Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

και το υπουργείο έστειλε σήμερα νέα εγκύκλιο σχετικά με τα " 5 μαθήματα" . Οι τύποι είναι απίθανοι. Προγραμματισμός, σχεδιασμός,υπευθυνότητα, αξιοπιστία,ειλικρίνεια, οξυδέρκεια και άλλα πολλά χαρακτηρίζουν τους φανταστικούς ηγέτες μας [B]και[/B] στον τομέα της παιδείας :stuck_out_tongue:

Και για ΗΜΜΥ ΕΜΠ δίνω ένα 80% να ανοίξουν.

Μηχανολόγοι ανοιχτοί με ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ πλαίσιο.

Τα “73 άτομα να μου φέρεις, καλά είναι” που ζήτησε τηλεφωνικά “συνάδελφος” των ΕΑΑΚ και αρκετοί από άλλες σχολές που ήρθαν για να καταψηφίσουν τους “εχθρούς” (δεν κάνω πλάκα, έτσι μας λένε, ήμουν δίπλα σε παρέα 10+ ατόμων από άσχετες σχολές που ψήφιζαν κανονικότατα) δυστυχώς δεν έφτασαν.

230+ έναντι 150+ το αποτέλεσμα.

Το ανεξάρτητο πλαίσιο τι περιλάμβανε? οκ, φαντάζομαι ανοιχτή σχολή. τι άλλο?

Και ανοιχτή σχολή μόνο να περιλάμβανε, αφού το προτίμησαν οι φοιτητές δε βλέπω κάποιο πρόβλημα.

Αίτημα για αποσαφηνίσεις ορισμένων σημείων του νόμου, όπως πχ το θέμα των συγγραμμάτων στο οποίο ζητάμε προφανώς δωρεάν έντυπα και όχι ηλεκτρονικά και άλλα πολλά.

Αλλά ναι, το ότι δεν εμπεριείχε τις λέξεις Πλουτοκρατία και Κεφάλαιο δε σημαίνει ότι δεν έχει υπόσταση…

Πωωω τους ταρακουνήσανε με το να ζητήσουν αποσαφηνίσεις

Δεν ειναι με την καταληψη τα παιδια, ειναι με αλλες μορφες παλης. Και εννοειται πως αυτες τις μορφες παλης δεν τις εχουμε δει ποτε να γινονται πραξη. Δεν πειραζει, ο καθενας την κωλαρα του.

Βεβαια τον Σεπτεμβρη υπηρξε αρκετος κοσμος που δεν στηριξε/συμμετειχε στην καταληψη γιατι οντως εβλεπε οτι δεν συνοδευεται και απο αλλες ουσιαστικοτερες και δραστικοτερες μορφες παλης. :wink:

Νταξει, προφανως αυτοι που ψηφιζαν ανοιχτη σχολη δεν προτειναν και καποιον αλλο εναλλακτικο τροπο παλης (βεβαια δικαιωμα τους να θελουν να μην χασουν εξετασεις/μαθηματα/πτυχια στην ωρα τους, δεν θα τους ζητησω τα ρεστα και για αυτο), αλλα ας κανουμε και την αυτοκριτικη μας για την τροπη και τη μορφη που πηραν οι φετινες καταληψεις. Η ολη φαση φετος εξελιχθηκε σε φιασκο, δυστυχως. :roll:

Τι λες! Οριστε

[I]’’ Μπορουμε να διαμαρτυρηθουμε με facebook, twitter…’’ [/I]

00000000000000000000000000000000000000000000000000

Συμφωνω, αλλα εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεγονται. Θεωρω οτι οντως ελειψαν τα “κεντρικα πολιτικα γεγονοτα” αλλα δεν νομιζω οτι οι αντικαταληψιες θελουν ανοιχτη σχολη γι’αυτο το λογο :roll:

Επισης ειναι δικαιωμα του καθενος να μην απεργησει αλλα οταν οι υπολοιποι συναδελφοι του απεργουν και αυτος οχι, ε να παει να χεστει.

δαπάρα

Εννοειται ρε. Αλλωστε αυτοι που ανεφερα οτι διαφωνησαν ως προς τον τροπο δρασης/αγωνα δεν εγιναν ‘‘αντι-καταληψη’’, απλα απειχαν συνειδητα.

Κοιτα, εγω γενικα πιστευω οτι πολλα πραγματα στην ζωη και στην κοινωνια ειναι απλα και ξεκαθαρα, ειτε ασπρο ειτε μαυρο. Παρ’ολ’αυτα στις φετινες κινητοποιησεις/συνελευσεις/καταληψεις αναγνωριζα οτι ολοι ειχαν το δικιο τους και το αδικο τους. Ολοι δηλαδη ηταν αποχρωσεις του γκρι για μενα.
Και ισως ακριβως γι αυτο το λογο, οτι δηλαδη εξ’αρχης οι φοιτητες ηταν διχασμενοι και αναποφασιστοι μεταξυ τους, οδηγησε στην αποτυχια.

Eιλικρινα πιστευει κανεις οτι εστω και ενας απο αυτους που ψηφισαν κατα της καταληψης θα συνεχισει να ασχολειται με το αν εφαρμοστηκε η οχι ο νομος και θα βρει τροπους να αντιταχθει σε ολοκληρο η ενα μερος του?

Ναι σε εναν τελιο κοσμο καποιος μπορει αν ητανα πλα κατα της καταληψης αλλα να ηθελε να παλεψει με αλλες μορφες…Ομως εδω μμιλαμε για την πραγματικοτητα…

Τραγελαφικά γεγονότα σήμερα Πληροφορική ΕΚΠΑ, μου βγήκε το βίαιο μου μιας και οι μισοί από όσους ανέβηκαν ήταν για φάπες. Ο ΔΑΠίτης ξεκίνησε το λόγο του με ειρωνείες.
“Μετά από 5 βδομάδες καταλήψεις η Αννούλα φοβήθηκε, ο νόμος ανετράπη, το χαράτσι δεν υπάρχει πλέον” κλπ αηδιαστικά. Πάνε ψόφα.
Ανέβηκαν επιτέλους και στη σχολή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. Με πλαίσιο που έλεγε “ανοιχτή σχολή για να πολεμήσουμε το νόμο με ΔΙΑΛΟΓΟ”. #-o
Με διάλογο.#-o
Με διάλογο.#-o
Με διάλογο.#-o
Με διάλογο.#-o
Και μετά η ΔΑΠ είπε ότι το στηρίζει και πήγε να πέσει ξύλο γιατί Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΛΕΓΕ να γραφτεί στον πίνακα “ανεξάρτητοι φοιτητές(στήριξη ΔΑΠ)” και κανείς από ανεξάρτητοδαπίτες δεν ήθελε.
Μετά από 5 βδομάδες καταλήψεις ανοιχτή σχολή λοιπόν, για 53 ψήφους.

Ρε εδω η αλλη στην εκπομπη ειπε να διαμαρτυρηθουμε για τον νομο στο facebook και στο twitter :!: 8O
Tι να λεμε ρε παιδια, τετοια ακουω και φουντωνουν τα μηδενιστικα μου :!: [-X

Σαφώς και φουντώνουν τα μηδενιστικά σου όπως και τα δικά μου.

Όμως το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα είναι ότι οι σχολές σιγά σιγά ανοίγουν και γι’ αυτό δεν ευθύνονται ούτε οι δαπίτες ούτε οι ανεξάρτητοι που είναι απολιτίκ και μπλα μπλα μπλα αλλά οι ίδιοι οι καταληψίες που με την (ανύπαρκτη) στρατηγική τους απαξίωσαν και την κατάληψη ως μέσο πάλης και κατάφεραν μια τρύπα στο νερό στην αντίδραση κατά του νόμου.

Γι αυτό λοιπόν πριν ειρωνευτούμε “τα πρόβατα τους φοιτητές που κοίταξαν τον εαυτούλη τους” (που αυτό έκαναν βέβαια) ας κοιτάξουμε μια στον καθρέφτη ρίχνοντας μια μεγαλοπρεπή μούτζα.

Αλλά ΟΚ, ο κρισπ λέει τα αυτονόητα, που όμως δεν είναι τόσο αυτονόητα τελικά…

Μα αυτο ακριβως ελεγα στον Timeous πιο πανω. :wink:

…Οτι πριν ζητησουμε τα ρεστα απο τους υπολοιπους ας κοιταξουμε τι λαθη καναμε εμεις που, χμ…ας πουμε ενδιαφερομασταν για την ανατροπη του νομου, και οδηγηθηκε κοσμος ‘μαχιμος’ στο να απεχει διοτι εβλεπε το αδιεξοδο και την ανυπαρκτη στρατηγικη που θα οδηγουσε στο να χαθει μια εξεταστικη και τιποτα περισσοτερο…

Πάντως εγώ πιστεύω καλό είναι να γίνει μία αυτοκριτική,καλό όμως είναι να βλέπουμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά και δομικά.Δε νομίζω ότι φταίνε οι καταληψίες που δεν κάνανε δράσεις μόνο όπως και ούτε η προπαγάνδα από τα ΜΜΕ.Ένας συνδυασμός των δύο είναι υπεύθυνος.Πρέπει επίσης να δούμε ότι υπάρχει ίσως ένα γενικότερο πρόβλημα έμπνευσης.Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν διάθεση να κάνουν κάτι,αλλά δεν έβλεπαν το τι.Αυτό είναι το στοίχημα που θα κληθεί να παλέψει η αριστερά τα επόμενα χρόνια.Να καταφέρει να εμπνεύσει.Τώρα όσον αφορά το φοιτητικό κίνημα προφανώς και δεν τέλειωσε,ούτε πέθανε επειδή ανοίγουν οι σχολές.Έρχονται οι σχολές που τελειώνουν τις εξεταστικές,έρχεται η απεργία στις 19 και στο άμεσο μέλλον έρχονται τόσα άλλα που θα βγάλουν φοιτητές στο δρόμο.
Προφανώς και πρέπει να κάτσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα γι’αυτό το κίνημα,και η κουβέντα θα γίνει άπειρες φορές για το τι έγινε,αλλά ας μην τρελαθούμε.Η ταξική πάλη συνεχίζεται και τίποτα δεν τελείωσε ακόμα (παρεπιπτόντως στ ομαθηματικό τους ξεσκίσαμε :wink: )