Το ΤΕΙ Αθήνας παίρνει αναστολή μιας βδομάδας για τα μαθήματα επειδή δεν έχει εγκριθεί από υπεπθ και υπ.οικονομικών το έκτακτο προσωπικό και δεν έχουν σταλθεί οι προϋπολογισμοί Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Γελοίοι.
Ρετς ακουγεται μεχρι και να χαθει εξαμηνο σε σας ε.
Ναι είναι πιθανό λένε. Από 17 που θ’ ανοιγάμε πάμε για 24 στην καλύτερη. Κι αν βγει μετά ομαλά.
Όταν λέμε ότι το υπουργείο είναι έτη φωτός μακρυά (από την πραγματικότητα)…
[B]Πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής συγγραμμάτων στα Πανεπιστήμια[/B]
[B][U]Επιστρέψτε τα βιβλία σας και θα κερδίσετε δώρα, δηλώνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της χώρας.[/U][/B] Με την ίδια πολιτική που εφαρμόστηκε πέρυσι στα σχολεία της χώρας, όπου και κλήθηκαν οι μαθητές να επιστρέψουν τα χρησιμοποιημένα βιβλία τους, η «εθελοντική δράση» μεταφέρεται τώρα και στα πανεπιστήμια.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εύδοξος» για την ηλεκτρονική παραγγελία συγγραμμάτων, υλοποιείται φέτος η νέα δράση «Εύδοξος+» για την ανταλλαγή χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων μεταξύ φοιτητών του ίδιου Τμήματος.
Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα μέσω του οποίου φοιτητές μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους τα συγγράμματα παλαιότερων ετών, που δεν χρειάζονται πλέον για τις σπουδές τους, με πλεονεκτήματα για τους ίδιους και για τα Ιδρύματα.
Με την έναρξη διανομής των συγγραμμάτων, στις 24/10/2011, κάθε φοιτητής μπορεί να επιλέξει εάν θα παραγγείλει νέο σύγγραμμα ή θα διαλέξει ένα χρησιμοποιημένο, εφόσον είναι διαθέσιμο από συμφοιτητές του.
Οι φοιτητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα κερδίζουν πιστωτικές μονάδες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη δωρεάν απόκτηση επιπλέον συγγραμμάτων, ενώ στο τέλος του εξαμήνου θα συμμετέχουν σε ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας. Πάντως, όλοι οι ενεργοί φοιτητές λαμβάνουν από σήμερα ενημερωτικό υλικό με αναλυτικές οδηγίες.
Η συγκεκριμένη εθελοντική δράση, που εφαρμόζεται σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, έχει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη και αναδεικνύει τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.
Προφανώς η έννοια της προσωπικής βιβλιοθήκης-βιβλιογραφίας είναι άγνωστη στην ηγεσία του υπουργείου. Φέτος εθελοντικά, του χρόνου…;
Δώσε και κέρδισε πλούσια δώρα! #-o
Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κερδίζουν πιστωτικές μονάδες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη δωρεάν απόκτηση επιπλέον συγγραμμάτων, ενώ στο τέλος του εξαμήνου θα [B]συμμετέχουν σε ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας.[/B] Όλοι οι ενεργοί φοιτητές λαμβάνουν από σήμερα ενημερωτικό υλικό με αναλυτικές οδηγίες.
Λολ.
Θα φανω γραφικος(ναι ειμαι!) αλλα θελω να δω τι σκατα θα λενε ολοι αυτοι οι υπερμαχοι(στο Τει Αθηνας ηταν και γελοιοτατη η συνελευση) της ανοιχτης σχολης/χιπστερς/φυτουκλες που την τελευταια φορα ψηφισαν το πλαισιο του ΜΑΣ(εξω τα κομματα ρε!Να γινετε βουλευτες ρε)…Φανταζομαι ή θα ειναι χαμενοι στα διαβασματα τους(χριστοδουλος mode) ή θα κατηγορουν τις καταληψεις για το κακο που τους βρηκε… διαφορετικα τεινουν στην ηλιθιοτητα…
[SPOILER][/SPOILER]
http://eudoxus.gr/Files/Antallagi_Syggrammaton_Diathetis.pdf
και κανε έναν καινούργιο φίλο
πέθανα
Μικροοικονομια το ανταλλασω, το χω διπλο.
Τωρα σοβαρα θα κανουμε ολο αυτο το καραγκιοζιλικι για να κερδιζουμε ποντους;
Ποτε θα φυγει το κλωτσιδι και το μπουνιδι συννεφο δε ξερω…
Φίλοο; Άαααντρα; Για σταθείτε ρε παιδιά, άμα είναι “μπαμπάτσικο” το δώρο, εγώ μέσα…τον κάνω αυτόνε τον εθελοντισμό!!
Μα οχι, η Αννουλα μας μαθαινει ‘‘τις αξιες της κοινωνικης αλληλεγγυης και της συλλογικοτητας’’ ! :lol2:
Ποσο [B]επικινδυνα ασχετοι[/B] μπορει να ειναι σε θεματα παιδειας και εκπαιδευσης ολοι αυτοι που ειναι στο υπουργειο !!!
Ειναι δυνατον να σου ζητανε να δωσεις την προσωπικη επιστημονικη σου βιβλιοθηκη/βιβλιογραφια οπως λεει και ο συναδελφος St Anger ??!!
Αφου ολα αυτα τα βιβλια θα ειναι απαραιτητα για ολη την επαγγελματικη σταδιοδρομια του καθενος.
Ναι αλλά πιο απαραίτητος είναι ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΦΙΛΟΣ.
Το λένε και στην ΠΑΣΠ αυτό.
Βέβαια, κάποια βιβλία…χμ, πρώτο εξάμηνο φιλολογικό, Εισαγωγή στη Βυζαντινή Φιλολογία, τα συγγράμματά μας ήταν ο Βίος και Πολιτεία του Οσίου Νήφωνος και ένα προσευχητάρι full hardcore σαν αυτά που χει η γιαγιά μου στα καντηλέρια.
Τούτα τα χαρίζω του Υπουργείου, πιστεύω κιόλας είναι εφάμιλλα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας που μου επιφυλλάσει. Αρχίδηδες.
Όσο για τις Πιστωτικές Μονάδες ακούγονται πολλά, κι ακούγονται από τότε που έδινα πανελλαδικές. Έκανες μπαλέτο στα εφτά σου και μπορείς να το αποδείξεις? Σιξ πόιντς! Έπαιζες τρομπέτα στο δημοτικό? Τουέλβ πόιντς! Κουβαλάς την τσάντα του λέκτορα? Θέρτι πόιντς μάδα φάκα
Στους διακόσιους κερδίζεις ατμομάγειρα, στους εξακόσιους τριάντα δύο παίρνεις πτυχίο…
Kαι γω χαριζω χαλαρα διαφορα συγγραμματα καθηγηταδων μας παντως…Αρκετη καταναλωση καναμε
Κάπου σε “χάνω” Nut! Σίγουρα, ναι, μερικά βιβλία έχουν πράγματι τα “μαύρα τους τα χάλια” και είναι κακογραμμένα όσο δεν πάει… Βέβαια, αυτό δε σημαίνει κάτι… Και σε μας, ας πούμε, οι μισοί διαβάζουν από επιτομές, ενώ πέρσι έγινε και ένα ψιλομπέρδεμα με τα βιβλία και ακόμα μας τα χρωστάνε… Όσοι πήγαν στην αρχή προλάβανε…εγώ, ας πούμε, και πολλά παιδιά ακόμα, που για τον χ, ψ λόγο δεν πήγαμε εγκαίρως στα βιβλιοπωλεία, πήραμε τον μπούλο… Εγώ, τουλάχιστον, δε διατίθεμαι να τους τα χαρίσω μετά από όλα αυτά…άσε, που, όπως ορθώς είπε και ο νάητσκάη, αυτά τα βιβλία θα χρησιμεύσουν για την επαγγελματική μας σταδιοδρομία… Πέραν τούτου, αν κατάλαβα καλά θα καλούμαστε στο τέλος κάθε εξαμήνου, να επιστρέψουμε τα βιβλία, που παραλάβαμε…Το πιο απλό και φυσικό είναι να χρειαστεί, κάποια στιγμή, να ανατρέξουμε σε κάποια κεφάλαια ή σημεία…μερικά μαθήματα συνδέονται μεταξύ τους! Και αυτοί οι πόντοι τί σκατά είναι;
Κανείς άλλος, πάντως, δε σχολίασε “τον φίλο, που κερδίζεις”;
Τώρα γω κάπου σε χάνω
Γιατί, ως επιστήμονας, να ανατρέξεις σ ένα βιβλίο που είναι εκ των πραγμάτων κακογραμμένο και χάλια όσο δεν πάει?..
Οι Πιστωτικές Μονάδες είναι καινούρια πατέντα.
Πώς σε κάποια malls υπάρχουν ‘‘καρτούλες μέλους’’ και ανάλογα με τις αγορές που κάνεις, γεμίζεις με πόντους την κάρτα σου…κάθε φοιτητής θα έχει μια ‘‘καρτούλα φοιτητή’’ και ανάλογα με τα μαθήματα που περνάει και τα skills που έχει γενικότερα, θα γεμίζει πόντους την καρτούλα του. Αν είσαι κάτοχος, ξέρω γω, ECDL θα κερδίζεις 10 πόντους, αν είσαι κάτοχος Sorbonne, θα κερδίζεις 12…και βέβαια, αυτοί μόνο αμελητέοι δε θα είναι για την ‘‘επαγγελματική σου σταδιοδρομία’’.
Υπολoγίζουν την αξία σου και σου βάζουν price tag, όμορφα πράματα.
Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, πλιζ, ας συμπληρώσει.
[SPOILER]Αγαπητοί φοιτητές, φοιτήτριες
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 θα ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης και παραλαβής συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2011-12, μέσω της ιστοσελίδας www.eudoxus.gr
Η επιτυχής λειτουργία του προγράμματος «Εύδοξος» την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά είχε ως αποτέλεσμα η διανομή των συγγραμμάτων να πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, να απλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να περιοριστούν οι περιπτώσεις καταχρηστικής εκμετάλλευσης.
Εξίσου σημαντική θα είναι και η συμμετοχή σας και στο εθελοντικό πρόγραμμα «Εύδοξος+», καθώς αυτό θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων και θα αποδώσει σπουδαία περιβαλλοντικά οφέλη.
Συγκεκριμένα τίθεται από σήμερα σε λειτουργία το «Εύδοξος+», με σκοπό την ανταλλαγή χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων μεταξύ των φοιτητών του ίδιου Τμήματος. Μέσω αυτής της νέας δράσης - όπως συμβαίνει σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο ? όσοι φοιτητές το επιθυμούν μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους συγγράμματα παλαιότερων ετών, τα οποία δεν χρειάζονται πλέον για τις σπουδές τους, απολαμβάνοντας έτσι διάφορα πλεονεκτήματα.
Από τις 24/10/2011, που αρχίζει η διανομή των συγγραμμάτων, κάθε φοιτητής που δικαιούται ένα σύγγραμμα θα μπορεί να επιλέξει, είτε ένα νέο ανάτυπο μέσω του «Εύδοξος», είτε ένα μεταχειρισμένο ανάτυπο μέσω του «Εύδοξος+», εφόσον βέβαια υπάρχει αντίστοιχη δήλωση διαθεσιμότητας από άλλον φοιτητή.
[B]Για όσα συγγράμματα ανταλλάσσονται μέσω του «Εύδοξος+» οι φοιτητές θα πιστώνονται στο λογαριασμό τους τις πιστωτικές μονάδες από την ανταλλαγή του συγγράμματος. Οι πιστωτικές μονάδες αθροίζονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ελεύθερη απόκτηση άλλων συγγραμμάτων μέσα από τη λίστα του «Εύδοξος» του Τμήματός σας.[/B]
[SIZE=“3”]Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο «Εύδοξος+», στο τέλος του εξαμήνου, θα μετέχουν σε πανελλαδική ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας (φορητοί/επιτραπέζιοι υπολογιστές, ταμπλέτες, ηλεκτρονικοί αναγνώστες, συνδρομές ADSL και 3G, κλπ.).[/SIZE]
Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής συγγραμμάτων μπορείτε, από σήμερα κιόλας, μέσω της κεντρικής σελίδας του «Ευδόξου», είτε απευθείας στην ιστοσελίδα https://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus, να σημειώσετε όσα συγγράμματά σας είναι σε καλή κατάσταση και προτίθεστε να παραχωρήσετε σε άλλους συμφοιτητές σας. Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε για τον αριθμό των πιστωτικών μονάδων που αντιστοιχούν σε κάθε παραχώρηση συγγράμματος.
Αναλυτικές οδηγίες για το “Εύδοξος+” μπορείτε να βρείτε στο http://eudoxus.gr/Files/Antallagi_Syggrammaton_Diathetis.pdf
Για απορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να μας απευθύνετε ερωτήματα στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών “Εύδοξος+” (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx, 801-11-13600)
Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά!
[/SPOILER]
δεν είναι για το πτυχίο ρε συ…για να παίρνεις άλλα τζάμπα βιβλια,συγγραμματα,λαπτοπ,ταμπλετες,συνδρομές ίντερνετ…
Α, μάλιστα, κατάλαβα Nut! Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Ρε συ όταν λέω “κακογραμμένα” εννοώ ότι σε επτακόσιες, οκτακόσιες…χίλιες σελίδες γράφουν πράγματα, που θα μπορούσαν να συνοψίσουν σε διακόσιες ξέρωγω. Αυτό είναι που μου τη δίνει με τα βιβλία μας. Εν πάση περιπτώσει, άλλο με ρώτησες…δεν ξέρω, αλλά εσύ το θεωρείς σωστό αυτό; Και αν δεν τα περνάμε με την πρώτη, που τα δίνουμε, τί; Θα τα πληρώνουμε; Πάντως, τα βιβλία είναι απαραίτητα, όπως και να χει, και κατά τη διάρκεια των σπουδών και μετά… Δε νοείται δικηγόρος, γιατρός, φιλόλογος, μαθηματικός κτλ. χωρίς τη δική του βιβλιοθήκη. Δεν αποφοιτούμε, έχοντας τα μέσα στο κεφάλι μας, στην αρχή συμβουλευόμαστε τα βιβλία - υποθέτω - και μετά όμως. Θα’λεγα ότι αποτελούν τη βάση μας. Κάπως έτσι το βλέπω, τί άλλο να σου πώ;
[B]edit:[/B] Α, εντάξει sametaler, σας ευχαριστώ και τους δύο.
Ρε οι πιστωτικές μονάδες δεν έχουν να κάνουν με επίπεδο γνώσης υποτίθεται; Τι σχέση έχει το ότι δίνεις τα παλιά σου βιβλία; ΠΟΣΟ ηλίθιοι είναι. Δηλαδή τι περιμένουν να δώσω, τον άτλαντα ανατομίας ξέρω γω;
ξέρω γω, ίσως είναι άλλες οι Πιστωτικές Μονάδες συγγραμμάτων (για να κερδίζεις γκάτζετς και νέους φίλους επιστρέφοντας παλιόχαρτα) και άλλες οι πιστωτικές μονάδες pricetag. Για τις δεύτερες δεν έχω δει τίποτα γραμμένο, αλλά από πρόπερσι ακούονται πράματα…νομίζω απ το στοματάκι της Αννούλας κιόλα
Τα γαμάτα μου συγγράμματα δεν τα δίνω. Τα χρήσιμα επίσης. Τον όσιο Νήφωνα όμως ευχαρίστως να τους τον φέρω στο κεφάλι.
Ρε παιδιά 1ον δεν είναι ηλίθιοι,αυτά που λένε εξυπηρετούν κάποιες πολιτικές.
2ον κιράτζε όσον αφορά το τελευταίο ποστ της σελίδας που είναι 2 σελίδες πριν έχω να σου πω ότι άλλο πράγμα η ηλιθιότητα και άλλο πράγμα η έλλειψη ταξικής συνείδησης