Σχετικά και σχετιζόμενα και τα δύο.
Εννοείται πως όχι.Η ταξική συνείδηση είναι όταν καταλαβαίνεις σε ποια τάξη ανήκεις και πως πρέπει να δράσεις για να ανατρέψεις την υπάρχουσα κατάσταση.Η ηλιθιότητα είναι χαρακτηριστικό λίγων ανθρώπων,οι περισσότεροι απλά έχουν πειστεί από τις ιδέες και την προπαγάνδα του καπιταλισμού που δεν βλέπουν η δεν θέλου να δουν το πραγματικό συμφέρον.Πιστεύω ότι κάτω από το 0,5% είναι αυτό που ορίζουμε επιστημονικά ως ηλίθιοι
Το είπες βασικά μόνος σου, η ταξική συνείδηση…
είναι όταν [B]καταλαβαίνεις[/B]
και αυτό είναι κάτι που, εξ ορισμού δεν κάνει ένας ηλίθιος.
Γιατί αν μπορούσε, δε θα ήταν πια ηλίθιος.
Και δεν εννοώ τους διανοητικά καθυστερημένους, το 0,5% που λες.
Πέρα από αυτό το ποσοστό, έχω δει πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν πως έχουν συνείδηση (ταξική/οδική/περιβαλλοντική/γονεική/επαγγελματική κλπκλπ), το υποστηρίζουν μέχρι θανάτου, με άπιαστα επιχειρήματα -οπότε δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι είναι ευφυείς-…κι όμως, με τις πράξεις τους διαψεύδουν απόλυτα τα λεγόμενά τους.
Και δεν το βλέπουν. Δεν το ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.
Ε, αυτούς τους ανθρώπους μπορώ να τους χαρακτηρίσω ηλίθιους.
[SIZE=“1”]και δε βγάζω τον εαυτό μου εκτός[/SIZE]
Το καταλαβαινω όπως πολύ σωστά έλεγε ο λένιν στο “τι να κάνουμε” είναι κάτι το οποίο δεν κατακτάς μόνος σου αλλά είναι και κάποιος που στο “προτείνει” να το κατακτήσεις.Είναι κάτι που η αριστερά πρέπει να φροντίσει να σου δώσει να καταλάβεις.Δεν είναι κάτι που εξαρτάται από το αν είσαι ικανός να αντιληφθείς το περιβάλλον η όχι.
Μα τι λες??
Πως θα καταλάβεις κάτι που κάποιος ‘‘φροντίζει να σου δώσει να καταλάβεις’’, αν δεν είσαι ικανός να αντιληφθείς ο ίδιος τι παίζει γύρω σου?
Για μένα η γνώση, που οδηγεί στην κατανόηση, που με τη σειρά της οδηγεί στη συνείδηση είναι προτίστως κάτι που κατακτάται. Η αριστερά, τα βιβλία, οι δάσκαλοι, μπορούν μόνο να σε βοηθήσουν να την κατακτήσεις…να σου δώσουν εφόδια, όχι μπουκιές μασημένες.
Αλλιώς μιλάμε για προπαγάνδα, που τίποτις δεν έχει να ζηλέψει από αυτή του καπιταλισμού.
Ή γι αυτό το γαμάτο σκηνικάκι που έπαιζε και παίζει ακόμα στα σχολεία: έμαθες απέξω την απόδειξη Κωστάκη? Μπορείς να τη γράψεις Κωστάκη? Μπράβο, τώρα ξέρεις μαθηματικά.
Eδώ γελάνε λίγο και τα ντουβάρια.Να τόσο δα.
Δεν ξέρω αν τα εννοείς ή αν έδωσες τυχαία παραδείγματα,αλλά λίγο προσοχή με κάτι τέτοια(είδα ότι είναι απάντηση στο ποστ του otinane αλλά ρε παιδιά και πάλι μην καθόμαστε και μιλάμε για ΛΕΝΙΝ και το τι ΕΙΠΕ και ΤΑΞΙΚΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ).
[τρολλ]Εμάς πάντως οι αριστερές παρατάξεις θα πάρουν κανονικά πάσο στους όρους παραλαβής του οποίου είναι η συμφωνία στο νέο νομοσχέδιο. Άρα μάλλον δεν διαφωνούν τόσο πολύ με την Αννούλα.[/τρολλ]
Σόρρυ για τη χθεσινή απάντηση αλλά ήμουν μεθυσμένος και ίσως να μην κατάλαβες τι πραγματικά ήθελα να πω.Λοιπόν , η ταξική συνείδηση έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ είμαι η συνείδηση το που ανήκεις,σε ποια τάξη δηλαδή και όχι μόνο αυτό.Είναι μέγεθος δυναμικό,δηλαδή με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται η μειώνεται και ακολουθεί τους νόμους της διαλεκτικής.Όταν αρχίζει και αυξάνεται,τότε αναβαθμίζεται ποιοτικά και φτάνει να ξέρεις και τι πρεπει να κάνεις σαν τάξη για να κατακτήσεις τα πραγματικά συμφέροντα σου.Δηλαδή δεν έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο ταξικής συνείδησης και συνείδησης γενικότερα.Αυτό μπορούσες να το καταλάβεις τώρα στις καταλήψεις ότι η συνείδηση του να κάνουεμ κάτι για άλλους περιοριζόταν στο να έρθουν στη συνέλευση να ψηφίσουν κατάληψη ,για άλλους περιοριζόταν στη συνέλευση και στην πορεία και ήταν άλλοι που μέσα στην κατάληψη κάνανε εκδηλώσεις για να πολιτικοποιήσουν κόσμο άρα χωρίς να λέω ότι αυτό είναι καθαρή ταξική συνείδηση,ορίζοντας το αποκλειστικά σαν συνείδηση τότε υπάρχουν διαφοροποιήσεις από άτομο σε άτομο.
Θεωρώ ότι η κατάκτηση μιας επαρκούς ταξικής συνείδησης δεν απαιτεί ένα iq > 130 , όπως επίσης ότι το (100 - χ)% , χ = ποσότητα ανθρώπων που είναι διανοητικά καθυστερημένοι , ποσοστό των ανθρώπων μπορεί να κατακτήσει ένα πολυ καλό επίπεδο ταξικής συνείδησης.Το αν δεν το κατακτά δεν οφείλεται στη διάνοια του,αλλά στο αντίπαλο δέος,στην προπαγά΄νδα του καπιταλισμού,στον τρόπο ζωής του(ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ) , στα πρότυπα ζωής του.Αυτή είναι η άποψη μου
φλόυνταιζντ μπορείς να γίνεις πιο επεξηγηματικός σε αυτό που λες?
ελπίδακαλπάζειμόνη ελπίζω πραγματικά να πρόκειται για τρολλ
Το αν θα πάρουν το πάσο ή το αν η δήλωση του πάσου έχει δήλωση νομιμοφροσύνης;
Δεν είμαι με τις αιχμές.Με το γενικό νόημα της πρότασης διαφωνώ,ότι δηλαδή αυτό που υπονοείς ελπίζω να πρόκειται περί τρολλαρίσματος και όχι το αν συμφωνούν η διαφωνούν με το νόμο.
Αυτό είναι ανακριβές. Αν διαβάσει κανείς τους όρους και προϋποθέσεις για την απόκτηση του πάσο:
http://paso.minedu.gov.gr/Files/Terms_And_Conditions.pdf
θα δει ότι στον όρο 4 απλά αναφέρονται τα γνωστά, ποιοι δηλαδή δικαιούνται πάσο (και δεν έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικά με ότι ήδη ίσχυε, δηλαδή για προπτυχιακούς μέχρι 6ο έτος κλπ).
Οπότε ας μην αναπαράγονται ραδιοαρβύλες διαφόρων μπλογκς κλπ.
Να μένουμε σε αυτά που πρέπει (δηλ. την κατάργηση του νέου νόμου).
Λίγο αυτό λίγο η δήλωση του εύδοξου(που και εκεί είχε δήλωση νομιμοφροσύνης) μην ανησυχείς θα συμφωνήσουμε σε όλο το νόμο χωρίς να το ξέρουμε:p
Δεν λέει για το 4.
- Η συμμετοχή του φοιτητή στο πρόγραμμα συνεπάγεται την αυτόματη αποδοχή των παρόντων
όρων συμμετοχής οι οποίοι προκύπτουν από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
Με λίγα λόγια, μένεις στο σπίτι μας, αποδέχεσαι τους όρους μας. Τσίμπα και πάσο doggie.
Δεν αποδέχεσαι τους όρους, δεν έχει φαι για σένα άτακτο σκυλί. Μάζεφτα πράματά σου και τράβα να καλλιεργείς εναλλακτικά βιολογική σπιρουλίνα στη Λανγκντόκ.
Ή, αλλαγή πορείας πλεύσης. Αν επιμένεις να πλέεις κόντρα στο ρεύμα…
Εγώ καταλάθος έσβησα το μήνυμα, που μου’ρθε, για “ανταλλαγή συγγραμμάτων” από τον εύδοξο…ούτως ή άλλως αν δουν από μένα σύγγραμμα, να κάτσω να με χέσουν… Στο διάολο και οι πόντοι τους και το καλό τους!
…και ας μην εξοικονομήσω πόρους για το περιβάλλον…ή κάπως έτσι…φτου ρε γαμώτο, το ξέχασα…να δεις πώς το έγραφαν αυτό…να δεις… :-k
Υπάρχουν τμήματα του τει αθήνας που υποδέχονται μαθητές κανονικά απο σήμερα; Γιατί άλλα γράφουν στην κεντρική άλλα στις σελίδες των τμημάτων…
Δεν θυμάμαι αν έχει σχολιαστεί προηγουμένως:
Η φετινή καινοτομία για ηλεκτρονική δήλωση για τα πάσο σε υποχρεώνει:
α) Να το παραλάβεις από κατάστημα "Γερμανός"
β) Να πληρώσεις 2,50 ευρώ για την παραλαβή του (κάτι που βεβαίως δεν αναφέρεται στην ηλεκτρονική δήλωση)
Well done again! =D>
β)Το αναφέρει στο faq
I don’ t read “Terms and Conditions”
Don’t complain then!