Βοήθεια για καινούργια κιθάρα

Χαίρετε!

Είμαι παντελώς άσχετος από μουσικά όργανα αλλά έχω τρέλα να μάθω ηλεκτρική κιθάρα! Από όσο έψαξα θέλω μια κιθάρα και έναν ενισχυτή οπότε λέω να χτυπήσω αυτό

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbstset_2_white.htm

Το ξέρω ότι μια καλή κιθάρα κοστίζει πολλύ παραπάνω αλλά εδώ μιλάμε για έναν αρχάριο που θέλει για την ώρα να μάθει να παίζει μερικές νότες (άντε κανα έυκολο ροκ τραγούδι) και δεν ξέρει καν αν θα συνεχίσει το άθλημα μετέπειτα.

Καμιά γνώμη?

Λοιπον οι προτασεις μαλλον εξαρτωνται απο τα χρηματα που διαθετεις…

Στα 100 ευρω μαλλον ειναι μια καλη λυση αυτη που λες.:slight_smile:
Σε κατι παραπανω παιζουν κ αλλα σετακια οπως θα ειδες.

Τι θες να παιξεις γενικως?

Ειναι μια καλη και φθηνη λυση!Το οτι πληρωνεις παιρνεις ισχυει.Αμα θες απλα να μαθεις λιγα πραγματα και δεν ξερεις τιποτα ειναι μια καλη κιθαρα για αρχη και αν οντως δεν συνεχισεις!Παντως αν παρεις μια φθηνη κιθαρα για αρχη και συνεχισεις και σου αρεσει μετα απο 2 χρονια μπορεις να παρεις μια καλυτερη με 300 ευρω ας πουμε!Ομως αν παρεις για αρχη μια κιθαρα που κανει 500 ευρω και σταματησεις η βαρεθεις δεν θα μπορεις να παρεις τα λεφτα σου πισω!!

Καταρχήν ευχαριστώ για την απαντήσεις σας!

Από τραγούδια που θέλω να παίξω γενικά ξένα ροκ. Αν σας λέει κάτι τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, είναι within temptation, nightwish και linkin park.

καλη επιλογη, εγω βεβαια θα σου προτεινα epiphone
ειναι αρκετα φθηνες και πιστευω καλυτερες απο τις harley benton

Καλυτερα http://www.thomann.de/gr/epiphone_lp_special_black.htm

γι αυτο που θελεις να παιξεις δλδ…

κ παιρνει κ ενισχυτακι κ με 50 ευρω περιπου
http://www.thomann.de/gr/peavey_solo_eguitar.htm
κατι τετοιο για παραδειγμα

παιζει κ Harely Benton ακομα πιο φτηνα στη κιθαρα

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbl400bk_ret.htm

εννοω κοιτα κανει να εχει ενα διπλο μαγνητη που ειναι για πιο σκληρο ηχο ας πουμε

(δεν αντεξα…:-s)

Φιλε μου ειπα να σου πω και γω τη γνωμη μου, γιατι πριν λιγους μηνες ημουν και γω στη θεση σου. Πληροφοριακα μαθαινω μονος μου και παιζω και γω ροκ/μεταλ (και πολυ linkin park! :smiley: ). Οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω ειναι ποσα χρηματα θελεις και εχεις να διαθεσεις. Πανω απ ολα σκεψου αν αγαπας πραγματικα την κιθαρα και δεν σκοπευεις να την παρατησεις. (Ειναι σημαντικο) Στα 100 ευρω ενα πακετακι Ηarley Benton ειναι μια πολυ καλη λυση, αν και δεν ξερω κατα ποσο θα λεει ο ενισχυτης… Αλλα γνωμη μου ειναι, αν μπορεις να διαθεσεις καποια χρηματα παραπανω για κιθαρα/ενισχυτη ΚΑΝΤΟ! Εγω παιζω 5 μηνες και εχω αυτα

http://www.thomann.de/gr/ibanez_grgr121exbkn.htm

http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iv_15.htm

Για αρχαριος εξοπλισμος ειναι παρα πολυ καλος! Αλλα θα σου προτεινα να ψαχτεις περισσοτερο στο θεμα του ενισχυτη, παρε αυτο καλυτερα http://www.thomann.de/gr/roland_cube15x.htm Ιδια τιμη με τον Line 6 και παιζει να ειναι και μακραν καλυτερος!

Αυτη ηταν η γνωμη μου. Εσυ να το ψαξεις περισσοτερο. Να δεις τι κιθαρα σου αρεσει περισσοτερο (σχηματικα εννοω θελεις πχ ενα σχημα σαν της Ibanez που σου εδειξα, μια LP σαν τις Epiphone κτλ…) Μετραει πολυ να εχεις μια κιθαρα που σου αρεσει! Αν και μετα απο λιγους μηνες (μου το ελεγαν τα παιδια εδω μεσα και δεν τα πιστευα…) που θα μπορεις να παιξεις και θα “καταλαβαινεις” τον ηχο, θα θες να αλλαξεις. Εγω εχω τα παραπανω και θελω να πιασω δουλεια για να αγορασω εναν Roland Cube 30X και μια PRS SE… Οτι αλλο χρειαστεις ρωτησε μας!