Καλύτερη δεκαετία

Για μένα, λόγω Sabbath, αλλά και πολλών άλλων κυκλοφοριών, δε θα μπορούσε να’ναι κάτι άλλο από τα 70s. Μην ψηφίσετε “αντικειμενικά”-ιστορικά, αλλά βασιζόμενοι στα συγκροτήματα που γουστάρετε περισσότερο.

Η δεκαετια του 70 επαιξε καθριστικο ρολο στη μουσική που ακουμε…
Θα συμφωνίσω και εγω με τον μαέστρο λοιπον λόγω Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath και δε συμμαζεύεται… :twisted:

Ωραίο θέμα!
Εγώ ψηφίζω 80’s, παρόλο που συμφωνώ με όσα λέτε για την καθοριστικότητα που έπαιξε η δεκαετία του '70 για τη συνέχεια και την εξέλιξη του rock και του metal. Τα 70’s ήταν η αρχή, τα 80’s η εξέλιξη.

Παρολο που στα 70’s ξεκινησαν τα παντα, εγω θα ψηφισω 80’s γιατι ειναι η δεκαετια που η hard n’ heavy σκηνη μεσουρανησε κι εγω ειχα την ευτυχια να το ζησω

Σωστο, τα 70ς ηταν η καταλυτικη αρχη αλλα το μεγαλο μπαμ εγινε την δεκαετια των 80ς. Τουλαχιστον για το hard rock και heavy metal

Εγώ πιστεύω ότι τα '80ς είναι τα καλύτερα αλλά κ τα '70ς διότι εκείνοι την εποχή οι SCORPIONS καναν τις μεγαλύτερες επιτυχίες κ τα μεγαλύτερα LIVE…Και γενικά πιστέυω ότι σε εκείνες οι δεκαετίες έγινε και το μεγάλο ΜΠΑΜ της ροκ μουσικής…'Ολα τα καλά ονόματα τότε βγήκαν…

To gegonos oti to megalo ‘mpam’ egine ontws sth dekaetia tou 80 me ekane na thn pshfisw,pantws den ektimw ligotero kamia dekaetia.Mono oi Led Zeppelin tha me ekanan na pshfisw 70-kserw fusika oti den einai mono aftoi pou aksizoun apo tote-enw to 90 vghkan polles apo tis agaphmenes mou mpantes melodikou death/black kai grindcore.

Η μουσική που μου αρέσει περισσότερο προέρχεται από 1965 - 1980 με αποκορύφωμα την περίοδο 70-74.
Τα πιο αγαπημένα μου άλμπουμ βρίσκονται εκεί οπότε ψηφίζω seventies δαγκωτό!

Jethro Tull, Black Sabbath, Led Zeppelin,Pink Floyd, Neil Young και πολλοί άλλοι έβγαλαν τότε τα καλύτερά τους και άλλαξαν τον κόσμο!

__Εδώ είμαστε! Ευχαριστώ πολύ, δεν έχω να πω τίποτα άλλο… Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους ψήφισα τα '70.

1994…corruption,racism,hate.The church has failed…If jesus came down,he’d be shot… :twisted:
1994 Οι MACHINE HEAD βγαζουν το BURN MY EYES.Η μαγεια αρχιζει… :twisted:
90’s for ever 8)

Είμαι πολύ αναποφάσιστος…Τι να πω…Να ψηφίσω τους Θεούς(deep, led zeppelin,the hooters ktl ktl)ή τους νέους “ημίθεους”(Nightwish,disturbed και πολλά πολλά κορυφαία νέα συγκροτήματα)…

Έχω και μια απορία,έστω ότι θεωρώ μία δεκαετία καλύτερη από μία άλλη γιατί υπήρχε το τάδε συγκρότημα,αν το συγκρότημα αυτό έβγαλε το κορυφαίο του album την επόμενη δεκαετία τότε τι να ψηφίσω???

Εύκολο! Έβαλα το δημοψήφισμα προκειμένου να ψηφίσει ο καθένας βασιζόμενος/η σε συγκεκριμένες κυκλοφορίες και ΟΧΙ στο έτος δημιουργίας μιας μπάντας! :wink:

Και γω θα διάλεγα πολλά από 60s. αλλά τελικά τα 70s υπερίσχυσαν! :stuck_out_tongue:

Ε τότε 80s…Αν και δυσκολεύτηκα με τα 00s…Να’ναι καλά οι Europe…

Ουπς βρεθηκε κι αλλος μη ποζερας που του αρεσουν οι EUROPE!!! Κι εγω νομιζα οτι ημουν ο μονος…

Δε θα μπορούσα παρά να ψηφίσω τη δεκαετία του 70, και αν δεν ψήφιζα αυτήν θα πήγαινα ακόμα πιο πίσω (60ies). Led Zeppelin, Blue Oyster Cult, Thin Lizzy, The Doors, Queen και δε συμμαζεύεται. Γενικά δεν είμαι και πολύ φαν του ροκ που προώθησαν οι Whitesnake, AC/DC, KISS, Def Lepard και άλλοι τέτοιοι

8o’s… σχεδόν ότι ακούω τότε ξεκίνησε…

Παντως για το HARD ROCK καλυτερη δεκαετια ηταν αυτη των 70’s, ενω για το HEAVY METAL καλυτερη ηταν αυτη των 80’s… Τα 90’s ειναι η δεκαετια των μακρυμαλληδων punk (λεγε με και grunge) και το 00’s η δεκαετια του rap metal

Συμφωνώ απόλυτα σ’αυτό telisva… όλα τα καλά μέταλ βγήκαν από το 80 έως και το '89 (κυριολεκτικά λες και το σχεδίαζαν έτσι :smiley: )! Από την άλλη, το πραγματικά καλό hard rock εμφανίστηκε στις αρχές του 70 (συμπεριλαμβανομένου και πολλών underground συγκροτημάτων, τα οποία έχω ψάξει πολύ και άξιζε τελικά), αλλά συνεχίστικε επάξια και στα 80s με μπάντες όπως οι GnR…

Βεβαια και στα 80’s υπηρχε πολυ καλο HARD ROCK οπως πολυ χαρακτησριστικα ανεφερες τους GUNS και μαλιστα το HARD ROCK στα 80’s μπηκε και στα “σαλονια” με απιστευτες πωλησεις, δημιουργωντας μια νεα μεγαλη βαση οπαδων, οι οποιοι αργοτερα λογω των METALLICA κυριως εντρυφισαν και στο METAL. Τωρα αν μου πεις ποια ειναι τα ορια του HARD ROCK και του HEAVY METAL δεν μπορω να σου απαντησω και θα ειμαι εκτος θεματος… Σε καποιο αλλο topic ισως ειναι καλη ιδεα να το συζητησουμε…

Καλή ιδέα telisva… θα γίνει σε λίγο… τσέκαρε… :wink: