Εδώ θα ποστάρουμε διάφορα νέα που μας ενδιαφέρουν ή νέα που μας έκαναν εντύπωση όταν τα πρωτοδιαβάσαμε ή τα ακούσαμε.
Ξεκινάω
Από την στιγμή που ο προηγούμενος πάροχος φιλοξενίας της πιο γνωστής BitTorrent ιστοσελίδας αποφάσισε να “κλείσει τον διακόπτη” του PirateΒay, αναζήτησαν καινούργιο πάροχο και αυτός είναι το το Σουηδικό κόμμα Pirate Party.
Το Pirate Party, πιστό στις αρχές του, επιθυμεί να πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα και να “τρέξει” το Pirate Bay μέσα από το Σουηδικό κοινοβούλιο. Με μία απρόσμενη ανακοίνωση, ενημέρωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν χρήση του Σουηδικού Συντάγματος για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Συγκεκριμένα θα επικαλεστούν την Βουλευτική Ασυλία από διώξεις ή μηνύσεις για θέματα που είναι μέρος των πολιτικών τους αρχών. Το μόνο που χρειάζονται για επιτύχουν τον σκοπό τους, είναι το 4% των ψήφων στις επερχόμενες Σουηδικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Ανάλυση μαμουθ ξεκινά να υποστηρίζει πλέον το youtube. Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους ανεξάρτητους δημιουργούς αλλά και να ανέβει ποιοτικό περιεχόμενο στην υπηρεσία του το youtube πλέον πάει στα 4κ. Ειναι περίπου το 4πλασιο της ανάλυσης των 1080p που προσέφερε μέχρι σήμερα. Η δυνατότητα του να ανεβάσει κάποιος video σε τέτοια ανάλυση υπάρχει προς…
το παρόν σε συνεργαζόμενους δημιουργούς για τους οποίους μάλιστα έχει μαζευτεί και ένα κεφάλιο για να τους στηρίξει. Μπορείτε να δείτε τα video με αυτήν την ανάλυση στο http://www.youtube.com/view_play_list?p=5BF9E09ECEC8F88F (επιλέξτε orifinal) αλλα θέλει γρήγορη ταχύτητα ή να περιμένετε αρκετή ώρα για να κατέβουν
Καλο μεν, αλλα για τις συνδεσεις της Ελλαδιτσας θα ειναι μαρτυριο. Θα παταει καποιος το play τωρα και θα το βλεπει μετα απο κανενα 2ωρο το βιντεακι…
__2ον (και επί του θέματος), η υψηλή ανάλυση, εκτός του να αποτελεί μελλοντική επένδυση, δίνει και apriori φήμη και προβάδισμα στον πρωτοπόρο έτσι ώστε “από τώρα” να ξεκαθαρίσει η μελλοντική επικράτηση έναντι άλλων παροχέων. Η λογική ότι θα πάμε εκεί που ξέρουμε και έχουμε δοκιμάσει και εμπιστευόμαστε καιρό τώρα ή που ξέρουμε (άσχετα αν το χρησιμοποιούσαμε). Π.χ. κάποιος που πρώτη φορά θα πάει κάπου να κατεβάσει νόμιμα, οι περισσότερες πιθανότητες θα είναι να πάει στα iTunes.
__Και υπάρχει και κάτι άλλο…
__Οσο αφορά την ανάλυση που “κανένας” δε θα χρησιμοποιεί εκμεταλευτεί… Εκτός απ’ το ότι στην Ιαπωνία έχουν εδώ και χρόοοοονια hd, αφήστε έξω αυτές τις αγορές που είναι ελαχιστές (που ΟΜΩΣ λειτουργούν ως πεδίο πειραμάτων και μάθησης, όπως π.χ. η κινητή τηλεφωνία στην Ιαπωνία), μη ξεχνάτε πως υπάρχουν σε πολλά σπίτια πλέον προτζέκτορες που δίνουν και 200 ίντσες με τέλεια εικόνακ και που εκεί μπορεί να φανούν οι διαφορές (ενώ π.χ. 780p και 1080i ίσως και p είναι ανέκδοτο να δεις διαφορά σε κάτω από 32 ίντσες).
__ΑΛΛΑ ακόμα περισσότερο, μιας και αφορά επαγγελματίες κυρίως, για σκεφτείτε το blow-up μιάς κινηματογραφικής αίθουσας… Και να έχεις ΕΣΥ το know-how και να το έχεις εδώ και χρόνια…
__Μιλάμε για επιτέλους ψηφιακό σήμα με τέτοιες δυνατότητες που μπορεί να ανοίξει άνετα σε πάρα πολύ μεγάλες διαμέτρους. Μιλάμε για την τελική κατάργηση του φίλμ μήπως; Κάτι που εμπορικά σημαίνει τέλος στη φθορά του φιλμ και της ποιότητας της εικόνας (π.χ. ΑΛΛΟ πράγμα βλέπει κάποιος που θα δει την ταινία σε πρεμιέρα και εντελώς άλλο σε ποιότητα εικόνας κάποιος που θα δει την ίδια κόπια ένα μήνα μετά, ενώ ακούει ακριβώς το ίδιο μιας και ο ήχος είναι πλέον ψηφιακός κυρίως).
__ΑΡΑ και πολύ μεγάλο κέρδος σε σταθερή ποιότητα (το ψηφιακό “σχεδόν” δεν έχει φθορά), και πολύ μεγάλο κέρδος σε κόστος (το φιλμ κοστίζει ΠΟΛΥ ακριβά), αλλά και σε χρόνο (δε χρειάζεται να περιμένεις την κόποια να έρθει από USA ούτε να περιμένεις να συγκεντρώσεις κάποιο αριθμό για να τον στείλεις ταυτόχρονα για να ανοίξεις σε πολλές χώρες μαζί και να μην την κλέψουν -αν ανοίξει παντού ταυτόχρονα, κερδίζεις μέρες μέχρι να προλάβουν να την κλέψουν από χώρα που έχει ήδη προβληθεί).
__Νομίζω πως το youtube έχει πολλά ΠΙΘΑΝΟΝ να κερδίσει, οπότε πολύ καλά κάνει και επενδύει από τώρα (έτσι ώστε σε λίγο καιρό ο καταναλωτής να έχει εξοικιωθεί πριν το βάλει στη ζωή του και να μην φοβηθεί ότι έχει να μάθει ΠΑΛΙ κάτι καινούργιο).
Η Sony δημιούργησε μια νέα τεχνολογία laser που είναι μακράν καλύτερη από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Bluray. Χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία η χωρητικότητα ενός δίσκου μπορεί να είναι μέχρι και 20 φορές μεγαλύτερη από τη χωρητικότητα που προσφέρει ένας δίσκος Bluray.
με 50 γβ το dual layer ανταγωνιζεται καπως τους σκληρους
εξαλου νομιζω οτι οι περισσοτεροι εχουν τα σδ ειναι για μακροχρονια αποθηκευση ενω τα usb και τους σκληρους για καπως πιο προσωρινη αποθηκευση
οταν ομως αναπτυχθει αρκετα το cloud computing που προωθει η microsoft αρκετα [αποθηκευση σε σερβερ με καποια ασφαλεια των δεδομενων , σαν να χεις εναν σκληρο δισκο παντα μαζι σου αρκει μια αρκετα γρηγορη συνδεση στο ιντερνετ και ενας κωδικος] ολα τα αλλα μεσα αποθηκευσης θα ναι πολυ πισω
μενει να λυθει το θεμα το ποσο ελευθερα στον καθε χακερ θα ναι τα προσωπικα δεδομενα…και δεν ειναι τοσο απλο
το cloud δεν ειναι λυση, και εδω που τα λεμε εγω δεν υπαρχει ουτε μια στο μυριο περιπτωση να εμπιστευτω τα δεδομενα μου σε καποια online υπηρεσια ιδιως της microsoft. εχει γινει ντορος τον τελευταιο καιρο με το cloud computing, πολλες εταιριες εχουν ηδη ξεκινησει τις υπηρεσιες τους (βλεπε Amazon), αλλα κακα τα ψεμματα, το να εχεις τα δεδομενα σου σε καποιο φυσικο μεσο και αμεσα προσβασιμα εχει τεραστια διαφορα με το online. Ναι οκ, τα dvd/bluray υστερουν ακομα σε χωρητικοτητα, οι σκληροι αν και τεραστιοι πια ειναι αναξιοπιστοι για μακροχρονια αποθηκευση, αλλα ενας σωστος προγραμματισμος μπορει να σε σωσει απο την καταστροφη. Σε server επιπεδο υποχρεωτικα raid setups. Σε επιπεδο απλου χρηστη (αλλα και σε εταιρικο περιβαλλον), backups σε τακτα χρονικα διαστηματα και αποθηκευση του σκληρου δισκου/dvd σε διπλο αντιγραφο καπου εκτος της κανονικης του θεσης (στο σπιτι ενος φιλου,σε θυριδα σε καποια τραπεζα κ.ο.κ.).
νομιζω οτι εκτος των πολυ προσωπικων αρχειων [φωτογραφιες,βιντεο,εγγραφα ή οτιδηποτε δικο σου] τα αρχεια που εχουνε την μεγαλυτερη χωρητικοτητα στους περισσοτερους δισκους μας ειναι ταινιες και μουσικη…
αυτα μπορουνε να γινουνε κοινοχρηστα κατα καποιο τροπο…κατι σαν youtube και myspace αλλα με καλη ποιοτητα…
να σου δινει καποιος εναν κωδικο και να εχεις προσβαση σε αρχεια που θα τα δεις/ακουσεις αλλα δεν ειναι οτι τα θες μονο για προσωπικη “χρηση”
αυτο φυσικα προυποθετει τρελες ταχυτητες ιντερνετ αλλα νομιζω οτι σε καποια χρονια δεν θα ναι ανεφικτες
για τετοιες προοπτικες μιλαω και οχι για αποθηκευση/“παραχωρηση” προσωπικων αρχειων που για αυτα υπαρχουνε τα σδ και οι δισκοι και για τετοια χρηση ειναι αρκετα νομιζω
Δεν ξέρω, δεν θα εμπιστευόμουν πουθενά online ακόμα και τη μουσική μου.
Αν και το cloud computing όντως αναπτύσσεται τρελά, πιστεύω ότι οι δίσκοι ή κάποιο νέο φόρματ θα κυριαρχήσουν, γιατί πάντα θα υπάρχει περίπτωση κάτι να κλαπεί online.
Απο τη στιγμη που υπαρχουν σκληροι δισκοι 1tb με 70 ευρω γιατι καποιος να παρει cd/dvd/bluray η αυτο το καινουριο δισκακι;;
παρτε κι ενα αλλο νεο
[CENTER]Έφτιαξαν το λάπτοπ των 35 δολαρίων[/CENTER]
Τον «φθηνότερο υπολογιστή του κόσμου» κατασκεύασε η Ινδία. Κοστίζει μόλις 35 δολάρια (27 ευρώ), θα ξεκινήσει να διατίθεται από το 2011 και θα απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και μαθητές. Η κυβέρνηση της Ινδίας φιλοδοξεί να κατακλύσει την παγκόσμια αγορά με τη νέα συσκευή, την οποία χαρακτηρίζει «απάντηση στον υπολογιστή των 100 δολαρίων του MIT».
Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα «σούπερ μίνι λάπτοπ», έναν πολύ μικρού μεγέθους υπολογιστή με οθόνη αφής. Τον παρουσίασε χθες ο υπουργός Αξιοποίησης Ανθρώπινων Πόρων της Ινδίας, Καπίλ Σιμπάλ, κρατώντας ανά χείρας την πρώτη συσκευή. Όπως δήλωσε, το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με παγκόσμιους κατασκευαστές υπολογιστών, προκειμένου να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του λάπτοπ.
«Έχουμε φτάσει σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Όλα τα μέρη του υπολογιστή -η μητρική πλακέτα, το τσιπ, ο επεξεργαστής, η μνήμη, η οθόνη, τα πάντα- κοστίζουν μόλις 35 δολάρια», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η συσκευή, που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Linux, θα έχει πιθανότητα οθόνη 7 ιντσών (σύμφωνα με άλλες πληροφορίες θα διατίθεται και με 5 ή 9 ίντσες). Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το λάπτοπ με οθόνη αφής θα διατίθεται με προεγκατεστημένο πρόγραμμα πλοήγησης στο Ίντερνετ. Επίσης, θα περιλαμβάνει εφαρμογή Office, PDF reader, media player και λογισμικό τηλεδιασκέψεων ? συνεπώς θα διαθέτει κάμερα. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης νέων προγραμμάτων και εφαρμογών, ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών.
Ο Καπίλ Σιμπάλ ανέφερε ότι η συσκευή θα διατίθεται μαζικά σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το 2011 και θα κοστίζει μόλις 35 δολάρια. Ωστόσο, στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί περαιτέρω η τιμή του, αρχικά στα 20 δολάρια (15,4 ευρώ) και, στη συνέχεια, στα 10 δολάρια (7,7 ευρώ).
Τη συσκευή κατασκεύασαν ερευνητικές ομάδες του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και του Ινδικού Ινστιτούτου Επιστημών, των «κορυφαίων επιστημονικών ιδρυμάτων της χώρας».
Η Ινδία είναι σήμερα μια από τις ισχυρότερες αναδυόμενες οικονομίες και επενδύει συστηματικά στις νέες τεχνολογίες. Δαπανά περίπου το 3% του ετήσιου προϋπολογισμού της για την εκπαίδευση και έχει καταφέρει να μειώσει τα ποσοστά του αναλφαβητισμού στο 64% επί του συνόλου των 1,2 δισ. κατοίκων της. Ωστόσο μελέτες καταδεικνύουν ότι πολλοί μαθητές μόλις και μετά βίας μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν και τα περισσότερα δημόσια σχολεία στερούνται του στοιχειώδους εξοπλισμού.
Το μίνι λάπτοπ των 35 δολαρίων φιλοδοξεί να «εκτοπίσει» τον «υπολογιστή των 100 δολαρίων» (που, τελικά, κόστιζε 200 δολάρια) του MIT, που παρουσίασε το 2005 ο Νίκολας Νεγκροπόντε. Τον περασμένο Μάιο, η οργάνωση OLPC (Ένας Φορητός Ανά Παιδί) του Νεγκροπόντε ανακοίνωσε τη δημιουργία της «ταμπλέτας των 99 δολαρίων», μιας φορητής συσκευής που απευθύνεται στους φτωχούς και θα διατίθεται σε σχολεία και νοσοκομεία.
Supercomputer Aquasar.
Karvou σε αυτό το πανεπιστήμιο δεν είσαι?
Ψάρωσα όταν το είδα, άκρος επαναστατικό στο τομέα ψύξης. Ουσιαστικά χρησιμοποιούν νερό, αντί για αέρα για την ψύξη του συστήματος. Το νερό είναι 4.000 φορές καλύτερος “αγωγός” της θερμότητας να το πω έτσι.