ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΙΘΑΡΑ-ΜΑΓΝΗΤΕΣ

λοιπον φιλοι θελω την αποψη σας σε δυο θεματακια γιατι εχω κατα μπερδευτει…

  1. Ηρθε ο καιρος να σπρόξω ενα σχετικα δυνατο νουμερο(1000-1500 ?) για να παρω μια καινουργια κιθαρα, κυριως παιζω extreme metal απο lamb of god και machine head σε death bolt thrower και suffocation. πειτε μου μερικες αποψεις για μοντελα, εγω απο τη μια βλεπω με καλο ματι τις schecter αλλα θα ηθελα να δω και κατι μη κορεατικο, dean(δεν εχω καθόλου άποψη) ισως jackson(για τις οποιες μεχρι προσφατα ειχα πολυ κακή αποψη) η LTD. Τέλος οι gibson βόλευουν σε τέτοια φάση μουσικής? μια δυο φορές που εχω παίξει μου φένεται ότι οι ταστιέρες τους είναι πολύ χόντρές και δεν με βολεύουν στις ταχύτητες. γενικά κάθε άποψη μπορεί να βοηθήσει πολύ.ααααααα δεν θέλω floyd rose.

2)το ποιό μεγάλο πακέτο τώρα, έχω μια B.C Rich Virgin N.J κορεάτικη, και μιας και τώρα θα πάρω δεύτερη λέω να τις κάνω μια αναβάθμιση, σκέφτωμαι λοιπόν να τις αλλάξω μαγνήτες, αυτη τη στιγμή εχει τους δυο διπλούς που είχε όταν τη πήρα. επειδή δεν εχω ασχοληθεί δεν ειμαι σιγουρος ποιοι θα είναι κατάληλοι (πέρα απο EMG που λογικα θα έχει η καινούργια).σκεφτόμουνα λοιπόν κάτι σε seymour duncan (sh-6 αν δεν κάνω λάθος) ξερουμε κάτι για αυτούς? και επίσης ειναι απαραίτητο να τους αλλάξω και τους δύο η μπορεί να γίνει δουλεία μόνο με τον bridge?

ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Για τέτοιο είδος και αφού έχεις ήδη B.C.Rich, εγω θα σου έλεγα ότι μια Dean που ανέφερες πιο πάνω θα ήταν μια καλή επιλογή! Συγκεκριμένα, έχει ένας φίλος την Dean Του Dimebag και έχω παίξει κάποσες φορές και είναι πάρα πολυ καλή για τέτοια είδη μουσικης!! Αχαλίνωτη στο βρόμικο! Μετά μία Jackson θα ήταν καλή αλλα σε V ή Explorer που έχουν έτσι πιο “αιχμηρό” ήχο και ESP που είναι κατ’εξοχήν για βοθρίλες!!
Να έχεις υπόψην και τις Ibanez! Γερές σε τέτοιους τομείς!!!

Τώρα για τους μαγνήτες στην άλλη σου μπορείς να βάλεις EMG όπως είπες κι εσύ ή κάποιους με όχι τόσο μπάσσο ήχο για bridge σε Seymour Duncan ή Di Marzio!
Αλλά αφού θα πάρεις νέα κιθάρα γιατί να αναβαθμήσεις την άλλη ?!? ( :-k )

ΤΗ JACKSON ΤH V ΤΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ…ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ.Η DEAN ΠΕΡΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ.ΤΗ BC RICH ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΑΧΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΩΜΑΙ ΣΕ ΚΟΥΡΔΙΣΜΑΤΑ ΚΛΠ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΩ.ΑΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ BRIDGE ΜΑΓΝΗΤΗ ΜΕ ΕΝΑΝ DUNCAN ΘΑ ΕΧΩ ΠΟΙΟΤΗΤΑ??

Ανάλογα με το τί θα βάλεις και αν θα ταιριάζει πάνω της!!
Αν είναι πρέπει να ρωτήσεις στο μαγαζί με τους μαγνήτες ή κάνα τεχνικό,γιατί στο μαγαζί προφανώς θα σου πουν ότι ταιρίαζει και και ,
Για το V της Jackson είναι σαν το της Dean τα shape,θέλει να παίξεις κάποιες φορές να το συνηθήσεις και μετά θα σου αρέσει και θα σε βολεύει!Η κλασσική θέση είναι τα 2 άκρα της ανάμεσα στο πόδι!