Θα ανανεώσετε την μηνιαία κάρτα σας Μετρό?

Ο ερχομενος μηνας ειναι ο μηνας της αυξησης και συνεχειας απεργιων.

Εγω προσωπικα για 1η φορα μετα απο 2 χρονια δε θα βγαλω καρτα και ελπιζω να το κανουν πολλοι αλλοι, για να περαστει το γαμω μηνυμα οτι με τις αυξησεις θα χασουν τον σταθερο κοσμο των ΜΜΜ.

μπραβο Μακ :). και γω βγαζω εδω και 2μιση χρονια, και απο δεκεμβρη σταματησα να βγαζω. ολον τον γεναρη χτυπησα 13 εισητηρια σε περιπτωσεις που εμπαινα στο μετρο και αμα σε πιασουν η διαφυγη ειναι σχεδον αδυνατη. βεβαια με πιασαν μια σε λεωφορει, εσπρωξα τους ελεκτες, αμολησα και 2 μπινελικια και κατεβηκα στην επομενη σταση. τωρα φλεβαρη θα προσπαθησω να χτυπησω ακομα λιγοτερα.

Εγω εβγαλα ετησια!

Eμενα θα παρουν τα κοχονες μου.

αναγκαστικά…δεν συμφέρουν τα εισιτήρια των 70 λεπτών αν χρησιμοποιείς καθημερινά τα μέσα…

Στη σχολη πηγαινω 1-2 φορες τη βδομαδα τωρα με την εξεταστικη, βγαινω κυριως εδω κοντα και δεν παιρνω μεσα, οποτε η καρτα δεν με συμφερει με την καμια. Μεχρι στιγμης για παραδειγμα εχω χτυπησει μονο ενα εισιτηριο των 70 λεπτων. :stuck_out_tongue: Και αυτο οχι απο αποψη, απλα δεν χρειαστηκε να χτυπησω αλλο.
Και αν ειναι να παω καπου ψιλοκοντα, πχ φαληρο ενω μενω πειραια, ε δεν νομιζω να δωσω και 70 λεπτα για μια σταση ΗΣΑΠ.

Πέραν της κάρτας, ίσως το θέμα θα έπρεπε να είναι ευρύτερο. Πόσο διατεθειμένοι είμαστε να πληρώσουμε, για κάρτες [B]ή[/B] για εισιτήρια? Δε χρησιμοποιούν όλοι σε καθημερινή βάση τα μέσα, αλλά ακόμα και κείνους που απλά βγάζουν εισιτήριο η αύξηση τους/μας πονάει.

Επίσης τίθεται το ερώτημα. Μπορεί να γίνει κάτι, αν ο κόσμος αντιδράσει? Ή απλά θα αναγκαστούμε να δεχτούμε τα μέτρα αυτά αργά ή γρήγορα?

(προσωπικά τείνω προς τη δεύτερη εκδοχή…)

και εγώ προς τη δεύτερη σκέψη τείνω…
χρησιμοποιώ καθημερινά μετρό και λεωφορεία για να πάω σχολή ή δουλειά και τα εισιτηρία δεν συμφέρουν…
αλλά το να μην χτυπάει ο ένας εισιτήριο δεν αλλάζει την κατάσταση…
και ο ελεγκτής θα κάνει κανονικά τη δουλεια του…

Χθες στο μετρο παρατηρησα οτι η ιδια η ΟΑΣΑ εχει αναρτήσει φυλλαδια που ζητουν ή να μεταβιβαζουμε το εισητήριο στον επόμενο μέχρι τη λέξη του ή κάτι αντίστοιχο, μεχρι λεει και την τελικη καταργηση των εισητηρίων, και πως οι ελεγκτες ουσιαστικά δεν είναι μέλη της ΟΑΣΑ, χαρακτηριζοντας τους σφήνες. Επισήμαναν και το (γνωστο) γεγονος ότι ο ελεγκτης παιρνει το μισο απο καθε προστιμο που κοβει σαν μπονους στο μισθό τους. Μέχρι και η ίδια η εταιρια δηλαδη.

Από την άλλη εγώ και μόνο που σκέφτομαι ότι υπαρχει ενδεχόμενο να πληρώσω 60πλασιο το εισητήριο δεν το ρισκάρω γιατι συνήθως κάνω μεγαλες διαδρομες με τα ΜΜΜ. Προτιμώ το εστω 70λεπτο παρά 45 ευρω που θα τα τσεπώσει κάποιος άκυρος. Στο τρένο βέβαια αρνουμαι να πληρωσω εισητήριο, μόνο και μόνο για την ταλαιπωρία που τρώω εδώ και 1 χρόνο περιπου οταν θελω να κατεβω κέντρο. Κανονικα θα επρεπε να το εχουν χωρις εισητήριο τόσο καιρο που κανουν αυτα τα ****** εργα και το τρενο ουσιαστικα υπολειτουργει.

:lol:

:vibrate:

δε βρίσκω κατάλληλα emoticons.

ναι είναι ψαρωτικό στικεράκι όντως ;ρ

εγω παντως μετα απο 4.5 χρονια δεν εβγαλα καρτα…