αναμενομενο…
αμα ειναι να δουμε συναυλιες παλι μετα απο εναμισι χρονο κλαφτα Χαραλαμπε
μακαρι να μην γινει κατι τετοιο
μου φαινεται οτι η ζημια για τις συναυλιες και γενικα για ολες τις εκδηλωσεις θα ειναι πολυ μεγαλη. Η προπωληση των εισιτηριων (που ειναι και το μεγαλυτερο κομματι χρηματοδοτησης για να ερθει μια μπαντα), δεν θα εχει για κανεναν απο εμας νοημα, απο την στιγμη που δεν διασφαλιζονται τα δικαιωματα μας -και τα λεφτα μας βεβαιως, βεβαιως- στην περιπτωση ακυρωσης. Φανταζομαι πλεον απο εδω και περα, γιατα επομενα χρονια, εαν δεν φτασουμε στην εβδομαδα του live λιγο δυσκολο να παρουμε το ρισκο να δωσουμε 30-40-50 ευρω για μια συναυλια. -τουλαχιστον αυτο ισχυει για μενα-
Δεν βλεπω με την καμια να γινεται φετος Release Festival, παλι καλα εχω δωσει μονο για Mercyful Fate λεφτα, θα εδινα και για Judas Priest αλλα το αφηνα για ποιο μετα.
Βλεπω πιθανο να μην γινεται ουτε το live των Helloween, θεωρω οτι θα γινει μονο εαν εχει βρεθει καποιο φαρμακο ή εμβολιο εως τοτε.
Στην Δανια η κυβερνηση απαγορευσε ολες τις εκδηλωσεις ανω των χιλιων ατομων εως τις 31/8.
Στην Γερμανια, οσοι επιθυμουν να ακυρωσουν τα εισιτηρια τους θα λαβουν αντι αυτου voucher για εως το τελος του 2021.
Το eventbride μειωσε το προσωπικο του στο μισο για να μειωσει τα λειτουργικα εξοδα μεχρι να τελειωσει η πανδημια.
Στην Βραζιλια η κυβερνηση, δηλωσε οτι οι διοργανωτες δεν ειναι υποχρεωμενοι να δωσουν επιστροφες χρηματων για τα εισητηρια που εχουν αγοραστει σε περιπτωση που μπορουν να επαναπρογραματισουν το live ή μπορουν να δωσουν voucher για μελλοντικες συναυλιες.
Στην Ελλαδα τωρα, δεν εχουμε καμια επισημη ανακοινωση, ολοι περιμενουν πρωτα πως θα τους διασφαλησει η κυβερνηση πριν σπευσουν σε ανακοινωσεις. Εχει ζητηθει να ακουλουθησουν το μοντελο που εχουν κρατησει και στην Γερμανια, δηλαδη στην εκδοση voucher.
Να ρωτησουν τον καραζερη τα γατάκια
το UTH ανακοινωσε οτι θα γινει το φεστιβαλ που αναβληθηκε, αργοτερα μεσα στον χρονο. Δεν εχει πει εαν θα ειναι οι ιδιες μπαντες ή αλλες, (την βλεπω την φαση με τιποτα Remember Lizzy headliners)…
Βλεπω πολυ δυσκολο να μπορει να το επαναπρογραμματησει. Πιστευω οτι ο στοχος ηταν να ξεκινησει το φεστιβαλ οπως οπως, για να μπορεσει να γλυτωσει την χασουρα. και ρωταω:
Μπορει να κανει UTH XVI, εαν δεν γινει XV πρωτα?
Δεν θα ηταν πιο τιμιο απο την αρχη να ελεγε, οτι τα εισητηρια που εχετε ισχυουν για του χρονου, και οποιος θελει μπορει να αγορασει merch του UTH και των συγκροτηματων που ετοιμασαμε για φετος για να ενισχυσει?
ακριβώς αυτό . Εν τω μεταξύ πρώτη φορά στη ζωή μου προπληρώνω σχεδόν όλα τα λαηβ που επιθυμώ να δω . Εγώ είμαι ο ένοχος παιδιά . Χοντρό πετσόκομμα και δεν το ξανακάνω ποτέ ξανά σε τέτοια κλίμακα
για μένα , σαφώς ναι
Να πω την αμαρτία μου,και εγώ πλέον δύσκολα θα παίρνω τόσο πιο μπροστά τα εισιτήρια. Αυτή την στιγμή έχω 12 εισιτήρια για συναυλίες Ελλάδα και 2 για εξωτερικό. Όλες είναι στον αέρα. Για μένα τα voucher είναι σαχλαμάρες. Καλύτερα να κρατήσω τα εισιτήρια και ας γίνουν το 2022. Εάν ακυρωθούν, πολύ απλά επιστροφή χρημάτων. Από εδώ και πέρα η προπωληση των εισιτηρίων θα πέσει πολύ πιστεύω…
Εγω πάλι πιστευω οτι οι μεγάλες συναυλίες ειδικά στο εξωτερικο θα συνεχισουν να ξεπουλάνε σε δευτερολεπτα.
Κι εγώ έχω αρκετά εισιτήρια για συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πριν κράξω οριστικά κάποιον (διοργανωτή, μπάντα, κράτος κλπ.), θα προτιμούσα να περιμένω λίγο ακόμα, για να δω σε τι ακριβώς θέση θα με βάλουν όλοι αυτοί ως καταναλωτή. Να δω πόσο σημαντικό με θεωρούν ή πόσο γτπ με θεωρούν.
Δεδομένου ότι αυτό που ζούμε ως ανθρωπότητα είναι πρωτόγνωρο, οικουμενικό και δεν μπορούσε να έχει προβλεφθεί, αυτή τη στιγμή δεν απαιτώ “εδώ και τώρα” επιστροφή των χρημάτων μου. Αυτή τη στιγμή το βέβαιο είναι ότι υπάρχει χασούρα και αναζητείται ο τρόπος κατανομής της. Καταλαβαίνω ότι αν τη φάνε όλη οι διοργανωτές, θα υπάρχει πρόβλημα γι’ αυτούς. Νομίζω πως θα ήμουν σύμφωνος με μια λύση τύπου voucher, το οποίο όμως θα έχει μακροχρόνια ισχύ και όχι μόνο λίγων μηνών, όπως κάνει τώρα η κυρία Aegean και το παίζει και ότι μας κάνει και εξυπηρέτηση. Και προφανώς να είναι μεταβιβάσιμο κιόλας, όχι ονομαστικό.
Πιστεύω ότι αυτό θα ελαττωθεί. Δε θα σταματήσουν να γίνονται sold out, αλλά αυτή η τρέλλα του να τελειώνουν τα εισιτήρια σε μερικά λεπτά, πιστεύω πως θα σταματήσει. Ο λόγος είναι ο φόβος που θα έχει ο κόσμος για τις μεγάλες συναθροίσεις (φόβος για την υγεία του).
Ναι, θα ήταν πιο τίμιο. Ας του δώσουμε όμως το ελαφρυντικό ότι είχε την ατυχία να είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου, όντας ένας όχι ακριβώς γιγάντιος διοργανωτής. Που σημαίνει ότι τα αντακλαστικά αντίδρασης που είχε, δεν ήταν μάλλον αυτά που χρειάζονταν για τη συγκεκριμένη περίσταση. Προσωπικά δεν τον κατηγορώ που δεν είχε τα αντανακλαστικά που χρειάζονταν για τη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί πολύ αμφιβάλλω αν μεγαλύτεροι διοργανωτές από αυτόν τα είχαν/τα έχουν.
Εγώ πάντως δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν διοργανωτή ακόμα. Και μιλάω για συναυλίες που είτε έχουν ακυρωθεί (VdGG), είτε δεν ξέρουμε την τύχη τους (New Model Army). Δε θα κάτσω να τους βρίσω αυτή τη στιγμή. Αναμένουμε.
Συμφωνώ στη γενική ιδέα της τοποθέτησής του, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να συμφωνήσω κατά περίσταση. Εξηγώ:
-
Συμφωνώ ότι ο άκομψος (sic) τρόπος του UTH για την ακύρωση του φεστιβάλ δεν βοηθάει, αλλά είναι μία εξαιρετικά “διαφορετική” κατάσταση αυτή που ζούμε. Ένας διοργανωτής με ερασιτεχνική νοοτροπία την πάτησε, δεν έκανε τις κατάλληλες κινήσεις, τρέχει και δεν φτάνει, θα το πληρώσει στο μέλλον (είτε θα σταματήσει το φεστιβάλ εντελώς είτε θα χάσει πελατεία λόγω ασυνέπειας). Αλλά δεν θα τον πυροβολήσω κιόλας ώστε να τον αναγκάσω να πληρώσει και με χρήματα.
-
Δεν συμφωνώ ότι η αλλαγή όρων (κάτι που αποδεδειγμένα έχει κάνει) της Ticketmaster ή η καταχρηστική απόφαση της Aegean είναι “φυσιολογική αντίδραση σε έκτακτες καταστάσεις”. Από τον μοναδικό (μονοπώλιο λέγεται) αερομεταφορέα της Ελλάδας περιμένω να έχει κρατήσει τα κέρδη από κάθε αστεία χρέωση που μου επιβάλλει. Κάθε αλλαγή ονόματος σε ένα εισιτήριο κοστίζει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, το ίδιο και κάθε αλλαγή εισιτηρίου. Το ουσιαστικό κόστος γι’ αυτά είναι 0 (ολογράφως μηδέν) ή πολύ κοντά στο μηδέν, αλλά τα 50άρικα έπεφταν βροχή. Ο πελάτης σεβάστηκε τους όρους και τα πλήρωνε. Κι εγώ μαζί. Η Ticketmaster έδινε πάντα τα εισιτήρια στους touts, χρεώνει υπέρογκα μεταφορικά με το έτσι θέλω (παθών) και κατά το δοκούν. Αποδέχεται ο πελάτης το κόστος, δεν μπορεί όμως να αποδέχεται και τη ζημία.
Θεωρώ αδιανόητο να καλούμαι καθημερινά ως πολίτης οποιουδήποτε κράτους να είμαι υποχρεωμένος προς αποταμίευση “για τις δύσκολες ώρες”, καθώς κανείς δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει για τα λεφτά που του οφείλω αν κάτι πάει στραβά στη ζωή μου, αλλά από την άλλη κολοσσοί μονοπωλίου να βαράνε κανόνι έπειτα από μία εβδομάδα ή έναν μήνα που κάτι δεν πάει καλά στη δική τους ζωή. Σόρι, αλλά εγώ και ο διοργανωτής του UTH ίσως και να παίρνουμε παρόμοια χρήματα ως μισθό στην καθημερινότητά μας. Εγώ και τα golden boys της ΤΜ ή της Aegean μάλλον όχι… Δεν έχω να λυπηθώ κανέναν εκεί.
Υ.Γ.: Μία μέρα ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ ίσως πρέπει να πούμε πώς ακριβώς λειτουργεί ένας CEO σε μία εταιρεία και για ποιον λόγο οι περισσότεροι αλλάζουν εταιρεία κάθε 2-3-4 χρόνια.
Εννοείται, είμαι 100% μαζί σου. Αυτό με τα ονόματα στα αεροπορικά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλητεία. Αν μη τι άλλο, οι κωλοαεροπορικές αυτή την περίοδο θα έπρεπε να το κάνουν ΔΩΡΕΑΝ, αφού στην πραγματικότητα δεν έχει, όπως είπες, κανένα απολύτως κόστος γι’ αυτούς. Εγώ παρακαλάω να μη γίνει καμία πτήση από αυτές που έχω κλείσει. Ήδη η Aegean μου έχει στείλει email για μία πτήση που έχω τον Ιούνιο, να αποδεχτώ λέει μια μικροαλλαγή, να αλλάξω αν θέλω το εισιτήριό μου για τον ίδιο προορισμό και να πετάξω μέχρι 27/3/21 (τι να το κάνω, μου είναι ΑΧΡΗΣΤΟ) κλπ κλπ. Προσπαθεί να πιάσει όποιον μπορεί αυτή τη στιγμή. Εγώ θα τα περιμένω τα @@ και βλέπουμε τι θα γίνει.
Κι εγώ πολύ φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένα φεστιβάλ τουλάχιστον το καλοκαίρι. Είμαι σύμφωνος προς το παρόν να κρατήσω το εισιτήριο μου για όταν με το καλό ξαναγίνουν οι συναυλίες αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μέχρι το τέλος του 21. Ας το πάνε παραπέρα. Βέβαια μάλλον είναι νωρίς ακόμα για να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις , πολύ φοβάμαι πάντως πως τελικά δεν θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω και δεν θα βρούμε το δίκιο μας αν στραβώσει το θέμα
Ακριβως ιδια φαση ειμαι για δυο ταξιδια: Βερολινο 5/6 για SOAD (ήθελα και διακοπές τρομάρα μου, λογω ΣΚ) και Κρακοβια μια εβδομαδα μετα για GnR… Ουτε καν τους παιρνω τηλ, ρισκαρω να χασω λεφτα παρα να παρω voucher που κατα 90% δεν θα χρησιμοποιησω σε εναν χρονο. Και μιλαμε για εισιτηρια Χ2 ατομα, σιγα μην κανω δωρα στην καθε Aegean.
Εγώ 3/6 για SOAD στο Άμστερνταμ . Άστους ακόμα, δεν τους παίρνω τηλ. Αργότερα και σε άκυρη ώρα, να έχουμε τον χρόνο να τα πούμε με την ησυχία μας . Τώρα χαρίζουν μίλια (δηλαδή, αέρα) αβέρτα αν κάνεις δωρεάν αλλαγή εισιτηρίου. Πραγματικά παρακαλάω να μην πραγματοποιηθεί η πτήση…
εγω εχω για 22 ιουνιου. Θελω να πιστευω οτι δε Αθα γινονται πτησεις. Δλδ ρε σεις τι μπορουμε να παρουμε πίσω; Και στην τελική πιστεύετε οτι μπορούμε να βγάλουμε ακρη;;
Εγω ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχω χασει τα χρηματα μου. Και στην aegean και στη ryanair και στη booking.
Δε νομίζω ότι θα συμβεί αυτό με την Aegean. Με τη booking, λογικά θα συμβεί. Με τη Ryanair, ένας Θεός ξέρει…
EDIT: όπως τα λέει ο Αντώνης, απλώς μπορεί να αργήσει λίγο να στα δώσει …
Η Aegean είναι απαράδεκτη και κανονικά θέλει μηνύσεις.
Εγώ επειδή συμμετέχω στη διοργάνωση ενός φεστιβάλ (όχι μουσικού) που αναβλήθηκε για Φθινόπωρο, έχω απηυδήσει με τη συμπεριφορά τους.
Δηλαδή ενώ ακυρώθηκαν οι πτήσεις των καλεσμένων που θα είχαμε, η Aegean ούτε επιστροφή χρημάτων κάνει, ούτε μας δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για άλλους στο μέλλον αφού πάει και βγάζει voucher στο όνομα των καλεσμένων των οποίων τα εισιτήρια φυσικά τα έχουμε πληρώσει εμείς κι οποίοι το Φθινόπωρο - ακόμη κι αν γίνει Φεστιβάλ- έχουν ενημερώσει πως δεν θα μπορούν να έρθουν.
Και η απάντησή της Aegean σε αυτό είναι πως μετά από 18 μήνες - διάστημα που κανείς δεν έχει καταλάβει από που προκύπτει - αφού δεν θα έχουν χρησιμοποιηθεί τα voucher, τότε θα μπορούμε να διεκδικήσουμε τα χρήματα.
Κι αυτό ισχύει για όλους τους διοργανωτές πανταχού φύσης events οι οποίοι τώρα καλούνται να απορροφήσουν όλη τη ζημιά αλλά φυσικά και για όλους τους υπόλοιπους που ξαφνικά, μέσα σε αυτή την κατάσταση, πάει μια αεροπορική αυθαίρετα και τους δεσμεύει τα χρήματα για 18 μήνες…
SPOILER: μάντεψε τι από τα δύο
κοινώς, bail in. Ήτοι, παρέχεις με τις ευλογίες του κράτους άτοκο δάνειο στην χ ιδιωτική εταιρεία για αόριστο διάστημα χωρίς τη συγκατάθεσή σου.
Γιατί μάλλον το αόρατο χέρι της αγοράς αυτή τη στιγμή έχει άλλη δουλειά και το απεχθές κρατικό ταμείο (δηλαδή οι φόροι που πληρώνει ο καθένας) οφείλει να βάλει πλάτες.
Τι χρονια ειναι αυτη που ζουμε… Απιστευτα πραγματα…