"Τσίου..." του Μάκη Παπαδημητράτου στο 46ο Δ.Φ.Κ.Θ

«Τσίου?;» του Μάκη Παπαδημητράτου

Μία ταινία που αξίζει να δείτε!!!
Η πρώτη επίσημη προβολή της έγινε τον περασμένο μήνα (5/10/2005) στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του κινηματογράφου « Απόλλων» στα πλαίσια του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ «Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου» που διοργάνωσε επιτυχώς για 18η χρονιά η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Τώρα πια η ταινία έχει πάρει τον δρόμο της για το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , ένα από τα μεγαλύτερα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της χώρας μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων του υπουργείου Πολιτισμού η ταινία είναι υποψήφια για τα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας 2005 στη κατηγορία «Βραβείο Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους»

Ο 'Τσίου…" προβάλλεται στα πλαίσια του 46ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2005 θα προβληθεί στις αίθουσες « Ολύμπιον» (17:30) και «Τόνια Μαρκετάκη»(20:00) αντίστοιχα.

Λίγα λόγια για την ταινία
Αθήνα , Δεκαπενταύγουστος 2005. Μέσα σε ένα απόγευμα, γνωρίζουμε μερικούς ανθρώπους, που το μόνο τους πρόβλημα, είναι η αναζήτηση ουσιών. Παράνομων ουσιών. Λόγω της ημέρας υπάρχει έλλειψη. Ο Τσίου, πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, είναι ηρωινομανής. Ψάχνεται να βρει και μπλέκει μέσω της αδελφής του Στέλλας και του μαφιόζου άντρα της, του Στέλιου, αρκετούς ανθρώπους. Άλλοι κοκαϊνομανείς, σαν τον Νώντα , και τον Γιάννη, που διεκδικούν την Τζένη. Και άλλους που δεν έχουν σχέση με ουσίες όπως τον Τάκο τον Νικήτα και τον Μπίλ, που απλά δουλεύουν για τον μαφιόζο και πρέπει να βρούν ηρωίνη επειδή τους διέταξε. Ο Τάκος βάζει τον Νώντα να του βρει υπό πίεση, και αυτός βάζει με δόλο τον Τσίου να βρει για τον ίδιο, χωρίς να το ξέρει βέβαια. Τα πράγματα μπερδεύονται αρκετά, και η περιπλάνηση στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται για την πολυπόθητη δόση.

Στο επίσημο site της ταινίας που δημιουργήθηκε για την προώθηση της κινηματογραφικής ταινίας 'Τσίου?? θα βρείτε φωτογραφίες των συντελεστών ,αφίσες της ταινίας , διαφημιστικά trailers και photo clips καθώς και πληροφορίες για τους συντελεστές της :http://www.tsiou.gr/

Διανομή
Σενάριο - Σκηνοθεσία
Μάκης Παπαδημητράτος
Φωτογραφία
Άκης Σάφαρης
Ηχοληψία - Μιξάζ
Χρήστος Σιδηρόπουλος
Μουσική
Κωνσταντίνος Βήτα
The Savage Mambas
Vodkatini
Σκηνικά - Κοστούμια
Μελίνα Αρβανιτάκη
Μοντάζ
Ελευθέριος Κ.
Διεύθυνση Παραγωγής
Ρόζα Καλούδη
Βοηθός Σκηνοθέτη
Δημήτρης Τιμπιλής

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Αλέξανδρος Παρίσης , Μάκης Παπαδημητράτος ,Τάσος Κολοβός , Ερρίκος Λίτσης, Τζένη Θεονά ,Βασιλική Κυπραίου ,Καλιόπη Τζερμάνη ,Μάκης Αρβανιτάκης ,Νικήτας Παπαδόπουλος Γιάννης Μητάς, Χρήστος Νταρακτσής, Στράτος Σωπύλης ,Πέτρος Γιωρκάτζης ,Φωτεινή Καρδάκου , Μαξ

Στο επίσημο site της ταινίας μπορείτε να μας γράψετε την γνώμη σας καθώς και σχόλια παρατηρήσεις προτάσεις σας.
www.tsiou.gr

Ο “Τσίου…” επέστρεψε από το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τρία πολύ σημαντικά βραβεία στις αποσκευές του.

Το βραβείο FIRPESCI για την καλύτερη ελληνική ταινία του Φεστιβάλ
Η FIRPESCI για όσους δεν γνωρίζουν είναι η διεθνής ένωση κριτικών κινηματογράφου και η οποία κάθε χρόνο βραβεύει μία ξένη και μία ελληνική ταινία για τις καλύτερες ταινίες του Φεστιβάλ στην επίσημη τελετή λήξης του Φεστιβάλ στο Ολύμπιον.
Για φέτος λοιπόν και ανεξάρτητα απο τα όποιες γνώμες αρκετών εγχώριων κριτικών η ταινία “Τσίου…” τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης ταινίας παμψηφεί απο την διεθνή ένωση κριτικών κινηματογράφου.

Στις απονομές των κρατικών βραβείων ποιότητας 2005 ο “Τσίου…” κέρδισε ακόμα δύο σημαντικές διακρίσεις.
Το βραβείο καλύτερου σεναρίου και
πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη
με το χρηματικό έπαθλο των 15.000 ευρό για κάθε βραβείο

[size=6]Ο “Τσίου…” του Μάκη Παπαδημητράτου απο τις 9 Μαρτίου στις αίθουσες.[/size]

Μετά απο την απρόσμενη επιτυχία που είχε η ταινία στο 46ο Φεστιβάλ κινηματογραφου Θεσσαλονίκης αποσπώντας τα:
Βραβείο Σεναρίου
Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη
Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας της διεθνούς ένωσης κριτικών FIPRESCI

αλλά και κατακτώντας την τρίτη θέση στα βραβεία κοινού μπορούμε επιτέλους να την απολαύσουμε και στις κινηματογραφικές αίθουσες .

Κατεβάστε και δείτε πρώτοι το τηλεοπτικό trailer της ταινίας και προωθήστε το στους φίλους σας
:wink:
http://rapidshare.de/files/12637298/Tsiou_MAIL_trailler.wmv.html

Αυτοί είναι οι καραγκιόζηδες που γεμίσαν τους τοίχους σε όλη τη Θεσσαλονίκη tsiou.gr?

up γιατι η ταινια γαμαει