Η πάντειος είχε ένα θεματάκι,γι’αυτό δεν κατέβηκαν πολλοί από εκεί.Αργότερα είδα κάποιους στο συντονιστικό,νομίζω δεν πρέπει να ήταν στην πορεία.Ήσουν πάντως στο μπλοκ ε?Και εγώ ήμουν…
Δεύτερη-τρίτη σειρά αλυσίδα ήμανε σταθερά. Μετά στην Αμαλίας που γίναμε σκορποχώρι ήμουν χύμα.
Συντονιστικό είδα από την κοπέλα της ΕΜΜΕ μέχρι τη δικιά μας, μετά αλήθεια θα σωριαζόμουν κάτω από την κούραση.
Πάντειο είχε Σύγκλητο θαρρώ γι’ αυτό ήρθαν πιο μετά αρκετοί.
Ειχα μια ιδεα! Γιατι να μην υπαρχει ρυθμιση ωστε σε καθε Γενικη Συνελευση πανω στο ιδιο θεμα, να ισχυει η αποφαση της μονο αν το συνολο των ψηφων ξεπερνα το συνολο της προηγουμενης ΓΣ? Ετσι π.χ. για καταληψη ή οχι δεν θα συγκαλουνταν 5 συνελευσεις, αλλα θα ισχυε η αποφαση στη μια που ειχε τη μεγαλυτερη συμμετοχη… Ετσι θα φαινοταν και το ενδιαφερον των φοιτητων… Λεω εγω τωρα…
@ ράνια: Και εγώ πρώτη σειρά ήμουν μέχρι περίπου στην αρχή της σταδίου.Μετά έφυγα να κάνω τσιγάρο και δεν ξαναγύρισα γιατί ήμουν κομμάτια:p.Ημουν με μία μπλούζα που είχα βάλει γύρω από τη μέση επειδή ήταν φούτερ,σε περίπτωση που πρόσεξες τίποτα:p
@μουσικόφιλος:Δίκιο έχεις ,και αν συνέβαινε έτσι θα ήταν και πιο αποτελεσματικός μετρητής για το πόσοι ενδιαφέρονται αλλά έτσι το σύνολο των γενικών συνελεύσεων θα ήταν το πολύ κ - λ ,όπου κ το πλήθος των μελών του συλλόγου,λ το πλήθος των ατόμων στην πρώτη συνέλευση.Οπότε πάρε την περίπτωση λ = κ -1.Τότε ο αριθμός θα έβγαινε μία συνέλευση και μετά θα τερματιζόταν η φάση!Εκτός αν γίνει συνέλευση με κ = λ θεωρείς ότι πρέπει να μηδενιστεί ο μετρητής και να πάει στην απαρτία!
[…]Επειδή δε μας τρέχουν από τα μπατζάκια πρέπει να κόψουμε τους κρατικοδίαιτους. Για αυτό περνάει κι αυτός ο νόμος[…]
ΩΧ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ…
Αν πω οτι θα αρκουσαν μια δυο διαταξεις για πανεπιστημιακους και διοικητικους θα ειμαι μη συνεργασιμος για ενα καλυτερο πανεπιστημιο…
Παντως οι υπογραφες ειναι ενας απο τους τροπους για την νομιμοποιηση ΓΣ οπως και με αποφαση απο ΔΣ.Και αυτες μπορουν να μαζευτουν πολυ ευκολα.
Οσο για τον σεβασμο στην αποφαση της ΓΣ(πλαισια ΔΑΠ στη συγκεκριμενη)…Αν το πλαισιο ελεγε καλεσμα ΓΣ μετα τα Χριστουγεννα-παρανομη οποια συνελευση γινει μεχρι τοτε με προφαση ακριβως την ιδια οπως με τωρα(τωρα μη χαθει η εξεταστικη-τοτε μη χαθει το εξαμηνο γιατι με 13 υποχρεωτικες βδομαδες και εκιδικητικη ανελαστικοτητα στη συμπτυξη τους το ιδιο πραγμα ειναι) τι θα καναμε?..Επειδη ΜΙΑ φορα στα 4 χρονια κατεβαινουν ΔΑΠ και αγανακτισμενοι συσσωμοι σημαινει οτι αυτοι θα καθροιζουν τη σταση του πανεπιστημιου?
Οσο για το Παντειο…Πικρη ιστορια γενικοτερα…
Για αρχή, δεν έχω ξεχάσει πως σου χρωστάω ακόμη μια απάντηση για κάποια άρθρα στο νομοσχέδιο. Βρήκα το νομοσχέδιο και είδα 2-3 από αυτά που είπες και νομίζω πως νομίζω πως αδίκως τα φοβάσαι. Αλλά επειδή θέλω να το κάνω σωστά, υπόσχομαι να επανέλθω από την επόμενη εβδομάδα, όπου θα έχω περισσότερο χρόνο.
Όσο για το από πάνω, επειδή έθεσες πολλά σημεία, τα αριθμώ για να μην ξεχάσω κανένα:
-
Εμμένω στην άποψη μου, ακριβώς γιατί έχω ρίξει αρκετές ματιές. Το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν καταπατείται στο βαθμό που νομίζεις. Και το ΣτΕ φροντίζει για αυτό. Πολλές από τις παθογένειες που βλέπουμε, προέρχονται από αλλαγές που έγιναν στο Σύνταγμα κι όχι από την καταπάτηση του.
-
Τι εννοείς ως “πιο σωστά επιστημονικό”; Μήπως εννοείς “εκπαιδευτικά” και με ποιο θα μάθουν περισσότερα πράγματα οι φοιτητές; Αυτό αλλάζει από μάθημα σε μάθημα και ανάλογα με το αντικείμενο. Δε μπορείς να βγάλεις γενικό κανόνα για τα πάντα. Αυτός που σπουδάζει ιατρική για παράδειγμα έχει φαντάζομαι άλλες ανάγκες από αυτόν που σπουδάζει τεχνολογικές επιστήμες. Στις τεχνολογικές επιστήμες πάντως, οι γνώσεις που θα λάβει ο φοιτητής από το να του χαρίσει το κράτος ένα βιβλίο και από το να του το δανείσει για ένα εξάμηνο, είναι οι ίδιες. Η μόνη διαφορά είναι πως στη βιβλιοθήκη ο φοιτητής θα μπορεί να έρθει σε επαφή με περισσότερο υλικό (μιας και ο καθηγητής θα μπορεί να προτείνει ολόκληρη βιβλιογραφία και να μην περιορίσει την ύλη του στις ανάγκες του οποιοδήποτε συγγραφέα και θα μπορεί να προτείνει και ξένη βιβλιογραφία) ενώ στη δεύτερη, όταν θα βγει στην αγορά εργασίας ο απόφοιτος, η βιβλιοθήκη του θα κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ.
Όσο για το τι προτιμώ, εδώ και 2 χρόνια έχω αγοράσει ένα e-book reader και εκτυπώνω πολύ σπάνια. Τα βιβλία που θέλω τα δανείζομαι από τη βιβλιοθήκη και τα δικά μου βιβλία είναι παρατημένα στην Αθήνα. Άρα φαντάζομαι, αν ήμουν εγώ ο νομοθέτης θα χάριζα σε όλους ένα e-book reader και θα έσπρωχνα τα λεφτά που εξοικονομούνται προς τις βιβλιοθήκες.
-
Ο ακαδημαϊκός δε μπορεί να είναι αποκομμένος από την κοινωνία όμως. Δε γίνεται όλοι να κάνουν έρευνα για χάρη της έρευνας. Δε γίνεται ο αγρότης να παιδεύεται για να έχουμε όλοι λαχανικά, ο χασάπης για να έχουμε όλοι κρέας, οι καθαρίστριες για να μην είμαστε μέσα στη βρώμα και εμείς να μην προσφέρουμε τίποτα σε αυτούς και στα παιδιά τους, γιατί επιλέγουμε να ασχοληθούμε με την βαρύτητα στη Μέση Γη και στη Γκόντορ. Ομολογώ όμως πως δεν κατάλαβα τελείως το point σου, γιατί η αξιολόγηση πάει στα ιδρύματα και στους καθηγητές, αλλά εσύ μιλάς για τα προσόντα των αποφοίτων. Αν θες ξεκαθάρισε μου λίγο τι εννοείς.
-
Ύπουλο χτύπημα και κάτω από τη μέση το να με κατηγορείς πως παπαγαλίζω, πόσο δε όταν μου λες πως είπα κάτι που ουδέποτε έγραψα. Όμως, για να σε καθησυχάσω, σου λέω πως μιας και μένω εκτός Ελλάδος, το μόνο πράγμα που έχω καταφέρει να δω στο ΣΚΑΙ και στο Mega εδώ και 3 χρόνια είναι τα ματς του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, δεν θεωρώ αθώα καμιά παράταξη από αυτές που είπες. Σαφώς και χάνουν προνόμια (ρίξε μια ματιά στο βιογραφικό αρκετών υποψηφίων διδακτορικών στα ελληνικά ιδρύματα και τη σχέση της παράταξης στην οποία άνηκαν με τον καθηγητή που τους πρόσφερε τη θέση) και επιπρόσθετα συμφέρει και τα πολιτικά κόμματα από πίσω τους η συσπείρωση των νέων ψηφοφόρων και η δημιουργία κλίματος πως το κακό κεφάλαιο σκοτώνει τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Επομένως, σαφώς και υπάρχει contrast of conflict και σε αυτή την περίπτωση.
Ξέρω ότι δεν πρόκειται να καταλήξουμε κάπου,απλώς να διασαφηνίσω κάποια σημεία.
Όσον αφορά τα βιβλία,στο δίλλημα που σου έθεσα το δεύτερο δεν αναιρεί το πρώτο,μα το πρώτο αναιρεί το δεύτερο.Επίσης,σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να έχεις [U]και[/U] μία έντυπη βιβλιογραφία να ανατρέξεις παρά να κάνεις scroll στο πισί διαβάζοντας από εκεί.Εμμένω σε αυτό (μέχρι τελικής πτώσεως γιατί είμαι βιβλιολάγνος :p).
Όσον αφορά το σύνταγμα εμμένω στο ότι καταπατείται.Στα άρθρα 4 και 5 (εδώ : http://el.wikisource.org/wiki/Σύνταγμα_της_Ελλάδας ) πιστεύω θα δεις ότι έχουν καταπατηθεί άπειρες φορές.
Τρίτον όσον αφορά την αξιολόγηση εννοώ στον τομέα των προγραμμάτων σπουδών και της σχολής και όχι στην αξιολόγηση των καθηγητών.
Τέταρτον ,διαφωνώ καθέτως στην ανάλυση σου για τα κόμματα.Γενικεύεις άσχημα και διαστρεβλώνεις το νόημα της ύπαρξης κάποιων παρατάξεων-σχημάτων (αρρεν,εαακ,μας).Συμφωνώ ότι αυτό μπορεί να ισχύει για την δαπ-πασπ(βγάζοντας το τελευταίο περίπου κακού κεφαλαίου) αλλά δεν πιστεύω ότι οι άλλοι συσπειρώνουν ψηφοφόρους για το μέλλον,που ουσιαστικά εννοείς ότι υπάρξουν κομμουνιστικές παρατάξεις που είναι δεμένες στο κοινοβουλευτικό άρμα (εντάξει βγάλε τον συνασπισμό:P).
Υ.Γ:Ξέρω ότι θα διαφωνήσεις,απλά αυτό με την αξιολόγηση κυρίως θέλω να δω την άποψη σου.Επίσης δεν θεωρώ ότι είναι παράλογο που θα γίνεται έρευνα για το κεφάλαιο,είναι απόλυτα λογικό στον καπιταλισμό και ήδη γίνεται.Θεωρώ όμως ότι η έρευνα αυτή δεν θα αξιοποιείται για μένα και την κοινωνία.
Ποιος νόμος του κράτους καταπατάει τα άρθρα 4 και 5 και το ΣτΕ το δέχτηκε;
Εμμένεις αρκετά στη διατύπωση του νόμου,και θεωρείς ότι κάθε νόμος μπορεί να είναι συνταγματικός.Μπορεί να ισχύει αυτό (άσχετα το κατά πόσο πχ η εργασιακή εφεδρεία που είναι ουσιαστικά απόλυση και άρα αντισυνταγματική) αλλά εγώ σου λέω ότι επειδή ακριβώς ο νόμος είναι μία αφηρημένη εξιδανίκευση της επιθυμίας μιας ομάδας ανθρώπων και άρα είναι μία Ιδέα της οποίας η αντανάκλαση (στην κοινωνία) οφείλει να τείνει στην Ιδέα,δηλαδή αυτό που διατύπωσες ως νόμο οφείλει να εφαρμοστεί,λόγω των τωρινών συνθηκών στην κοινωνία και των τωρινων συσχετισμών και συμφερόντων σου λέω ότι δεν εφαρμόζεται.Με άλλα λόγια οι πρακτικές του κράτους στρέφονται ενάντια στο σύνταγμα και στους ανθρώπους στην πράξη και όχι στα λόγια.Δηλαδή στο μνημόνιο δεν έλεγε πουθενά ότι θα σταματήσει να σου παρέχει πρόσβαση στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας (άρθρο 5 παράγραφος 1) αλλά το επιτυγχάνει με το να σε απολύει σε πρώτη φάση η να σε στρέφει στην περιθωριοποίηση ,άρα είναι αντισυνταγματικό.Συμφωνούμε σε αυτό?
[B]«Μπλόκο» στις εξετάσεις των φοιτητών επί πτυχίω[/B] επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να πιέσει για τη λήξη των καταλήψεων, οι οποίες μπορεί να έχουν περιοριστεί σε 79 τμήματα πανελλαδικά, αλλά επιμένουν, δίνοντας τον τόνο, σε κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας.
Ο ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κ. Β. Παπάζογλου προχώρησε σήμερα σε ερμηνεία του νέου Νόμου- Πλαίσιο, για τα πανεπιστήμια και έστειλε [B]εγκύκλιο[/B] στις διοικήσεις τους, με την οποία [B]απαγορεύει τις εξετάσεις φοιτητών επί πτυχίω κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, εάν αυτοί χρωστούν περισσότερα από πέντε μαθήματα[/B]!
προς θεού όμως να μην επιτεθεί κανείς στην πεφωτισμένη ηγεσία του τόπου
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: ?Για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και αποκλειστικά για τους επί πτυχίω φοιτητές που δεν οφείλουν περισσότερα από πέντε μαθήματα δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξετάσεις κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου?. Η παραπάνω εγκύκλιος, που απεστάλη χθες το μεσημέρι από τον Β. Παπάζογλου προς όλους τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, αφορά τους φοιτητές των τμημάτων που τελούσαν υπό κατάληψη.
Λοιπον τωρα το διαβασα κι εγω αυτο, τι μαλακια ειν αυτη και ποια ΑΕΙ/ΤΕΙ αφορα ακριβως αραγε, ολα οσα ειναι ακομα υπο καταληψη;
Παραβιάζει το νόμο που ψήφισε πριν 1 μήνα. ΕΠΙΚ.
Το ΜΠΑΤΣΟΚ προσφέρει στιγμές γέλιου.
Λολ πραγματικα, αλλα το κανει απο αγαπη για τα παιδια που χρωστανε μεχρι 5 μαθηματα μωρε.
Οι αλλοι να παν να ψοφησουνε, να μην κανανε καταληψη.
Μου ξηγάει παρακαλώ κάποιος τι θέλει να πει μ αυτό, δεν καταλαβαίνω.
Αν κάποιος είναι επί πτυχίω και χρωστάει παραπάνω από πέντε μαθήματα, δεν μπορεί να τα δώσει κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου…
…γιατί?
…και πότε θα τα δώσει?
- Οι εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά μετά το
πέρας του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου για τα
μαθήματα που διδάχθηκαν στα εξάμηνα αυτά, αντίστοι-
χα. Ο φοιτητής δικαιούται να εξεταστεί στα μαθήματα
και των δύο εξαμήνων πριν από την έναρξη του χειμερι-
νού εξαμήνου. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για την προ-
φορική εξέταση φοιτητών με αποδεδειγμένη πριν από
την εισαγωγή τους στο ίδρυμα δυσλεξία, σύμφωνα με
διαδικασία που ορίζεται στον Εσωτερικό Κανονισμό του
ιδρύματος.
Aπό το νόμο όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα κυβερνήσεως. Που σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις για κανένα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Και βγάζει σήμερα εγκύκλιο ότι γίνεται για όσους έχουν το πολύ 5 μαθήματα.
Αφενός παραβιάζει όπως βλέπεις το νόμο της. Αφετέρου βάζει ίδιο όριο μαθημάτων για σχολές με 36 και 72 μαθήματα.
Αν τα χω καταλαβει καλα, βασει του νεου νομου χαθηκαν οι εξεταστικες σε αρκετα πανεπιστημια και ΤΕΙ λογω των καταληψεων επειδη δεν γινεται τυπικα να εχει αρχισει το εξαμηνο και να δινουν εξετασεις. Παρολα αυτα με αυτη την ανακοινωση σου λεει οτι οσοι χρωστανε μεχρι 5 μαθηματα δεν τους πιανει αυτο και θα δωσουν, οι υπολοιποι οχι.
μιεχ απαντησε ο hoperides
Κλαπ κλαπ κλαπ κλαπ.
Το δικαιώνουν πάντως το όνομα ΜπαΤσοκ, well done guys.
Ανέκαθεν ήσαν για μπάτσες !
‘‘μακαρι’’ να εννοει αυτο.
Γιατι εγω καταλαβαινω οτι ειναι πολυ πιο γενικο αυτο που αναφερει:
δηλαδη βλεπω να λεει οτι γενικα απο εδω και περα καταργουνται οι επι πτυχιο εξεταστικες, (ασχετα με τη συμπληρωση 13 βδομαδων) και απλα οτι [U]μονο[/U] για το χειμερινο εξαμηνο του 2011-2012 [U]και μονο[/U] για τους επι πτυχιο που χρωστανε λιγοτερα απο 5 μαθηματα, μπορουνε να πανε να δωσουν και τα εαρινα που χρωστανε…
Σαν να κανουν χαρη για λιγους τωρα, γιατι μετα κανεις δεν θα μπορει να δινει χειμερινα μαθηματα τον ιουνη και εαρινα τον γεναρη.
Να η ανακοινωση:
Απο μαιλ παντως που εστειλε η πρυτανεια, αναφερει οτι θα εκδωσει απαντηση προς το υπουργειο σχετικα με το θεμα.
Συγκεκριμενα :
Αγαπητά Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
Το Πρυτανικό Συμβούλιο, μετά από συζήτηση με τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους των Μονοτμηματικών Σχολών, στη συνεδρίαση του αριθμ. 1580/4-10-11, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην αρχή του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους σχετικά με τις εξετάσεις και την έναρξη των μαθημάτων, επισημαίνει ότι η όλη αντιμετώπιση πρέπει να γίνει από τα Τμήματα κατά τις ιδιαίτερές τους ανάγκες και στο πλαίσιο των ακολούθων, μεταξύ άλλων, θεσμικών όρων:
α) ότι η διδασκαλία των μαθημάτων είναι διάρκειας 13 εβδομάδων,
β) ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη παρακολούθηση μαθημάτων και συμμετοχή σε εξετάσεις,
γ) ότι οι εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά μετά το πέρας του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου για τα μαθήματα που διδάχθηκαν στο εξάμηνο. Εξετάσεις στα μαθήματα και των δύο εξαμήνων γίνονται πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου.
Όλες οι αποφάσεις των Τμημάτων που εμπίπτουν στο παραπάνω πλαίσιο είναι αποδεκτές, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή διεξαγωγή των ακαδημαϊκών λειτουργιών.
[B]Το Πρυτανικό Συμβούλιο έλαβε επίσης γνώση της Εγκυκλίου του κ. Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Αριθ. Πρωτ. Φ5/114174/Β3/ ΦΑΧ 4-10-11 (http://tinyurl.com/3zfwmnm ) και όρισε την Αντιπρύτανι Ακαδημαϊκών Υποθέσεων να συντάξει απάντηση προς το ΤO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΔΒΜΘ, επ? αυτής της Εγκυκλίου σχετικώς με τις εξετάσεις των επί πτυχίω φοιτητών για το ακαδ. έτος 2010-11, με αναφορά στα οριζόμενα, επειδή, ο ορισμός των πέντε κατ? ανώτατο όριο μαθημάτων:
- δεν τεκμηριώνεται από καμία διάταξη Νόμου.
- συνιστά ευθεία επέμβαση στην αυτοτέλεια των Τμημάτων και των αποφάσεών τους και κατά συνέπεια και της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ, ιδίως στα θέματα του ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού τους έργου.
- δημιουργεί πρόβλημα στους φοιτητές που υπερέβησαν τον κανονικό χρόνο φοίτησης, τη στιγμή κατά την οποία ο Ν. 4009 τους δίδει τη δυνατότητα να επισπεύσουν την αποφοίτησή τους με ενεργοποίησή τους.
- δημιουργεί σύγχυση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, μεταξύ των φοιτητών και των οργάνων διοίκησης των Τμημάτων, που προσπαθούν να δώσουν λύσεις, ώστε να διαφυλάξουν την εκπαιδευτική διαδικασία σε ένα κλίμα γενικής αβεβαιότητας.
[/B]
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας
Πλεον φενεται ξεκαθαρα οτι δεν προσπαθουν να βελτιωσουν το ελληνικο πανεπιστημιο, οπως και αν εχουν στο μυαλο τους τη ‘‘βελτιωση’’ και την ‘‘αναβαθμιηση’’, [B]απλα μας κανουν τη ζωη δυσκολη[/B] :!:
Παντειος ανοιχτη