Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

Ηξερα ότι θα απαντήσεις πρώτος και το περίμενα.Δεν είναι θέση μόνο της Εαακ,συγκλίνουν σε αυτή και άλλες παρατάξεις.Εδώ όμως μιλάω σαν άτομο,γι’αυτό έβαλα και την προσωπική μου άποψη και είπα και νεοφιλελευθερισμούς με το σχόλιο ότι είναι έτσι όπςω τον έχω αντιληφθεί εγώ.Την άποψη για τα πανεπιστήμια και τη θέση τους στον καπιταλισμό την έβαλα σαν κουβέντα όχι για να ψαρέψω,αλλά για να δω και άλλες θέσεις.Αν είναι πες και την δικιά σου μαν

Όχι,σεβαστά αυτά που γράφεις,απλώς θεωρώ λίγο δύσκολο να αναπτυχθούν εδώ μέσα σοβαρές απόψεις για την νεοφιλελεύθερη πολιτική κτλ σε σχέση με το Πανεπιστήμιο.Εδώ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για το αν η κατάληψη στο δημοτικό έχει αποτέλεσμα ξέρω 'γω:p
Ε αφού ξέρεις ότι είμαι κομπλεξικός!:smiley:

Νταξ.Ξέρω ότι κόμπλας αλλά και αυτό καλό είναι:p.Σε σχέση με το νεοφιλελευθερισμό προσωπικά δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν ξέρω καλά τους ιδεολογικούς πυλώνες στους οποίους βασίζεται.Μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο σε σχέση με τον καπιταλισμό,γενικότερο σύνολο γαρ.Οι διάφορες εκδοχές του καπιταλισμού στις διάφορες χωρες και ιστορικές περιόδους (με ένα παραλληλισμό με γνωστή ρήση του λένιν) έχουν ως κοινό ότι είναι καπιταλισμός.Οπότε με βάση αυτό,και τη μεταφορά στο σήμερα,και πόσα βλέπουμε από τις μεταρυθμίσεις που γίνονται ,μπορεί να γίνει μία καλή κουβέντα και να μην τρολλοποιηθεί το θρεντ.Γιατί αξίζει να γίνει μία κουβέντα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα,συνδέωντας το με την κοινωνία σήμερα και όχι βλέποντας το σαν αυτόνομο κομμάτι και έξω από την κυρίαρχη πολιτική

Ναι, ειναι γνωστο εξαλλου οτι μονο οταν φτασει το αυγο στον κωλο ξυπνανε τα προβατα, παω να αναψω κι εγω τσιγαρο.

Tojara αδυνατώ να καταλάβω τι γράφεις. Πραγματικά. Γενικά η φρασεολογία του ΛΑΟΣ κουμπώνει μόνο σε παπππουδέλια …

Δε χαθηκε η εξεταστικη στο παπει!!!11 26 Σεπτεμβρη-17 Οκτωβρη η νεα,το οραμα εκπληρωθηκε8O

Κάτι που ακούγεται για νέα γενική συνέλευση αύριο Παρασκευή ισχύει;

Προς το παρον δεν υπαρχουν νεωτερα γι’αυτο,αν μαθω κατι θα ποσταρω

Αν ισχυει δεν ειναι με αποφαση ΔΣ…Με υπογραφες θα παει…Και σε αλλες σχολες το ιδιο

Να ρωτήξω, αν τη μέρα της γσ έχει 24ωρη σε όλα τα μέσα και μαζευτούν 3 άτομα, προβλέπεται τίποτις;

H ΓΣ θα μεταφερθεί από πριν σε μέρα που λειτουργούν τα ΜΜΜ λογικά. Αν δεν γίνει αυτό και μαζευτούν 3 άτομα κρίνοντας από άλλες συνελεύσεις που δεν είχαν απαρτία θα μεταφερθεί κάποια από τις επόμενες μέρες στην οποία θα μπορέσει να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, μέρα που έχουν απεργία τα ΜΜΜ αλλά και τα ταξί η σχολή πρακτικά δεν λειτουργεί(πχ σε εμάς σήμερα δεν γίνονται εγγραφές πρωτοετών γιατί έχουν απεργία τα μέσα).

Παντως ευκαιρια ειναι να μαζευτειτε ικανος αριθμος για απαρτια ωστε να ψηφισετε καταληψη!

Δεν κατάλαβες καν τι λέει!!
Προφανώς και δεν είναι το εκπαιδευτικό σύστημα και η επικρατούσα κατάσταση στον εργασιακό χώρο τέτοια που να λέμε κι ευχαριστώ που υπάρχει και το σταυρό μας να κάνουμε και να βολευόμαστε μέσα σ’ αυτήν. Αλλά αυτό ακριβώς κάνει ο κύριος όγκος του κοσμάκη!! Περιορίζεται στην γκρίνια και στην πράξη προσαρμόζεται!
Επίσης, πραγματικά είμαι περίεργη πού την βλέπεις την αποτελεσματικότητα σε μια κατάληψη η οποία υπερψηφίζεται μεν, αλλά στην πράξη την κρατάνε τρία άτομα με φραπέ και ταβλάκι, και αμέσως ανατρέπεται όταν εμφανιστεί ο κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική. Το ίδιο πολυτραγουδισμένο φοιτητικό σώμα που ψήφισε πριν μια βδομάδα την Κατάληψη για τον Αγώνα ή κλαίγεται χωρίς καν να πάει να ψηφίσει ή ψηφίζει Δαπάρα χωρίς ενοχές, για να σωθεί η κωλοεξεταστική του (που, από μια άποψη, δικαίωμά του να θέλει να τη σώσει, αν και είναι εγωιστικό και κοντόφθαλμο κατ’ εμέ). Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι οι φοιτητές ή δεν πιστεύουν ότι θα χειροτερέψει τόσο η κατάσταση ή νομίζουν ότι δεν θα τους επηρεάσει. Αν έβλεπαν καθαρά μια άμεση απειλή δεν θα είχαμε αυτό το φαινόμενο σταρχιδισμού. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για και γαμώ τη συνειδητοποίηση.

Όσο για τον συγκεκριμένο νόμο, ΣΥΓΓΝΩΜΗ, πραγματικά συγγνώμη, αλλά όταν βλέπω στο έντυπο headline “ΜΑΥΡΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΕΚΤΡΩΜΑ” σε bold τεράστια γραμματοσειρά και από κάτω ατάκες τύπου Ξανθόπουλος δυσκολεύομαι να το πάρω στα σοβαρά. Και νομίζω το ίδιο και η πλειοψηφία των φοιτητών. Μετά βγαίνουν στο βήμα κάνας-δυο Εαακίτες να πουν τις ίδιες αμπλαούμπλες/I like the way “capitalism” sounds που λένε σε όλες τις περιστάσεις, δεν τους προσέχει κανείς, μετά παρεμβάλλονται τα γνωστά ξεκατινιάσματα με Κνίτες, κερδίζουν λίγα γιούχα, και όξω απ’ την πόρτα. Μια αντικειμενική παρουσίαση του νόμου γι’ αλλαγή? Χμ? Ούτε καν. Γιατί όντως, εφόσον κόβει μαχαίρι τα μακροβούτια στις επιδοτήσεις καμπόσων λαμογιών καθηγητών (ξέρω για έναν, επί παραδείγματι, με έπαυλη στο Λονγκ Άιλαντ. Της Αμερικής. Α, και ένα διαμέρισμα μέσα στο Μανχάτταν.) δεν μπορεί να 'ναι ΤΟΣΟ κακός. Εδώ και χρόνια η κατάσταση στα πανεπιστήμια βρωμάει σήψη και κανείς δεν ήθελε να λερώσει τα χέρια του ασχολούμενος.

Γενικότερα, όποιοι ζουν στην Ελλάδα τόσα χρόνια, εμείς/οι γονείς μας/οι φίλοι/συγγενείς, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως τα βγάζανε πέρα ελισσόμενοι ως ένα βαθμό τουλάχιστον, γιατί τέτοιο είναι το σύστημα. Δεν είναι ότι δεν αγανάκτησαν και αυτοί ανά διαστήματα με άδικους νόμους, σκάνδαλα για διαφθορά, ανήκουστη κακοδιαχείριση στο δημόσιο και τόσα άλλα. Απλά πάντα διάλεγαν μετά από λίγο τη λήθη, για να συνεχίσουν χωρίς να μπλέξουν σε φασαρίες. Ο συλλογικός αγώνας και η επανάσταση προκύπτει όταν φτάνει πια τόσο στο απροχώρητο μια κατάσταση, που κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σ’ αυτήν και να “κοιτάξει τη δουλειά του”, όταν δεν έχει πια τίποτα να χάσει. History 101. Απ’ ότι φαίνεται δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί γιατί αν και υπάρχουν μπουρμπουλήθρες δεν υπάρχει έντονος κοχλασμός, να το πω έτσι.
Τώρα, μπορείτε να πείτε και σ’ εμένα αν θέτε ότι είμαι ΛΑΟΣ και ατομίστρια (lawl) όμως δε θα 'ταν κολακευτικό για τη νοημοσύνη σας.

Λοιπον αυτο που εχω ακουσει απο διαφορους “για να εχει αυτην την ρυθμιση, την ταδε, που ειναι καλη, ε δεν μπορει να ειναι τοσο χαλια” ειναι προφανες οτι δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα ε. Ενα αρθρο δεν εξυγιαινει ολο τον νομο.

Οσο για το οτι τα βγαζουμε περα ακομα, ναι, μαλλον ενας ανθρωπος να αυτοπυρπολειται για χρεη δεν ειναι αρκετος, το ξανασυζηταμε οταν αρχισουν να αυτοκτονουν ομαδικα σαν αιρεσεις.

@domino
1η παράγραφος.
Ο κοσμακης επιτελους να αφησει στην ακρη τον ατομικισμο και ας μεταβει στη συνειδητοποιηση αφου μεχρι τωρα εβλεπε την καταστροφη στον διπλανο του και οπως λες και εσυ εβαζε τα χερακια στα ματακια να μην βλεπει

(και το σταυρό μας να κάνουμε και να βολευόμαστε μέσα σ’ αυτήν. Αλλά αυτό ακριβώς κάνει ο κύριος όγκος του κοσμάκη!! Περιορίζεται στην γκρίνια και στην πράξη προσαρμόζεται!)
Τωρα που η καταστροφη ειναι εξω απο το σπιτι του καιρος ειναι να κανει κατι πιο…δημιουργικο απο το να προσευχεται.Εξεταστικη και αγιος ο θεος δηλαδη.
Δευτερον η κριτικη σε τι αποσκοπει?Αν εσυ θεωρεις την καταληψη σωστο μεσο παλης αλλα λαθος οπως γινεται τη στηριζεις και προσπαθεις να το αλλαξεις αυτο.Δεν καταλαβαινω αυτην την κριτικη ‘‘απο τα εξω’’…Υπαρχει οντως μια προβληματικη σε σχεση με αυτο οπως και σε σχεση με αλλα πραγματα αλλα δεν θα κατσω να τις συζητησω με αυτους τους ορους.Ενδεικτικα να σου πω οτι η καταληψη δεν στηριζεται στη λογικη της αναθεσης…’‘Α το κανετε σωστα μπραβο σας ψηφιζω-α το κανετε λαθος ψηφιζω ανοιχτη σχολη’’…Το καθε υποκειμενο που θεωρει τον εαυτο του μερος αυτου συμμετεχει.

2η παραγραφος
Λες και δεν λες τιποτα.Τις 4 τελευταιες βδομαδες πρεπει να χουν βγει εκατονταδες κειμενα εναντιον του νομου και της καταστασης γενικοτερα.Ολα ειναι ετσι?Γραψε εσυ ενα για να γνωστοποιησεις την αποψη σου…Σε παρακαλω να περιεχει σαφη θεση για τον νομο(εστω σημεια του) και να μπορεις να το στηριξεις οταν θα σε ρωτησουν περι αυτου…Σε παρακαλω να μην περιεχει προκατ εκφρασεις ‘‘αγανακτισμενων’’ του στυλ δεν ειναι ολα ασπρο ή μαυρο,υπάρχει και το γκρι…Α και να μας εξηγει τη σημασια των καταληψεων(91,98,06-07) σε προηγουμενες περιοδους και αν ειχαν αποτελεσμα.
Βλεπω αναφερεσαι σε λαμογιο-καθηγητες.Για πες μου λοιπον -ποια ηταν η δραση ολων αυτων των φοιτητων που εχουν την ιδια αποψη με σενα περι εκκαθαρισης ολα αυτα τα χρονια?Να σου πω εγω?Καμια!Ακρα παθητικοτητα!Τουλαχιστον οι ΔΑΠιτο-Πασπιτες με την ''δραση τους υπονοουσαν οτι βολευονταν!

3η παραγραφος
Διαισθανομαι εντονα μια new age φιλοσοφια εδω περα και δεν καταλαβαινω το συμπερασμα της να πω την αληθεια!Θεωρεις οτι ενα μερος του πληθυσμου που δεν θελει να ζησει σκατα ή οπως λες εσυ ελισσομενο πρεπει να περιμενει να του φτασουν μεχρι τη μυτη για να ‘‘αντισταθει’’?Στο κατω κατω της γραφης εσυ και ο τοχαρα μπορει και οταν θα παιρνετε 400 μισθο ή οταν η εκπαιδευση θα ειναι ιδιωτικη να λετε οτι δεν υπαρχουν μπουρμπουληθρες αυτο τι παει να πει?

Οι φοιτητες, στην συντριπτικη πλειοψηφια, σκεφτονται και δρουνε ως μαθητες με αποτελεσμα ειτε να μην ψηφιζουν ειτε να ψηφιζουν ¨καταληψη¨ απλα για να χασουνε μαθημα. Αυτο φαινετα απο το ποσοστο των μαθητων που βρισκονται στον χωρο του πανεπιστημιου κατα τη διαρκεια της καταληψης και που δεν ειναι ουτε 40 ατομα (οπως εγραψε η Faceless Rania και καυτηριασε πολυ σωστα ο Κρισπ). Το αποτελεσμα ειναι ή να γινεται καταληψη επειδη την ψηφιζουν οι 100-200 που στηριζουν παντα την "καταληψη’, ή να σπάει οταν οποιαδηποτε αλλη ομαδα αποφασισει να ψηφισει σε μεγαλυτερο βαθμο. Μετα ολοι (υποστηρικτες ή μη της καταληψης) γνωριζουν πως δε θα χασουν τιποτε μιας και η εξεταστικη απλα θα μεταφερθει αργοτερα και ολα θα συνεχισουν φυσιολογικα με τους μεν να κατηγορουν τους δε.
Προσωπικα ημουν, και ειμαι ως σημερα, εναντιον της καταληψης καθως πιστευω πως κανενας φοιτητης (ή ομαδα φοιτητων) δεν εχει δικαιωμα να διαμαρτυρηθει κλεινοντας το πανεπιστημιο και στερωντας απο οσους φοιτητες θελουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στα μαθηματα.
Επισης διαφωνω καθετα (για την ακριβεια δεν καταλαβαινω καν) τη συνδεση μεταξυ της ποιοτητας των σπουδων και της αγορας εργασιας που περιμενει τους φοιτητες αργοτερα, που χρησιμοποιουν ως επιχειρημα καποιοι υποστηρικτες τς καταληψης με ατακες του στυλ “Ναι, αγχωθειτε μη χασετε καμια εξεταστικη λες και μετα θα βρειτε δουλεια και θα τα οικονομησετε”.

Eν τω μεταξύ βλέπω τι γίνεται εδώ κάτω και τις αντιδράσεις των “οργισμένων επαναστατών” όπου κατηγορούν και βρίζουν το “κοιμισμένο φοιτητικό σώμα”,και γελάω.

Υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα γίνεται παντού,αλλά εφόσον δεν ξέρω,δεν μιλάω.

Το να βγαίνεις και να βρίζεις και να υποτιμάς την νοημοσύνη συμφοιτητών σου πραγματικά είναι χυδαίο ενώ την ίδια ώρα μιλάς για ένα κίνημα που δεν υπάρχει,καθώς στάθηκε ανίκανο να προστατέψει,να υποστηρίξει και να διαδώσει την κατάληψη του,κλείνοντας τα αυτιά του σε απόψεις που απλώς ξέφευγαν από το “σωστό και πατροπαράδοτο”.
Καλή κλάψα.

τα εαακ μονα τους συγκαλεσαν Γενικη(δεν εγινε δουσου δηλαδη)και υποτιθεται οτι θα γιινει αυριο στη 1 το μεσημερι.Mε βολευει ο προαστειακος οποτε μαλλον θα κατεβω να δω τι παιζει.

Χυδαία είναι η ‘ιδεολογία’ βάσει της οποίας ανοίγουν οι σχολές…

Εγώ να πάρω το πτυχίο κι όλοι οι άλλοι να πα να νανανα

Προσωπικά, θεωρώ ότι η κατάληψη στην παρούσα χρονική στιγμή, δεν ωφελεί πουθενά…

Και πού είναι το “κακό”, όταν οι φοιτητές τάσσονται κατά της κατάληψης; Δικαίωμά τους είναι στην τελική, το τί απόφαση θα πάρουν… Και αν από κάποιους χαρακτηρίζονται “κοντόφθαλμοι” - όπως διάβασα από αρκετούς τις τελευταίες μέρες - και “εγωιστές” ή “παρτάκηδες” ε δικό τους πρόβλημα… Δεν είμαι κατά της κατάληψης (γενικά), αλλά πιστεύω ότι κάπου δεν το χειριστήκαμε σωστά και δυστυχώς αντί να είμαστε ενωμένοι αυτήν την κρίσιμη στιγμή, εμείς ως “κλασσικοί Ελληνάρες” ρίχνουμε λάσπη ο ένας στο άλλον. Η ΔΑΠ από τη μία να κατηγορεί τους ΕΑΑΚίτες και λοιπούς αριστερούς, για “τραμπουκισμούς” και άλλα τέτοια ωραία μέσα στη σχολή εν ώρα γενικής συνέλευσης, οι δε ΕΑΑΚίτες, Πασπίτες και λοιποί απ’την άλλη να κατηγορούν τη ΔΑΠ και στη μέση οι ανεξάρτητοι να δέχονται πυρά και απ’τους μεν και απ’τους δε. Πού πάμε; Ακόμα και τώρα; Ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω και να το “χωνέψω”, πώς υπάρχουν 18 και 20+ χρονών παιδιά, που φανατίζονται τόσο, μετά απ’όλα αυτά και ενώ η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού… Τέλος πάντων, είναι ειρωνεία να μιλούν για δημόσια Πανεπιστήμια, να φωνάζουν και να οδύρονται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του φοιτητή, ενώ την ίδια στιγμή ένα μέρος των φοιτητών στερεί απ’την πλειοψηφία [;] το αυτονόητο, το δικαίωμά της στη μάθηση… Και ξανά τονίζω, δεν είμαι κατά της κατάληψης, απλώς θεωρώ ότι οι συνθήκες δεν ήταν/είναι οι κατάλληλες. Και τέλος, ένα ακόμη αρνητικό είναι ότι αντί ο κόσμος (και οι φοιτητές) να επιβραβεύουν τον “αγώνα” κάποιων, αντιδρούν ολοένα και περισσότερο… Και θα 'ταν κρίμα να διασπαστούμε τώρα και να τρωγόμαστε σαν τα κοκόρια, ενόσω η Κυβέρνηση περνά τα νέα μέτρα/νόμους κάτω απ’τη μύτη μας!