the eternal sunshine of a spotless mind:tomato:
Ελπίζω να υπάρχουν κάποιοι που να συμμερίζονται την άποψη μου, για να μην αρχίσω ν’ ανησυχώ.
rokakias:
[B]
Ματριξ
[/B]
Το ματριξ ηταν “επαναστατικη” ταινία όχι μεγάλη. Κοινως ουτε εμένα μ’αρεσε
JTN
January 3, 2011, 1:44am
ουτε εμενα το ματριξ, μονο οι σκηνες ξυλου
επισης χαρυ ποτερ (αν μετραει) και φορεστ γκαμπ
savax
January 3, 2011, 3:19am
Το V for Vendetta. Κόντεψε να με πάρει ο ύπνος…
είχε η συνδρομητική το avatar το σάββατο .
αυτό το concept εξωγήινοι ινδιάνοι με κάτι απο Τελευταίο των Μοϊκανων,
σε ένα περιβάλλον απο George Lucas υπό παραισθησιογόνα ,δεν μου είπε και πολλά.
μπορεί να φταίει οτι δεν το είδα σε 3D και να εντυπωσιαστώ.
θα ξαναπροσπαθήσω
είχε η συνδρομητική το avatar το σάββατο .
αυτό το concept εξωγήινοι ινδιάνοι με κάτι απο Τελευταίο των Μοϊκανων,
σε ένα περιβάλλον απο George Lucas υπό παραισθησιογόνα ,δεν μου είπε και πολλά.
μπορεί να φταίει οτι δεν το είδα σε 3D και να εντυπωσιαστώ.
θα ξαναπροσπαθήσω
Kαλα μην ανησυχεις.Μια μαλακια και μιση ηταν η ταινια.
Αν ειναι να δωσεις 12 ευρω για να σ’αρεσει η ταινια λογω 3d
ε πιες κανα 2 λιτρα φτηνο κρασι και θα σου φανει ταινιαρα.
το αβαταρ ειναι η υπερτατη μουφα!
[B]The Last of the Mohicans [/B]:ειχα ακoυσει τοσα και τοσα και πηγε να με παρει ο υπνος…εξαιρεση το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ soundtrack…
Neniel
January 3, 2011, 1:55pm
Για το [B]District 9[/B] άκουγα διθυράμβους αλλά το βρήκα βαρετή μούφα. Σόρρυ.
Επίσης στην λίστα μεγάλων ταινιών που δεν μ’άρεσαν ιδιαιτέρως μπαίνουν:
~ Casablanca
~ Gone with the Wind
~ Kill Bill
~ Fight Club
~ Amelie
~ Indiana Jones
~ Ben-Hur
~ Νομίζω όλες οι ταινίες με τον Τομ Κρουζ
πάλι καλά και αναρωτιόμουν μήπως θα είμαι ο μόνος που δεν του άρεσε.
elfin
January 3, 2011, 2:10pm
Neniel:
Για το [B]District 9[/B] άκουγα διθυράμβους αλλά το βρήκα βαρετή μούφα. Σόρρυ.
Επίσης στην λίστα μεγάλων ταινιών που δεν μ’άρεσαν ιδιαιτέρως μπαίνουν:
~ [B]Casablanca[/B]
~ Gone with the Wind
~ Kill Bill
~ [B]Fight Club[/B]
~ [B]Amelie[/B]
~ Indiana Jones
~ Ben-Hur
~ Νομίζω όλες οι ταινίες με τον Τομ Κρουζ
… casablanca ταινιάρα!!! amelie,fight club επίσης!!!
θα συμφωνήσω με Gone with the Wind εννοείται!!!
τις ταινίες του Κρουζ δεν θα τις έβαζα καν στη λίστα με τις μεγάλες ταινίες…:p:p:p:p
το [B]District 9[/B] μαμαει…έχω και άλλες διαφωνίες αλλά γιορτές είναι…
Δεν είσαι ο μόνος, αλλά είσαι οφ τόπικ. Το αβαταρ δεν είναι μεγάλη ταινία.
Μεγάλη είναι, 3 ώρες μαλακία
Όντως. Και την Eva Angelina να σου χαν, τρεις ώρες θα βαριόσουν.
Lupin
January 3, 2011, 3:06pm
το αβαταρ αμα εχεις πιει 3 μπαφους ειναι η καλυτερη ταινια εβερ…
οντοπι, το λεγαμε και πριν καμποσο καιρο σε αλλο τοπικ με Γρακχο, ‘DeerHunter’…
ε γενικα με το Βιετναμ τι παιζει:Υπαρχουν ταινιες απολογητικες και κατηγορηματικα εναντια στις πολεμικες τακτικες αλλα υπηρξαν και αλλες-το πιο αμφιλεγομενο ειδος- που επικεντρωνοντουσαν στο μετα-πολεμικο στες των εισβολεων…ο Ελαφοκυνηγος, περα απο θαυμασια σκηνοθεσια και ερμηνειες-κατι παραπανω απο θαυμασια και στους δυο τομεις βσκ-, το αυτο που θυμαμε ειναι οτι παρουσιαζε με τον πιο εντονο τροπο το πως η Αμερικη εχασε και υπεφερε στον πολεμο, πως οι φανταροι της γυρισαν σκιες των εαυτων τους-οσοι γυρισαν- και ενα γενικοτερο μεταπολεμικο εφιαλτη, διχως σε καμια περιπτωση να κριτικαρει το γιατι, το λογο που φαγαν τα μουτρα τους και γιατι οντως πολεμησαν εκει…
αλλη μια καλοφτιαγμενη ταινια που πλασαρε τον αμερικανο εισβολεα σαν θυμα και τους κακους κιτρινιαρηδες κομμουνιστες σαν τερατα(η σκηνη της ρουλετας ακομα και σημερα, οσο θαυμασια και αν ειναι γυρισμενη κτλ προκαλει μεγαλο σουρσουρο ως μυθοπλασια υπερ του να προβαλει τον εφιαλτη του Βιετναμ οπως θα ηθελαν να ειναι και εχουν γινει πολλες συζητησεις και διαμαρτυριες απο την πλευρα των ‘αμυνομενων’)…
με αυτη τη ταινια ειχε προσπαθησει να γινει ενα ξεκαθαρο ξεπλυμα τυψεων και ενοχων ενος εθνους, αφου ειχε εισβαλλει σε μια χωρα διχως λογο για να σφαγιασει πανω απο 3 εκατομμυρια κοσμο, ταινια η οποια ανα τα χρονια γυριζοταν παντα, με αλλους συντελεστες και σκηνικα για τις αναλογες περιπτωσεις της αμερικανικης ‘τιμης’, βλεπε πχ Black hawk down μερικα χρονια πριν…η ταινια εξυμνουσε ολους εκεινους που σκοτωσαν τοσα τερατα βιετκονγκ ενω ξεκαθαρα αποσκοπουσε στο να ξεπλυνει με τον πιο ανηθικο τροπο, ενα τεραστιο εγκλημα και τα αιματοβαμμενα χερια της Αμερικης-η προωθηση που εγινε μαλιστα τοτε στο εργο ηταν παρομοιωδης-!..
Η ταινια δεν περιεχει προπαγανδα, ΕΙΝΑΙ προπαγανδα…καλοφτιαγμενη, καλογυρισμενη προπαγανδα…πιο πολυ ειλικρινια κουβαλαγε το Rambo 1, το οποιο τουλαχιστον τονιζε οτι ‘σκοτωσα γιατι ειμαι redneck βλαχος και η μαμα πατριδα μου τοπε να το κανω, αλλα τωρα που το εκανα γιατι ολοι με βριζουν?τι δεν εκανα καλα?ειμαι ηλιθιος?’’
το ‘αποκαλυψη τωρα’ που επιασε το ταυρο απο τα κερατα, οχι απλα αντιμετωπιστηκε με καχυποψια στο καιρο του, αλλα στα Οσκαρ τους το γελοιοποιησαν δινοντας οτιναναι βραβεια, ενω προφανως ο ελαφοκυνηγος σαρωσε…
oι περισσοτερες ταινιες με Βιετναμ ουτως ή αλλως, ειναι τοσο καλογυρισμενες και εθιστικες στην προβολη-μακραν ο πιο αγαπημενος ‘πολεμος’ για το κινηματογραφικο κοινο(καθολου τυχαια) διοτι πολυ μεγαλοι σκηνοθετες και ηθοποιοι επιστρατευτηκαν για να φερουν σε περας μια καμπανια εξιλεωσης του Αμερικανικου εθνους απο εναν πολεμο που ολοι ξερουμε τα αιτια του και την καταληξη του, οπως και τον τροπο που εγινε…καποιοι οντως προσπαθησαν να αναδειξουν και τη φρικη του πολεμου αλλα και να μην ηρωοποιησουν κανεναν αλλα να κατακρινουν αμερικανικες τακτικες και αλλες-οι περισσοτερες προφανως- να κρατησουν και καλα ‘ουδετερη σχεση’ και εμμεσως να εμψυχωσουν τον μεσο βλαχο αμερικανο που εφαγε τα μουτρα του ‘για τη πατριδα’ και γυρισε ρεμαλιασμενος σπιτι, πολεμοντας ενα πολεμο που ‘δεν ηξερε’/αλλα δεν αρνηθηκε να παει ή να κατακρινει τα αιτια του…τουλαχιστον στο Πλατουν του Στοουν οπου και παλι τονιζεται κατα βαση ο αμερικανικος πατριωτισμος, οι βιετκονγκ παρουσιαζονται σαν ανθρωποι και οχι τελειως μονοπλευρα σαν τερατα οπως στο deerhunter+οι ηρωες εχουν καποια επιγνωση του τραγικου των πραξεων τους…
στο αποπανω κατι Hurt Locker κτλ, εμετος
the eternal sunshine of a spotless mind:tomato:
Ελπίζω να υπάρχουν κάποιοι που να συμμερίζονται την άποψη μου, για να μην αρχίσω ν’ ανησυχώ.
Ν’ αρχίσεις ν’ ανησυχείς όπως και να χει ΠΑΝΚΗ, γιατί η ταινία γαμεύει. Επίσης η καλύτερη ερμηνεία του Jim Carrey, κατ’ εμέ.
Έχουμε (…έχεις βασικά) ένα θεματάκι εδώ πέρα, έτσι είναι, δεν είναι έτσι;
Να βγει το Gone With The Wind και το Kill Bill από την παραπάνω λίστα, προσβολή για τις άλλες ταινίες.
+100000 στον αποπάνω σε όλα για το Eternal Sunshine. Η ωραιότερη ερωτική ιστορία που έχω δει στον κινηματογράφο(ok DVD, ήμουν τόσο ηλίθιος που δεν το είχα δει σινεμά)