Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Αρχίζει στις 15/4 το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Για τη γαλλική πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο, κάθε διοργάνωση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς προωθεί αποτελεσματικά τη γαλλική κουλτούρα στην Ελλάδα. Οπως ανακοίνωσε ο ακόλουθος της πρεσβείας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Νικολά Περ, η περσινή διοργάνωση συγκέντρωσε 25.000 θεατές, ενώ στην Ελλάδα το 8% των ταινιών που προβάλλονται στις αίθουσες είναι γαλλόφωνες, ποσοστό που φέρνει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των χωρών με θετική ανταπόκριση στο γαλλικό σινεμά.

Στο επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 37 γαλλόφωνες ταινίες της πρόσφατης παραγωγής, ενώ επιπλέον υπάρχει ένα αφιέρωμα με θέμα τις ταινίες για νέους, μια επιλογή από τις γαλλόφωνες ταινίες που προβλήθηκαν στο 50ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα μικρό αφιέρωμα στον Ερίκ Ρομέρ που έφυγε σχετικά πρόσφατα από τη ζωή. Οι ταινίες του Ρομέρ θα προβληθούν δωρεάν για το νεανικό κοινό. Σε ειδική προβολή, με τη συνεργασία της ActionAid Hellas, θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Το σύνδρομο του Τιτανικού».

http://www.ifa.gr/

Στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν οι: Jane Birkin (θα παραστεί για τις ταινίες “Boxes” και “36 Όψεις του Πικ Σεν-Λου”), Daphné Roulier, Stéphane Bern, Antoine de Caunes, Riad Sattouf, Richard Berry, Nathalie Besancon, Anne Consigny, Antoine de Caunes, François-Xavier Demaison, Farida Kelfa, Gabriel Julien-Laferriere, Ibrahim Letaief, Benoit Magimel, Frédéric Mermoud, Jacques Perrin, Jean Reno (ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα στο κλείσιμο του φεστιβάλ, με αφορμή την ταινία του Ρισάρ Μπερί «22 σφαίρες»), Riad Sattouf, Joann Sfar (ο σκηνοθέτης της ταινίας «Gainsbourg » που είναι και η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ), Grégoire Vigneron και η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη.

Το 11o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιφυλάσσει μία ακόμη έκπληξη: τρεις ποδοσφαιριστές γαλλικής καταγωγής που παίζουν σε ελληνικές ομάδες, ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο Σεντρίκ Καντέ και ο Ντιντιέ Ντομί, θα παρευρεθούν στην προβολή της ταινίας «Οι αλητάμπουρες» («Lascars») των Αλμπερτ Περέιρα Λαζάρο και Εμανουέλ Κλοτζ, τη Δευτέρα 19 Απριλίου στην αίθουσα Αττικόν. Κάντε συχνές επισκέψεις στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook και ενημερωθείτε για το πάρτυ που θα πραγματοποιηθεί, με παρόντες τους αγαπημένους σας ποδοσφαιριστές!
Το εισιτήριο είναι 6 ευρώ (5 ευρώ το φοιτητικό)

http://www.ifa.gr/fff11/?page_id=226

Ποσο θα ηθελα να ερχομουν,αλλα ας οψεται το Αθηνα-Βολος…

υπάρχει καμία ταινία που να αξίζει?
τελευταία η μόνη γαλλόφωνη ταινία που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν ο προφήτης του οντιάρ.
πάντως ενδιαφέρον αυτό με τους ποδοσφαιριστές…

18/4 Falbalas(j.becker) στο γαλλικο ινστιτουτο εισοδος ελευθερη με την επιδειξη φοιτητικου πασου…
εχει αρκετες αναλογα με τα γουστα…μπες στα σχετικα λινκ και θα βεις περιγραφες και καστ…
http://www.ifa.gr/

και εγώ παίζει να πάω καμιά μέρα. Θέλει λίγο ψάξιμο για την επιλογή ταινιών, αλλά θα τη βρούμε την άκρη

δεν το μεταφέρουμε καλύτερα στο κινηματογράφο και σινεμά, γιατί εδώ χάνεται λίγο :wink:

Μπράβο Στρουμφίτα που άνοιξες το θρεντ.

Λογικά όλο και θα πάω κάποιο βράδυ αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιό, έχει και Champions League αυτή η εβδομάδα! :roll:

για αυτό μην είσαι και τόσο σίγουρος :stuck_out_tongue: με τα ηφαίστεια και τη σκόνη χλωμό το κόβω. Εγώ θέλω να δω την coco. Ελπίζω να βρω εισιτήρια

εγω πηγα χθες και ειχε γεμισει ολο το ΑΤΤΙΚΟΝ(σταδιου 19) και ειδα το’’ Les beaux grosses’’(τα ομορφοπαιδα) που ειχε τρελο γελιο!

οσο για το Coco avant Chanel ειναι στις 23/4 18.00 και εγω θελω να την δω…oπως και το L’Armee du crime

Από αυτά που είδατε οι χαμουτζήδες :roll: τι έχετε να προτείενετε για μας εδώ πάνω; Το πρόγραμμα του φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει εδώ http://www.facebook.com/event.php?eid=113750965306876&ref=nf

LA RAFLE / ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ
1942. Ο Joseph είναι έντεκα χρονών. Και εκείνο το πρωινό του Ιουνίου θα πρέπει να πάει στο σχολείο με ένα κίτρινο άστρο ραμμένο στο στήθος του? Αντιμετωπίζοντας πότε την καλοσύνη και πότε την περιφρόνηση, ο Jo, μαζί με τους άλλους εβραίους φίλους του και τις οικογένειές τους, θα μάθουν τη ζωή στο κατεχόμενο από τους Ναζί Παρίσι, στον λόφο της Μονμάρτρης όπου έχουν βρει καταφύγιο. Έτσι τουλάχιστον πιστεύουν, μέχρι εκείνο το πρωί της 16ης Ιουλίου του 1942, όταν ανατρέπεται η εύθραυστη ευτυχία τους? Από το Χειμερινό Ποδηλατοδρόμιο του Παρισιού, όπου βρίσκονται στοιβαγμένοι 13.000 άνθρωποι έπειτα από τις μαζικές συλλήψεις, μέχρι το στρατόπεδο συγκεντρώσεως στο Beaune-La-Rolande, από το Vichy μέχρι την πολυτελή κατοικία του Χίτλερ στο Berghof, η ταινία Σχέδιο εξόντωσης παρακολουθεί τις πραγματικές ζωές των θυμάτων και των δημίων τους.

L? ENFER DE HENRI-GEORGES CLOUZOT / Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ HENRI-GEORGES CLOUZOT
Το 1964 ο Henri-Georges Clouzot επιλέγει τη Romy Schneider και τον Serge Reggiani για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία του Η κόλαση. Επρόκειτο για ένα αινιγματικό και πρωτότυπο σχέδιο, με έναν τρομερά μεγάλο προϋπολογισμό, μια ταινία που θα αποτελούσε ένα κινηματογραφικό «γεγονός» όταν θα προβαλλόταν στις αίθουσες. Όμως, έπειτα από τρεις εβδομάδες γυρισμάτων, τα πράγματα πήραν δραματική τροπή. Το σχέδιο διακόπηκε και οι εικόνες, για τις οποίες λεγόταν ότι ήταν «απίστευτες», δεν θα αποκαλύπτονταν ποτέ. Αυτές οι εικόνες, που παρέμειναν ξεχασμένες για περίπου μισό αιώνα, βρέθηκαν και είναι πολύ πιο εκπληκτικές απ? όσο ήθελε ο θρύλος που τις συνόδευε. Μας διηγούνται μια μοναδική ταινία όπου η τρέλα και η ζήλια έχουν γυριστεί σε υποκειμενική κάμερα, την ιστορία ενός καταραμένου γυρίσματος αλλά και την ιστορία του Henri-Georges Clouzot που είχε αφήσει εντελώς ελεύθερη τη σκηνοθετική του ιδιοφυία.
lol (LAUGHING OUT LOUD)
Τι είναι το LOL; Πάει να πει «Laughing Out Loud» ?πέθανα στα γέλια? στη γλώσσα των γραπτών μηνυμάτων. Έτσι όμως φωνάζουν και οι φίλοι της τη Lola. Ωστόσο, την πρώτη μέρα που επιστρέφει στο λύκειο μετά τις διακοπές, η Lola δεν έχει καθόλου κέφι να γελάσει. Ο φιλαράκος της, ο Arthur, την προκαλεί λέγοντάς της πως την απάτησε με κάποια άλλη στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλά και η παρέατης Lola έχει ένα ταλέντο να τα κάνει όλα δύσκολα. Όπως ακριβώς και η μητέρα της, η Anne, με την οποία δεν γίνεται να συζητήσεις, και όχι μόνο επειδή δεν γνωρίζει τι σημαίνει LOL. Το ότι οι γονείς της έχουν πάρει διαζύγιο είναι ένα θέμα. Ένα άλλο είναι το ότι η Anne συμπεριφέρεται στην έφηβη κόρη της σαν να ήταν ακόμα παιδί, λέγοντάς της ψέματα σε βασικά ζητήματα, λόγου χάρη για το ότι συναντιέται ξανά με τον πρώην της στα κρυφά ή για το ότι ένας αστυνομικός της κάνει καμάκι. Από τη μεριά της η Anne αναρωτιέται τι να έχει συμβεί στ? αλήθεια στο γλυκό της κοριτσάκι. Από την ταύτιση μέχρι τη σύγχυση, οι σχέσεις ανάμεσα στη μάνα και την κόρη γίνονται καζάνι που βράζει από αγάπη και LOL.

εχει και αλλες αλλα νομιζω αυτες οι τρεις ειναι καλες…

Ναι, αυτό θέλω και εγώ να το δώ.

Aυτό το LOL παιζόταν στη Γαλλία πέρυσι το χειμώνα (08-09)! Είχα την εντύπωση πως για το φεστιβάλ φέρνουν νέες ταινίες! #-o

Με τα εισητήρια γενικά ξέρετε τι παίζει; Πρέπει να πάω στο Αττικόν ή μπορώ να βρώ και αλλιώς; Έχω μία πρόσκληση για την Κυριακή που αναμένεται χαμός γιατί θα είναι εκεί ο Jean Reno και χρειάζομαι και ένα εισητήριο…
Δεν θα είναι και πολύ εύκολο, ε; :?

Έλα ρε πούστη μου, η Κόλαση του Κλουζό ήταν την Κυριακή! :frowning:

Δεν έκανα τίποτα, και ήθελα τόσο πολύ να τη δω αυτή την ταινία… :frowning:

Με τα εισητήρια γενικά ξέρετε τι παίζει; Πρέπει να πάω στο Αττικόν ή μπορώ να βρώ και αλλιώς; Έχω μία πρόσκληση για την Κυριακή που αναμένεται χαμός γιατί θα είναι εκεί ο Jean Reno και χρειάζομαι και ένα εισητήριο…
Δεν θα είναι και πολύ εύκολο, ε; :?[/QUOTE]

για τα εισιτηρια ξερω οτι κανονικα τα βγαζεις επι τοπου…αλλα παιζει σε πολλες ταινιες αν πας τελευταια στιγμη να μην βρεις…μαλλον επειδη κι εγω θα παω την κυριακη, θα μαθω τι παιζει και θα ενημερωσω…παντως αν υπαρχει προσκληση ειναι οκ…