Απλά τα πράγματα.
Όποιος γουστάρει κάνει μια κατά την γνώμη του αντιπροσωπευτική συλλογή κομματιών από ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος ή μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και εξηγεί και το σκεπτικό της επιλογής
π.χ. 70s hard rock, τα καλύτερα του 1987, 89-94 death metal, τα καλύτερα τσιφτετέλια των 90s κτλ.
Με την σύμφωνη γνώμη shaman και dude μπορούν και να ανεβαίνουν στο γνωστό blog (google: rockin tziar best ofs)
Ανοίγω το χορό με 90s progressive metal (έλα ρε αλήθεια?). Στην επιλογή συμπεριλήφθηκαν και κάποια γνωστά ονόματα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της, αποτελείτε από μπάντες μεσαίας ή μικρής αναγνωσιμότητας. Έμειναν απ έξω το neo-prog/prog rock, το prog death και το black metal related prog (in the woods π.χ.).
[SPOILER]Part 1
Jester’s March - Middle of madness
02 - Myrmidon Creed - Dreamstory
Και επίσης όσοι ασχολούνται λίγο περισσότερο με μουσική και όχι με νιτέντο ξέρουν και πέντε πράματα παραπάνω για ένα σχήμα που υπάρχει από το 1982, έχει βγάλει 16 δίσκους με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, έχει έντονο πολιτικό/κοινωνικό στίχο και δράση, και έχουν ακούσει και κομμάτια σαν αυτό:
ή ΚΥΡΙΩΣ αυτό:
για τους υπόλοιπους της λίστας σου ψιλο-διαφωνώ και για Hole και EMF, αλλά ντάξει πάσο, αλλά οι Chumbawamba one hit wonder? Δηλαδή μιλάμε ή κλάνουμε τώρα?
Ον τόπικ, θα προσπαθήσω να φανώ συνεπής στο αίτημα του θρεντστάρτερ αρκετά πριν ανοίξει το θρεντ να συμβάλω σε συγκεκριμένο χωράφι (δε λέω ποιό =Ρ), μια που όπως είχε πει κιόλας η προοπτική αυτή απετέλεσε ως ένα βαθμό κίνητρο για το θρεντστάρτιν (…ας το πιστέψω τέλος πάντων =Ρ).
Απλά θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή, γιατί η ευθύνη είναι μεγάλη.
εγώ έβαλα μόνο τραγούδια που είχαν μεγάλο airplay και προβολή από το mtv.έκανα το best of περισσότερο δημοσιογραφικά και από την mainstream πλευρά.και το tubthumping είναι το ΜΟΝΟ τραγούδι των chumbawamba που χτύπησε κορυφή στο billboard.
άλλο το one hit wonder και άλλο το η μεγαλύτερή τους επιτυχία, αλλά αλλού είναι το θέμα μας.
Περιμένουμε με αγωνία ντουμοσυλλογή από Γράκχο και σλατζομαθκοροτιγουστάρεις εσύαγόριμου συλλογή από μπλίντιν.
οκ, λογικά χόρρορ σε επηρρέασε η βροχή. Μην ξαναβγείς χωρίς ομπρέλα.
Πάμε λοιπόν από την αρχή:
One-hit wonders αποκαλούμε τα συγκροτήματα που έκαναν επιτυχία με ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ (άντε δύο) ή ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ και μετά εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης.
Οι Chumbawamba υπάρχουν αδιαλλείπτως από το 1982 και δισκογραφούν κανονικότατα και σταθερά. Και έχουν και άλλα χιτς. Τα δύο που σου έβαλα πάνω, εγώ τα έμαθα από το Σπορτ-φμ άμα σου λέει κάτι.
Αυτό για το μπίλμπορντ απλά ασχολίαστο. Δηλαδή ντάξει, βάλε και Therapy? σαν one-hit wonders που μόνο το Troublegum έπιασε κορυφή.
οκ, λοιπόν.λάθος μου και δεν έχω ιδέα από μουσική…
sorry που δεν έχω ακούσει όλη τη δισκογραφία chumbawamba (και που δε μου πολυαρέσουν και στην τελική).μια μπάντα μπορεί να υφίσταται και 10 και 20 και 30 χρόνια.και παρ’όλα αυτά να κάνει ένα σούπερ επιτυχημένο κομμάτι, την επιτυχία του οποίου δεν έχει ξαναπετύχει και ούτε θα ξαναπετύχει.
one hit wonder είναι ένας όρος που έχει να κάνει με το mainstream (καθότι hit) και την εμπορική επιτυχία.γιατί κατά τα άλλα και οι mazzy star υπήρξαν για μένα τεράστιοι, αλλά μόνο το fade into you υπήρξε για την ποπ κουλτούρα.το ίδιο και οι verve με το bitterswet symphony και οι hovverphonic με το mad about yoy και οι sneaker pimps με το six underground και… και… και…
επίσης σε όσες λίστες με one hit wonders τσέκαρα στο internet, το tubthumping είναι μέσα στις περισσότερες.
άντε, γιατί έχω να διαβάσω και για την εξεταστική.=P
Γενικά συμφωνώ με bleeding. Oι τσαμπαγουαμπα θεωρούνται μεγάλη μπάντα και κύριως αυτό που είπε, με μεγάλη κοινωνικο-πολιτική δράση όπως έχω διαβάσει. Εδώ ο Brian από catharsis τους θεωρεί βασική επιρροή του!:o Κατα τ’ άλλα εχω ακουσει διασπαρτα κομματια αλλα ηθελα καιρο να τους ψαξω. Βεβαια εχουν και απειρα αλμπουμ. Από τι ξεκινάμε?
Ε τότε να βρεις άλλα σάιτ να ενημερώνεσαι γιατί αυτά που έψαξες γράφουν μπούρδες (inb4 sludgeswamp :p)
μια μπάντα μπορεί να υφίσταται και 10 και 20 και 30 χρόνια.και παρ’όλα αυτά να κάνει ένα σούπερ επιτυχημένο κομμάτι, την επιτυχία του οποίου δεν έχει ξαναπετύχει και ούτε θα ξαναπετύχει.
ναι ρε αγόρι μου, οκ όλα αυτά με τους ορισμούς, αλλά δεν είναι (και δεν πρόκειται να μπει ποτέ) στο ίδιο καζάνι το “hobo slumping slobo babe” (ή όπως διάολο λέγεται) με τους Chumbawamba, πώς να το κάνουμε δηλαδή. Btw ούτε γω ακούω ιδιαίτερα Chumbawamba αλλά 5 πράματα τα ξέρουν και οι πέτρες.
Ε έκανες λάθος εδώ μην το κουράζεις, κάνε ένα έντιτ και βάλε κάποιον άλλο διάττοντα αστέρα των 90ς.