Βοηθεια για επιλογη κιθαρας

Τις καλησπερε μου και καλη χρονια με υγεια και τυχη σε ολους σας !!

Θελω να ξεκινησω κατα τον Μαρτιο ηλεκτρικη κιθαρα
Ωστοσο δεν εχω καμια επαφη με το αντικειμενο δεν εχω ξαναπαιξει ποτε
Δυστυχως χρηματα και κυριως χρονος για ωδειο η δασκαλο δεν παιζουν , επομενως κατευθυνομαι στην λυση του βιβλιου,του αυτιου και του Youtube …Χρονοβορος μεν αλλα κατα καποιο τροπο αποδοτικη μεθοδος …

Τα ακουσματα μου ειναι του στυλ Pink Floyd και γενικα ηρεμα πραγματα , σε καμια περιπτωση δεν θελω να ασοληθω με χτυπηματα στο πατωμα και εξαλλοσυνες τυπου Iron Maiden κλπ

μου εχουν προτεινει την FENDER SQUIER STANDARD FAT STRAT BK

θα ηθελα την γνωμη σας περι αυτου
ειναι Value for Money για το αρχικο ( ακομα ) επιπεδο μου ?
Η μηπως θα πεσω κατευθειαν στα βαθια ??

Θα ηθελα και μια γνωμη σχετικα με καποιον ενισχυτη

Ναστε καλα και καλη χρονια να εχουμε :slight_smile:

φιλικα

Αντωνης

ε ναι οι εξαλλοσύνες είναι υπερβολή…

πώς ακριβώς πέφτεις στα βαθιά αγοράζοντας οποιαδήποτε κιθάρα?
εννοείς ότι θα είναι πολύ καλή για το επίπεδό σου ξερωγω?

να’σαι καλά αγόρι μου χρόνια πολλά να έχουμε

@shaman ναι αυτο ακριβως εννοουσα :slight_smile:

ε δε παίζει ρόλο, μπορείς να ξεκινήσεις με οποιαδήποτε κιθάρα, όσο φθηνή/ακριβή κι αν είναι. μάλιστα αυτή που σκέφτεσαι να αγοράσεις θεωρείται φθηνή κιθάρα.

δηλαδη μια απλα καλη κιθαρα ποσο μπορει να κανει ???
υποψιν δεν εχω ιδεα τι παιζει εκει εξω …

να υποθεσω υπαρχουν και κιθαρες που μπορει να μην αξιζουν τα λεφτα τους αλλα απλα να πληρωνεις “το ονομα” ?

η squier κάνει 130. εξαρτάται τι κιθάρα θέλεις και με πόσα λεφτά για αρχή εγώ είχα μια fernandes με 300 ασπούμε. η squier είναι πολύ κλασσική για αρχική κιθάρα πάντως.

όλες καλές είναι! σαν αρχάριος που είσαι, όλες το ίδιο θα σου φαίνονται.
άλλωστε σημασία έχει ο παίχτης και όχι το όργανο. ξεκίνα με μία των 150-300 ευρών, και στη συνέχεια αλλάζεις.

ίσως.
το ακριβώς αντίθετο πάντως είναι οι Cort, ψάξου.

hey random

http://www.thomann.de/gb/fender_squier_standard_fat_strat_bk.htm

που τα είδες τα 130

Οπως ειπα στην αρχη τα ακουσματα μου ειναι Pink floyd και γενικα αυτο το στυλ
δεν θελω να μαθω ΤΙΣ ροκιες , γενικα εμενα μουα ρεσουν ποιο κουλαρισμενα πραγματα στην ροκ
θελω να επικεντρωθω σε αυτο το στυλ αλλα θελω αρχικα μια κιθαρα που ναι μεν θα με βοηθησει να μαθω αλλα και να μην ειναι φτιαγμενη μονο για το συγκεκριμενο ειδος

εκτως και αν ειναι προτιμοτερο να παρω μια να μαθω τα βασικα και επειτα παιρνω μια ποιο “ειδικη” ας πουμε …

συνολικα το πολυ ας πουμε μεχρι 300ευρα

αα!!

οταν λες πολυ κλασσικη τι εννοεις ??
σαν προτιμιση η σαν ηχος ?

καλά στον τοίχο μιλάω, καλές γιορτές να έχουμε φίλε!

αν παει σε εμενα , γιατι δεν σε πιανω ? sorry Κιολας :S

στηριζω shaman για Cort…πολυ καλες κιθαρες για πολυ χαμηλες τιμες…

Για το μουσικο σου υφος η Fender πιστευω θα σε καληψει αλλα αν θες κατι διαφορετικο κοιτα Ibanez που βγαζει κιθαρες που δεν επικεντρονονται σε ενα μονο ειδος αλλα καλυπτουν μεγαλο ευρος μουσικων ειδων (απο blues μεχρι Death Metal πχ).
Αν παλι θες κατι πιο ειδικευμενο θα σου προτεινα να ριξεις ενα βλεφαρο σε καμια Les Paul απο Epiphone(γιατι της Gibson ειναι πανακριβες) που για το στυλ που θες να παιζεις ειναι ο,τι καλυτερο [SPOILER](εχει φοβερα “καθαρα” και γαματο overdrive)[/SPOILER]

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας !!

Μιλουσα σημερα με εναν συμφοιτητη μου ο οποιος παιζει χρονια κιθαρα

Μου ειπε οτι δυσκολα θα μπορεσω να μαθω κιθαρα λογω “μεγαλης” ηλικιας ( στα 21 μπαινω )
Μου εδειξε μαλιστα τις παλαμες του , τα δαχτυλα της αριστερης ανοιγουν περισσοτερο απο της δεξιας , και αυτο μου ειπε ειναι απο το τεντωμα που εκανε χρονια τωρα παιζοντας , για να πιανει τα ταστα

Με αποθαρρυνε μπορω να πω προσωρινα

Παιζει το θεμα της ηλικιας για το ποσο ευκολα η δυσκολα θα μαθει κανεις ???

κατι ακομα

για το υφος μου προτιμοτερη ειναι μια Les Paul ή μια Stratocaster ???
Η μηπως η Stratocaster ειναι ας πουμε η αφετηρια και η Les η “καταληξη” ??

Μιά χαρα ανοίγουν τα χέρια και στα 21 :stuck_out_tongue: δεν στέκει αυτο.
Καί η stratocaster,telecaster,les paul(epiphone),ibanez,cort είναι μία χαρα για αρχάριους εσύ τώρα κοίτα ποιά σου αρέσει περισσότερο και πάρτην δεν διαλέγεις και νύφη.

Δες εδώ πέρα μετά πανε στα εξάρχεια στα μαγαζιά δοκίμασε ότι δεις και διάλεξε απο πού θα την πάρεις

:lol: ντάξει ρε φίλε λάθος θυμάμαι τι να πω που έχω fender stratocaster, δεν σημαίνει ότι ξέρω και όλα τα μοντέλα fender:!:

αυτο με την ηλικια ηταν που με ανησυχουσε περισσοτερο φιλε μου

επομενως οταν με το καλο ερθει ο Μαρτιος,αναλογα το μπατζετ θα κινηθω…

μια ερωτηση

σε αυτη την ιστοσελιδα thomann.de γνωριζει κανεις αν η συναλλαγη γινεται μονο με πιστωτικη ή γινεται και με αντικαταβολη/καταθεση σε τραπεζα/paypal ??

Πιστωτική αλλά είναι safe

τα ίδια που ξέρουμε εμείς ξέρεις και συ.