ε άμα τα πεις ΟΛΑ, σε κάποιο θα πέσεις μέσα.
Άσε με να λέω ρε
True… Πες και για bmth και korn ξανά σε ακούνε…
Κουοταρε απλα τα τσιτατα που χρησιμοποιησα, ποτε μιλησα για επανασταση, γιατι θεωρεις οτι το να επιβαλλεται στους μαγαζατορες να απαγορευουν το καπνισμα ειναι σωστο και δημοκρατικο και ειναι φασιστικο το να θελουμε να υπαρχουν καποιοι χωροι που να μπορουμε να καπνιζουμε (οχι ολοι προφανως, γιατι εδώ πρεπει να τα κανουμε φραγκοδιφραγκα) αγαπητε metal warrior
Τι να καταλάβει ο συγκεκριμένος? Τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνει ούτε ο ίδιος τι γράφει με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να ζητάνε μεταφραστή. Τώρα βέβαια του έκαναν και like 2-3. Για κανένα σεξιστικό σχόλιο καλός είναι.
Αλλά να βγάζεις και τους μαγαζάτορες ως πλουτοκρατία πάει πολύ. Και να τους κράζεις κιόλας ότι φοροδιαφεύγουν. Αυτός που κράζει τους άλλους για φοροδιαφυγή ας κοιτάξει τον εαυτό του καλύτερα. Πόσες φορές έχουν συμφωνήσει οι ίδιοι με τους καταστηματάρχες να πληρώσουν λιγότερα για να μην τους κόψει απόδειξη ο μαγαζάτορας και πληρώσουν παραπάνω. Για μια οποιαδήποτε αγορά (πχ καλύμματα για το αμάξι τους). Τα ίδια κάνουν και με τους ιδιωτικούς γιατρούς τους οποίους επισκέπτονται. Χωρίς απόδειξη για να πληρώνουν λιγότερα την επίσκεψη. Τα ίδια κάνουν και στην Αθήνα στο μετρό που μπαίνουν χωρίς εισιτήριο. Αλλά ναι όλοι αυτοί κατηγορούν τους μαγαζάτορες ότι… φοροδιαφεύγουν. Μάλλον δεν γνωρίζουν την παροιμία ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Όλοι οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν αλλά ξαφνικά το πρόβλημα είναι οι καταστηματάρχες. Μήπως μας έβαλαν και στα μνημόνια κιόλας?
Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες στο θέμα ρουφιανιά. Κυβερνήσεις που δουλεύουν με ρουφιάνους. Και όπως έγραψε και ο Νίκος Μπογιόπουλος, κυβερνήσεις που σε μαθαίνουν να θεωρείς έγκλημα όχι το πραγματικό έγκλημα αλλά αυτό που σε βάζουν αυτές (οι κυβερνήσεις) να θεωρείς ως έγκλημα. Ξεφτίλα…
Ο άλλος καταλαβαίνει κάποιον που παίρνει ναρκωτικά αλλά δεν καταλαβαίνει κάποιον που καπνίζει (!!) Εντάξει ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας στην τελική.
Μόνο ένα off-topic θα κάνω για το γαμημένο τσιγάρο, το πράγμα που σκεφτόμουν από παιδί με την ανάλογη παιδική αφέλεια.
Αυτή η μαλακία βρωμάει. Δεν ξέρω πως να περιγράψω πόση αηδία μου προκαλούσε πάντα. Έχω απορρίψει γκόμενες επειδή κάπνιζαν ή δεν δεχόμουν να καπνίζουν όταν είμαστε μαζί. Να φιλάς γκόμενα με τσιγάρο, καλύτερα να με κλάνανε στη μάπα ξέρω γω.
Ο μπαμπάς μου έκανε 2 μπαλονάκια και η πρώτη αιτία σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν τα τρία πακέτα τη μέρα που έκανε. Αλλά να πάει στο διάολο και αυτό, με εκατοντάδες τρόπους οι άνθρωποι βλάτπουν τον εαυτό τους.
Αλλά αυτός ο τρόπος βρωμάει ρε πούστη, είναι αηδία.
Τα έχουμε ξαναπεί τα παραδείγματα: την δεκαετία του '70 (νομίζω) οι ζώνες ασφαλείας έγιναν standard στα αμάξια, μέχρι τότε ήταν κυρίως επιλογή κατασκευαστή. Και σήμερα δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι υπήρχαν αμάξια χωρίς ζώνες. Άπειρα πράγματα συμβαίνουν σήμερα που δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως γίνονταν κάποτε.
Ε το ότι δεν έχουμε κόψει εδώ και δεκαετίες από κάθε κλειστό δημόσιο χώρο κάτι που βρωμάει και κερνάει αρρώστιες, ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω.
Και εμένα ο πατερας εκανε τετραπλό by pass λόγω τσιγάρου. Όσο για τον αλλο και κατι που έγραψε για μενα, ναι καποιον που πέφτει στα ναρκωτικά για οποιονδήποτε λόγο τον καταλαβαινω ,οπως καταλαβαινω και τι του προσφέρουν τα ναρκωτικά (μια διέξοδο απο την πραγματικότητα, έναν τεχνητό παράδεισο). Αυτο το βρωμοπραγμα που λεγεται τσιγάρο τι ακριβώς ειδους απόλαυση προσφέρει ποτε δεν καταλαβα.
Από “φήμες για συναυλίες” το thread πρέπει να μετονομαστεί σε… “ο δεκάλογος του χαρμάνη”!
@one_direction α) το λέω ειρωνικά όλο αυτό, ενδυώμενος το μανδύα του και καλά, επαναστάτη. Δύσκολο να φοροδιαφεύγω, γιατί απο τα λίγα που παίρνω νοίκι + φαί, δεν μένουν και πολλά. Δεν εχώ αμάξι, έχω μηχανή κτλ.
Ο έχων τη μύγα όμως… ας μην πούμε σε ποσά καφέ κτλ παίζει φοροδιαφυγή. Και ναι φοροδιαφυγή 10 δις + θαλασσοδάνεια και μεγάλο δημόσιο έφεραν το δημόσιο. μισθοί 2000 με εισφορές 300 για συνταξάρες κα. βλέπε ΔΕΗ (και όχι εναερίτες) και 75 % εκπτώσεις.
Ian : Όταν καπνίζει ο λουλάς εσύ δεν πρέπει να μιλάς… αλαααα…
Στα του thread μάλλον και κάτι για τα πανηγύρια ή της απόκριες, μονδέρνο.
Και θα πέσουν ανακοινώσεις μάλλον από βδομάδα για διάφορα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί… πρέπει να καταλάβετε
Εγώ που το έκοψα και επανήλθε η γεύση στο στόμα μου , εξακολουθώ παρόλα αυτά να θεωρώ γαμάτη την γεύση του καπνού . Ακόμα και στο ατμισμα εκτιμώ ένα ωραίο άρωμα tobacco
( όταν καπνιζα δεν είχα καμία αίσθηση γεύσης και οσμής. Όχι τόσο έντονη έστω να εκτιμήσω τον κάθε καπνό . Ούτε ήξερα ότι σκυλοβρωμαω όπως και τα ρούχα μου )
Τι να κάνω ;; That’s just me
Προφανώς βρωμάει . Αλλά όχι τόσο όταν το κάνεις εσύ . Δεν το αντιλαμβάνεσαι έστω
Για τους γύρω σου ναι είναι δράμα . Εδώ ενοχλεί αφάνταστα εμένα που το έκανα …
Θεωρώ αχρειαστα τα μισά σχόλια που σχολιάζουν αρνητικά τους καπνιστές . Δεν μιλάμε επί της ουσίας που συμφωνούμε ότι σωστά απαγορεύεται. Αναφέρομαι στο ότι λεμε γιατί το ένα γιατί το άλλο . Γιατί έτσι … Είναι απόλαυση όπως το ποτό ο καφές το μπέργκερ και τα χασισια μάλλον . Όλα επιβλαβή είναι
Καλό είναι το αβοκάντο. Άντε φάε όμως αυτό το πράγμα
Ε κι η Sasha Grey θεωρεί γαμάτη την γεύση του σπέρματος, αλλά δεν μας κερνάει χωρίς να της το ζητήσουμε!
Θα πίνουν χυμό ανανά οι άντρες παρτενέρ μάλλον για αυτό
Κάποιοι άλλοι βρίσκουν αισθησιακές τις γυναίκες που καπνίζουν. Ανάλογα τον άνθρωπο όπως είπα και πιο πάνω.
Αυτό ακριβώς φιλαράκι. Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό και για τις 2 μεριές. Θα το δείτε και σε χώρες στην Ευρώπη αυτό. Ξεχωριστοί χώροι και επίσης μπαρ (που προφανώς δεν σερβίρεται φαγητό αλλά μόνο αλκοόλ) με σήμανση απ’ έξω για το αν είναι καπνιστών ή μη καπνιστών. Να έχουν όλοι επιλογές
Ναι τώρα που μπήκε το αβγό στο γκώλο “να υπάρχουν επιλογές και για τις 2 μεριές”, όταν όλοι έγραφαν στα παπάρια τους τον χώρο για τους μη καπνιστές και οι σερβιτόρες έφερναν πλαστικά ποτήρια για τασάκια δεν έλεγε κανείς “μα όχι, να σεβαστούμε τις επιλογές των άλλων”. Ρουφήξτε τώρα.
Καθε μερα αν δεν ηταν τοσο πανακριβο. Υπαρχουν δεκαδες συνταγες βασισμενες σε αβοκαντο που ειναι απο τα πιο γευστικα πραγματα που θα εχεις φαει στην ζωη σου. Ειδικα αν τα φας μετα απο τσιγαρο, καθως η μεταβαση απο τον εμετο στην γκουρμεδια θα σε κανει να νιωσεις εναν μικρο οργασμο στον ουρανισκο σου.
Πφφφφ σα να τρώω μαργαρίνη ρε φίλε . Βέβαια με μέλι σώζεται
Οκ ξαναλεω, δεν εχεις φαει καλο αβοκαντο μαλλον τοτε. Μεξικανικα or GTFO.
Θα σου στειλω με ΠΜ συνταγη για ντελικασι.
Αντε να πω κ εγώ την άποψη μου σαν πρώην καπνιστής.
Ο καπνιστής κάνει περισσότερο τζίρο στα μαγαζιά από το μη καπνιστή. Accept that. Το βλέπω κι απτον εαυτό μου τα 2 χρόνια που το έχω κόψει. Είναι ένα παραπάνω κίνητρο για να βγεις για καφέ, μπύρα, ποτό. Αλλά όχι μόνο αυτό, ο καπνιστής κάνει και περισσότερη κατανάλωση, όσο μπορεί να καπνίζει θα πίνει κιολας. Και δεν νομίζω να εξομαλυνθεί η κατάσταση του τζίρου, δεν παίζει να επιστρέψει εκεί που ήταν.
Καταλαβαίνω όσους τους ενοχλεί ο καπνός αλλά αφού μιλάμε για την περιουσία του καθενός θα έπρεπε να έχει επιλογή ο μαγαζάτορας. Πλήρης απαγόρευση σε δημόσιους χώρους και εστιατόρια, ταβέρνες το καταλαβαίνω αλλά σε καφετέριες, μπαρ έπρεπε να επιλέγει ο ιδιοκτήτης, και όποιος θέλει παει.
Επειδή αναφέρθηκαν παραδείγματα άλλων χωρών ξέρω ότι στην Κίνα καπνίζουν κανονικά σε καφέ, εστιατόρια από κολλητό που κάνει ταξιδια και στη Γερμανία έχω δει με τα μάτια μου να καπνίζουν σε κλειστό χώρο συναυλίας κ να μην τους ενοχλεί κανεις.
Τέλος, σ αυτό το μπουρδελο το κράτος που ζούμε, της ατιμωρησίας, της λαμογιας και της αδικίας ο τρόπος εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου είναι τόσο φασιστικός που με κάνει να παίρνω το μέρος των καπνιστων.
Εδω ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για τη διαπλοκή ουσιαστικά είπε να τον ρωτήσουν για τον αντικαπνιστικο νόμο καλύτερα γιατί τον περνάει με επιτυχία.
Οι πολίτες τσακώνονται μεταξύ τους για τον αντικαπνιστικο και οι κοπρίτες στη βουλή λύνουν και δένουν.
Όσο για το κόλπο που πάνε να κάνουν στη Λάρισα με λέσχη εντός του καφενείου να δείτε που αν ξεκινήσουν να το κάνουν και άλλοι θα βάλουν φόρο, μπορεί κ αναδρομικό απτό 2015.
Επισης οι καπνιστές πληρώνουν φόρο κοντά 4 ευρώ το πακέτο, αναλογικά δεν νομίζω να επιβαρύνεται το κράτος τόσο πολύ ώστε να θέλει να ελλατωθει. Και στην τελική αν θέλει να ‘’ προστατεψει’’ τον κόσμο ας το απαγορέψει τελείως.
Ον τοπικ. Το αβοκάντο γαμαει σκέτο , μακάρι να έτρωγα κάθε μέρα για πρωινό.
Νόμιζα έρχονται οι μεηντεν με τόσα ποστς.
Αυτές οι ακρότητες ρε πούστη. Οι έτσι και οι αλλιώς, οι αντί και οι χατζή. Εγώ προσωπικά και καπνίζω (πλέον σχεδόν αποκλειστικά με αλκοόλ, βραδινές ώρες και τύπου από 1-2 φορές την εβδομάδα μέχρι 1-2 το μήνα και ποτέ στο σπίτι - λολ, τρομερή καπνίστρια) και έχω δουλέψει χρόνια σε μπαρ που έχω αντιμετωπίσει πελάτες αμφότερων των κατηγοριών. Και η φάση είναι ότι το τσιγάρο μου βρωμάει και με ενοχλεί πάνω μου και γι αυτό πάντα 1. Κάνω όσα τσιγάρα πραγματικά απολαμβάνω 2. Ποτέ εις βάρος κανενός που μπορεί να ενοχλείται. Δεν καπνίζω σε λαιβ κι αν θέλω βγαίνω έξω πχ, δεν καπνίζω σε μέρη που τρως κλπ κλπ. Και περνάω και εγώ καλά και οι υπόλοιποι. Και ναι, ξενερώνω που μου στερούν το τσιγάρο που γουστάρω, στο έξω, στα μπαρ, αλλά σιγά, θα βγω κι αν κρυώνω δεν θα βγω. Όπως κάνω και στις ευρωπαϊκές πόλεις στα ταξίδια μου χωρίς να γκρινιάζω και καθόλου γιατί “εδώ είναι Ευρώπη”.
Από κει και πέρα, είναι νόμος, συμβαίνει παντού έξω and it is what it is. Ο κόσμος θα συνηθίσει και θα προσαρμοστεί και θα βρει λύσεις και θα διαμορφωθούν και χώροι και όλα οκ. Και απλώς ίσως, ίιιισως να χρειάζεται να επιτραπεί σε κάποια μέρη/κέντρα νυχτερινής διασκέδασης (κλαμπς, μπουζούκια), λέω εγώ τώρα.
Το αν είναι υποκριτικό ή ημίμετρο πχ γιατί το αλκοόλ ή αλλού τα ναρκωτικά είναι νόμιμα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο ή το τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί. Εφόσον αφορά τη δημόσια υγεία, εμένα μου κάνει.
Το τραγικό της υπόθεσης απλώς είναι αυτή η καταδοτική μανία των αντί- (καπνιστών ή ανταγωνιστών) που ενθαρρύνεται και σχεδόν επιβραβεύεται κιόλας (καραλολ). Και η τρελή πόλωση που έχει δημιουργηθεί και κάπως εκτονώνεται με φοβερά επιχειρήματα τύπου “φασίστες αντικαπνιστές” - “καρκινιάρηδες καπνιστές”. Έχω αντιμετωπίσει και τους μεν και τους δε(ν) και είναι κακή φάση. Άλλωστε όπως όλα τα ζητήματα σε αυτή τη χώρα, ξεκινάνε από την έλλειψη σεβασμού προς τον άλλον, οπότε τι να λέμε. Ωραία τα πάθη, μόνο που δεν χρειάζεται να τα επιβάλλουμε με το έτσι θέλω σε κανέναν.
Ωραια τα λες μονο που δεν ειπε κανενας τους καπνιστες καρκινιαρηδες. Το τσιγαρο ομως προκαλει καρκινο. Οταν καποιος σου λεει οτι τον αντιμετωπιζουν ως λεπρο επειδη καπνιζει, η πραγματικοτητα ειναι πως ειναι αρκετα χειροτερο για την υγεια σου απο την λεπρα, οποτε η υπερβολη για την υπερβολη ειναι ακυρη. Απο κει και περα ο καθενας κανει οτι γουσταρει για τον εαυτο του απο την στιγμη που δεν ενοχλει τους αλλους.
Το να απαιτει καποιος να μπορει να καπνισει σε εσωτερικο χωρο, ειναι απλως κρετινια.
Οσον αφορα τον τζιρο, δε θα μπορουσε να μου καιγεται κανενα καρφακι περισσοτερο απο τα μηδεν καρφακια που μου καιγονται. Η Ελλαδα εχει ουτως ή αλλως εναν τραγικα υπερβολικο αριθμο καφενειων, μπαρ, φαγηταδικων και κλαμπ, τα οποια δεν ειναι σημαδια υγιους οικονομιας, χωρις να με ενδιαφερει τοσο πολυ το θεμα.
Απο και και περα μια χαρα θα προσαρμοστει ο κοσμος και θα γινει οπως στον υπολοιπο κοσμο, απλα μπορει να παρει μερικα χρονια. Οπως ειναι γεματα ΟΛΑ τα εστιατορια και τα μπαρ και τα καφενεια σε αλλες χωρες και δεν καπνιζει κανενας μεσα, ετσι θα γινει και στην Ελλαδα καποια στιγμη. Αυτος που δεν βγαινει επειδη δεν μπορει να καπνισει σε εσωτερικο χωρο θα περασει απο το σουρωτηρι του Δαρβινου καποια στιγμη, ειτε σε 20 ειτε σε 40 ειτε σε 80 χρονια. Αν μπορουν ολες οι αλλες χωρες να λειτουργησουν αψογα στο συγκεκριμενο ζητημα, τοτε μπορει κι η Ελλαδα.