Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

Isis από πού είναι το κείμενο δεν αναφέρεις.

Η διάταξη που ορίζει ότι “αν ένας φοιτητής δεν εγγραφεί σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα, χάνει την φοιτητική ιδιότητα”, υποδηλώνει, εμμέσως πλην σαφώς, την καταβολή διδάκτρων.

Το δεύτερο αρνητικό, για τους φοιτητές, στοιχείο είναι ότι το ανώτατο όριο φοίτησης περιορίζεται στο ν+2, ενώ σύμφωνα με το νόμο της Γιαννάκου (Ν. 3549/2007, άρθρο 14) ισχύει το 2ν.

Στην Ελευθεροτυπία δημοσιεύθηκε πριν 2-3 μέρες.

Originally Posted by [B]paco[/B]
Το δεύτερο αρνητικό, για τους φοιτητές, στοιχείο είναι ότι το ανώτατο όριο φοίτησης περιορίζεται στο ν+2, ενώ σύμφωνα με το νόμο της Γιαννάκου (Ν. 3549/2007, άρθρο 14) ισχύει το 2ν.

Εργαζόμενος και φοιτητής --> ασυμβίβαστες ιδιότητες. Επίσης τι άλλο μας λέει το ν+2;

“Φοιτητάκο, κάτσε ξεσκίσου στο διάβασμα για να προλάβεις να τελειώσεις, μην κάνεις καμιά μαλακία και σε πιάσουν οι κοινωνικοπολιτικές σου ευαισθησίες γιατί θα χάσεις χρόνο, ίσα που προλαβαίνεις να πάρεις πτυχίο. Εξάλλου γαμήσι θα φας και στην αγορά εργασίας, οπότε σε προετοιμάζω σα κράτος να βγεις πανέτοιμος για ξεζούμισμα, δηλαδή πειθήνιος, “προσηλωμένος-στο-στόχο”, παραγωγικός, ανταγωνιστικός, απολιτικοποιημένος. Με αγάπη!”

+100000000000000000000

Α ρε αθλιοι πασοκοι, καθε μερα το μισος μεγαλωνει…
Υπουλοι, ψευτες, εξαπατητες.

Ειλικρινά και πάλι δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει πως θα καταβάλλει δίδακτρα όποιος θέλει να σπουδάσει σε ελληνικό ΑΕΙ…

Διέρρευσε τις προάλλες στα μέσα… Το πιο πιθανό είναι να μην το συμπεριλάβουν τελικά (μετά και τις αντιδράσεις από τη σύνοδο πρυτάνεων και όχι μόνο). Αύριο θα ανακοινωθεί επίσημα πια το νομοσχέδιο, οπότε θα ξέρουμε τι ακριβώς θέλουν να γίνει.

Προτείνω το νομοσχέδιο να έχει αναδρομική ισχύ.

Πχ για το ανώτατο όριο φοίτησης, όποιος πήρε το πτυχίο του σε πάνω από ν+2 έτη να το χάνει και να πρέπει να ξαναφοιτήσει αν θέλει να είναι πτυχιούχος. Έτσι αφαιρείς το μέρος του μισθού που προβλέπεται για την κατοχή πτυχίου οπότε να μια ακόμα διευκόλυνση τόσο για τις δημόσιες δαπάνες όσο και για τις ταλαιπωρημένες από το τερατώδες κράτος ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ας μας βρούν πρώτα τρόπο οι ξεφτίλες να πάμε στις σχολές…και μετά ας έρθουν να μας ζητήσουν τα ρέστα…ακούς εκεί [B]ν+2[/B], εδώ καλά καλά δε μπορούμε να παρακολουθήσουμε με δ’αύτους που μπλέξαμε…[-X
Για άλλη μία φορά το ΠΑΣΟΚ γαμιέται…όχι, βέβαια, ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι…όλοι τους πουλημένοι είναι ως το κόκκαλο…

Και το ΝΑΡ πουλημένο είναι δηλαδή? 8O

Φοιτητικο κινημα:lol::frowning:

Θα’μαι ειλικρινής…γενικά δεν ασχολούμαι με πολιτικά, φοιτητικά κινήματα και λοιπά…
Με εκνευρίζουν αφάνταστα…ειδικά όταν τα βλέπω να πορώνονται από τα 18 τους έτσι…απομακρύνομαι όλο και περισσότερο…

Σχετικά με το ΝΑΡ…δεν το ξέρω…
Νομίζω ότι στη σχολή μου δεν υπάρχει (δεν το’χω προσέξει κιόλας μία στο τόσο που ανεβαίνω…)

Γενικά, η αριστερά στη σχολή μου έχει πάρει τα…κάτω της, κάθε χρόνο τα ποσοστα της ΔΑΠ ανεβαίνουν σιγά σιγά και σταθερά (φέτος είχε το 46%). Κατά κύριο λόγο αυτοί(όχι… μόνον αυτοί) ΔΑΠ-ΠΑΣΠ κάνουν κουμάντο…
γιαυτό υποθέτω πώς δεν υπάρχει…υποθέτω…

Και ούτε θα δεις ποτέ ΝΑΡ σε σχολή :slight_smile:
Τα ΕΑΑΚ κατά κάποιον τρόπο πρόσκεινται στη ΝΑΡ (σαν κόμμα).

Α, εντάξει…δεν το γνώριζα…

Ευχαριστώ…κατάλαβα περίπου ‘‘τί παίζει’’…

Το ΝΑΡ δεν ειναι κομμα και η ΕΑΑΚ δεν προσκειται στο ΝΑΡ.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια αυτό γνώριζα. Τώρα αν άλλαξε κάτι δεν ξέρω.

Το ΝΑΡ είναι κόμμα και μία συνιστώσα της ΕΑΑΚ πρόσκειται στο ΝΑΡ.

Facts are facts.

Το πρώτο σκέλος του reply σου δεν το καταλαβαίνω.

Αυτό καταρχάς στην σχολή μου (στέφ Αθ.) ισχυει ούτε εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια.

Και δεν είναι εύκολο να μην γραφείς για 2 συνεχόμενα εξάμηνα, πρέπει βασικά να προσπαθήσεις σκληρά για να τα καταφέρεις :stuck_out_tongue: Ειδικά σε εμάς ας πούμε που γράφεσαι και μέσω internet σε 6 λεπτά.

Οπότε στο δικό μου χαζό μυαλό είναι απλά ένα μέτρο ξεσκαρταρίσματος εκείνων που πραγματικά δεν ενδιαφέρονται ούτε καν να ανανεώσουν την εγγραφή τους με σκοπό προφανώς για να μειώσουν τις δαπάνες σε διδακτικό υλικό.

Και πάλι υπάρχει δικαίωμα ένστασης, για επανεγγραφή.

Το δεύτερο σκέλος της παρατήρησης σου με βρίσκει σύμφωνο. Δεν μπορώ να εξισωθώ με τους 40-50χρονους που είναι ακόμα εγγεγραμένοι μυστυριωδώς και κανείς δεν τους κουνάει.
Επίσης η έξοδος των νέων εργαζομένων στην [B]ειδικευμένη [/B]εργασία έχει αυξηθεί στα 28+ χρόνια τους περίπου.

Για το θέμα του ασύλου δεν ανυσηχώ ως πρός την στάση του κράτους σε αυτό, που πιστεύω δεν θα αλλάξει, όμως φοβάμαι ενδεχόμενη παρέμβαση από ΔΝΤ. Δεν ξέρω με ποιό τρόπο μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί αλλά εύχομαι να μην γίνει καμιά παπαριά.

Όπως και επί Γιαννάκου, έχουν χεστεί αρκετοί επάνω τους μην αλλάξουν τα κόζια και πάψουν τα ΑΕΙ να είναι τσιφλίκι τους… (κυρίως ακαδημαϊκοί)

1. Κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει το 2ν για όσους εργάζονται. Όλοι θα δηλώνουν πως δουλεύουν για να έχουν τα επιπλέον χρόνια φοίτησης. Είναι απλά ηλίθια προσθήκη για να μετριάσει τις γκρίνιες. Από τη στιγμή που η οικογένεια και το κράτος [B]υποτίθεται[/B] στηρίζουν τον φοιτητή οικονομικά ποιος ο λόγος για κάτι παραπάνω; Αν θέλουν να βοηθήσουν όσους έχουν βιοποριστικά προβλήματα, ας αυξήσουν τις υποτροφίες και τις εστίες.

2. Δηλαδή όσοι τελειώσαμε στην ώρα μας το πτυχίο, είμαστε απολιτικοποιημένοι; Δίχως κοινωνικοπολιτικές ευαισθησίες :?

Από όταν έφυγε ο Τεγόπουλος από την ελευθεροτυπία, η εφημερίδα πάει όλο και πιο κεντρο-δεξιά για τα γούστα μου. Έχει μέσα πολλά “ύπουλα” άρθρα και φυτεμένες “πληροφορίες”. Εγώ κρατώ μικρό καλάθι πλέον για αυτά που διαρρέουν. Πιθανόν να είναι έτσι, αλλά γενικά είμαι δύσπιστος. Σε θέματα νομοσχεδίων υπουργείων έχουμε ζήσει αρκετή παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ εδώ και χρόνια. Όποτε πάει κάτι να αλλάξει, όποιος βλέπει τα συμφέροντα του να πλήττονται, διαρρέει της Παναγιάς τα μάτια.

Το ν+2 είναι για αφού σπάσει το πτυχίο σε 3+2 (ή 3+1); Δηλαδή έχεις μέγιστο 5 χρόνια για να πάρεις το 3ετές πτυχίο και 3-4 χρόνια για το master; Έχει καταλάβει κανείς;

Απ’ότι κατάλαβα το [B]ν+2[/B] σημαίνει ότι [B]ν[/B] είναι τα έτη φοίτησης στην εκάστοτε σχολή (αν γίνουν, τελικά, τριετούς φοίτησης τα ΑΕΙ, τότε [B]ν=3[/B]) συν δύο χρόνια περιθώριο σπουδών…

Με βάση αυτή τη λογική, μετά την πάροδο του 5ου έτους …ο φοιτητής -αν τυχόν δεν έχει περάσει τα μαθήματα- διαγράφεται αυτομάτως απ’τη σχολή…

Μπορεί να λέω και ανοησίες, αλλά κάπως έτσι το εξέλαβα. Εν τω μεταξύ, κάτι έλεγαν σήμερα το πρωί σχετικά με τους εργαζόμενους-φοιτητές …αν κατάλαβα καλά θα τους δωθεί περιθώριο [B]2ν[/B] -δηλαδή για αυτούς θα ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα για όλους.