Ναι καλά, περίμενε!
Λολ! Ούτε καν ρε, πού την είδες την ψυχή; Οι ερμηνείες ήταν ΓΤΠΚ. Ειδικά εκείνος ο Μανιάτης ήταν πανάθλιος. Βέβαια οκ, για μένα είναι γενικά κακός ηθοποιός, ενώ κι η Λεονάρδου, τίποτα το ιδιαίτερο.
Ναι καλά, περίμενε!
Λολ! Ούτε καν ρε, πού την είδες την ψυχή; Οι ερμηνείες ήταν ΓΤΠΚ. Ειδικά εκείνος ο Μανιάτης ήταν πανάθλιος. Βέβαια οκ, για μένα είναι γενικά κακός ηθοποιός, ενώ κι η Λεονάρδου, τίποτα το ιδιαίτερο.
(ταχει πει κ ο λουπιν βεβαια , αλλα δεν ηθελα να τον ακουσω…αλλα πλεον δεν μπορω παρα να αποδεχθω την πικρη αληθεια…)
[SPOILER][/SPOILER]
bumb, το ξαναειδα προσφατα-πριν καμια βδομαδα και αναθεωρησα καποια πραματακια απο την τελευταια φορα που το ειχα δει(αρκετα χρονια πριν)+το οτι οκ, μεγαλωσα και λιγο…απλα τα ειχα αλλιως στο μυαλο μου(οχι σε επιπεδο αμπαλοσυνης Γρακχου βεβαια αλλα οκ…)…
καταρχας επιμενω πως οι ερμηνειες ειναι δυναμη, ενω οι πιο μικρης σημασιας ρολοι ειναι απλως καλοι και τιποτα παραπανω…δεν νομιζω πως η ταινια ειχε ‘ΓΤΠΚ’ ερμηνειες, γελαει ο κοσμος…απλως ειχε 4 δυνατες και τις τριγυρω στο ακρως απαραιτητο ικανοποιητικοτατο επιπεδο…επισης για το soundtrack τα ιδια, νταξ, θα πρεπει να ειναι καποιος τρελος για να υποστηριξει οτι δεν ειναι ενα απο τα καλυτερα σαουντρακ ελληνικης και μη ταινιας εβερ(α ρε ξαρχακο Δεξια νυφιτσα τι εγραψες…)…επιπλεον, η σκηνοθεσια ειναι και αυτη πολυ δυνατη, τα μονοπλανα του Φερη ειναι οτι ακριβως χρειαζεται για να σε βυθισει στην ατμοσφαιρα του παλκου και της αλητιας εκεινων των πρωτο-μορτηδων:p…τελος, η ιστορια καταφερνει να καλυψει ενα τεραστιο κομματι της συγχρονης ιστοριας του τοπου με επιτυχια, καθως ειναι ιδιαιτερα ‘επεξηγηματικη’ και περναει αμεσως στο θεατη ολα τα γεγονοτα αβιαστα, με ροη και ρυθμο, παλι εξαιτιας της μαεστριας του Φερη…
Στα ‘αλλα’ ομως, το πρωτο που μου εκανε (για πρωτη φορα τοσο εντονη εντυπωση) ηταν οι χαρακτηρες: ασχετως με τις δυνατες ερμηνειες, ηταν σε εκνευριστικο βαθμο καρικατουρες…ηξερες απο τα 5 δευτερολεπτα σχεδον για ολους ποιοι ηταν, τι καναν, που θα κατεληγαν, τι θα ελεγαν + πανω απόλα σχεδον ηξερες και καθε τους ατακα…δεν υπηρχε κανενας στοιβαρος χαρακτηρας με βαθος, ακομα και αυτοι που εδειχναν κατι παραπανω οπως η Μαρικα, περιοριζονταν απο το σεναριο…το σεναριο ηταν το δευτερο ‘παραπτωμα’ που με χαλασε λιγο…ισως γιατι ειχα στο μυαλο μου το Θιασο σε μια φαση…η ιστορια που ξεδιπλωνε+η ολη του πορεια, ηταν απιστευτα σχηματικη…λες και επρεπε να μεινει στα ακρως απαραιτητα ‘πονος-ξενιτια-αλητια-πορεια στο χρονο’ επιφανειακα, διχως να το δουλεψει λιγο παραπανω, να κανει κατι για να ξεχωρισει απο την καθε φανταστικη βιογραφια/λαογραφικη ταινια που μπορει να γραψει ο καθε σεναριογραφος του ‘Νησιου’ ή παρομοιων προς λαικη καταναλωση, διχως ιδαιτερη σκεψη ή προσωπικοτητα σεναριογραφος…δεν ηταν βαρετο και μετραγε, αλλα κυριως επειδη ηταν απιστευτα ευπεπτο…καθε 2 τραγουδια, 5 ατακες, ενα φλασμπακ απο ντοκιμαντερ εποχης και παμε παλι…νταξ, δεν με χαλασε, αλλα δεν ηταν κατι το ξεχωριστο, ουτε κατι που με αγγιξε ιδιαιτερα απο μια φαση και μετα…στον Θιασο πονεσα, εδω οχι, μερακλωσα μονο…τελευταιο ψεγαδι που βρηκα(καλα, οχι ψεγαδι αλλα τεσπα) η φτωχη κατα τη γνωμη μου παραγωγη με αρκετα σκηνικα κτλ να κανουν μπαμ οτι ηταν ψευτικα…
Εν τελη, εν μερη κωλοτουμπα, το Ρεμπετικο ειναι δυνατη ταινια, εχει σκηνες οπως του φιναλε που ακομα τη θεωρω μια απο τις καλυτερες στιγμες του Ελληνικου σινεμα, εχει χτυπητες ομως αδυναμιες και πιο πολυ το βλεπω σαν ενα cult διαμαντι παρα σαν μια τεραστια ταινια επιπεδου Θιασου, Ευδοκια, Γλυκια Συμμορια κτλ…αν πχ εκανα μια 20αδα καλυτερων ταινιων των τελευταιων 30 ετων, οριακα θα το εχωνα στο τελος-και παλι με σκεψη-
Γρακχο, γελα χαιρεκακα αλλα σε εχω πουστη ακομα:razz:
Μουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα :!:
Άλλη μια φορά να τη δεις (say, μετά από δυο-τρία χρόνια) και θα λες κι εσύ ότι η ταινία είναι αυτό που είναι, δηλαδή ΜΕΤΡΙΑ :!:
Πάντως επειδή ποτέ μη λες ποτέ, ψήθηκα να ψάξω να βρω αν την έχω σε dvd για να κάτσω να την ξαναδώ. Έτσι, να δω ρε παιδί μου ποιά είναι σήμερα η γνώμη μου γι’ αυτήν. Δεν αποκλείεται κι εγώ να αναθεωρήσω ένα-δυο πράγματα.
Τέλος, άμπαλε Λουπέν, κάνε ένα έντιτ και γράψε Πρωινή Περίπολος ή Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα αντί για Γλυκιά Συμμορία. Γελάει ο κόσμος.
seriously ομως, και γω προτιμω Γλυκια Συμμορια και Κουρελια…αλλα απο το ‘ειναι καλυτερα’ μεχρι το ‘γελαει ο κοσμος’ εχει μεγαλη διαφορα…και για ακομα φορα ο αμπαλος που επρεπε να γραψει ‘γελαει ο κοσμος’ για να το γραψει εισαι συ…πουλο, σκατια!