Και το βρίσκεις λογικό αυτό δηλαδή? Αυτό λέγεται υστερία. Και σε κάποιες άλλες χώρες και μάλιστα στην Ευρώπη επιτρέπεται να καπνίζεις μέσα στα μαγαζιά. Δίνουν επιλογές στα μαγαζιά και στον κόσμο (καπνιστών και μη καπνιστών), δεν είναι “αποφασίζουμε και διατάσουμε”.
Και κάτι χώρες που έχουν απαγορεύσει το κάπνισμα μέχρι και σε ορισμένους δρόμους δεν σημαίνει ότι είναι πρότυπο και πρέπει να τους ακολουθήσουμε. Παράδειγμα η Αυστραλία. Οι πολιτικοί τους απαγόρευσαν παντού το κάπνισμα, την ίδια στιγμή όμως έχουν τεράστια ευθύνη για τις φωτιές που πλήττουν άγρια τη χώρα. Να τους χέσω τέτοιους πολιτικούς.
Και σκεφτείτε και τους καταστηματάρχες που βλέπουν το τζίρο τους να μειώνεται δραματικά και έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για να ζητήσουν κάποιες αλλαγές και εξαιρέσεις. Με αυτά που ζητάνε οι καταστηματάρχες λαμβάνουν μέριμνα και για τους καπνιστές και για τους μη καπνιστές πελάτες. Με ένα τέτοιο αντικαπνιστικό νόμο θα ήμουνα υπέρ, τώρα είμαι ξεκάθαρα κατά.
Και υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος που το επιχείρημα για το τι κάνουν οι άλλες χώρες δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Στο θρεντ με τις ελληνικές ειδήσεις έχουν ποστάρει κάποιοι λινκ που απαγορεύονται στην Ευρώπη διάφορες ράτσες σκύλων. Οι πιο επιθετικές. Σε πολλές χώρες απαγορεύονται. Μήπως να βγάλουμε και στην Ελλάδα νόμο που να απαγορεύονται τα πίτμπουλ και κάποια άλλα σκυλιά? Έτσι για να ακολουθήσουμε την Ευρώπη ρε παιδάκι μου.
όχι , το βρίσκω παρανοϊκό . Αλλά δεν μπορώ παρά να χαρώ που βγαίνω σε μαγαζιά και δεν βρωμάνε τα ρούχα μας , τα μαλλιά μας και δεν τσούζουν τα μάτια μας
κάνω ηλεκτρονικό τσιγάρο , ξέρω πως είναι αυτή η " καταπίεση " . Έχω κόψει πολλά γιατί δεν το δέχομαι να μπαινοβγαίνω έξω . Δεν λυπάμαι κανένα που έχασε πελατεία και δεν έχει κατανάλωση γιατί πίναμε 3-4 μπύρες και τώρα 1 απ την ξενέρα μας . Ούτε που τρώνε άπειρα πιστόλια γιατί βγαίνει ο άλλος και καλά να καπνίσει και φεύγει χωρίς να πληρώσει
Αλλά είναι το σωστό . Θεωρώ σημαντικότερη την καθαρή ατμόσφαιρα μέσα στα μαγαζιά
Αν ειχα να διαλεξω μεταξυ καρκινου στον πνευμονα και λεπρας, θα ηταν μια πολυ δυσκολη επιλογη παντως.
Φασιστικος ο νομος που εφαρμοζει κοινη λογικη, το ακουσαμε κι αυτο.
Η βιομηχανια του σεξ δειχνει τον δρομο, παντοτε μεσα στην πρωτοπορια. Αλλωστε πως μπορει καποιος να απολαυσει βυζια και μπουτια μεσα στον καπνο, προσκυνω οκ.
Πριν εναν μηνα βρεθηκα στο Μαροκο. Δηλαδη στην Αφρικη. Δεν καπνιζανε σε κανεναν απο τους κλειστους χωρους στους οποιους βρεθηκα. Εμφανης η καταπιεση του δικαιωματος να επιβαλεις στους αλλους να εισπνευσουν τον καπνο σου…
μαλιστα. Για αλλη μια φορά κωλος το (καθε) topic επειδη πεταχτηκε μια μαλακια για τα ζάκια τους καπνιστες και πεταγεται ο καθε “κρυωμενος” χαρμάνας να ξεσπάσει ενάντια στον νόμο… ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ και παμε παλι για τις φήμες …