Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

Οι φοιτητες, στην συντριπτικη πλειοψηφια, σκεφτονται και δρουνε ως μαθητες με αποτελεσμα ειτε να μην ψηφιζουν ειτε να ψηφιζουν ¨καταληψη¨ απλα για να χασουνε μαθημα. Αυτο φαινετα απο το ποσοστο των μαθητων που βρισκονται στον χωρο του πανεπιστημιου κατα τη διαρκεια της καταληψης και που δεν ειναι ουτε 40 ατομα (οπως εγραψε η Faceless Rania και καυτηριασε πολυ σωστα ο Κρισπ). Το αποτελεσμα ειναι ή να γινεται καταληψη επειδη την ψηφιζουν οι 100-200 που στηριζουν παντα την "καταληψη’, ή να σπάει οταν οποιαδηποτε αλλη ομαδα αποφασισει να ψηφισει σε μεγαλυτερο βαθμο. Μετα ολοι (υποστηρικτες ή μη της καταληψης) γνωριζουν πως δε θα χασουν τιποτε μιας και η εξεταστικη απλα θα μεταφερθει αργοτερα και ολα θα συνεχισουν φυσιολογικα με τους μεν να κατηγορουν τους δε.
Προσωπικα ημουν, και ειμαι ως σημερα, εναντιον της καταληψης καθως πιστευω πως κανενας φοιτητης (ή ομαδα φοιτητων) δεν εχει δικαιωμα να διαμαρτυρηθει κλεινοντας το πανεπιστημιο και στερωντας απο οσους φοιτητες θελουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στα μαθηματα.
[B]Επισης διαφωνω καθετα (για την ακριβεια δεν καταλαβαινω καν) τη συνδεση μεταξυ της ποιοτητας των σπουδων και της αγορας εργασιας που περιμενει τους φοιτητες αργοτερα,[/B] που χρησιμοποιουν ως επιχειρημα καποιοι υποστηρικτες τς καταληψης με ατακες του στυλ “Ναι, αγχωθειτε μη χασετε καμια εξεταστικη λες και μετα θα βρειτε δουλεια και θα τα οικονομησετε”.

Σε περίπτωση που εννοείς ότι το τι ποιότητα σπουδών έχεις με το τι δουλειά θα πιάσεις δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο νομίζω η απάντηση ειναι αυτονόητη.Είναι άλλο να σπουδάσεις 4 χρόνια προπτυχιακό,2 ένα σχετικά γενικό μεταπτυχιακό και μετά ένα διδακτορικό στο να ειδικευθείς,και άλλο να σπουδάσεις 3 χρόνια προπτυχιακό,μετά ένα πολύ συγκεκριμένο μεταπτυχιακό 2 χρόνων.Το εύρος των δουλειών που μπορείς να πιάσεις με το πρώτο είναι προφανώς μεγαλύτερο από το δεύτερο…Σε περίπτωση που δεν εννοείς αυτό πες το

Eν τω μεταξύ βλέπω τι γίνεται εδώ κάτω και τις αντιδράσεις των “οργισμένων επαναστατών” όπου κατηγορούν και βρίζουν το “κοιμισμένο φοιτητικό σώμα”,και γελάω.

Υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα γίνεται παντού,αλλά εφόσον δεν ξέρω,δεν μιλάω.

Το να βγαίνεις και να βρίζεις και να υποτιμάς την νοημοσύνη συμφοιτητών σου πραγματικά είναι χυδαίο ενώ την ίδια ώρα μιλάς για ένα κίνημα που δεν υπάρχει,καθώς στάθηκε ανίκανο να προστατέψει,να υποστηρίξει και να διαδώσει την κατάληψη του,κλείνοντας τα αυτιά του σε απόψεις που απλώς ξέφευγαν από το “σωστό και πατροπαράδοτο”.
Καλή κλάψα.

Μου φαίνεται δύσκολο να κατηγορούν το φοιτητικό σώμα ως κοιμισμένο και να βγαίνει αυτό προς τα έξω.Είναι αρκετά αναρχική/ιδεαλιστική/μονοπαραμετρική τοποθέτηση αυτό και όσο ξέρω τα ΕΑΑΚ δεν συμπλέουν και πολύ με την αναρχία(τουλάχιστον ένα κομμάτι της που είναι σωστό σε αρκετά σημεία και όχι τη μαύρη μαυρίλα).Το φοιτητικό σώμα,η καλύτερα ένα κομμάτι των φοιτητών,αυτή την περίοδο ενδιαφερόταν τρομερά για το νόμο πλαίσιο και πιο γενικά για να κάνει κατι να αλλάξει η κατάσταση εδώ.Οπότε κοιμισμένο δεν μπορείς να το πεις.Απλά αυτή η κίνηση ριζοσπαστικοποίησης που πήγε να υπάρξει καρακαταχτυπήθηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο από τα ΜΜΕ.Τέτοια λάσπη δεν έχω ματαδεί.Πρέπει να την περιμέναμε όμως,γιατί όπως και στο λιμάνι με τους ναυτεργάτες έβγαιναν τα ΜΜΕ κα ιλε΄γανε πλήγμα για τον τουρισμό,έτσι και με τις καταλήψεις θα βγαίναν και θα λένε “σωστή κίνηση,αλλά θα χαθούν εξάμηνα ρε γαμώτο.καλύτερα στείλτε επιστολές”.:p.
Όσον αφορά πολιτικές ευθύνες,μία που βρίσκω στα εαακ αυτή την περίοδο ήταν το μικρό άνοιγμα στην κοινωνία που έγινε.Πριν 2 βδομάδες πήγαμε σε μαθητές και πριν 5 μέρες στήσαμε μικροφωνική στα Προπύλαια.Αυτό θεωρώ λάθος σε πρώτη φάση.
Τώρα όμως φλόινταιζντ ποιο θεωρείς αποκλίνων από το “σωστό και πατροπαράδοτο” θα ήθελα να το ακούσω!:smiley:

comealot, ειρωνικό όμως δεν είναι αυτοί που δεν χάνουν τίποτα από τις καταλήψεις και δεν έχουν 100% γνώση του τι υποστηρίζουν, να θεωρούνται πιο αλτρουϊστές από αυτούς που χάνουν πολλά και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η ζωή τους και τα οικονομικά της οικογένειας τους από την κατάληψη; Μακάρι να ξέρεις 100% του τι ακριβώς υποστηρίζεις (αν και είμαι βέβαιος πως σε 10 χρόνια θα έχεις αλλάξει άποψη για πολλά), αλλά κράτα μιαν πισινή πριν κατηγορήσεις συμφοιτητές σου.

Κάποιες μικρές παρατηρήσεις:

1. Σαφώς κι έχει σχέση η ποιότητα σπουδών με το τι δουλειά θα πιάσεις. Αν σε ενδιαφέρει το να δουλέψεις εκτός Ελλάδος, τα ελληνικά πτυχία έχουν πολύ μικρή αξιοπιστία, αν σε ενδιαφέρει το να δουλέψεις Ελλάδα, όσο καλύτερος είσαι στην επιστήμη σου, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνεις κάτι ενδιαφέρον και που θα το αγαπάς. Κανείς δεν προσλαμβάνει με κλειστά μάτια :wink:

2. Αν και ποικίλουν τα master, αυτό που λες ήδη νομιμοποιεί μια λάθος άποψη. Το πτυχίο των 4 ετών, δεν είναι ισότιμο με BsC αλλά με MsC. Καλό θα είναι να μη τα εξισώνουμε. Οποιοσδήποτε καλός φοιτητής, από ελληνικό πανεπιστήμιο, μπορεί να πάει στο εξωτερικό και να διεκδικήσει PhD, θεωρώντας τον εαυτό του ισότιμο των κατόχων MsC. Συνεπώς, το υπάρχον 4+2+Phd που αναφέρεις είναι ισοδύναμο με το 3+2+2+Phd. Όχι με το 3+2+Phd.

3. Επίσης, το εύρος των δουλειών που μπορείς να πιάσεις με το πρώτο (αυτό με το PhD) είναι πολύ πιο μειωμένο. Όταν έχεις PhD δε θα δεχτείς να κάνεις δουλειά πωλητή. Πιο πιθανό είναι να παρατήσεις την έρευνα και να ανοίξεις καντίνα, παρά να πας σε μια επιχείρηση για να κυνηγάς πελάτες με το τηλέφωνο. Το PhD είναι η εξειδίκευση στην εξειδίκευση. Ουσιαστικά πιστοποιείς στο βιογραφικό σου, πως μπορείς να αναλάβεις ένα θέμα για το οποίο δεν ξέρεις τίποτα και να γίνεις ο καλύτερος στο κόσμο σε αυτό το θέμα και να βελτιώσεις την υπάρχουσα γνώση. Πόσες εταιρείες φαντάζεσαι στην Ελλάδα να ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο :frowning:

4. Γεννημένος το 84 και με αρκετούς φίλους να εργάζονται (μισθοί από πολύ λίγα μέχρι πολλά) καταλήγω πως όσα πτυχία κι αν έχεις, όταν βγαίνεις στην αγορά εργασία σου με ένα πτυχίο, 2 MsC, 3 γλώσσες και υποτροφίες και [B]καμία[/B] εργασιακή εμπειρία, είσαι ρίσκο για μια εταιρεία. Δεν ξέρουν αν θα αντέξεις από το πρωινό ξύπνημα μέχρι τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες της Ελλάδας. Οι γνώσεις σου στα MsC τους είναι άχρηστες. Ό,τι χρειάζεσαι να μάθεις για την εκάστοτε δουλειά θα σου το δείξουν οι ίδιοι τους πρώτους μήνες. Το να μπορείς να τα καταλάβεις τους ενδιαφέρει και αυτό το καταφέρνεις και δίχως τα MsC.

5. Προκύπτει από κάπου πως τα MsC των σχολών θα είναι πιο εξειδικευμένα από τα υπάρχοντα τελευταία έτη των πτυχίων; Το ρωτάω, γιατί βλέπω τα 2ετη MsC του εξωτερικού στον κύκλο σπουδών μου και λίγο-πολύ έχουν τα ίδια μαθήματα. Εγώ που έκανα 5ετες δίπλωμα ΕΜΠ, στην κατεύθυνση της ενέργειας, τα τελευταία 2 έτη των σπουδών μου δεν έκανα πολύ πιο διαφορετικά μαθήματα από αυτά του 2ετούς “Energy MsC” του πολυτεχνείου που είμαι τώρα.

Κάρβου δεν ήξερα ότι τα MsC είναι σαν μεταπτυχιακά και γενικά με την ορολογία αυτή δεν τα πάω καλά.Δηλαδή εγώ που έχω 4ετή κύκλο στο μαθηματικό,αν πάω εξωτερικό μπορώ να διεκδικήσω κατευθείαν phd (που νομίζω είναι διδακτορικό)?
Επίσης αν μπορείς εξήγησε στον κύκλο 3 + 2 + 2 + phd τι είναι ο κάθε ένας επιμέρους κύκλος.Δηλαδή αν είναι μπάτσελορ,μάστερ κλπ.

Τώρα όσον αφορά την ερώτηση σου για τα μεταπτυχιακά αυτό που συνάγω εγώ από το νόμο μέσα στην τωρινή οικονομική περίοδο αλλά και γενικότερα με τις τάσεις που γεννιούνται στην οικονομία βλέπω ότι το συγκεκριμένο που λες : “Ό,τι χρειάζεσαι να μάθεις για την εκάστοτε δουλειά θα σου το δείξουν οι ίδιοι τους πρώτους μήνες” θα το κάνουν ακριβώς τα πανεπιστήμια.Αν θες να σου αποδείξω τη θέση μου απλά θα σου πω να κοιτάξεις το άρθρο 58 παράγραφος 5 τα σημεία β),γ),ε),ι) με την εποπτεία του άρθρου 72 παράγραφος 1 τα σημεία ζ),η).(αν και δεν θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάς το νόμο διάταξη διάταξη,γιατί δεν είναι ενωμένα κομμάτια αλλά διατάξεις με σχέσεις μεταξύ τους).Από αυτά συνάγω ότι το επόμενο διάστημα πολλά από τα μεταπτυχιακά θα επιδοτούνται από εταιρείες και άρα μιας και διάφορες εταιρείες χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο τη γνώση αλλά και έχουν διαφορετικές απαιτήσεις.(πχ σε διαφορετικές εταιρείες πληροφορικής ,διαφέρουν και οι γλώσσες η τα πληροφοριακά συστήμα που θα χρησιμοποιήσεις) προκειμένου να γλιτώσουν και το χρόνο της εκπαίδευσης σου,θα γίνεται ίσως μέσω μεταπτυχιακού ή συγκεκριμένα μέσω διδακτορικού.Αυτό προφανώς δεν είναι καινούριο,ήδη πιστεύω γίνεται,απλά πιστεύω τώρα θα ενταθεί.
Αυτό είναι που δεν γουστάρω εγώ σε τελευταία ανάλυση και σε αυτό το κομμάτι του κόσμου.Το διδακτορικό μου πχ να είναι πάνω στο “Ανάλυση της χρηματοπιστωτικής κατάστασης της Interamerican το τελευταίο 12μηνο και προτάσεις για αύξηση του ποσοστού κέρδους μέσω επενδύσεων σε hedge funds” (Λαικισμός το τελευταίο το ξέρω)Αυτό όμως που θέλω να δείξω είναι η απόλυτη εξειδίκευση που θα λαμβάνεις,η οποία μετα θα σε καθιστά άχρηστο η καλύτερα λιγότερο επιδέξιο στο να πηδήξεις σε άλλο γνωστικό πεδίο όταν χρειαστεί.

Εν συντομία:
Οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι έχουν τις εξής βαθμίδες:
[ol]
[li]Bachelor of Science (BsC) - διάρκεια 3 έτη[/li][li]Master of Science (MsC) - διάρκεια 1-2 έτη[/li][li]Philosophy of degree (PhD) - αορίστου διάρκειας[/li][/ol]

(αφαίρεσα κάποιες πιο σπάνιες κατηγορίες που βρίσκονται στο ενδιάμεσο των 3 παραπάνω).

Ανά τον κόσμο η κάθε χώρα είχε διαφορετικές βαθμίδες σπουδών. Εμείς για παράδειγμα έχουμε αντιγράψει τους ΓερμανοΕλβετούς και έχουμε:
[ol]
[li]Δίπλωμα (5 έτη)/πτυχίο (4 έτη)[/li][li]Μεταπτυχιακό - διάρκεια 1-2 έτη[/li][li]Διδακτορικό -αορίστου χρόνου διάρκεια[/li][/ol]

Το πρόβλημα που υπήρχε ήταν πως με την παγκοσμιοποίηση, δε μπορούσαν να συγκρίνουν αποφοίτους διαφορετικών χωρών. Ο κάτοχος ενός διπλώματος - που ήταν η minimum βαθμίδα για εμάς- ήταν το ίδιο καλός με τον κάτοχο ενός BsC από την Αγγλία ή του αντίστοιχου πτυχίου από την Ινδία; Για αυτό το λόγο έγινε η συνθήκη της Μπολώνιας, ώστε να τεθούν κάποια κοινά κριτήρια για να μπορούν οι απόφοιτοι ΑΕΙ της Ε.Ε. να μπορούν μετακινούνται πιο εύκολα εντός της Ε.Ε.

Για να λύσουν αυτό το θέμα χρησιμοποίησαν τα credits. 1 credit ισοδυναμεί με κόπο 30 ωρών για τον φοιτητή και είναι η μικρότερη βαθμίδα που εκδίδει ένα ίδρυμα. Μπορείς κάλιστα να ζητήσεις οποιαδήποτε στιγμή να σου τυπωθούν επισήμως τα credits που έχεις μαζέψει. Έτσι, κατάφεραν και μέτρησαν πόσο κόπο έχει ρίξει ο κάθε φοιτητής για το κάθε χαρτί σε κάθε χώρα και να ορίσουν αυτές τις “κοινά αποδεκτές” βαθμίδες.

Έτσι, για την περίπτωση της Γερμανίας, η συμφωνία που έγινε, μέχρι να εφαρμόσει την Μπολώνια, είναι η εξής:

1. Το 5ετες δίπλωμα/4ετές πτυχίο είναι ισοδύναμο με ένα BsC και ένα MsC
  2. Το μεταπτυχιακό είναι ισοδύναμο με ένα MsC (όπου όμως οι Γερμανοί χωρίζουν τα MsC σε MsC και Advanced MsC, όπου για τα δεύτερα χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα απλό MsC)
  3. Το PhD είναι ισοδύναμο της διδακτορικής διατριβής.

Από εκεί και πέρα, όταν εφάρμοσαν οι Γερμανοί την συνθήκη, (οι Άγγλοι προφανώς συνέχισαν να λειτουργούν ως έχουν) δεν άλλαξαν και πολλά. Η μόνη διαφορά ήταν πως οι φοιτητές της Γερμανίας πλέον, όταν τελειώσουν το BsC (δηλαδή τα 3 πρώτα χρόνια των σπουδών τους), έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν σε MsC που πριν την Μπολώνια δε θα μπορούσαν (π.χ. κάποιος από computer science να κάνει MsC στην αεροδυναμική). Έτσι, ενώ το 5ετες δίπλωμα τους είχε 4-5 διαφορετικές κατευθύνσεις, πλέον είχε 20. Τα 3 πρώτα χρόνια κοινά και στα επόμενα 2 επιλέγεις εσύ το πρόγραμμα σπουδών που σε ικανοποιεί περισσότερο. Όποιος εμπιστευόταν περισσότερο το παλιό 5ετές δίπλωμα, μπορούσε πάλι να το κάνει. Κανείς δε τον ενοχλούσε. Το σπάσιμο σε 3+2 ήταν καθαρά εικονικό και στα χαρτιά (για την περίπτωση του).

Στην περίπτωση της Ελλάδος τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Για να θεωρούνται και οι δικοί μας κάτοχοι διπλώματος/πτυχίου ισότιμοι αυτούς της Γερμανίας και τους κατόχους MsC από Αγγλία, έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στα προγράμματα σπουδών. Στη δικιά μου σχολή για παράδειγμα (Μηχανολόγοι Μηχ. ΕΜΠ) έπρεπε στο πρώτο έτος να προστεθούν credits (οι λεγόμενες μονάδες που αναφέρει και ο νόμος τώρα) σε μαθήματα με Μηχανολογικό ενδιαφέρον. Η αλλαγή έγινε (λίγο παπατζίδικα), αλλά επειδή σε άλλες σχολές και πολυτεχνεία κλώτσησαν και δεν πέρασαν οι απαρατίτητες αλλαγές (είτε καθηγητές, είτε παρατάξεις, είτε το μίσος για τη συνθήκη της Μπολώνια), το δίπλωμα ΕΜΠ δεν πήρε ποτέ την [U]επίσημη[/U] ισότητα με τo MsC του εξωτερικού. Μόνο η ελληνική βουλή και το ελληνικό δημόσιο τα θεώρησαν επισήμως ισάξια. Αν θελήσεις να δουλέψεις στο δημόσιο της Αμερικής/Γερμανίας, κλπ, όμως έχεις πρόβλημα.

Στον ιδιωτικό τομέα όμως και στον ακαδημαϊκό κόσμο, δούλεψε ο νόμος της αγοράς. Με το δίπλωμα/πτυχίο σου οι Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι, Αμερικάνοι σε θεωρούν κάτοχο MsC και ναι μπορείς να κάνεις απευθείας PhD. Εγώ τουλάχιστον έτσι το κάνω. Δεν έκανα ποτέ μεταπτυχιακό. Θεώρησα πως αφού ήθελα PhD έτσι κι αλλιώς, το μεταπτυχιακό στην περιπτωση μου θα ήταν σπατάλη χρημάτων και χρόνου. Οι Αμερικάνοι μόνο μερικές φορές απαιτούν να κάνεις και ένα δικό τους MsC πρώτα (με υποτροφία) για να βεβαιωθούν πως θα έχεις τις γνώσεις που χρειάζεσαι για το PhD σου. Αλλά η εκτίμηση μου είναι πως αυτό το κάνουν γιατί δεν εμπιστεύονται τα ελληνικά ΑΕΙ κι όχι γιατί δεν υπάρχει επίσημη ισότητα των 2 τίτλων.

Συνοψίζοντας, το 3+2+2+Phd που σου έγραψα είναι:
3 = BsC
+
2 = MsC
+
2 = Advanced MsC
+
PhD = διδακτορικό

Λόγω έλλειψης χρόνου (δε μου βγήκε πολύ μικρό το από πάνω), υπόσχομαι να επανέλθω. Επίσης, έχω χάσει το λινκ από τον νόμο. Αν το έχουμε πρόχειρο και μπορώ να το έχω ξανά, θα είμαι υπόχρεος.

Γιατί,ξέρεις τι χάνουν αυτοί που τις υποστηρίζουν??

Προσωπικά την είχα μεγάλη ανάγκη την εξεταστική του Σεπτεμβρίου,να σου πω την αλήθεια.
Όπως και ένα χαρακτηριστικό παιδί που μιλάει κάθε φορά στη συνέλευση,που είναι 7ο έτος και δουλεύει.

Η αλήθεια είναι πως σε 10 χρόνια δεν θα είμαι αυτός που είμαι τώρα!

Ή θα έχω γίνει κυνικός και θα έχω εγκαταλείψει την ελπίδα στο είδος μου,ή θα βολευτώ και θα γίνω λίγο περισσότερο υποκριτής…

Α,και δε νομίζω αυτοί που υποστηρίζουν την κατάληψη να μην ενδιαφέρονται για τα οικονομικά της οικογένειάς τους!Άσε που ένα χαμένο εξάμηνο,δεν θα αλλάξει πολλά στα οικονομικά της οικογένειας…

ένα άλλο σύστημα θα αλλάξει και τα οικονομικά,και τα ‘ό,τι θες’ και της οικογένειας,και της κοινωνίας

Και οι 2 ξέρουμε πως κατά 99% εξάμηνο δε θα χαθεί. Επομένως, για όσους δεν είναι επί πτυχίο, αυτές οι καταλήψεις δε θα τους καθυστερήσουν το πτυχίο. Αυτή η καθυστέρηση θα απορροφηθεί από τα επόμενα εξάμηνα. Ήδη όμως παιδιά έχουν χάσει μεταπτυχιακά και πιθανόν δουλειές/υποτροφίες γιατί δεν έχει γίνει για αυτούς η εξεταστική.

Αυτοί που σκόπευαν αυτή η εξεταστική να είναι η τελευταία τους, χάνουν προφανώς τα περισσότερα. Οι υπόλοιποι απλά αλλάζουν το πρόγραμμα τους και πιθανότατα θα αποφοιτήσουν στην ώρα τους.

Όσο για το αν θα αλλάξει το σύστημα με τις καταλήψεις, δε λέω “αν θες κάτι police, ολόκληρη Toshiba συνομωτεί για να το αποκτήσεις”, αλλά 1) δεν είναι αυτός είναι ο σκοπός αυτών των καταλήψειων (το ξέρεις και το ξέρω) και 2) δε θα αλλάξει το σύστημα μιας ολόκληρης κοινωνίας γιατί φοιτητές έκαναν κατάληψη.

Την είσοδο στο κτήριο των Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου έχει αποκλείσει από το πρωί μικρή ομάδα φοιτητών, με αποτέλεσμα καθηγητές και φοιτητές να μην μπορούν να μπουν στη σχολή να δώσουν τις προγραμματισμένες για σήμερα εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η άρση της κατάληψης έγινε πριν από δύο ημέρες με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών.

Φοιτητές και καθηγητές βρίσκονται έξω από τον προαύλιο χώρο, περιμένοντας να ξεκινήσει η διαδικασία των εξετάσεων. Αργότερα θα γίνει έκτακτη σύγκλητος για το θέμα.

κατα τα άλλα θέλουμε δημοκρατία.

να τους κλείσουν φυλακή.

θα μπορούσαν για αρχή να δεχτούν οτι μέσα από την γενική συνέλευση αποφασίστηκε η άρση της κατάληψης.

@zouglau

θεωρείς οτι καλά πράττουν?

ωραία και γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος? μπορεί ο καθένας να κλείνει την σχολή όποτε θέλει?

ναι αλλά δεν απάντησες.σωστά πράττουν?

έκανες έντιτ και το είδα αφού είχα ήδη ποστάρει.
όχι και μάλιστα νομίζω πως ο πρύτανης έπρεπε να είχε καλέσει την αστυνομια και να τους απαγγελθούν καταγγελίες.

αυτό είναι θέμα του πρύτανη και του πολυτεχνείου φαντάζομαι.

Γενικά νομίζω πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα. Γιατί δηλαδή να μπορούν φοιτητές να ψηφίζουν για κατάληψη? Δεν ψήφισε η κυβέρνηση έναν νόμο? ε, να περιμένουμε να εφαρμοστεί ο νόμος, να περάσουν κάποια χρόνια και μετά να τον κρίνουμε

και όποτε τον θυμηθούμε να ξεκινήσουμε τις πορείες,καταλήψεις,κλπ?
μακράν η χειρότερη ιδέα.
Αν είναι να περιμένουμε τον κάθε νόμο να εφαρμοστεί για κάποια χρόνια και μετά να αντιδράσουμε,τότε είμαστε εντελώς χαμένοι(όχι οτι τώρα δεν είμαστε).
Δεν χρειάζεται να περάσουν χρόνια για να δεις,αν ένας νόμος θα βελτιώσει κάποια κατάσταση.

zouglau αυτά που λές πώς ακριβώς κολλάνε με το σχόλιο μου στο γεγονός οτι μερίδα ατόμων εμποδισε φοιτητές να δώσουν μάθημα και ενώ είχε λήξει η κατάληψη?

έθεσες θέμα περί δημοκρατίας και αναρωτήθηκα σχετικά.

επί του θέματος όμως?αν υπερισχύουν οι λίγοι εναντίον της απόφασης μιας συνέλευσης , τότε τέτοιοι είμαστε τέτοια δημοκρατία θα έχουμε.
εφόσον αποφασίστηκε από το όργανο των φοιτητών άρση της κατάληψης δεν είχαν κανένα λόγο να μην αφήσουν τους συμφοιτητές τους να δώσουν το μάθημα που είχαν.

για αυτό σου λέω πασόκ και ξερό ψωμί μας αξίζει :stuck_out_tongue:

Πάνω σε αυτό που έγραψε ο κάρβου τρεις σελίδες πριν, να κάνω μια μικροδιόρθωση για τους μηχανικούς.

Οι Αμερικανοί εχουν τις εξής βαθμίδες:
[ol]
[li]Bachelor of Engineering (B. Eng.) - Διάρκεια 4 έτη[/li][li]Master of Engineering / Science (M. Eng. / M. Sc.) - διάρκεια 1-2 έτη[/li][li]Philosophy of Degree (PhD) - γύρω στα 3 χρόνια κατά μέσον όρο αν και είναι πιο ανοικτό από τα υπόλοιπα[/li][/ol]

Επίσης να σημειώσω ότι υπάρχουν αρκετοί κάτοχοι B. Eng. που στο μεταπτυχιακό κάνουν M. Sc. (π.χ. ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός να κάνει M. Sc. σε Computer Science)