Οποιος ειδε shadow gallery ξερει πως δεν τιθεται καν θεμα!!!
Big four
Faith no more
Porcupine Tree
Lamb of God
Sodom
sick of it all:D
FEAR FACTORY !!!:band:
NAI ΓΑΜΩ!
GN’R (Arnhem-Ρωμη), Aerosmith, Dillinger Escape Plan, Ozzy, Faith No More, Peaches, The Oppressed, Anthrax, Slayer, Metallica, Madball, The Swiss, Sick of it all, Aethenor, Flotsam and Jetsam, Saint Vitus, Clutch, Imperial State Electric(Arnhem), Faithless, H2O, Pro-Pain, Pavlovs Dog.
Μένουν ακόμα Αγγελάκας/Βελιώτης και G!YBE (αν μου βγαίνουν τα χρήματα) αλλά προς το παρόν:
- [B]Triptykon/Anaal Nathrakh/Alcest[/B] (ΟΚ, βασικά το λάηβ των Triptykon ήταν μυσταγωγία και πραγματική εμπειρία για έναν Warrior fan)
- [B]The One/Acherontas[/B] (Όπως έγραψε και ο Γιοβανίτης, το σόου των The One μπορεί να ορίσει σχεδόν απόλυτα την έκφραση “blackmetal live”)
- [B]Up The Hammers, 2nd day[/B] (Enforcer θεοί, Doomsword φάκιν-χέβι, In Solitude & Atlantean Kodex νέες δυνάμεις)
- [B]Mono[/B] (υπερχείλιση συναισθημάτων, ήταν και ιδιαίτερα προσωπικά η μέρα)
- [B]Agnes Vein @ Defcon[/B] (μπροστά σε 20 άτομα κι όμως διαστημικοί)
shadow gallery και dillinger escape plan πραγματικα ητανε εξωπραγματικες συναυλιες
απο και και περα
lamb of god/fear factory/bolt thrower ητανε καταπληκτικες συναυλιες
παντως πλακα πλακα
φετος ειδαμε αρκετα συγκροτηματα για πρωτη φορα
RAMMSTEIN !!
Οπτικοακουστικός οργασμός !
Καλά τους τά 'πες Βάγγο :p! Και τους τό 'κλεισες και στη μούρη!
Μα καλά πόσους μήνες πριν τελειώσει το 10 αρχίσατε να γράφετε εδώ?!
Ήταν μια καλή συναυλιακή χρονιά, είχε κάτι για όλους και αν έπρεπε να διαλέξω 5 αυτες είναι:
[SPOILER]1.[B]JELLO BIAFRA[/B], τι γιατί? Αν ήσουν εκεί ξέρεις! Μακάρι όλα τα live να ήταν έτσι, πάνω και κάτω από τη σκηνή
2.[B]SHADOW GALLERY[/B] γιατί το progressive metal δεν είναι οι παρτιρούρες, εμφάνιση ονειρεμένη… [I]I carry the torch / That trembles the mountains[/I]
3.[B]BOLT THROWER[/B] γιατί μας πήρε και μας σήκωσε
4.[B]CLUTCH [/B]σάουνα μεν, συναυλιάρα δε
5.[B]ROKY ERICKSON[/B] για το συναίσθημα, καμένος, στον κόσμο του σίγουρα, αλλά οκ, respect![/SPOILER]
Εκτός συναγωνισμού:
[SPOILER]το live των [B]EINSTURZENDE NEUBAUTEN[/B], το ταξίδι/χάσιμο των [B]GODSPEED [/B]και το «ξεχάστε ότι ξέρατε από σκηνική παρουσία» δέκαθλο των [B]DILLINGER ESCAPE PLAN[/B][/SPOILER]
ενώ αντικειμενικά(χμ…) καλά ήταν και σε:
[SPOILER][B]KATATONIA[/B], [B]ST VITUS[/B], [B]MY DYING BRIDE[/B], [B]TRIPTYKON[/B], [B]WOVEN HAND[/B], [B]KILLING JOKE[/B], καλή φάση ήταν και το ποζεροlive των [B]FIREHOUSE/PREΤTY MAIDS[/B] ενώ [B]CAMPBELL/LANEGAN[/B] θα μπορούσαν να μπούνε στα καλύτερα αν δεν είχαν για backing vocals το μουρμουρητό από κάτω ([I]κάποιοι άνθρωποι πατάνε στα live για κους κους![/I]) όπως και [B]ENFORCER [/B]αν είχαν λιγότερο σκατένιο ήχο([I]μα καλύτερο ήχο τα support?![/I])[/SPOILER]
Παραδόξως μερικά τρομερά live έγιναν στον απαράδεκτο χώρο του Rodeo:
[SPOILER]ξεχωρίζω τους [B]SIENNA ROOT[/B](τραγικά λίγος κόσμος, απίστευτη συναυλία όμως), τους [B]RIVERSIDE [/B]και τους τρομερούς [B]RUSSIAN CIRCLES[/B] ενώ φάση ([I]αλλά πολύ στριμωξίδι[/I]) είχε και στους [B]TASTE[/B](μπύρες βασικά και το φάντασμα του Rory)[/SPOILER]
Ωραία στους [B]BIG 4[/B] ή στους [B]ANNIHILATOR [/B]αλλά η πραγματικά καλή thrash συναυλία για μένα ήταν στους:
[SPOILER][B]FLOTSAM N JETSAM[/B][/SPOILER]
Στα live της κουτσής μαρίας:
[SPOILER]καλύτεροι με διαφορά οι [B]U2 [/B]που ήταν απρόσμενα καλοί, ωραία στους [B]AEROSMITH [/B]και βαρετά στους [B]SCORPIONS[/B][/SPOILER]
Aπό ελληνικά:
[SPOILER]γούσταρα τους [B]FILM [/B]στην Πάτρα και [B]DEUX X MACHINA[/B] και [B]UNIVERSE217 [/B]σε διάφορα σημεία.[/SPOILER]
Στις απογοητεύσεις θα βάλω:
[SPOILER]1.FATES WARNING (λατρεία μεν, ούτε καν πλησίασε τις ανατριχίλες του 1999)
2.Rockwave γενικότερα λόγω κακού billing
3.FAITH NO MORE/BAD RELIGION λόγω χώρου/ήχου, αυτοί καλά παίζανε
4.SPIRITUAL BEGGARS, καμία επαφή του Apollo με τα παλιά κομμάτια
5.TRIFFIDS, ίσως φταίει ότι και γω είχα να ακούσω τα άλμπουμ τους πάνω από 10 χρόνια[/SPOILER]
Χμ, ήδη το post μοιάζει σαν ανασκόπηση της χρονιάς οπότε:
[SPOILER]από jazz θα βάλω μόνο τον υπέρτατο [B]SONNY ROLLINS[/B] και από τα live του εξωτερικού την εμφάνιση των [B]VOIVOD [/B]στο Wacken[/SPOILER]
Καλό 2011 σε όλους!
[SPOILER]
[/SPOILER]
σε ποσα live πηγες??? 8O8O
Βαριέμαι να κάνω λίστα, ούτως ή άλλως έχουν γίνει πολύ ντεκαβλέ και αντικούκου.
Οπότε λέμε μόνο τις καλύτερες, γιατί παίζουν και πάνω από 50.
- ΤHE DILLINGER ESCAPE PLAN
- JELLO BIAFRA
- GY!BE
Όλες Gagarin. Ακολουθούν
Fear Factory - Bolt Thrower - Clutch - Κylesa - Grails - Τriptykon και πάρα μα πάρα πολλές, από Αerosmith και Lamb of God, μέχρι Agnes Vein, Ι want you dead και άλλες τόσες πιο γνωστές ή λιγότερο γνωστές μπαντάρες (μας).
Τώρα που το αναλογίζομαι, τα κέρατά μου έχω δει (και) φέτος.
Α, και
YOB
SUMA
στο Roadburn 2010 και όλο το φεστ δε θα ξεχάσω ποτέ μάλλον.
Oτι ειδα φετος πλην Flames (που εφαγα μια μικρη ξενερα αλλα οκ, δεν ηταν τοοοσο ασχημα) με αφησαν απο ικανοποιημενο εως να μαζευω τα σαγονια απο το πατωμα. Πρωτη συναυλιακη χρονια κτλ, οποτε δυσκολο να ελεγα και πραγματικα κακο λογο
Tι να πρωτοπεις εδω… Πολυ γεματη συναυλιακα χρονια το 2010.
Μερικες εντυπωσεις απο τις καλυτερες συναυλιακες στιγμες μου για τη χρονια που τελειωνει (αναφερω τις συναυλιες με χρονολογικη σειρα) :
[SIZE=“3”][B]Gamma Ray 20/2[/B][/SIZE]
Οταν βλεπεις το αγαπημενο σου συγκροτημα για τριτη φορα (μετα απο μια πρωτη φορα ως co-headliner/special guest και μια δευτερη φορα σε φεστιβαλ του εξωτερικου να παιζουν το μεσημερι για μια ωρα ) στο κεντρο του καγκελου μπροστα στο ινδαλμα σου, ακουγοντας-βλεποντας-βιωνοντας το καλυτερο τραγουδι ολων των εποχων παιγμενο ολοκληρο, ε δεν μπορεις παρα να αισθανεσαι ολοκληρωμενος ως λατρης της Μουσικης. Πραγματικα μετα το τελος αυτης της συναυλιας δεν με ενοιαζε ακομη και αν ηταν η τελευταια συναυλια που θα παρακολουθουσα στη ζωη μου. Πλεον ενιωθα πληρης.
[SIZE=“3”][B]Crystal Viper 27/2[/B][/SIZE]
Ενα απο τα καλυτερα συγχρονα συγκροτηματα του heavy/power metal με μια λατρεμενη τραγουδιστρια που εχει πολλα κιλα μαγκια, εδωσε ενα φοβερο οπαδικο live απο αυτα που βγαινεις και λες ‘‘περασα καλα’’.
[SIZE=“4”][U][B]Up The Hammers V Festival 6/3[/B][/U][/SIZE]
[SIZE=“3”][B]DoomSword[/B][/SIZE]: Ιεροτελεστια. Γροθιες υψωμενες στον αερα για να υμνησουμε το σπουδαιοτερο Epic Metal συγκροτημα της δεκαετιας. Μουσικη βγαλμενη απο την καρδια και μονο για αυτους που νιωθουν το ατσαλι. Mεγαλη συγκινηση πραγματικα ! Sacred Metal ρε μουνια !
[SIZE=“3”][B]Enforcer[/B][/SIZE]: Το ελπιδοφορο συγκροτημα εδωσε τα πρωτα δειγματα γραφης του επι σκηνης σε μια κολασμενη εμφανιση με το κοινο να τρελενεται. Πολυ ιδρωτας και headbanging.
[SIZE=“3”][B]Atlantean Codex[/B][/SIZE]: Μια ακομα σπουδαια epic μπαντα των ημερων μας, εδωσε μια τιμια εμφανιση και πραγματικα γουσταρα.
[SIZE=“3”][B]SlauterXstroyes[/B][/SIZE]: Kαυτο Helstarικό αμερικανικο power metal που σε αρπαζει απο τα μουτρα και δεν σε αφηνει να παρεις ανασα. Εκτελεστικα ηταν απο τα πιο αψογα συγκροτηματα που εχω δει ! Τι μπασιστας ηταν αυτος ρε ! Κολαση !
[SIZE=“3”][B]Fates Warning 26/3[/B][/SIZE]
Το Parallels ειναι ενας δισκος που οταν τον πρωτοακουσα, σκεφτηκα οτι κατι μοναδικο υπαρχει σε αυτο τον δισκο, δεν το πιανω ακομα, αλλα σιγουρα υπαρχει πολυ ψωμι εδω μεσα. Ειναι ενα περιεργο feeling, κατι πολυ βαθυ και ουσιωδες πηγαζει απο αυτο τον δισκο. Ε, οταν ανακοινωσαν οτι θα το επαιζαν ολοκληρο ανυπομονουσα να δω και να βιωσω ολη αυτη την αυρα που εβγαινε απο το cd. Με αφησαν απολυτα ικανοποιημενο λοιπον. Δεν τους ειχα ξαναδει, οποτε δεν εχω μετρο συγκρισης, αλλα μου φανηκαν εξαιρετικοι ολοι τους. Ακομα και η βραχναδα που εβγαινε σε σημεια απο τη φωνη του Alder για μενα ηταν θετικο καθως προσεθετε συναισθημα στις εκπληκτικες ερμηνειες του.
[SIZE=“3”][B]Haggard 20/4[/B][/SIZE]
Αν και δεν ηρθαν με πληρη συνθεση, η ολη εμπειρια ηταν ενα πληρες Μεγαλειο Μουσικης και Τεχνης. Σε αλλα σημεια κοπανιομουν με μανια, σε αλλα παρακολουθουσα με ανοιχτο το στομα τις σπουδαιες συνθεσεις τους. Ειναι απο αυτα τα συγκροτηματα που πραγματικα οσες φορες και να ερθουν θα παω να τους δω. Τετοιοι καλλιτεχνες το αξιζουν και με το παραπανω !
[SIZE=“3”][B]Bolt Thrower 29/5[/B][/SIZE]
Εδω μαγκες ειχαμε τον ορισμο του ‘‘βγαινω και τα γαμαω ολα χωρις διακοπες, διαλειμματακια για ομιλια με το κοινο, πλακιτσες και τετοια’’. Αυτα ειναι για αλλες μπαντες, οχι για τους Bolt Thrower. Με ολα τα μελη σε τρομερη φορμα και ηχο μπετονιερα, εσπειραν γαμημενο πανικο και χαος. Ειναι εκεινο το ειδος του λαιβ που οταν βγαινεις εισαι με ενα χαζο χαμογελο ακομα κι αν δεν μπορεις να παρεις τα ποδια σου, ακομα κι αν μιλας ψιθυριστα γιατι αλλη φωνη δεν βγαινει.
[SIZE=“4”][B][U]Sonisphere Festival (Βουλγαρια) 22-23/6[/U][/B][/SIZE]
[SIZE=“3”][B]Metallica[/B][/SIZE]: Oσο και να τους κραζω, οσο και να τους θεωρω υπερεκτιμημενους, οσο και να μην τους ακουω σχεδον ποτε πλεον τα τελευταια 6-7 χρονια, ε πως να το κανουμε, το να δεις αυτο το συγκροτημα λαιβ ειναι σιγουρα εμπειρια ζωης. Θα μου πεις, ισως ηταν η τεραστια σκηνη με το τεραστιο video-wall, τα πυροτεχνηματα και ολα τα σχετικα εφφε, αλλα ρε φιλε πραγματικα εβγαζαν εναν αερα υπεροχης στη σκηνη. Καταλαβαινες δηλαδη, οτι οντως ειναι οι κορυφαιοι απο τους 4 που επαιζαν εκεινη τη μερα.
[SIZE=“3”][B]Slayer[/B][/SIZE]: Αυτοι ειναι ιδια φαση με τους Bolt Thrower σχετικα με τη σκηνικη τους παρουσια, οκ σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι. Οχι κουβεντες, οχι χαμογελα στο κοινο κτλ. Το προβλημα δεν ειναι οτι ηταν στατικοι, αλλα οτι ο ηχος ηταν υπερβολικα χαοτικος σε πολλα σημεια. Αλλα δε γαμιεται, οταν η καραφλα ξερναει αυτα τα αρρωστημενα και απειλητικα riffs, δεν συγκρατεισαι. Ντου ρε !
[SIZE=“3”][B]Μegadeth[/B][/SIZE]: Χμ, οκ, ελειπαν πολλα κομματια απο το σετλιστ που θα ηθελα να ακουσω ζωντανα, αλλα οπως ειπα και για τους Metallica, οταν βλεπεις τετοιου βεληνεκους συγκροτηματα για πρωτη φορα, δεν αναλωνεσαι σε γκρινιες. Απλα απολαμβανεις !
[SIZE=“3”][B]Anthrax[/B][/SIZE]: Πικρα, δεν τους προλαβαμε για τις μαλακιες των οργανωτων της εκδρομης.
[SIZE=“3”][B]Rammstein[/B][/SIZE]: Ποτε δεν ακουγα και ποτε δεν προκειται να ακουσω το συγκεκριμενο συγκροτημα, αλλα κανει το εντυπωσιακοτερο show του πλανητη. Ο,τι ειδος μουσικης και να ακουει καποιος, οφειλει να τους παρακολουθησει καποια στιγμη στη ζωη του εστω ως showmen αν δεν ενδιαφερεται για τη μουσικη τους. Σκεφτομουν ‘‘αν ειναι δυνατον, τι αλλο μπορει να κανουν στο επομενο κομματι’’ και σε ξαφνιαζαν συνεχως. Ειναι τρελοι πραγματικα…
[SIZE=“3”][B]ManowaR[/B][/SIZE]: Μετα απο ενα μισαωρο πορωσης με 5-6 υμνους τους, μας παρατησαν στα κρυα του λουτρου. Βεβαια δεν περιμενα και εμφανιση αναλογη του MMD, αλλα ηταν απογοητευση η μικρη διαρκεια της εμφανισης τους.
[SIZE=“4”][U][B]Masters Of Rock Festival (Τσεχια) 15-18/7[/B][/U][/SIZE]
[SIZE=“3”][B]ManowaR[/B][/SIZE]: Μετα το φιασκο της Βουλγαριας λοιπον, ηλπιζα να ρεφαρουν στην Τσεχια, μιας και εκει ηταν headliners της ημερας τους. Ξεκινησαν δυναμικα, εγω τερμα πορωμενος, δυνατα κομματια το ενα μετα το αλλο, αλλα καπου η ωρα περνουσε και τα Επη των 80’s δεν ερχονταν. Ε στο τελος κουραστηκα, καθως το σετλιστ ηταν βασισμενο στη δισκογραφια τους απο το 2000 και μετα. Αλλα δε γαμιεται…
ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΑΠΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ - ΟΙ ΜΑΝΟWAR ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ
[SIZE=“3”][B]Αccept[/B][/SIZE]: ΔΕΣ ΑCCEPT ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ HEAVY METAL !!! Ο βασικοτερος λογος για τον οποιο αποφασισα να παω στο φεστιβαλ. Δεν πιστευα στα ματια μου ! Ειχα μπροστα μου τους Accept, τη ζωντανη ιστορια του Heavy Metal !!! Eνα συγκροτημα που οταν το ανακαλυψα τον πρωτο χρονο της ενασχολησης μου με τη μουσικη, δεν περιμενα ποτε οτι θα τους εβλεπα ζωντανα !
Τετοιο headbanging πρωτη φορα εριξα στη ζωη μου. Οι περισσοτεροι Τσεχοι παρακολουθουσαν σχετικα αταραχοι ξερω γω, και εγω να τους φωναζω κατι σε στυλ ‘’ τι στεκεστε σαν αγγουρια ρε, παιζουν οι ACCEPT γαμω την πουτανα μου’’ Χαχαχαχα…Aκομα να το συνειδητοποιησω: Eζησα συναυλια των Accept. Απιστευτo.
[SIZE=“3”][B]Queensryche[/B][/SIZE]: Eδω δεν ειχαμε ουτε κοπανηματα, ουτε ξελαρυγγιασματα. Εδω παρακολουθουσα με προσοχη και κομμενη την ανασα τους Θρυλους. Το συναισθημα που μου εβγαινε παρακολουθωντας τους ειναι ‘‘Ευγενες Metal’’. Τελειος ηχος και πολυ καλη σκηνικη παρουσια. Το μονο παραπονο ειναι οτι θα ηθελα και κανενα κομματι απο ep και warning.
[SIZE=“3”][B]Gamma Ray[/B][/SIZE]: Αλλη μια απολαυστικη εμφανιση απο τους Θεους και εγω κλασσικα πρωτη γραμμη να φωναζω καθε στιχο ! Τι αλλο να πω, τους νιωθω πλεον σαν οικογενεια μου. Στις συναυλιες τους επικρατει τετοιο οικειο κλιμα και θετικη ενεργεια ωστε η αλληλεπιδραση που εχει η συγκεκριμενη μπαντα με το κοινο ειναι κατι το μοναδικο !!!
[SIZE=“3”][B]Primal Fear[/B][/SIZE]: Οι διπλοριφφιες βαζουν φωτια στον ουρανο και οι τσιριδες του Ralf τον σκιζουν στα δυο !!! Ολα στην τσιτα και οποιος αντεξει !!! TOTAL FUCKING METAL.
[SIZE=“3”][B]Sabaton[/B][/SIZE]: Οταν ειχα χασει τους Sabaton το '09 στη Θεσσαλονικη, το ειχα σκυλομετανιωσει. Ευτυχως τους πετυχα ενα χρονο μετα. Λοιπον παιδια, το γκρουπ αυτο ειναι ισως ο,τι πιο ‘‘hot’’, με συνεχως αυξανομενη δημοτικοτητα, κυκλοφορει στην Ευρωπη. Επιβλητικοι, συμπαγεις, ισοπεδωτικοι. Βγαζουν φοβερη ενεργεια στο σανιδι !!
[SIZE=“3”][B]Annihilator[/B][/SIZE]: Οι ανθρωποι παιζουν μουσικη και το γουσταρουν ρε ! Τεχνικοτατο thrash παιγμενο με αγνη καυλα, πορωση και τρελα απο τους φοβερους Annihilator. Καταφεραν και συνδυασαν αψεγαδιαστες εκτελεσεις των κομματιων με συνεχη κινηση πανω στη σκηνη. Απο τις πιο ξεσηκωτικες εμφανισεις του τετραημερου. Τετοια ορεξη απο ‘‘παλιο’’ συγκροτημα πρωτη φορα εβλεπα !!!
[SIZE=“3”][B]Destruction[/B][/SIZE]: Τιμιοτητα και παλι τιμιοτητα. Νταλα ηλιος και ζεστη λιγο μετα το μεσημερι και να βλεπεις εναν Schmier μουσκεμα στον ιδρωτα και κατακοκκινος να ωρυεται ως πραγματικος thrasher που σεβεται και τιμα την ιστορια του. Μετα απο αυτη την εμφανιση τους, ανεβηκαν πολυ στην εκτιμηση μου. Respect και παλι.
[SIZE=“3”][B]Behemoth[/B][/SIZE]: Απο τις μπαντες του death metal που γουσταρω πολυ. Ανετοι και με μεγαλη αυτοπεποιθηση βγηκαν και σαρωσαν. Ηγετικη μορφη ο Nergal ! Βεβαια ακουγοντας το πως προφερουν το ονομα τους με τη σωστη προφορα οι ξενοι, ε δεν μπορουσα να μην σκασω στα γελια …
[SIZE=“3”][B]Κiske[/B][/SIZE]: Mετα απο τοσα χρονια αποχης απο metal live, ακουγοταν και παλι η Υπερτατη Φωνη. Xαρα μεγαλη. Οσα χρονια και αν περασουν παραμενει '‘κρυσταλλο’ !
[SIZE=“3”][B]Doro[/B][/SIZE]: H Θεα εμφανιστηκε και μας πηρε τα μυαλα, τι να λεμε τωρα. Σαν το παλιο καλο heavy metal δεν εχει ρε κουφαλες !!
[SIZE=“3”][B]Τarja[/B][/SIZE]: Aντιθετα με τη Doro, η ‘‘φιρμα’’ μας εστειλε για υπνο μια ωρα νωριτερα. Μονο η ορχηστρα αξιζε και αυτους παρακολουθουσα. Τα τραγουδια ηταν το απολυτο μηδεν.
[SIZE=“3”][B]Αxel Rudi Pell[/B][/SIZE]: H αποκαλυψη ολοκληρου του φεστιβαλ για μενα !!! Ως τοτε δεν ειχα ασχοληθει μαζι τους, αν και μου δοθηκε η ευκαιρια ενα χρονο νωριτερα στο Wacken, αλλα οταν επαιζαν εγω εκοβα βολτες ο μαλακας… Βλεποντας τη σπιθα, την ορεξη, και το μερακι ολων των μελων, του ιδιου του Pell, του ντραμμερ-χταποδι Teranna και του απιστευτου τραγουδιστη Gioeli, εφαγα φλασια κατα τη διαρκεια της εμφανισης τους και σκεφτομουν ολα αυτα για τα οποια αγαπω αυτη τη μουσικη: To Heavy Metal ειναι διασκεδαση, ειναι ψυχικη αναταση, ειναι τροφη για σκεψη, ειναι εκτονωση, ειναι…, ειναι…, ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ σε τελικη αναλυση ρε μαγκες !!!
[SIZE=“3”][B]Lordi[/B][/SIZE]: Μιας και τους Lordi τους ακουγα αρκετα πριν πανε στη Γιουροβιζιον και γινουν γνωστοι, ημουν ιδιαιτερα χαρουμενος που θα ακουγα τις hard rock κομματαρες τους live σε μια θεατρικη παρασταση ουσιαστικα. Ωραια σκετσακια τρομου με ρομποτικο εξοπλισμο και πολλα μηχανικα κολπα επι σκηνης, πολλες φωτιες και πυροτεχνηματα. Διασκεδασαμε αρκετα !!
[SIZE=“3”][B]Εpica[/B][/SIZE]: Εξαιρετικη μπαντα, αλλα για να την ακους αραχτος. Δεν εντυπωσιαζουν ιδιαιτερα σε ανοιχτο χωρο αν δεν εχει βραδιασει κιολας. Βεβαια δεν υπηρχε και καποιο ιδαιτερο ενδιαφερον εξαρχης απο εμενα, μιας και ηταν η τριτη φορα που θα τους εβλεπα, αλλα οκ, σιγουρα ειναι απο τις πιο προβαρισμενες και συγχρονισμενες μπαντες που εχω δει !
[SIZE=“3”][B]Sodom 13/11[/B][/SIZE]
Χοχοχο…Φτιαγμενος απο πριν με μπολικο αλκοολ για αυτο το ολοκαυτωμα, εβγαλα το λαρυγγι μου στους Γερμαναραδες. ΑΜΟΚ ΡΕ ! Η πιο εξουθενωτικη συναυλια που εχω ζησει !! Τετοια πορωση και λυσσα δεν βγαινει ευκολα ξανα !!! ΧΑΟΣ ΧΑΟΣ ΧΑΟΣ !!!
[SIZE=“3”][B]Therion 19/11[/B][/SIZE]
Υπεροχη ατμοσφαιρα, υπεροχοι μουσικοι, υπεροχες ερμηνειες απο ενα συγκροτημα πραγματικο κοσμημα για τη μουσικη αυτη. Αξιζουν να παιζουν στο μεγαρο μουσικης και οχι σε απλους συναυλιακους χωρους. Προσκυνω ταπεινα το μεγαλειο τους !!!
[SIZE=“3”][B]Arryan Path 4/12[/B][/SIZE]
Στην προτελευταια συναυλια της χρονιας, εμελλε να ακουσουμε ζωντανα τον κορυφαιο δισκο της χρονιας ! Τerra Incognita κυριες και κυριοι. Πολλα μπραβο στα παιδια απο την Κυπρο !!! Τετοιες μπαντες αξιζουν την στηριξη ολων μας.
[SIZE=“3”][B]Εnforcer 18/12[/B][/SIZE]
Αυτη τη φορα, εχοντας κυκλοφορησει και τη δευτερη δισκαρα τους, ημασταν προετοιμασμενοι για το Ατελειωτο Heavy Metal Party που ειχε στηθει ! Γιατι καμια φορα, οσο ψαχνουμε στη μουσικη αυτη το πολυπλοκο, το πρωτοτυπο, το διαφορετικο, ξεχναμε οτι πανω απ’ολα το Metal ειναι ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. Ευτυχως που εμφανιστηκαν αυτα τα πιτσιρικια για να το θυμισουν σε μερικους περιεργους.
Μόνο 2.BAD RELIGION καί JELLO!
μετά έρχοντα,poly pisw,ι οι VIBRATORS, οι NEW MODEL ARMY και οι GBH.
Δύσκολο ερώτημα. Αν και έχω κάποιες ελείψεις, πχ. Ozzy λόγω δουλειάς ή Fates Warning λόγω χρημάτων, που απ’ ότι ακούω/διαβάζω θα μπαίνανε άνετα, η δικιά μου λίστα πάει ως εξής:
[B]1. Shadow Gallery[/B]
Δυστυχώς είναι σπάνιο συγκροτήματα που μόνο ονειρευόσουν ότι θα τα δεις να αποδίδουν τόσο μα τόσο καλά, πόσο μάλλον καλύτερα. Η ονείρωξη της χρονιάς που έγινε πραγματικότητα.
[B]2. Leon - His Majesty The King Of Spain[/B]
Το live που με έκανε να πιστέψω ότι η Ελλάδα έχει τα φόντα για μία καλή alternative rock/pop σκηνή.
[B]3. Metallica (Sonisphere Greece)[/B]
Δεν ήμουν ποτέ fan αλλά μετά από αυτό το live κατάλαβα γιατί όλοι οι γνωστοί μου μιλούσαν για το μεγαλείο που είναι οι Metallica live.
[B]4. Annihilator[/B]
Γιατί ο Jeff κι η παρέα του μας πήρανε τα σώβρακα. Ας έλειπε το σκηνικό με την μπύρα και ίσως να ανέβαινε πιο πάνω από Metallica.
[B]5. Epica (Αθήνα), Porcupine Tree (Θεσ/νίκη), Sivert Hoyem (Πάτρα)[/B]
Άψογες συναυλίες τόσο ηχητικά όσο και από απόδοση μπάντας. Ίσως λίγο πιο πάνω ο Hoyem γιατί έπαιξε το House Of The Rising Sun.
Εκτός λίστας αλλά άξιοι αναφοράς οι U2, My Dying Bride, Burger Project, Ska-P, Archive, Roky Erickson και Prodigy. Για τους τελευταίους μία αλλαγή χώρου θα τους έβαζε άνετα στη πεντάδα.
Μακάρι το 2011 να φέρει ισάριθμες αν όχι περισσότερες καλές βραδιές.
[SIZE=“4”]Faith No More, Bad Religion[/SIZE]: σκατά ήχος, γμτη συναυλία. κάποια στιγμή στους faith no more φοβήθηκα μην μού 'ρθει στο μάτι κανένα κομμάτι πιάτου.
[SIZE=“4”]Anathema, Porcupine Tree[/SIZE]: είχα πάει κυρίως για τους ανάθεμα δυστηχώς που δεν τους ευχαριστήθηκα παρότι τους έβλεπα πρώτη φορά. τους porcupine tree τους ήξερα λίγο αλλά ακούγοντας κάποια τραγούδια τους θυμήθηκα που τους άκουγα μια ζωή στο ραδιόφωνο και μ’άρεσαν. τεράστια ξενέρα.
[SIZE=“4”]Sodom[/SIZE]: γαμηστερή συναυλία, από τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς. πόσο ξύλο δεν το φανταζόμουν:!: ακόμα έχω την μπύρα του angelripper στο συρτάρι μου
[SIZE=“4”]Ozzy Osbourne[/SIZE]: ήμουν με τον κολλητό μου και είχα ξεκινήσει λίγο ποιό αργά απ’ότι έπρεπε και προλάβαμε ίσα ίσα μέχρι που στην διασταύρωση δεν μας άφησαν κάτι μπάτσοι να μπούμε με το αυτοκίνητο και χάσαμε τα Mr. Crowely, Let Me Hear you Scream και Bark At The Moon. ένας λόγος παραπάνω να τους βρίζουμε λοιπόν. Παρόλαυτα η συναυλία γάμευσε, ο όζζυ ακόμα στις καλές του, μπράβο του που κατάφερε να ανέβει στην σκηνή 63 χρονών:!: δεν θα σχολιάσω τον Θεό gus g. απλά με ξενέρωσε στα σαμπαθ τραγούδια που τα 'παιζε με Power metal τρόπο αλλά δεν πειράζει!
[SIZE=“4”]Big Four[/SIZE]:
[SIZE=“4”]Metallica[/SIZE]: άμα δεν ήμουν έτοιμος να ξεράσω στα πλαϊνά κάγκελα θα ήμουν ευχαριστημένος! δεν σημαίνει όμως πως δεν έκανα τα πάντα να τραγουδάω και όλα τα υπόλοιπα. το παραδέχομαι ήταν η πρώτη μου συναυλία:!:
[SIZE=“4”]Megadeth[/SIZE]: ήταν μάλλον μία πολύ γρουσούζικη συναυλία διότι καθώς έβγαζα με το κινητό μου βίντεο τον mustaine στο μεσαίο ριφφ του holy wars σηκώνει κάποιος το χέρι του και μου το ρίχνει, άντε να το βρώ μετά. ευτηχώς που υπάρχουν και καλοί άνθρωποι που συνεννοούνται και στο δίνουν μετά από 2 μέρες.
[SIZE=“4”]Slayer[/SIZE]: κάβλωσα όταν άκουσα το κοινό να κάνει την αρχική κραυγή του angel of death χωρίς την βοήθεια του αράϊα! η επαφή μεταξύ του κοινού και των slayer ήταν το ξενέρωμα. ευχαριστηθήκαμε slayer όμως.
[SIZE=“4”]
Anthrax[/SIZE]: έτρεξα από τους άμπαλους stone sour να πιάσω την πρώτη σειρά. είναι από τις καλύτερες και υποτιμημένες μπάντες. τι να πρωτοπώ;
Υ.Γ.: έχω γράψεις τις εμπειρίες μου από τις φετινές συναυλίες που πήγα.
Υ.Γ.2: δεν έχω βάλει τις συναυλίες με την σειρά:!:
Παιζουν οι PT στο ραδιοφωνο?!??! :-k
BIRDFLESH,ENFORCER,FLOTSAM AND JETSAM,KARMA TO BURN