απο το ιντερνετ, γιατι εισαι αρχαριος. Πηγαινε, δες τη και ακουμπα τη! Ενισχυτη παρε κατι καλο απο το Τhomann εφοσον εχεις υψηλο budget. Εγω για αρχη εχω να δωσω 300 -330 ευρω και θα αγορασω τον Fender Frontman 15R ( με reverb ) απο το Thomann. Παντως η Ibanez GRG170dx ειναι πολυ γαματη και εχει καλους μαγνητες! Ελπιζω να βοηθησα! :slight_smile:

Εdit: Τωρα διαβασα το παραπανω σου ποστ. Και γω μονος μου ξεκιναω, παιζοντας τα αγαπημενα μου τραγουδια απο tabs, γνωριζω 3 -4 κουρδισματα που μου χρειαζονται και καποιες χρησιμες τεχνικες πχ palm mute. Ξεκινα μονος σου αμα γουσταρεις, κατεβασε το guitar pro και αν θες αργοτερα να γινεις προχωρημενος μουσικος ξεκινα μαθηματα.

πολλες καλησπερες
εχω να κανω μια ερωτηση αλλα σας προειδοποιω ειναι ερωτηση για γελια(δεν με πιστευεις?δες τι εννοω)
διαβασα σε ενα φορουμ για την ιβανεζ που γλυκοκοιταζω και καποιος ειπε το εξης:
το τρεμολο οχι απλα δεν βιδωνει αλλα αμα την γυρεις την κιθαρα λιγο θα φυγει στο πατωμα…αλλα αυτο φτιαχνει εγω του χω βαλει λιγη ταινια και καθεται κανονικα…
Ερωτηση:τι εννοει ο ποιητης?Τι ειναι το τρεμολο? Που βαβιζουμε?

Ναι φιλε μου ειχα και γω τετοιες αποριες πριν μισο χρονο… Λοιπον το τρεμολο ειναι αυτο http://en.wikipedia.org/wiki/File:Electric_Guitar_(Superstrat_based_on_ESP_KH_-vertical%29-_with_hint_lines_and_numbers.png το 3.6. Ρε φιλαρακι, γιατι και γω τα διαβαζα αυτα για τις Ibanez, πολλοι μπαινουν σε φορουμ και γραφουν. Αλλοι λενε γτπ, αλλοι λενε γαμαει, αλλοι δε λενε τπτ… :stuck_out_tongue: Και μενα στην αρχη με ειχε πιασει ενας μικροπανικος… Σου προτεινω να πας να δεις την κιθαρα, και να δεις αν σου αρεσει. Εγω πηγα και την ειδα και μπορω να πω ηταν τελεια για τα λεφτα της! Δεν πιστευω πως ισχυει αυτο που διαβασες.

οκ φιλε μου σε ευχαριστω
μια τελευταια ερωτηση(ελπιζω) μεχρι αν παω να δω το οργανο και να σας πω εντυπωσεις
ο ενισχυτης ειναι απαραιτητος?(γελατε,γελατε καποτε τα ιδια θα λεγατε και εσεις:bleh:)

Χαχα! Μην ντρεπεσαι οτι θελεις ρωτα! Ναι ρε συ, για ηλεκτρικη κιθαρα ειναι σιγουρα απαραιτητος, δεν μπορεις να παιξεις ηλεκτρικη χωρις ενισχυτη. Εγω αυτον θα παρω κατα 99% (ειχα κολλησει με τον Fender Frontman 15R αλλα σε κριτικες ο Line6 που θα σου δειξω τον σκιζει) http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iv_15.htm . Οτι θες χωσε comment!