"Παλούκια" κομμάτια!

Το θρέτ αυτό αναφέρεται σε “παλούκια” κομμάτια που έχετε προσπαθήσει πολύ για να τα βρειτε σε κάποιο όργανο που πέζετε(κατα κύριο λόγο με το αυτί ετσι :wink: !) και τα έχετε καταφέρει ή όχι.
Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε ποιοι καλλιτέχνες έχουν τα πιο δύσκολα κομμάτια και να το ψάξουμε λίγο περισσότερο το θέμα !!!
Εγώ π.χ. δέν έχω καταφέρει να βρω ολόκληρο εδώ και πολύ καιρό το Rain Song των Zeppelin στη κιθάρα(πολύ πράμα έχει μέσα).Άλλο τραγούδι που με δυσκόλεψε ήταν το Kashmir(τα γυρίσματά του κυρίως) και τα γυρίσματα πάλι του Hey Joe από την live εκτέλεση του Hendrix στο Woodstock! Ντάξει απίστευτος 8)

Για να βλέπουμε ποστ, :stuck_out_tongue:

To Schism των Tool. Στα drums ειναι το πιο παλουκοκομματο που εχω βγαλει! Αλλα το εχω βγαλει ομως! 8)

μολις ειδα μερικα cover απ αυτο και εχω μια ερωτηση…

Πως στον διαολο το βγαλες αυτο?:eek:

Το πάλευα κ το παλεύω αρκετό καιρό ρε σύ. Κατά ένα μέρος το έχω βγάλει με το αυτί, αλλά έχω δεί κ διάφορα βίντεο κ παρτιτούρες για τα σημεία που δεν μπορούσα να πιάσω πολύ καλά. Ακόμα κάνω λαθάκια φυσικά, αλλά το αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές είναι πάρα πολύ καλό…

Τώρα παλεύω το Grudge! 8)
Αλλά το πούστηκο είναι πιο παλούκι απ’οτι φανταζόμουν…

Arcturus πλήκτρα από το the sham mirrors…δεν είναι ακριβώς “παλούκια” τεχνικά αν παίζεις άλλα πράγματα σε πλήκτρα ή πιανό αλλά χωνεί πολλά γκάζια στο δεξί χέρι σε σημεία. Αξίζουν το κόπο πάντως…:slight_smile:

Οι Tool έχουν και πιο δύσκολα

Το Dance of Eternity (Dream Theater) στο οποίο κάνω εξάσκηση αυτή τη στιγμή είναι απ’τα πιο παλούκια κομμάτια που γνωρίζω, από τεχνική άποψη. Αλλά πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι με το ρυθμό που κάνω πλέον εξάσκηση (1.5 - 2 ώρες τη μέρα) θα το “έχω” πολύ άνετα. Ήδη έχω το μισό και βάλε.

Για drummers αυτό το κομμάτι είναι σκέτος εφιάλτης. Κάπου στο γιουτούμπ έχει ένα βιντεάκι με τον Portnoy να μετράει το τελευταίο δίλεπτο. Ποιος έχει όρεξη να κάτσει να το βγάλει μετά …
:stuck_out_tongue:

Έχεις τόσα σπλασάκια; :stuck_out_tongue:

Πλάκα κάνω, διασκεδαστικό φαίνεται…θα το παλέψω μόλις τελειώσω με το Grudge…

Αυτή την ατάκα με τα σπλασάκια δεν την έπιασα, φαίνεται ότι τώρα που είμαι εκτός Ελλάδας έχω μείνει λίγο πίσω σε ό,τι αφορά την ελληνική αργκό … :stuck_out_tongue:

Όσο για το κομμάτι, αν έχεις καλό kit, κάτσε προσπάθησέ το σε βάθος χρόνου, θα μάθεις πάρα πολλά άμα εξασκείσαι μ’αυτό. Άσε που άμα τελικά το βγάλεις θα πουλάς και μούρη :p. Γενικά ο Portnoy έχει πολύ πράμα για διάβασμα. Όπως και ο Carey βέβαια …

Απλά οι τεχνικές του Portnoy έχουν ποικιλία (μπορείς να βρεις στο ίδιο κομμάτι από δικασίδια και τεχνικά γεμίσματα μέχρι “γεια σου” μετρήματα) ενώ ο Carey παίζει περισσότερο με τους χρόνους.

Μεγάλοι drummers.

ΕΝΤΙΤ_ ΛΟΛ χαχαχα ό,τι να’ναι κατάλαβα με τα σπλασάκια αχαχχα
φίλε μπασσίστας είμαι δεν παίζω ντραμς :stuck_out_tongue: … Έπρεπε να το διευκρινίσω ο βλαξ ;p
Από τον Ιούνιο πλέον παίζω με 6χορδο και στο μέλλον λέω να επεκταθώ κι άλλο, αν τα χρήματα και οι ικανότητες (και ο καιρός; ζντόινγκ) το επιτρέψουν. Απλά αρκεί να σου πω ότι πλέον την αξία των πραγμάτων την μετράω με πεταλάκια, μπάσα, κεφαλές κτλ κτλ αχχαχα

Το eruption μου πήρε 1 βδομαδα να το βγαλω

Piece of Time - Atheist στο μπασο… Ακομα δεν το εχω βγαλει

ieaiaio στο μπασο…
μου βγαζει την πιστη και δεν καταφερνω τιποτα…
χαχα

καλα για μειντεν ουτε λογος

Των SOAD λες ή καμία σχέση ?!?

ναι των σοαντ λεω

to Eternity’s Breath part 1 & 2 apo Mahavishnu Orchestra me diskolepse poly alla vgike
kai to Roundabout apo Yes mou exei vgalei thn pisti alla kala ta paw…
btw eimai drummer

dragonforce-through fire and flames
stin kithara…
apaixto kommati, pou fysika dn exw vgalei…(akoma)
prospathiste