Δασμοί Τελωνείου

Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βρω την οδηγία (ή οτιδήποτε σχετικό) βάσει της οποίας φορολογούνε στο τελωνείο του ελ. βενιζέλος?

Προσπάθησα να συνεννοηθώ τηλεφωνικώς με ένα ΓΙΔΙ, ο οποίος ήταν υποτίθεται υπεύθυνος και αρνήθηκε (εννοείται) να μου δώσει το όνομά του. Όταν του ζήτησα βάσει ποιανών οδηγιών δασμολογούν, μου είπε πως “έτσι μας έχουν πει”, λολ.

Εν ολίγοις, αν πάω και πάρω το ps3 που έχει κανονικά 500 ευρώ και το πετύχω σε ένα μαγαζί 300 ευρώ, η λογική του τελωνείου λέει ότι το κράτος θα ζητήσει από το μαγαζί τον φπα που αντιστοιχεί στα 500 ευρώ :?

Δε μας εμπιστεύονται λέει εμάς που αγοράζουμε απ το ιντερνετ, γιατί πάμε να ξεγελάσουμε το αγαθό μας κράτος και να του φάμε λεφτά δηλώνοντας χαμηλότερη αξία αγοράς σε συνεννόηση με τον πωλητή… Αλλά αυτοί είναι γάτοι και μας φορολογούν για ό,τι ποσό κατεβάσει η κούτρα τους. Χρονιάρες μέρες, να βγάλουν κάνα ψιλό παραπάνω…

Σκέφτομαι να στείλω αίτημα στο τελωνείο με φαξ αύριο, αλλά δεν ξέρω τη μορφή πρέπει να χει αυτό. Οποιαδήποτε βοήθεια, δεκτή.

Δεν πρόλαβα να το διαβάσω αλλά μήπως αυτο http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=3192 βοηθά?

το νταβατζιλίκι του τελωνείου δεν έχει όρια. πραγματικά δεν υπάρχει κανένας κανόνας, έχουνε ένα τετράδιο όπου έχουν σημειώσει χειρόγραφα κάποιες ενδεικτικές χρεώσεις και βαράνε στο ψαχνό λες και πάνε στην τσέπη τους οι δασμοί. ο μόνος τρόπος να το γλυτώσεις είναι είτε το δέμα σου να είναι κάτω από 2 κιλά είτε να έχει δηλωμένη αξία μικρότερη των 25 ευρώ.

Ενδιαφέρον θρεντ.
O Thomann με τα μουσικά όργανα σου βάζει στις τιμές Ελληνικό ΦΠΑ 19% (το οποίο και προφανώς αποδίδει στο Ελληνικό δημόσιο) και έτσι σου στέλνει μαζί τιμολόγιο που δέιχνει πως έχεις πληρώσει ΦΠΑ για να μην μπλέκεις σε τέτοια διαδικασία.
Εγώ δεν είμαι σίγουρος και αν αυτό είναι σωστό βέβαια. Αν αγοράζεις από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που βρίσκεται σε άλλη χώρα της ΕΕ δεν θα έπρεπε λογικά να πληρώνεις τον εκεί ΦΠΑ σαν να βρισκόσουν φυσικά στην χώρα; :-s

Έτσι και αλλιώς, η φορολογία είναι μία σιχαμένη και ηθικά απαράδεκτη πρακτική. [-X

Ο Thomann ειναι Γερμανια,απο ΕΕ δεν εκτελωνιζεται τιποτα ουτως η αλλως…

fixd

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:085:0001:0002:EN:PDF

(ο σχετικος νομος για τα κρατη μελη της ΕΕ.Φανταζομαι δεν εχει αλλαξει…)

και όμως… οι ίδιοι οι τελωνειακοί μου το είπαν αυτό την πρώτη φορά…

Γιά απόδοση ΦΠΑ έγραψα αν δείς, όχι για εκτελωνισμό.