Να αντικαταστήσω την κανονική μου ντράμς με ηλεκτρονική;

Καλησπέρα παιδιά!! Έχω μια maxtone drums σε άριστη κατάσταση με δέρματα-σίτες ειδικά για εξάσκηση καθώς και τα ειδικά λάστιχα για να γίνονται αθόρυβα τα εργοστασιακά hihat και crash. Ένας φίλος ενδιαφέρεται να την αγοράσει για 250 ευρώ και ήρθε η στιγμή που ερωτώ:

Α) Με συμφέρει να την πουλήσω; Μια χαρά κάνει την δουλειά της για εξάσκηση (αν και δεν μπορώ να πειραματιστώ/εξασκηθώ όσο θα ήθελα στα πιατίνια…), και

Β) Σε τι τιμή μπορώ να βρώ μια φτηνή ηλεκτρονική; Πχ για μια Fame ηλεκτρονική τι θα έλεγε κάποιος; Γενικά δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα για τις ηλεκτρονικές… και δεν θέλω να ξοδευτώ πολύ. Θέλω να την έχω σπίτι, να βάζω ακουστικά και να με ακούω, είτε σε covers είτε solo.

Αυτά! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :slight_smile:

είναι σαν να παίρνεις πλαστική κούκλα ξέρεις γιατί…
Nothing like the real thing.

Θα συμφωνήσω χωρίς να είμαι δράμερ.
btw. γιατί αναφέρεσαι στο drum kit σου σαν να είναι θυλικό; :p:lol:

αχαχαχχαα…αυτο!!!και θα ελεγα μαζεψε λεφτα(σιγα-σιγα…?γρηγορα…?οτι μπορεις!!) να παρεις και καμια μεταχειρισμενη ηλεκτρονικη να σου φυγει κ το σκαλωμα

Κοιτα το θεμα ειναι απλο!

Αν εχεις προβλημα με τον χωρο, τα χρηματα, την συντηρηση, του γειτωνες , τους δικους κ με τα’αυτια σου [δεν ειναι παραλογο αυτο που λεω, αν προσπαθησεις να παιξεις τυμπανα σε πολυ μικρο χωρο χωρις ρικοφον στους τοιχους ή ωτοασπιδες στ’αυτια κουφαθηκες!] παρε ενα ηλεκτρονικο σετακι που θα πιανει το 1/3 του χωρου, δεν θα θελει την τρελη συντηρηση, θα εισαι κυριλε με τα ακουστικα σου κ δεν θα ενοχλεις κανεναν. Ασε που ενα ηλεκτρονικο σετ ειναι πολυ πιο ευκολοπαιχτο απο το κανονικο κ εχεις μεγαλυτερη ποικιλια ηχων κ λειτουργιων! Τωρα αν δεν εχεις αυτα τα προβληματα θα σου ελεγα να μεινεις στο κανονικο σου σετ.

Εγω θα σου ελεγα να παρεις ενα ηλεκτρονικο σετ κ να το στησεις μαζι με το κανονικο σου! Εκει φευγεις σε αλλη διασταση! :stuck_out_tongue: Παρε μια γευση…

Το σετ καποιου Danny Carey για παραδειγμα…Λεμε τωρα…:stuck_out_tongue:

Αυτα…ελπιζω να σε βοηθησα! :smiley:

Προσωπικα……σαν το κανονικο σετ δεν ειναι Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α! :D:D:D

το mix-αρισμένο το σετάκι ποιανού drummer είναι?

__Ασχετα που το λέει στο spoiler του το παιδί (:wink:“Το σετ καποιου Danny Carey για παραδειγμα…”:wink:), εσύ -ως “ο καλύτερος φίλος του ντράμμερ”- θα έπρεπε να το είχες αναγνωρίσει με την πρώτη ματιά! :smiley:

__Κι εγώ δεν είδα ότι το αναφέρει στην αρχή (είναι σε περίεργο σημείο) και ετοιμαζόμουν να απαντήσω “Danny -είμαιαλλού- Carey 8)”, αλλά μετά το είδα -και είμαι και ο χειρότερος φίλος του ντράμμερ!! :lol: :lol:

Ένας φίλος μου πάντως που παραδίδει μαθήματα για ντραμς μου έλεγε ότι τα ηλεκτρονικά δεν έχουν καμία σχέση με το real thing :wink:

Σήμερα έπαιζα λίγο στο σετ μου και αισθάνθηκα σαν να το προδίδω!! Μέχρι εδώ ήταν!!! Έριξα μια ματιά στα ηλεκτρονικά σετ, όσον αφορά τις τιμές, ποιότητες και δεν μου γέμισε το μάτι! Ίσα ίσα που ξενέρωσα!!! ΔΕΝ την πουλάω, θα παίζω εκεί γιατι μ αρέσει, γιατί πιάνει χώρο και μαγνητίζει τα βλέμματα όσων μπάινουν στο σαλόνι :wink: Όσο για τα δέρματα-σίτες μια χαρά είναι η αίσθηση και όταν θα πηγαίνω στούντιο με την μπάντα θα ξεκα*λώνω!! :slight_smile:

Ευχαριστώ για όλα παιδιά!!

έεεεεεεεεετσι.

δεν παιζω ντραμς αλλα απο πρακτικης πλευρας νομιζω οτι αξιζει ειδικα αν μενεις σε διαμερισμα απο πλευρας γειτονων κ.τ.λ. οπτικα δεν το συζηταω, η μερα με τη νυχτα και απο πλευρας ηχου πιστευω οτι τα κανονικα ειναι πολυ καλυτερα!!!

σημερα ηρθε η ηλεκτρονικη του κολλητου μου…πριν λιγο τελειωσαμε με το στησιμο…εαν υπαρχει θεμα,εστω και μικρο απο πλευρας γειτονων κτλπ…αξιζει 100%…εχω μεινει μαλακας με τις λειτουργιες τους και με την προσωμειωση των ηχων…

Εγω εμεινα μαλακας οταν καθησα σε ηλεκτρονικα ντραμς κ επαιζα με τις δυναμικες. Ηταν απιστευτα ρεαλιστικο. Ηχοι κ επιλογες…απιστευτες! Βεβαια εκεινα τα ντραμς ηταν σε στουντιο κ εκαναν ουτε λιγο ουτε πολυ 3 χιλιαρικα.

Εκει ηταν που καταλαβα τι ηθελε να πει ο Πανουσης οταν ελεγε “ακου μαγεια το μικροτσιπ”! :stuck_out_tongue:

Μπορει η τεχνολογια σε αυτα να εχει φτασει σε ενα πολυ καλο επιπεδο ως προς τις δυναμικες η ακομα και την ποσοτητα των sensors καθολη την επιφανια ενος ride η ενος ταμπουρου αλλα ενα σχετικα εμπειρο αυτι μπορει να καταλαβει κατευθειαν χωρις να ξερει αν τα τυμπανα ειναι ηλεκτρονικα η οχι οτι αυτα που ακουει ειναι ηλεκτρονικα. (κοινως ψευτικα)…

Ουτε εγω ειμαι νραμερ αλλα την τεχνολογια την αντεχω μεχρι ενα σημειο…απο καποιο σημειο και μετα δεν εχει καμια δουλεια…
Εκτος οπως ειπαν και πριν τα υπολοιπα παιδια αν υπαρχει θεμα χωρου η εντασης…εκει παω πασο…

Κατι τετοια κανουν κατι εφευρετες και αντιστοιχα αυτοι που τα αγοραζουν και ακουω το βραδυ κατι τριξιματα…μαλλον τα κοκκαλα του Bonham θα ειναι… :lol:

Οχι δεν κοιμαμαι πανω απο τον ταφο του… :stuck_out_tongue:

Αν διαθέτεις μονο 250 euro δεν θα συνιστούσα να πάρεις ηλεκτρικά, gt με 250 euro τα μονα ηλεκτρικά που μπορείς να maris είναι millenium, που θα συνιστούσα μονο για αρχαριους. Τώρα, γενικά για ηλεκτρικά kits, είναι ανάλογα με την εταιρία και το μοντέλο έτσι δεν μπορείς να πεις ότι όλα τα ηλεκτρικά είναι άχρηστα. Υπάρχουν πολύ καλά ηλεκτρικά αλλα σε ποιο ακριβές τιμές(Ξεκινούνε από 1500 και πάνω…)

Το λοιπόν… Το κανονικό μου σετ είναι hybrid, με φυσικά τύμπανα και διάφορα pads δώθε-κείθε, το οποίο το έχω στο σπίτι στημένο μέχρι να βρω ένα χώρο να το έχω εκεί για μελέτη (γαμ…νοι γείτονες!!!). :smiley:

Έχω ένα ηλεκτρονικό σετ της Alesis για μελέτη, οπότε έχω να πω το εξής: τα ηλεκτρονικά βολεύουν εν μέρει για το σπίτι, ή για κάποιο live στο οποίο είτε δεν παρέχονται drums, είτε αυτά που έχει ο χώρος είναι για πέταμα (πχ Architecture Ζωγράφου). Εκεί απλώς πας το ηλεκτρονικό, το στήνεις και παίζεις χωρίς άγχος.

Παρ’ όλα αυτά, ΔΕΝ αντικαθίστανται τα φυσικά τύμπανα με τα ηλεκτρονικά, εκτός κι αν σκάσεις πάνω απο 4000 ευρώ για τα top της Yamaha ή της Roland (ειδικά το Roland είναι απίστευτο…). Αλλά και πάλι, μελετάς ιδέες και διάφορα καθαρά τεχνικα. Το feeling, εάν δεν έχει δέρματα σίτες (mesh heads που λένε), είναι εντελώς διαφορετικό. Και, φυσικά, σε καμία περίπτωση δε φτιάχνεις το χτύπημά σου και τον ήχο σου, διότι και με το δάκτυλο να χτυπήσεις το tom (για παράδειγμα), θα βγάλει τέλειο ήχο!

Έπειτα, αν θες να παίξουν σωστά, θέλουν και μια ρύθμιση. Έπαιξα στο Ghost House που έχει ένα σετ Yamaha DT Express II (αν θυμάμαι καλά), στο οποίο ο controller του hi-hat είχε κακορυθμισμένα threshold και velocity. Δεν κατάφερα να βρω από που ρυθμίζει (το manual ήταν χαμένο, φυσικά!!!), με αποτέλεσμα: παίζω 10 νότες στο hi-hat, αυτό αντιλαμβάνεται και αναπαράγει τις 3 ή 4!!!

Αν δε βαρεθήκατε ήδη, καταλήγω στο εξής: ναι στα ηλεκτρονικά, αλλά με κανένα τρόπο να μην αντικατασταθεί το φυσικό σετ. Αν σε παίρνει, κράτα το φυσικό και πάρε extra tα ηλεκτρονικά! Και, εννοείται, ΟΧΙ το Fame, πληρώνεις πολλά περισσότερα απ’ όσα παίρνεις! Είναι μάπα! :smiley:

για οσους εχουν πειραματιστει με τα ηλεκτρονικα ντραμς: εαν τα ηχογραφησεις ο ηχος φερνει καθολου στον κανονικο? (κ ας τα πιανει το εμπειρο αυτι)… γενικα μιλαω? η ειναι ψευτια? κ ενταξει δεν μιλαω για ρολαντ η γιαμαχα… για μεσαιες τιμες…

Με μεσαίες τιμές όχι ιδιαίτερα, αλλά αν κάτσεις να τα ρυθμίσεις προσεκτικά (σε 8έμα ευαισθησίας, δυναμικών κλπ κλπ) και τα χρησιμοποιήσεις ως MIDI triggers, μπορείς να πετύχεις πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα μέσω ενός software, όπως το BFD, το EZ Drummer, to Addictive Drums ή το Drumagog. Εννοείται βέβαια ότι θα έχεις και καλά samples, ένα σχετικά καλό υπολογιστή και μια αξιοπρεπή κάρτα ήχου (εννοείται όχι τίποτα Creative)! Γενικά, όλα τα προγράμματα μπορούν να αξιοποιηθούν για triggering (π.χ. το Reason), αλλά τα παραπάνω απευθύνονται καθαρά σε ότι αφορά τα drums.
Πιο συγκεκριμένα, με το Drumagog μπορείς να ηχογραφήσεις τα ηλεκτρονικά σου σε MIDI μορφή (με όλες τις αξίες, δυναμικές κλπ που περιλαμβάνει το format) και μετά να αντικαταστήσεις τους ήχους με αυτούς της αρεσκείας σου.
Τα παραπάνω προγράμματα μπορείς να τα βρεις τόσο στο εμπόριο, όσο και σε online μέρη που σίγουρα απαγορεύεται να τα αναφέρω εδώ!!! Προσωπικά χρησιμοποιώ το BFD2 και το Battery, με το 2ο να είναι αρκετά πιο γρήγορο και λιγότερο μνημοβόρο (ειδικά όταν παράλληλα τρέχεις λούπες από Logic!!), αλλά είναι καθαρά θέμα προτίμησης! Επίσης, μπορείς να πάρεις κάτι φτηνό τώρα και αργότερα να αναβαθμίσεις το module με τους ήχους (αρκεί να είσαι σίγουρος ότι είναι συμβατό με τα pads που ήδη έχεις).
Πάντως, από μόνα τους τα μεσαίας κατηγορίας e-drums δε θα πετύχουν τον ήχο που θες (εκτός κι αν προσανατολίζεσαι σε ποιο demoειδές ύφος), αν γράψεις απευθείας με τους ήχους που έχουν μέσα.
Αυτά!