Ποιο ειδος κομικ ειναι το αγαπημενο σας;

ο τιτλος τα λεει ολα!ποιο ειδος κομιξ ειναι πιο δημοφιλες στο φορουμ?αν ξεχασα καποιο πειτε το.

εγω ακομα δεν ειμαι τελειως κατασταλαγμενος,αλλα εν καιρω θα απαντησω.

Ε, τι να πω τώρα. ΟΛΑ!!! Σοβαρά. Μου είναι απίστευτα δύσκολο να επιλέξω ένα-δύο μόνο. Τα μόνα που με αφήνουν (σχετικά) αδιάφορο είναι τα υπερηρωικά, αλλά και πάλι, υπάρχουν κομιξάρες και κει…

Θα δω που προσανατολίζεται το πολλ και θα ψηφίσω τους αδύναμους, χεχε. 8)

παντως,πιθανοτατα οι πιο πολλοι θα προσανατολιστουνε προς τα υπερηρωικα και τα μανγκα(νομιζω).

η αληθεια παντως ειναι οτι δεν εχω ψαξει την ευρωπαικη σχολη(και τα underground) πλην αστεριξ καθωw οι αγαπημενοι μου δημιουργοι ειναι αμερικανοι και ισως να μην εχω διαβασει πολλα σπουδαια κομιξ απο εκει.

Ευρωπαϊκό σχέδιο, που συμπεριλαμβάνει τα κλασικά, asterix κλπ, και τα επιστημονικής φαντασίας. Το αμερικάνικο σχέδιο δεν το μπορώ καθόλου, ούτε marvel, ούτε τίποτα τέτοιο. Επίσης και στη Disney, δεν λέω όχι…

Γενικότερα δεν είμαι και πάρα πολύ ψαγμένος, αλλά, έχω διαβάσει τα άπαντα από τα Sin City του Φρανκ Μίλερ (βρείτε και διαβάστε το Family Values, με διαφορά το καλύτερο απ’ όλη τη σειρά) και τα V For Vendetta και Watchmen του Μουρ. Τα σπάνε άπειρα.

Επίσης, ειδική αναφορά σε 2 απίστευτα κόμικ που είχα μείνει μαλάκας όταν τα είχα διαβάσει, τα “Το Σημάδι Του Μελάνικους” των Μιλς-Σκίνερ-Λαρνόυ και “Αρτίς” των Μακιό-Βικομτέ. Αυτά τα είχε βγάλει για λίγο η Παρά Πέντε, όταν ήταν στα πολύ πάνω της αλλά μετά έκλεισε και δεν βρήκα ποτέ τις συνέχειες τους (τρελό ξενέρωμα)… Πραγματικά, φανταστικά κόμικ!

Δυσκολεύομαι να ψηφίσω γιατί δεν καταλαβαίνω απολύτως τις κατηγορίες. Για ρίξε κανά πράδειγμα με τίτλους για να μπω στο νόημα. Επίσης πόσες επιλογές έχουμε?

Τα manga!Και σε σχεδιο και σε περιεχομενο.Παντως οι κατηγοριες ειναι λιγο μπερδεμενες,σε τεχνοτροπια ή σε ειδος σεναριου γινεται η συγκριση;

δεν είμαι και πολύ ψαγμένη με Κομικ, τώρα έχω κάνει βασικά το πρώτο μου “ψάξιμο” στα manga όμως τα κλασσικά disney comics είναι μεγάλη λατρεία. Πατέρας Carl Barks! :smiley:

Ψηφισα υπερηρωικά, ως παλιό (παιδικό θα’ λεγα) κόλλημα με κόμιξ της μάρβελ (ελπίζω να κατάλαβα σωστά τον όρο) -αλλά και νυν κόλλημα με alan moore-, και graphic novels ως νεότερο μεγάλο κόλλημα…

(Σημειώνω κι εγώ πως δεν είμαι πολύ ψαγμένος)

δεν υπαρχει περιορισμος στις επιλογες,ο καθενας ψηφιζει αναλογως ποια ειναι τα αγαπημενα του.

οι κατηγοριες ειναι περισσοτερο χωρισμενες στην τεχνοτροπια του σχεδιου και του σεναριου.αλλη βαση εχουν τα μανγκα(οποιοδηποτε κομικ μανγκα),αλλη οι graphic novels του eisner,αλλη τα υπερηρωικα του moore και του miller,αλλη ο μπαρκς στα ντισνευ,αλλη ο μαναρα στα ερωτικα κ.ο.κ.

πιο δυσκολο ειναι να γινει διαχωρισμος στα κλασικα που λεει το πολλ και στα ευρωπαικα.κλασικα εννοω τα λουκυ λουκ,τα peanuts,τον garfield,τετοια κομιξ.

στα ευρωπαικα συμπεριλαμβανονται τα κομιξ του ουγκο πρατ,του ερζε,τa blake and mortimer,koko bill κ.α

Τι μου θυμισες τώρα! Αυτό για ένα φεγγάρι το είχα προλάβει να το δείχνει στην τηλεόραση και αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν ότι σε όλες τις σκηνές ξεφύτρωναν στο άκυρο ιπτάμενα σαλάμια και γουρούνια που χόρευαν τανγκο, και κάτι τέτοια κουλά :stuck_out_tongue: Τι επικό καρτούν! Σε κόμικ δεν το έχω διαβάσει ποτέ δυστυχως, δεν έχει τύχει.

disney και κλασικα εννοειτε…8)

Απο θέμα σεναρίου δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση σε είδος. Όσο αφορά το σχέδιο, αλλάζω συνεχώς γούστα. Γενικά είμαι ανοιχτός σε όλες τις επιλογές.

Καλά κάνεις και το διευκρινίζεις, μια που αν το καλοσκεφτούμε, τα Αστερίξ και Λούκυ Λουκ ανήκουν στην ευρωπαική σχολή στην ουσία, απλά είναι περισσότερο γνωστά σε μας που μεγαλώσαμε μ’ αυτά.

Περα απο τα κλασικα τυπου αστεριξ κλπ γουσταρω πολυ και γι αυτο ψηφισα τα graphic novels. Ονομα και πραμα. Εχω διαβασει ελαχιστα, μονο τρια για την ακριβεια, αλλα ηταν φοβερη εμπειρια! Γουσταρω ιδιαιτερα και την πολιτικη στοχευση αυτων των τριων
Allan Moore - Watchmen
Allan Moore - V for Vendetta
Enki Bilal - H γιορτη των αθανατων

Αυτό:

http://www.rockap.gr/?p=4456

:stuck_out_tongue:

Επαναφέρω γιατί αγαπάμε κομιξοσυζητήσεις και σχετικά γκάλοπ.

Αν και επιμένω στην μη-ψήφο. Πραγματικά αδύνατο να διαλέξω, έκανα μια απόπειρα, έτεινε για λίγο νευρικά το δάχτυλο στο ποντίκι πάνω απο την επιλογή “graphic novels”, ήταν κοντά στο να κάνει το μοιραίο κλικ, αλλά τελικά έμεινε εκεί.