Καλύτερη δεκαετία

80’ς Φυσικά!!! Με μεγάλη διαφορά!!!

Επειδη περασα την εφηβεια μου στα ‘90’s ψηφιζω αυτη την δεκαετια.
Για μενα ηταν η δεκαετια που φυγαμε απο την υπερβολη των 80’s εγιναν τα πραγματα πιο μεστα φυσικα οι Metallica εφεραν την σκληρη μουσικη σε καθε σπιτι δημιουργωντας τον απολυτα καθαρο hard rock ηχο ωστε να ειναι σημειο αναφορας ακομα και σημερα 20+ χρονια μετα, οι Gυns n’ Roses εγιναν ακομα μεγαλυτεροι, οι Pantera εγιναν η απολυτη Metal μπαντα, εμφανιστηκαν οι Tool , oι Kyuss εβαλαν τα 70’s στον συγχρονο ηχο (μαζι με Monster Magnet) , οι Korn και οι Sepultura (ειδικα με το Roots) ισοπεδωσαν τα παντα , οι Rage Against the Machine τα αποτελειωσαν, οι System of A Down πηγαν πιο περα την τρελα των Faith No More και αν παμε και στο grunge εκει χανουμε την μπαλα με Soundgarden,Alice In Chains, Nirvana, Pearl Jam. Screaming Trees κτλ ολες μπαντες που ξεκινησαν την προηγουμενη δεκαετια αλλα εφτιαξαν τον ηχο τους και τον μυθο τους στη δεκαετια του 90.

Αυτος ο ηχος λοιπον εμενα με στοιχειωνει ακομα μαζι με τις μπαντες που μεγαλουργησαν εκεινη την περιοδο αν και προφανως χωρις τα 70’s και τα 80’s δεν θα ειχαμε αυτη την εξελιξη…

Πιο σημαντικές σίγουρα τα 60s και 70ς αλλά η σύγκριση μου θυμίζει λίγο τα ποδοσφαιρικά διλήμματα για το αν είναι καλύτερος παίχτης ο Πελέ , ο Μαραντόνα ή ο Μέσι!Επιχειρήματα υπάρχουν υπέρ κάθε δεκαετίας απλά πιστεύω ότι επειδή με την σημερινή εμπορευματοποίηση όλα έχουνε γίνει πιο εύπεπτα…το ροκ ταιριάζει καλύτερα και είναι πιο αντιπροσωπευτικό για τις προηγούμενες δεκαετίες!!!

90’s

Άπειρα live στο Rodon. Με μπάντες που ερχόσαντε πρώτη φορά Ελλάδα και είμασταν πεινασμένοι…8O

Blind Guardian
Iced Earth
Manowar (όχι Ρόδον)
Skyclad
Hammerfall
Savatage
Gamma Ray (όχι πρώτη φορά, αλλά για το promotion του Land of the Free)
Accept
Virgin Steele
Grave Digger
Vicious Rumors - Metal Church (σε ένα “επικό” Power Metal Festival)
.
.
.
Προσθέστε κι άλλα

βλέπω τη λίστα και δακρύζω από συγκίνηση

Ψήφισα 70’s όσον αφορά το μέταλ. Εφόσον τότε βγήκαν οι Sabbath και παραμένουν διαχρονικότατοι ήταν εύκολη η επιλογή.

Για ροκ θα ψήφιζα 60’s γιατί πολύ μ’αρέσει ο ήχος φάση Animals, Beatles, Kinks, Doors, Who.

Πωωω ρε φιλε…8O
Και τι δεν θα 'δινα για να ζουσα εκεινα τα σκηνικα… :cry::bow:

Tα έχουμε πει,τα έχουμε γράψει8)

Ramones,Mano Negra…

80’s Kαι ξερό ψωμί :metal:

75-90 για εμένα :slight_smile:

80s δαγκωτο!

Την δεκαπενταετία 1965-1980 η μουσική έπιασε πολύ υψηλά επίπεδα έμπνευσης και δημιουργίας για όλα τα είδη. Από κει και πέρα έχουμε αναμασήματα μέχρι να ανακαλυφθεί κάτι εντελώς καινούργιο που να είναι τελείως άσχετο με την ποπ κουλτούρα έτσι όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, κάτι αντίστοιχο συνέβη με την κλασική και την παραδοσιακή μουσική.

Συνολικά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω για το '65-'75! 8)

Απλά το μέταλ ειδικά -που απασχολεί αρκετούς εδώ στο φόρουμ- είχε πολλές μεγάλες στιγμές αλλά και εξέλιξη στη δεκαετια του '80!

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Διαβάζω τις τελευταίες σελίδες αυτού του θρεντ και κάποια στιγμή λέω “άραγε εγώ έχω γράψει τίποτα εδώ;” Βλέπω δύο ποστ δικά μου, “άραγε όταν τα γραψα ποιά δεκαετία είχα πει; Για να τα θυμηθούμε λίγο”. Τα ανοίγω και διαπιστώνω ότι δεν έχω τοποθετηθεί, μάλιστα το ένα από τα δύο ποστ είναι βρίσιμο σε awake. Παλιές καλές ρόκιν εποχές ρε. :lol:

Τέλος πάντων, θα πω ότι η αγαπημένη μου δεκαετία (όχι αυτή την εποχή βέβαια αλλά δεν πειράζει, διαχρονικά το πάμε) είναι σίγουρα τα 80’s, και για το metal τους αλλά και για την pop τους, αλλά η ΚΑΛΥΤΕΡΗ δεκαετία είμαι πλέον σίγουρος ότι είναι τα 60’s και ειδικά το δεύτερο μισό τους, για λόγους που νομίζω ότι έχουν ήδη εξηγήσει πειστικά χρήστες όπως οι Floydized, hopeto, Mule, deadhead και Country Joe, οπότε δε χρειάζεται να επεκταθώ.

Εγώ πάντως λέω ότι η καλύτερη δεκαετία για το μέταλ είναι τα 90ς.

για να κάνουμε και το κολπάκι που κάνουν οι παλιοί με το 65-75, καλύτερη δεκαετία γα το μέταλ είναι η 85-95

Συνολικά αγαπημένη δεκαετία τα 70s με διαφορά. Τα 80s πιστεύω εκτός της metal και της post-εναλλακτικής rock είχαν πολύ πολύ σαβούρα. Πάντως η δεκαετία όπου υπήρξε η περισσότερη έμπνευση μάλλον ήταν τα 60s μιας και εκτός των blues, jazz, rock και ψυχεδέλειας υπήρχε πολλή ποιοτική μουσική και στα ντόπια ιταλικά, γαλλικά και ελληνικά τραγούδια, δηλαδή έβγαινε καλή μουσική παντού.

H καλύτερη δεκαετία για μένα ήταν 66-76 για την ακρίβεια. Συμφωνώ με Deckard για metal. :smiley:

Πάντως αυτό με τα μισά 80s και τα μισά 90s (θέλω να ψάξω λίγο ημερομηνίες δίσκων για να καταλήξω ακριβώς κάπου ανάμεσα σε 84 και 96) πιάνει πολλά από τα σπουδαία πράγματα που συνέβησαν και στο ακραίο και στο μελωδικό μαίταλ και στην δημιουργία των διαφορετικών ήχων στα 90s