Τι θα κάνατε εσείς?

Καλημέρα!
Λοιπόν, κοιτάχτε πως έχουν τα πράγματα.
Εγώ και άλλα 4 άτομα έχουμε μια ‘μπάντα’ εδώ και έναν χρόνο.
Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής της μπάντας ήταν του κιθαρίστα μας (εγώ παίζω πλήκτρα).
Μέσα στη χρονιά έχουμε βγάλει αρκετά κομμάτια που μας αρέσουν, έτσι για να δέσουμε.
Ωστόσο, υπάρχει ένα θέμα.
Ο κιθαρίστας ακόμα δεν μπορέι να βγάλει καλά τα σόλο από σχεδόν όλα τα κομμάτια, και μερικά δεν τα βγάζει γενικά καλά, όχι μόνο τα σόλο.
Το έχω συζητήσει και με τους υπόλοιπους της μπάντας, και είναι κοινό το άισθημα ότι έχει κάνει την λιγότερη πρόοδο από όλους.
Ομολογώ, ότι πέρα από το ‘κάτσε κάντα καμιά πρόβα πριν πάμε’ δεν του έχω πει να το δει πιο σοβαρά το θέμα. Του το έχει πεί όμως δυο τρεις φορές ο ντράμμερ μας, χωρίς αποτελέσματα.
Κλέινοντας ο ένας χρόνος, έχουμε αποφασίσει ότι ειναι καιρός να παίξουμε κάτι δικό μας, και έχω γράψει κάποια κομμάτια (από τα οποία κάποια έχουν κιθάρα που δεν ξέρω αν θα μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς, και άλλα τα έχω κάνει επίτηδες αρκετά απλά στη κιθάρα).
Το θέμα τώρα είναι τι κάνουμε? Το κόλλημα σε όλη την υπόθεση είναι ότι η ιδέα για τη δημιουργία της μπάντας ήταν δική του.
Να του πούμε ότι πρεπει να δουλέψει και άλλο και να του δώσουμε λίγο καιρό ακόμα ή να του εξηγήσουμε πως βλέπουμε αυτή τη στιγμή τη κατάσταση, και να τον διώξουμε , πράγμα που δεν θα μας είναι εύκολο , γιατί εκτός του ότι η ιδέα ήταν δική του, ε, έναν χρόνο τώρα έχουμε γίνει και φίλοι.
τι λέτε εσείς?.

EDIT το θέμα έχει λήξει κάποιος μοντ ας το κλεισει .


Now playing: Therion - Voyage of Gurdjieff (The Fourth Way)
via FoxyTunes

Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να μαζευτείτε όλοι μαζί να συζητήσετε τέρμα σοβαρά το πως έχουν τα πράγματα και αν δείτε ότι έχει διάθεση δοκιμάζετε μία τελευταία φορά.

Αν όχι… ε υπάρχουν πολλοί κιθαρίστες. Στη τελική μιας και αυτός έκανε την μπάντα απλά οι υπόλοιποι φύγετε και αλλάξτε όνομα.

πάρτε έναν ακόμη κιθαρίστα … θα χρειαστεί να τον ανταγωνιστεί κ να γίνει καλύτερος . αν από την άλλη δν βελτιωθεί κρατάτε τον καινούργιο “γιατί τελικά αποφασίσαμε να κρατήσουμε έναν και ΚΑΛΟ κιθαρίστα” εντάξει πολύ in-your-face απάντηση , αλλά όντως ο τύπος πρέπει να βελτιωθεί … ο κιθαρίστας είναι η μόστρα της μπάντας … 8)

Του λέτε: “Πέρασε ο καιρός και βλέπουμε ότι γουστάρουμε πολύ αυτό που κάνουμε. Η ιδέα σου ήταν πολύ καλή. Θες να την πάμε ένα βήμα παραπέρα και να γίνει πιο δεμένο το παίξιμό μας; Αν το θες θα πρέπει όμως να βελτιώσεις κι άλλο την απόδοσή σου όπως κάνουμε και οι υπόλοιποι γιατί θέλουμε να ακούγονται τα τραγούδια μας αρκετά καλά για το πρώτο μας demo ή για μια συναυλία. Αν δεν τα καταφέρεις τότε θα πρέπει να βρούμε άλλον έναν κιθαρίστα… Οπότε πάρε την απόφασή σου γιατί εμείς γουστάρουμε να το δούμε πιο σοβαρά το συγκρότημα.”

Aν δεν εχει τη διαθεση να εξελιχθει, σημαινει οτι μπορει και να μην πολυγουστάρει τα κομμάτια. Ο τόπος βρωμάει απο κιθαρίστες.

Τι μουσική παίζετε?:stuck_out_tongue:

'εχουμε βγάλει κομμάτια από Stratovarius (απ’τα εύκολά τους, όχι Black Diamond και δε συμμαζεύεται P ), Helloween, Sonata Arctica, και Nightwish .
Και αυτά που έχω γράψει κινούνται έτσι σε ένα μελωδικό στυλ (δε μπορω να τα κατηγοριοποιήσω, απλά γράφω πράγματα που μου αρέσουν :smiley: )

(όσο για το τι θα γίνει τείνω σε αυτά που είπαν ο Astaldo και Neniel )


Now playing: Camille Saint-Saëns - Danse Macabre, Op. 40
via FoxyTunes

Είμαι κάθετος στην ιδέα να φεύγει άτομο και πόσο μάλλον φίλος από μια μπάντα επειδή δεν παίζει τόσο καλά ένα όργανο. Αν δεν είστε λοιπόν η μπάντα με σκοπό να γίνετε η μεγαλύτερη μπάντα στον πλανήτη, [:p] μπορείτε να πιάσετε τον φίλο σας σοβαρά και να του πείτε πως έχουν τα πράγματα. Δώστε του να καταλάβει [αν δεν το έχει νιώσει ακόμα] ότι πρέπει να έρθετε όλοι στο ίδιο επίπεδο και εφόσον είστε μια μπάντα που παίζετε για την φάση,πείτε του ότι δεν περνάτε όλοι τόσο καλά στις πρόβες και θα ήταν καλύτερα αν προσπαθούσε για κάτι παραπάνω και έτσι θα καταλάβει. Βοηθήστε τον και εσείς όπως μπορείτε. Πάντως το ενδεχόμενο του να τον διώξετε και να πάρετε έναν άλλον στη θέση του δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, γιατί στην τελική είστε μια μπάντα που παίζετε μόνο για την καύλα σας και αν τον βοηθήσετε να γίνει καλύτερος, θα δείτε ότι θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα και οι ίδιοι.

Ε νταξ ειναι λιγο γαιδουρια να τον σουταρετε. Μπορει να μην του αρεσουν τα κομματια ή να εχει την ιδεα οτι επειδη ειναι ο “ιδρυτης” μπορει να δουλευει και λιγοτερο. Το καλυτερο ειναι να απαιτησετε να δουλεψει παραπανω τα κομματια, να του ζητησετε να σας λεει αν εχει ενδοιασμους για τη μουσικη που γραφετε κλπ.

Αν τον διωξετε τελικα εγω ειμαι διαθεσιμη να ξες.:stuck_out_tongue:

Τα ζητήματα “διώξε-πάρε” ειναι πολύ λεπτά. Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι παίκτες, ελάχιστοι είναι στην περιοχή σου, και ακόμα λιγότεροι είναι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Δηλαδή αν τελικά θέλετε να τον διώξετε, εκτός απο θέματα φιλίας θα πρέπει να σκεφτείτε και την άμεση αντικατάσταση αλλιώς θα ξεκαυλώσετε και θα το παρατήσετε, όπως μου’τυχε κι εμένα με μια παλιά μου μπάντα.

Νομίζω ότι 1 χρόνος είναι αρκετός για να κάνετε μια κουβέντα, αλλά όχι όλοι μαζί. Εγώ θα ένιωθα άχρηστος και θα τα παρατούσα αν μου λέγανε όλοι “ξέρεις, πρέπει να μάθεις να παίζεις καλύτερα”. Ο πιο κοντινός του φίλος ας το πει, αλλά στα σοβαρά και όχι μόνο 2-3 φορές.

Στη μπάντα που παίζω τώρα, μπήκα πριν 1 χρόνο και βελτιώθηκα όσο είχα βελτιωθεί τα προηγούμενα 4. Επειδή γούσταρα όμως. Αν δε γουστάρει, πώς να το κάνουμε, δε θα βελτιωθεί. Δεν είναι επαγγελματική η φάση να κερδίσει τα λεφτά του, απλά έχει επαναπαυθεί.

Ισως αν παίζατε καμια δυσκολούτσικη για αυτόν διασκευή από μπαντα που να γούσταρε?

wow, έχεις δίκιο, αυτό δεν το είχα σκεφτεί! ευχαριστώ που το έθεσες από αυτή τη σκοπιά!

θα το συζητήσουμε, και θα δούμε τι φταίει. στο κάτω κάτω ρε παιδί μου, μπορεί να μην το χει , μπορεί αυτό που δίνει τώρα να είναι το καλύτερο που μπορεί. θα δούμε.


Now playing: Dismal Euphony - An Autumn Leaf in the Circles of Time
via FoxyTunes

Αυτές οι ραδιουργίες είναι που έχουν καταστρέψει μπάντες και μπάντες. Το κακό έχει ξεκινήσει επειδή τίποτα δεν έχει ειπωθεί in your face.

Αν κάποιος δε βελτιώνεται μέσα σε μια μπάντα, δεν είναι δικό του πρόβλημα, αλλά όλης της μπάντας. Αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι.

Σαφώς και δεν άνοιξα το Thread με σκοπό να θάψω τον κιθαρίστα μας (σχετικά με τις ‘ραδιουργίες’ που είπες γιατί η λέξη από μόνη της 'εχει μια αρνητική εννοια), και όσο για το ότι δεν έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα, αυτό δεν ισχύει πλέον :slight_smile:
κάτσαμε και μιλήσαμε

Σωστά τα λέει ο Red Rum.

απλα πειτε του οτι αν δεν δειξει ενδιαφερον για να βελτιωθει θα τον διωξετε
δεν ειναι πυρηνικη φυσικη

πιειτε κανα τσιγαριλικι
και γινεται κουδουνι
και την επομενη μερα πρωι
πρωι χαραματα η βραδυ αργα
ξυπνηστε τον
και πεστε του
“ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟς ΜΠΑΝΤΑς ΠΑΡΤΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ”
κατι σαν τον mustaine φαση
και μετα αυτος θα νευριασει φτιαξει
και θα φτιαξει και γαμω τις μπαντες :lol::lol:

XAXAXAXAXAXAXX :smiley:
πάντως το θέμα έχει τελειώσει, ας κλειδωθεί / διαγραφεί

Ετσι γιατι μετα δεν θελετε να ξερετε τι εχει να γινει τραστ με

Ε πες και τι λύση δώθηκε ντε.

η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν τον διώξαμε, αλλά μιλήσαμε και του δώσαμε χρόνο να μας δείξει ότι όντως ενδιαφέρεται, γιατί δεν το έιχε πάρει πολύ στα σοβαρά το πράμα :slight_smile:

χαχαχαχαχα