Ταινιες μικρου μηκους

Ας ποσταρει οποιος θελει, αξιολογες ταινιες μικρου μηκους (εκανα σερτς και δεν βρηκα κατι σχετικο)
2 που ειδα προσφατα και μου αρεσαν


[B]Καθηστε μεσα /B


Balance by Wolfgang & Christoph Lauenstein

[SIZE=“5”]Το έπος του Τσαντισμένου![/SIZE]

Μόνη απαίτηση να έχετε ακριβώς 15 λεπτά διαθέσιμα, διαφορετικά αν τη δείτε με διαλείμματα θα χάσετε το νόημα. Πρόκειται λοιπόν για την πρώτη ταινία γυρισμένη εξολοκλήρου στο ιστορικό χωριό Δρέπανο Αργολίδας. Cultίλα μέχρι το κόκκαλο, σκηνές μιας λήψης και εφέ τελευταίας τεχνολογίας.

Το καμενόμετρο δείχνει 11/10.

ΑπολάΦστε!

την προηγουμενη σεζον στο μεγκα ειχε δειξει μια μερα πολλες ελληνικες ταινιες μικρου μηκους,μου ειχαν αρεσει δυο αλλα δεν εχω ιδεα πως λεγονται

edit: o τσαντισμενος τα σπαει

Είχα δει πέρισυ μία φοβερή γύρω στα 8 λεπτά, ελληνική, μ’ ένα παιδάκι που είχε πάει σ’ ένα petshop ν’ αγοράσει ένα σκυλάκι. Δε θέλω να αποκαλύψω άλλα. Πραγματικά τόσο μικρή, μα τόσο γεμάτη και συγκινητική. Όποιος ξέρει όνομα ή έχει έτοιμο youtube link να ποστάρει. Πραγματικά αξίζει.

Νομίζω είχε βραβευτεί κιόλας.

κι επειδή είμαστε ακόμα στην αρχή, προλαβαίνω να πω για

Film

1965, 21 λεπτά ,γραμμένο από Samuel Beckett. υπάρχει και στο youtube να το δείτε, γαμεί.

Ένα που μου αρέσει πολύ και πέφτουν και μερικά δάκρυα είναι το “Τι Είναι Αυτό;” του Κωνσταντίνου Πιλάβιου: http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o

ξεθάβω γιατί είναι κ γαμώ τα thread και σκεφτόμουν να ανοίξω ένα παρόμοιο μέχρι που έκανα search :stuck_out_tongue:

τα σπάει, το είχα πετύχει πριν κάνα χρόνο. Να προσθέσω:


[B]Vincent - Tim.Burton.Short.Animation.1982
[/B]:roll:

THODORABO

δεν το εχω δει αλλα φαίνεται να εχει καλες προδιαγραφές…

[SPOILER]
:stuck_out_tongue:
[/SPOILER]

Δεν άντεξα να το δω όλο

[B]Jørgen Leth - Det perfekte Menneske (1967)[/B]

The Perfect Human (Danish: Det perfekte menneske) is a 1967 short film by Jørgen Leth lasting 13 minutes. It depicts a man and a woman, both labelled ‘the perfect human’ in a detached manner, “functioning” in a white boundless room, as though they were subjects in a zoo.[1]

The film was later seen in five different versions when Leth was challenged by filmmaker Lars von Trier, which were compiled in The Five Obstructions.

(Wikipedia)

To θυμήθηκα μετά από καιρό, επιτέλους κάποιος το ανέβασε στο youtube.
13άλεπτο αριστουργηματικό φιλμάκι του Leth, μνημείο του μεταμοντερνισμού.
Oι κινηματογραφόφιλοι οπαδοί του Τρίερ ψάξτε όπωσδήποτε το έργο [B]The Five Obstructions (2003)[/B], στο οποίο ο Tρίερ υποβάλλει τον Leth σε διάφορα βασανιστήρια, τα οποία συνίστανται στο να κάνει 5 remakes του αποπάνω κλιπ με συγκεκριμένους περιορισμούς.

[B]Pet Shop[/B]

αυτη λες λογικα, πολυ ωραια ειναι.

edit: η αγαπημενη μου εμενα ειναι ο [B]Kiwi[/B]

Τωρα και σε youtube link !

Πρόσφατα βρέθηκα στην πόλη figueres της καταλονίας, που είναι και το χωριό στο οποίο γεννήθηκε ο τρισμέγιστος Salvador Dali. Τελοσπάντων, στο μουσείο του, σ’ ένα δωμάτιο, αντίκρυσα κάτι πραγματικό ενδιαφέρον. Μία οθόνη η οποία απεικόνιζε μια ταινία κινουμένων σχεδίων.

Για να μη πολυλογώ η ταινία αυτή, είναι μία ταινία μικρού μήκους, την οποία δημιούργησαν, σε συνεργασία, οι [B]Salvador Dali[/B] και [B]Walt Disney[/B]. Την ξεκίνησαν το 1945, αλλά κατόρθωσε να ολοκληρωθεί το 2003:!:

Σοκαρίστηκα. Δεν είχα ιδέα. Εννοείται γύρισα και την κατέβασα. Ονομάζεται [B]destino[/B], και είναι ένα πανέμορφο 6λεπτο παραμύθι κινουμένων σχεδίων, όπου τα σουρεαλιστικά/φανταστικά στοιχεία παίρνουν και δίνουν. Αναφέρεται στην ιστορία δύο εραστών που βρίσκονται σε απόσταση…Δε λέω κάτι άλλο, για να μη το χαλάσω.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πως τα εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά δύο τόσο σπουδαίων, ξεχωριστών και ταλαντούχων μυαλών σμίγουν τόσο αρμονικά στην μεγάλη οθόνη.

Πολυ καλο ινφο ! Αμεσως παω να το δω ! θνξ !

τίποτα! Αξίζει τον κόπο! Περιμένω σχόλιο

Δείτε το και άλλοι

Ωπ, υπέροχο, το είχα παρακολουθήσει αποσπασματικά σε έκθεση Dali sτην Tate Modern στο Λονδίνο, δεν ήξερα ότι είναι διαθέσιμο, θα το ψάξω όλο.
:thumbup:

BUMP

άκυρο εντελώς αλλά παίζει ο Ewan :stuck_out_tongue:

αν σας αρεσει το συγκεκριμενο πιο σκοτεινο στυλ η δημιουργος του( Katy Towell ) εχει φτιαξει μπολικα βιντεακια!

http://www.youtube.com/watch?v=MYw8HjN21bk

“Η ιδέα για την πρώτη μας μικρού μήκους ταινία, υπήρχε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέσα από τις συζητήσεις μας, προέκυπτε η διάθεση και η επιθυμία για πράξη-δημιουργία, έξω από τη λογική της δουλειάς μας, αλλά παράλληλα χρησιμοποιώντας την. Το σύνολο των ανθρώπων που συμμετέχουν στην ανοιχτή συνέλευση τεχνικών στο χώρο του θεάματος “Διακόπτες” γνωρίζουν λίγο ως πολύ -από τα μέσα- τη φύση της δουλειάς μας. Τις έννοιες όπως, ιεραρχία, θέαμα, εμπόρευμα, διαμεσολάβηση, αφεντικά (μεγάλα+μικρά), «τέχνη», εκβιασμός, χρήματα… προσπαθήσαμε από την αρχή να τις βάλουμε στη θέση που τους αρμόζει. Απέναντί μας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ήρθε η στιγμή, όλα αυτά να τα αντιμετωπίσουμε στην πράξη. Έτσι αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε το ξεπέρασμα τους, όσο αυτό είναι δυνατό. Φτιάξαμε ομάδες εργασίας και τοποθετηθήκαμε στις θέσεις του αυτοοργανωμένου μας συνεργείου. Τα “κριτήρια” ήταν με βάση την ειδικότητα και την επιθυμία του καθένα. Με βάση τις γνώσεις και όχι την εμπειρία και την εργασιακή καταξίωση. Μέσα στις συζητήσεις ο καθένας είχε λόγο πάνω στο σενάριο και στην διεκπεραίωση του γυρίσματος. Τέλος περάσαμε μία μέρα όλοι μαζί και δημιουργήσαμε το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα μέσα σε αυτές τις συνθήκες και κάτω από την πίεση του χρόνου. Τα χρήματα που χρείαστηκαν για την ταινία, δοθήκανε από το συλλογικό ταμείο της συνέλευσης.
Με βάση όλα τα παραπάνω, το αυτοξεπέρασμα των λογικών της δουλειάς μας δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν εύκολο, ούτε ότι τα καταφέραμε 100%. Για αυτούς τους λόγους δεν γράφουμε σελίδες λαμπρής ιστορίας, ονομάζουμε αυτή την πρώτη κίνηση “προσπάθεια” και σίγουρα δεν τα παρατάμε.
Είμαστε εδώ, μαζί, με μια συνολική αντίληψη για τις ζωές μας, για να συζητάμε, να δημιουργούμε, να κατεβαίνουμε στο δρόμο και να παλεύουμε στο τώρα για το αύριο.
Ευχαρίστουμε όλους όσους βόηθησαν με κάθε τρόπο και μέσο για την υλοποίηση αυτής της ταινίας.”

ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ / ΜΑΗΣ 2011

diakoptes.blogspot.com