Το λοιπόν… Το κανονικό μου σετ είναι hybrid, με φυσικά τύμπανα και διάφορα pads δώθε-κείθε, το οποίο το έχω στο σπίτι στημένο μέχρι να βρω ένα χώρο να το έχω εκεί για μελέτη (γαμ…νοι γείτονες!!!). 
Έχω ένα ηλεκτρονικό σετ της Alesis για μελέτη, οπότε έχω να πω το εξής: τα ηλεκτρονικά βολεύουν εν μέρει για το σπίτι, ή για κάποιο live στο οποίο είτε δεν παρέχονται drums, είτε αυτά που έχει ο χώρος είναι για πέταμα (πχ Architecture Ζωγράφου). Εκεί απλώς πας το ηλεκτρονικό, το στήνεις και παίζεις χωρίς άγχος.
Παρ’ όλα αυτά, ΔΕΝ αντικαθίστανται τα φυσικά τύμπανα με τα ηλεκτρονικά, εκτός κι αν σκάσεις πάνω απο 4000 ευρώ για τα top της Yamaha ή της Roland (ειδικά το Roland είναι απίστευτο…). Αλλά και πάλι, μελετάς ιδέες και διάφορα καθαρά τεχνικα. Το feeling, εάν δεν έχει δέρματα σίτες (mesh heads που λένε), είναι εντελώς διαφορετικό. Και, φυσικά, σε καμία περίπτωση δε φτιάχνεις το χτύπημά σου και τον ήχο σου, διότι και με το δάκτυλο να χτυπήσεις το tom (για παράδειγμα), θα βγάλει τέλειο ήχο!
Έπειτα, αν θες να παίξουν σωστά, θέλουν και μια ρύθμιση. Έπαιξα στο Ghost House που έχει ένα σετ Yamaha DT Express II (αν θυμάμαι καλά), στο οποίο ο controller του hi-hat είχε κακορυθμισμένα threshold και velocity. Δεν κατάφερα να βρω από που ρυθμίζει (το manual ήταν χαμένο, φυσικά!!!), με αποτέλεσμα: παίζω 10 νότες στο hi-hat, αυτό αντιλαμβάνεται και αναπαράγει τις 3 ή 4!!!
Αν δε βαρεθήκατε ήδη, καταλήγω στο εξής: ναι στα ηλεκτρονικά, αλλά με κανένα τρόπο να μην αντικατασταθεί το φυσικό σετ. Αν σε παίρνει, κράτα το φυσικό και πάρε extra tα ηλεκτρονικά! Και, εννοείται, ΟΧΙ το Fame, πληρώνεις πολλά περισσότερα απ’ όσα παίρνεις! Είναι μάπα!