Καλύτερες κυκλοφορίες 2011

Συμφωνώ 1000000000% με αυτό που έχω κάνει bold. Το μόνο που με κρατάει από το να φωνάξω “είναι αριστούργημα”. Πάντως δύσκολα θα μείνει έξω από τα καλύτερα της χρονιάς.

H πραγματικότητα είναι ότι το ULCERATE είναι ένας καταπληκτικός δίσκος, ένας δίσκος του 9-9,5 όπως θα έλεγαν κάποιοι βαθμολάγνοι γιούζερες.

Απλά κι αυτό σηκώνει το κεφάλι και κάπου εκεί ψηλά αντικρίζει το MITOCHONDRION να του κάνει νεύμα.

Πολύ καλό και το MITOCHONDRION. Το έχω ακούσει 4-5 φορές αλλά όχι συνεχόμενες. Η ατμόσφαιρά που έχει δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ειδικά εκείνο το [I]Kathenotheism[/I] είναι σκέτος εφιάλτης.

edit: σβηστε το πλιζ, λαθος τοπικ

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ακούσει πάρα πολλά αλλά μέχρι τώρα:

1. Boris - Heavy Rocks (το έχω λιώσει τις τελευταίες μέρες, οι τύποι είναι σίγουρα μέσα στις κορυφαίες και πιό ποιοτικές σύγχρονες μπάντες αυτή τη στιγμή για μένα)

2. Orchid - Capricon (Sabbath clone και γαμεί, γιατί έτσι μας αρέσει)

3. Wooden Stake - Dungeon Prayers & Tombyard Serenades (retro-ήχος, οσμή ανοιγμένου τάφου, ατμοσφαιρικό κάργα, thumbs up!)

4. Crowbar - Sever The Wicked Hand (σταθερή αξία, δεν πρωτοτυπούν και μάλλον ποτέ δεν πρόκειται να το κάνουν, αλλά αυτό είναι που γουστάρω)

5. Pentagram - Last Rites (ίσως λίγο κατώτερο των προσδοκιών, αλλά δεν παύουν τα μισά περίπου κομμάτια να είναι γαμιστερογαμιστερά)

Της καριόλας από κυκλοφορίες μέσα στο Μάιο, οπότε ανάγκη για απντέητ.

1. Terra Tenebrosa - the Tunnels
  2. Sun of Nothing - The guilt of feeling alive
  3. Subrosa - No help for the mighty one
  4. Blood Ceremony - Living With the Ancients
  5. Pentagram - Last Rites
  6. Integrity - The DestroyORR
  7. Ramesses - The Rise of Magik
  8. Trap Them - Darker Handcraft

Κάπου εδώ λογικά θα μπει και το άλμπουμ των Sarabante.

Απο κει και περα χωρίς ιδιαίτερη σειρά:

New Lows - Harvest Of The Carcass
Mitochondrion - Parasignosis
Aldebaran - Buried Beneath Aeons ΕΡ
Whitehorse - Progression
Atari Teenage Riot - Is this hyperreal?
Agoraphobic Nosebleed / Despise You - And On and On…
Total Fucking Destruction - Hater
Gridlink - Orphan

αυτά έχω ξεχωρισει ως τώρα.

Απογοητεύσεις ως τώρα
Anaal Nathrakh - Passion
Weedeater - Jason the Dragon
Grails - Deep Politics
Boris - New Album

Από κει και πέρα, έχουν πάρει λίγες ακροάσεις το “Heavy Rocks” των Boris, το Autopsy, έριξα και μια αυτιά στο Saturnalia Temple, το ίδιο και τις δυο φετινές κυκλοφορίες από Bongripper, ένας ψιλοπανικούλης από κυκλοφορίες από τους Horseback που επίσης δεν πρόλαβα να ακούσω καλά, δεν έχω ακούσει ακόμα το Burzum, γενικά πολλά πράματα, αυτά.

ένα γρήγορο until now top

Amplifier - The octopus
Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Ο Ελάχιστος εαυτός
Hexvessel - Dawnbearer
Ulcerate - The destroyers of all
Virus - The agent that shapes the desert
Negative Plane - Stained glass Revelations
Burzum - Fallen
Universe 217 - Familiar Places
Beardfish - Mammoth
Blood Ceremony - Living with the ancients
While Heaven Wept - Fear of infinity
Phideaux - Snowtorch
Vicious Rumors - Razorback killers
Ulver - Wars of the roses

και το cave in που μπαίνει δυνατά

WTF

Ρε συ αυτο θεωρειται πως εχει κυκλοφορησει το '11 ??

Εγω το χα για 2010 ,αν εχω κανει λαθος σιγουρα στα 5 καλυτερα φετινα που χω ακουσει και εγω. :!:

Κοίτα να δεις. Είχε κυκλοφορήσει από την μπάντα στα ίντερνετς το 10 και σε απτή μορφή το 11. Οπότε παίζεις μπάλα όπως θέλεις :stuck_out_tongue:

Μεχρι τώρα, αν κι έχω ακούσει καμιά 10-12αρια φετινα αλμπουμακια ξεχωριζω

[B]integrity - thee destroyorr / sarabante - remnants
victims - a dissident
sun of nothing - the guilt of… [/B](Το οποίο δε το’ χω ακουσει οσο θα θελα, αλλα μυριζει δισκαρα. Πολυ εθιστικο)

Περιμενω ακομα ομως μερικα δισκακια που πιστευω οτι θα ειναι κορυφαια:

[B]Despite Everything
Touche Amore
Masakari / Alpinist σπλιτ
Assasinators [/B]

κι ο,τι αλλο κατσει

@ Ντεκαρντ Θα το θεωρησω και εγω '11 απο δω και περα για να το ποσταρω ολη τη χρονια ,μπας και το ακουσει κανεις . Τα χουμε πει αλλωστε ΔΙΣΚΑΡΑ ! :wink:

εγώ αρκούμαι στο νέο Diapsiquir! βγαίνει και νέο Kickback βέβαια τον Σεπτέμβριο…

άντε να πούμε και Akh-naut - Reptilian Soul Conspiracy που δε μπορεί να το αποβάλει ο οργανισμός τελευταία.

Μέχρι τώρα:

Στην κορυφή πατάει γερά το Celtic-Frost-meets-psychedelia blackmetal των [B]NEGATIVE PLANE (“Stained Glass Revelations”)[/B], είναι αψεγάδιαστο απλά. Το ίδιο ισχύει για το αβυσσαλέο death των [B]MITOCHONDRION (“Parasignosis”)[/B], πραγματικό αμόνι στο στέρνο. Από κοντά και οι απόκοσμες ατμόσφαιρες των [B]SATURNALIA TEMPLE (“Aion Of Drakon”)[/B], doom που δεν παπαγαλίζει τους SABBATH δύσκολα βρίσκεις στις μέρες μας. Σφήνα πάνε να μπούνε οι [B]ASH BORER (“s/t”)[/B], με το ταξιδιάριακο bm τους.

Από παλιούς κι αγαπημένους φίλους, έχουμε ασφαλώς το [B]“Fallen”[/B] του [B]BURZUM[/B], με το ομότιτλο κομμάτι να περιέχει το riff της χρονιάς και, εννοείται, το [B]“Redemption At The Puritan’s Hand”[/B] που είναι ό,τι καλύτερο έχουν δώσει οι [B]PRIMORDIAL[/B] μετά το “Storm…”. Μαζί το Norway worshipping [B]“Falling Monuments”[/B] του χοντρού [B](CLANDESTINE BLAZE)[/B], το μονολιθικό death με doom τζούρες [B]“Doom Of The Occult” (NECROS CHRISTOS)[/B], το 38λεπτο blackthrash έπος των [B]IMPIETY (“Worshippers Of The Seventh Tyranny”)[/B] και το μαγευτικό μέσα στην απλότητά του [B]“Wars Of The Roses” (ULVER)[/B].

Ακολουθούν οι [B]PESTILENTIAL SHADOWS (“Depths”)[/B] με σχετικά πετυχημένο mid-tempo bm, οι οδοστρωτήρες [B]NADIWRATH (“Nihilistic Stench”)[/B] που γκρεμίζουν σύνορα ανάμεσα σε black & punk, οι [B]SUN OF NOTHING[/B] που συνεχίζουν σταθερά να γράφουν post-metal μουσικάρες [B](“The Guilt Of Feeling Alive”)[/B]. Επίσης οι [B]ASCENSION [/B]με παλιομοδίτικο χεβιμεταλίζον blackmetal B[/B] αν και περίμενα κάπως περισσότερα από αυτούς. Βάζουμε και λίγο [B]RAVENCULT [/B]ξυλίκι [B](“Morbid Blood”)[/B], αν και εδώ η πραγματική αλήθεια κρύβεται στα πιο πικρόχολα riffs τους. [B]ULCERATE [/B]επίσης δυνατή death metal κυκλοφορία [B](“The Destroyers Of All”)[/B], ενώ σε INCANTATION/DEAD CONGREGATION ύφος ξεχωρίζει και το ντεμπούτο των [B]ESKHATON (“Nihilgoety”)[/B]. Τέλος μου άρεσαν, αλλά δεν έχω ακούσει όσο θάθελα, [B]LIK (“The Second Wind”)[/B] και [B]DODSFERD (“Spitting With Hatred…”)[/B].

Στις μικρές απογοητεύσεις προσωπικά μπαίνουν οι [B]VIRUS (“The Agent That Shapes The Desert”)[/B] και οι [B]BLUT AUS NORD “777 Sect(s)”)[/B] ενώ παρότι δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες, δεν περίμενα τόσο βαρετό και ανούσιο το νέο [B]SAMAEL (“Lux Mundi”)[/B].

Πολύ πολύ δυναμικό μπάσιμο από [B]Sarabante[/B] και [B]Cave In.[/B]

ditto

μμ, για να δούμε

χωρίς σειρά προτίμησης

Trap Them - Darker Handcraft
Primordial - Redemption At The Puritan’s Hand
Septicflesh - The Great Mass
Sun Of Nothing - The Guilt Of Feeling Alive
Ravencult - Morbid Blood
Burzum - Fallen
Peste Noire ? L’Ordure A L’etat Pur

δεν έχω ακούσει ακόμη καθόλου τα καινούρια Pentragram, Integrity, Crowbar, Agnostic Front, Deicide, τα οποία τα έχω στα υπ’όψιν, καθώς ούτε και το Ascension. 1-2 φορές έχω ακούσει τα Ulver, Clandestine Blaze, Virus και Nadiwrath, τα οποία θέλω να ξανακούσω κάμποσες φορές ακόμα, μου άρεσαν σε πρώτη φάση…μέτριo αλλά όχι άσχημο βρήκα το Dodsferd, το Anaal Nathrakh ξεφούσκωσε αρκετά μετά από απανωτές ακροάσεις, καλό αλλά μέχρι εκεί, ενώ με κούρασε όσο δε πάει το Blut Aus Nord. α, και το solo album του Demonaz μέτριο επίσης.

μέχρι στιγμής εντυπωσιακό το πρώτο μισό της χρονιάς πάντως, αναμένουμε και τις υπόλοιπες κυκλοφορίες

[B]Update:[/B]

The Haunted - Unseen

[SPOILER][/SPOILER]

Δεν περίμενα να το γράψω αυτό φέτος για τους haunted αλλά ο δίσκος με κέρδισε…
Τολμήσανε οι τύποι, και το αποτέλεσμα είναι διαμαντάκι. Εντάξει, δεν έχει σχέση με την προιστορία των haunted γιαυτό και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
Φαντάζομαι είναι love/hate φάση album, ειδικά hate για κάποιους που θα περιμέναν κάτι στα πλαίσια του παρελθόντος.

+100 από εμένα.

Ίσως 1-2 κομματάκια τα οποία αν όχι μέτρια απλά ουδέτερα αλλά δεν νομίζω οτι χαλάνε την συνολική εικόνα του δίσκου… Υπάρχουν και τα Never better(που στην εισαφωγή μου έφερε λίγο fake messiah από log, δεν ξέρω γιατί :p) no ghost(western φάση heeeeell yeah!), the skull (ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ), The city (ΤΙ RIFFαρα γαμώ το θεό)…

Μπράβο γαμώτη μου!!!

ps. ο Dolving δίνει ρέστα σε καθαρά και βρώμικα. :thumbup:

[B]να πας τώρα γιατί θα γίνει το νούμερο ένα σου[/B]

Ένα update μιας και κλείνουμε 6μηνο σε μερικές μέρες.

Οι δίσκοι που με έχουν συγκλονίσει περισσότερο μέχρι στιγμής (το SoN βέβαια παίζει μπάλα σε άλλο επίπεδο):

1. Son of Nothing - The Guilt of Feeling Alive
  2. Terra Tenebrosa - The Tunnels
  3. KEN Mode - Venerable
  4. Dirge - Elysian Magnetic Fields
  5. Ramesses - Possessed By The Rise Of Magik
  6. Wooden Stake - Dungeon Prayers & Tombyard Serenades
  7. Devin Townsend Project - Deconstruction

Ακόμα κάποιοι δίσκοι που γούσταρω πολύ (σε ψιλοτυχαία σειρά):

Ulver - Wars of the Roses
Universe217 - Familiar Places
The Sun Through a Telescope - Orange & Green/Black EPs
Wo Fat - Noche Del Chupacabra
Bongripper - Hate Ashbury LP
Boris - Heavy Rocks 2
Brotherhood of Sleep - Dark As Light
Cave In - White Silence
Ethereal Riffian - Shaman’s Vision
Subrosa - No Help For The Mighty One
Danava/Earthless/Lecherous Gaze - Split EP
Jeff Martin 777 - The Ground Cries Out
Primordial - Redemption At The Puritans Hand
Monkey3 - Beyond The Black Sky
Tesseract - One
Red Fang - Murder The Mountains
Pentagram - Last Rites
The Gates Of Slumber - The Wretch
Blood Ceremony - Living With The Ancients
Koloss - End Of The Chayot
Lento - Icon

Δεν τρελάθηκα αλλά τα ακούω συχνά:

Crowbar - Sever The Wicked Hand
Earth - Angels of Darkness, Demons Of Light 1
Virus - The Agent That Shapes The Desert
Light Bearer - Lapsus
Hexvessel - Dawnbearer
Planet Of Zeus - Macho Libre
Weedeater - Jason… The Dragon

Απογοητεύσεις:

Boris - New Album
Blackfield - Welcome To My DNA
Graveyard - Hisingen Blues
Dredg - Chuckles And Mr. Squeezy
The Devin Townsend Project - Ghost

Φυσικά, υπάρχουν και πολλά ακόμα που δεν έχω πολυακούσει, αλλά έχουμε καιρό.

στις απογοητεύσεις το Graveyard ?! :-s