Οι φοιτητες, στην συντριπτικη πλειοψηφια, σκεφτονται και δρουνε ως μαθητες με αποτελεσμα ειτε να μην ψηφιζουν ειτε να ψηφιζουν ¨καταληψη¨ απλα για να χασουνε μαθημα. Αυτο φαινετα απο το ποσοστο των μαθητων που βρισκονται στον χωρο του πανεπιστημιου κατα τη διαρκεια της καταληψης και που δεν ειναι ουτε 40 ατομα (οπως εγραψε η Faceless Rania και καυτηριασε πολυ σωστα ο Κρισπ). Το αποτελεσμα ειναι ή να γινεται καταληψη επειδη την ψηφιζουν οι 100-200 που στηριζουν παντα την "καταληψη’, ή να σπάει οταν οποιαδηποτε αλλη ομαδα αποφασισει να ψηφισει σε μεγαλυτερο βαθμο. Μετα ολοι (υποστηρικτες ή μη της καταληψης) γνωριζουν πως δε θα χασουν τιποτε μιας και η εξεταστικη απλα θα μεταφερθει αργοτερα και ολα θα συνεχισουν φυσιολογικα με τους μεν να κατηγορουν τους δε.
Προσωπικα ημουν, και ειμαι ως σημερα, εναντιον της καταληψης καθως πιστευω πως κανενας φοιτητης (ή ομαδα φοιτητων) δεν εχει δικαιωμα να διαμαρτυρηθει κλεινοντας το πανεπιστημιο και στερωντας απο οσους φοιτητες θελουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στα μαθηματα.
[B]Επισης διαφωνω καθετα (για την ακριβεια δεν καταλαβαινω καν) τη συνδεση μεταξυ της ποιοτητας των σπουδων και της αγορας εργασιας που περιμενει τους φοιτητες αργοτερα,[/B] που χρησιμοποιουν ως επιχειρημα καποιοι υποστηρικτες τς καταληψης με ατακες του στυλ “Ναι, αγχωθειτε μη χασετε καμια εξεταστικη λες και μετα θα βρειτε δουλεια και θα τα οικονομησετε”.
Σε περίπτωση που εννοείς ότι το τι ποιότητα σπουδών έχεις με το τι δουλειά θα πιάσεις δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο νομίζω η απάντηση ειναι αυτονόητη.Είναι άλλο να σπουδάσεις 4 χρόνια προπτυχιακό,2 ένα σχετικά γενικό μεταπτυχιακό και μετά ένα διδακτορικό στο να ειδικευθείς,και άλλο να σπουδάσεις 3 χρόνια προπτυχιακό,μετά ένα πολύ συγκεκριμένο μεταπτυχιακό 2 χρόνων.Το εύρος των δουλειών που μπορείς να πιάσεις με το πρώτο είναι προφανώς μεγαλύτερο από το δεύτερο…Σε περίπτωση που δεν εννοείς αυτό πες το
Eν τω μεταξύ βλέπω τι γίνεται εδώ κάτω και τις αντιδράσεις των “οργισμένων επαναστατών” όπου κατηγορούν και βρίζουν το “κοιμισμένο φοιτητικό σώμα”,και γελάω.
Υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα γίνεται παντού,αλλά εφόσον δεν ξέρω,δεν μιλάω.
Το να βγαίνεις και να βρίζεις και να υποτιμάς την νοημοσύνη συμφοιτητών σου πραγματικά είναι χυδαίο ενώ την ίδια ώρα μιλάς για ένα κίνημα που δεν υπάρχει,καθώς στάθηκε ανίκανο να προστατέψει,να υποστηρίξει και να διαδώσει την κατάληψη του,κλείνοντας τα αυτιά του σε απόψεις που απλώς ξέφευγαν από το “σωστό και πατροπαράδοτο”.
Καλή κλάψα.
Μου φαίνεται δύσκολο να κατηγορούν το φοιτητικό σώμα ως κοιμισμένο και να βγαίνει αυτό προς τα έξω.Είναι αρκετά αναρχική/ιδεαλιστική/μονοπαραμετρική τοποθέτηση αυτό και όσο ξέρω τα ΕΑΑΚ δεν συμπλέουν και πολύ με την αναρχία(τουλάχιστον ένα κομμάτι της που είναι σωστό σε αρκετά σημεία και όχι τη μαύρη μαυρίλα).Το φοιτητικό σώμα,η καλύτερα ένα κομμάτι των φοιτητών,αυτή την περίοδο ενδιαφερόταν τρομερά για το νόμο πλαίσιο και πιο γενικά για να κάνει κατι να αλλάξει η κατάσταση εδώ.Οπότε κοιμισμένο δεν μπορείς να το πεις.Απλά αυτή η κίνηση ριζοσπαστικοποίησης που πήγε να υπάρξει καρακαταχτυπήθηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο από τα ΜΜΕ.Τέτοια λάσπη δεν έχω ματαδεί.Πρέπει να την περιμέναμε όμως,γιατί όπως και στο λιμάνι με τους ναυτεργάτες έβγαιναν τα ΜΜΕ κα ιλε΄γανε πλήγμα για τον τουρισμό,έτσι και με τις καταλήψεις θα βγαίναν και θα λένε “σωστή κίνηση,αλλά θα χαθούν εξάμηνα ρε γαμώτο.καλύτερα στείλτε επιστολές”.:p.
Όσον αφορά πολιτικές ευθύνες,μία που βρίσκω στα εαακ αυτή την περίοδο ήταν το μικρό άνοιγμα στην κοινωνία που έγινε.Πριν 2 βδομάδες πήγαμε σε μαθητές και πριν 5 μέρες στήσαμε μικροφωνική στα Προπύλαια.Αυτό θεωρώ λάθος σε πρώτη φάση.
Τώρα όμως φλόινταιζντ ποιο θεωρείς αποκλίνων από το “σωστό και πατροπαράδοτο” θα ήθελα να το ακούσω!