Περι εκδικησης ο λογος

Αφορμη για αυτο το θρεντ υπηρξε κατι που εμαθα απο τον κοινωνικο μου περιγυρο.

Γιατι οταν μας κανουν κατι κακο θελουμε να το γυρισουμε πισω με πολυ χειροτερο τροπο?
Πιστευετε οτι ειναι σωστο (αν οχι αποδεκτο) κατι τετοιο?
Μας δινει οντως ευχαριστηση οταν πραττουμε αναλογα?
ή
νομιζετε οτι το συμπαν λειτουργει ωστε με τον ενα η με τον αλλο τροπο αποδιδετε ‘‘δικαιοσυνη’’ ανεξαρτητα απο τις ενεργειες σας?

μην απαντησετε μια-μια τις ερωτησεις:p

εγω σαν γνησιον τεκνο της μεγαλης σχολης του στ@@δισμου…δεν ενδιαφερομαι για εκδικηση.απλα σταματαω να ασχολουμαι με τα εν λογο ατομα που θα με ενοχλησουν…τωρα αν το συμπαν συνομοτησει να παθουνε κ τιποτα και το μαθω…δεν μπορω να πω οτι δεν θα μειδιασω απο ευχαριστηση για 3δευτεροπλεπτα πριν συνεχισω οτι εκανα πριν το μαθω…

δεν υποτιθεται οτι μπαινει ονομα απο κατω οταν καποιος ανοιγει καινουριο θρεντ?να ξερουμε ποιος το ανοιξε:-k

[SIZE=“4”]ΑΤΟΠΟ!![/SIZE]

Οντοπικ: Κ εγω της σχολης του “ολα στα @@ ειμαι” γιατι πολυ απλα κακο θα σου κανουν μονο τα ατομα που δεν αξηζουν να χαλασεις τη “ζαχαρενια” σου για να κανεις κατι ωστε να τα εκδικηθεις! Αν φυσικα το θεμα εχει ξεφυγει…Τοτε…ΓΑΜΑΤΟΝ!

αλλα συνηθως για να κανεις πραγματικο κακο σε καποιον θα πρεπει να πεσεις ο ιδιος μες τα ‘‘σκατα’’.αξιζει τελικα τον κοπο?

Πιστεψε με μπορει να σε πουν μαλακα ή να αισθανθεις μαλακας που δεν επεσες μεσα στα σκατα για να παρεις το αιμα σου πισω για κατι που σου εκαναν, αλλα πιστευω/ειμαι σιγουρος πως μετα απο καιρο θα αισθανεσαι ενταξει με τον εαυτο σου που μπορεσες κ εδειξες δυναμη κ ανωτεροτητα. Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη…

αν ομως δεν δειχναμε ανωτερωτητα τοτε και καναμε κακο, μετα απο καιρο πως θα αισθανομασταν?

εγω πιστευω οτι πρεπει να αποδιδουμε τα ιδια στους αλλους,αν μας ευεργετουν να τους βοηθουμε και αν μας βλαπτουν να τους γαμαμε!Παντως πολλες φορες επειδη δεν μπορουμε,δινουμε τοπο στην οργη ενω θελουμε να εκδικηθουμε.

Η εκδίκηση κατ’εμε οφείλεται σε εγωιστικά κίνητρα έκεινου που την κάνει, διότι δεν μπορεί να αφήσει πίσω του ότι έχει γίνει (ή δεν μπορεί να το δει καθαρά) και επιλέγει να βάλει και τον “εχθρό” του στην ίδια κατάσταση (ή πιστεύει ότι μπορει να τον βάλει στην ίδια). Δεν μπορείς να δείξεις ανωτερότητα αν δεν αντιλαμβάνεσαι το γιατί κάποιος προσπάθησε να σου κάνει κακό. Η άμεση ανταπόδωση κάποιας ενέργειας είναι ζωικό ένστικτο. Η εκ προμελέτης εκδίκηση είναι ανθρώπινο καπρίτσιο.

αν ομως δεν κανεις εσυ πρωτος το καλο γιατι να σε ευεργετισει ο αλλος με την συμπεριφορα του?:roll:

από το ποστ του δεν φάνηκε ότι περιμένει να του κάνουν καλό.εξάλλου δεν μπορούμε να πάμε με αυτήν την λογική,δηλαδη περιμένω να δω κινήσεις και αντιδρώ ανάλογα.κάνε εσύ ότι σου βγαίνει να κάνεις,προσπάθησε να μην κάνεις μαλακίες και τσεκάρεις τις αντιδράσεις των άλλων.

αξιζει σε ατομα η εκδικηση…χοντρη εκδικηση…σε σημειο προσωπικα αν μπορουσα να σκοτωσω και να μην το μαθει κανεις.θα το χα κανει ηδη…και οχι μονο μια φορα…αλλα τα χω κρατημενα γω…εννοια τους.

Χμμ, εγω λογω αποψεων δεν θα σκοτωνα, αλλα διαολε επειδη σε καταλαβαινω, ενα-δυο ατομα που το αξιζουν θα τα απηγαγα και θα τα βασανιζα για 6 μηνες ή οσο επαιρνε για να νιωσω οτι φτανει.

οχι ετσι ρε παιδι,δεν λεω οτι κανουμε να το κανουμε απο συμφερον αλλα σιγουρα σε αυτον που μας βοηθαει θα ειμαστε πιο χαλαροι.Και αυτο βγαινει απο μεσα μας.Οταν καποιος παει να σε βλαψει και το ξερεις προσπαθεις να αμυνθεις.Το να αποδιδεις τα ισα το θεωρω απολυτως φυσικο,το ειχε πει και ο πλατωνας στην πολιτεια του.

H εκδικηση προερχεται απο τον θυμο που νιωθεις αν σου κανει καποιος κατι κακο…Ο θυμος ομως αν σε ‘‘κυριευσει’’ μπορει να σε κανει να κανεις πραγματα που ποτε δεν θα εκανες…Οποτε [SIZE=“6”]ΧΑΛΑΡΑ[/SIZE],καποιος αλλος(το συμπαν-με οτι και να σημαινει αυτο-)θα φροντισει να ''εκδικηθει αυτον που με εβλαψε…

Eγω δεν ανήκω στη σχολή σταρχιδισμού και χαλάρα πολλές φορές θέλω να εκδικηθώ διάφορους για κάτι… (ασχετώς τελικά αν το κάνω σπάνια)

Βέβαια μου τη σπάνε πολύ οι φουλ εκδικιτικοί άνθρωποι που αμά τους κάνεις κάτι δεν υπάρχει κάμια μα κάμια όμως περίπτωση να μην στο ανταποδώσουν

Η εκδίκηση θα είναι η ευτυχία μας…:stuck_out_tongue: