Πρόταση προς τους χρήστες του φόρουμ

Να φτιαχτεί ένα blog, ή να τροποποιηθεί το ήδη υπάρχον (με τις λίστες), όπου διάφοροι χρήστες του φόρουμ να μπορούν να δημοσιεύσουν καλά γραμμένες κριτικές δίσκων, καλά γραμμένα review συναυλιών, άρθρα σχετικά με ολόκληρη την πορεία μπαντών (βλ chrisp τιαματ, klpklp), άρθρα σχετικά με διάφορα είδη και την εξέλιξη τους, άρθρα με περισσότερο φαν χαρακτήρα αλλά πάντα μουσικό κλπκλπ.

Φυσικά θα υπάρχουν και κάποιοι διαχειριστές, οι οποίοι θα κάνουν και μια στοιχειώδη επιλογή των δημοσιεύσεων. Γιατί άρθρα τύπου:

ΜΟΤΟΡΧΕΝΤ:

“μία πάρα πολύ καλή μπάντα:):!:”

δεν εχουν λόγο ύπαρξης

Στεφ τσακίσου και φύγε ΤΩΡΑ από το πισί του γουόρστ :!:

Ωραία ιδέα πάντως, στηρίζω.

Καλή ιδέα αν και εγώ δεν νομίζω να το “έχω” και τόσο.

Πάντως επειδή υπάρχουν καλές πένες στο φόρουμ με παρόμοια γούστα καλό θα ήταν για μερικά άλμπουμ να υπάρχουν περισσότερες από μια κριτικές.

Τώρα το blog ένα χρειάζεται να το ξεκινήσει βασικά δεν χρειάζεται να ποστάρουν όλοι όποτε θέλουν μέσα. Η διαλογή ας γίνει από τους πιο παλιούς. Μια ιδέα είναι η διαλογή των κειμένων να γίνεται από εδώ μέσα πάντως. Να γίνεται η κριτική στο θέμα του άλμπουμ και μετά να διαλέγονται 1 και και περισσότερες για το blog.

Δε μπορώ να πω πως το έπιασα ακριβώς αυτό που ζητάς worst. Αυτό που ζητάς, πόσο θα διέφερε δηλαδή από ένα τόπικ στο “Διάφορα”, όπου θα μπορείτε οι χρήστες να ποστάρετε τέτοια ποστς που σας άρεσαν και να επιβραβεύονται έτσι και οι χρήστες που αφιέρωσαν χρόνο για να τα γράψουν; Υποθέτω πως εννοείς πως αυτά τα ποστς θα συνεχίζουν να υπάρχουν στα τόπικ τους.

Χαρά στο κουράγιο σου worst ακόμα και για την πρόταση! :stuck_out_tongue:

Πάντως, ορισμένοι χρήστες ήδη έχουν φτιάξει το δικό τους μπλογκ ο καθένας και ποστάρουν τις γνώμες τους εκεί!
Από κει και πέρα, δεν ξέρω κατά πόσον θα ωφελήσει (και θα λειτουργήσει) αυτό που προτείνεις, μου φαίνεται σαν ανταγωνιστικό προς το φόρουμ! Τις καλές γνώμες τις διαβάζουμε κι εδώ! :wink:

Τέλος πάντων, εγώ βαριέμαι ούτως ή άλλως να μπω σ’ αυτή την διαδικασία :stuck_out_tongue:

Εδώ έχω σταματήσει σχεδόν να ποστάρω στα μουσικά! :?

Νομίζω πως το όλο νόημα της πρότασης είναι απλά να ξεχωρίσουν μερικά καλά κείμενα από εδώ μέσα σε ένα εντελώς ξεχωριστό και δικό τους χώρο. Μάλιστα θεωρώ πως αυτό είναι καλό για πολλούς λόγους και κυρίως γιατί έτσι θα δώσει και κάποια κίνητρα σε κάποιους να ασχοληθούν λίγο παραπάνω με τα μουσικά και να γράψουν πάνω από 2 λέξεις για κάποιο άλμπουμ που άκουσαν.

αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να συμπληρωθεί κάθε μια δίσκοκρητική απο κάποιο μέλος του φορουμ

πρώτον δε μπορεί να υπάρξει ένα θρεντ με όλα αυτά που είπα. Εκτός αν λέγεται η γωνιά του μουσικόφιλου:p

Δεύτερον το blog προσφέρει κάλυτερους τρόπους αναζήτησης

τρίτον μπορεί να προσεγγίσει άνθρωπους που για κάποιο λόγο δε γουστάρουν το rocking (υπάρχουν)

τέταρτον είναι πιο ωραίο ένα Blog:p

Bέβαια μια απλά πρόταση ήταν. απλά λόγια. γιατί κι εγώ δε ξέρω πόσο διατεθειμένος είμαι να βοηθήσω

(επίσης δε το είδα ως ανταγωνιστικό του σαιτ. Εννοείται. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων)

μιας και μεγάλα ποστ κάνω, και μπλογκ διατηρώ να πω κι εγώ.
Καλή η ιδέα του γουόρστ, αλλά πρακτικά μη εφαρμόσιμη, γιατί ο editor της εκαστοτε blog μηχανής (blogger, wordpress) είναι αρκετά διαφορετικός σε σύγκριση με το vBulletin, ειδικά άμα μπλέξουν και φωτογραφίες μέσα, μιλάμε για δράμα. Όση ώρα κάνεις να γράψεις το ποστ-σεντόνι εδώ, περίπου τη μισή θα χρειαστείς μετά για να το μεταφέρεις σωστά στο μπλογκ.

Από κει και πέρα είναι στη διακριτική ευχαίρεια του εκάστοτε χρήστη να κρίνει πότε θα κάνει ένα μεγάλο ποστ. Αν εξαιρέσουμε τα παραληρήματα του νταμνέησον δε θυμάμαι ποτέ να μην ήταν ευπρόσδεκτος χρήστης με τάση για μεγάλα κείμενα, αυτά τα ποστς τα θέλουμε, και δε νομίζω πως μπορούν να “ενθαρρυνθούν” περισσότερο οι χρήστες να γράψουν πολλά, θεωρώ πως όσοι χρήστες έχουν διάθεση/ικανότητα για τέτοια ποστς, τα κάνουν. Οι υπόλοιποι είτε δεν μπορούν είτε -για δικούς τους λόγους- δεν θέλουν να γράψουν πολλά στα μουσικά.

Αυτό που θέλω να θίξω εγώ είναι ότι μερικά τέτοια ποστς πάνε χαμένα. πχ νομίζω ο mindcrime είναι ο χρήστης που έχει την τάση να γράφει αναλυτικά ποστς στο “τι ακούτε τώρα”. Λάθος μεγάλο. Αυτά τα ποστς χάνονται και είναι κρίμα. Εγώ του το’χω πει μια-δυο φορές, βοηθήστε κι εσείς όταν τον πετύχετε.
Από κει και πέρα ‘χαμένα’ μεγάλα ποστς είναι δυστυχώς τα ποστς σε τόπικς που έχουν ήδη πολλές σελίδες και δεν γίνονται στην πρώτη. π.χ. θυμάμαι ποστς-σεντόνια του Κρισπ γιαΤίαματ και Μετάλικα, και πραγματικά (ειδικά το τελευταίο) είναι σχεδόν αδύνατο να τα βρεις μετά από μερικές βδομάδες.

Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα’πρεπε να ψαχτεί λίγο, θέλω να γράψω ποστ-ποτάμι για Death, αλλά δε θέλω το ποστ μου (που θα κάτσω κάνα σαραντάλεπτο να το γράψω) να πάει απαρατήρητο στη 16η σελίδα του τόπικ τους (τυχαίο νούμερο) και μετά από τρεις μήνες που το τόπικ θα έχει φτάσει 26 σελίδες, να μην μπορεί κανείς να το βρει να το διαβάσει.
Εδώ τι κάνω? Ανοίγω νέο τόπικ? Αυτό μπορεί να συζητηθεί.

Σωστος ο Μπληντιν…

Αυτος ειναι ο λογος που κι εγω αποφευγω πλεον να κανω μεγαλα ποστ στα μουσικα θεματα.Βεβαια με τον αριθμο των γιουζερζ πλεον αυτο το κοβω ψιλοανεφικτο να ελεγχθει και φυσικα κανεις δεν εχει την απαιτηση να γραφουν ολοι ποστς σεντονια,αλλα ειδικα σε θεματα “σημαντικων” κυκλοφοριων(Πχ ΜεηντενοΜεταλλικες) ειναι λιγακι απαλευτη η κατασταση.Το ιδιο και σε αντιστοιχα τοπικ καλλιτεχνων.

Γιατί δεν ανοίγετε ένα νέο θρεντ λοιπόν, με τίτλο “Αφιερώματα” ή κάτι τέτοιο, στο οποίο κάποιος μπορεί να γράφει ένα μεγάλο ποστ-αφιέρωμα σε κάποια μπάντα αν θέλει, και στο οποίο θα λένε οι υπόλοιποι απο κάτω τα σχόλια τους… μέχρι το επόμενο αφιέρωμα που θα κάνει κάποιος. Θα ναι όλα σε ένα μεν (εντελώς διαφορετικού στυλ συγκροτήματα) αλλά και σε θρεντ τύπου “προτάσεις” κάπως έτσι δε γίνεται?

Και με αυτόν τον τρόπο δε θα χάνονται ουσιαστικά τα μεγάλα εκτενή ποστ, μια που αυτά θα είναι και η ουσία του θρεντ.

Αντεπιχείρημα: Θα θέλουν όλοι να γράφουν εκεί μετά και θα είναι εις βάρος των “κανονικών” θρεντ των συγκροτημάτων αυτό.

Εκτός αν μεταφέρονται (ίσως με copy) τα (καλά) εισαγωγικά ποστ σε θρεντ συγκροτημάτων και τα εκτενή αφιερώματα στο θρεντ αυτό, και έτσι υπάρχουν και στα δυο.

Αλλά το πάνω είναι έξτρα ταλαιπωρία για τους mods.

Τέλος πάντων, αυτή ήταν και η συνεισφορά μου στην κουβέντα.

δεν θα θαβονται τα κανονικά θρεντ…θα γίνονται δυο ποστ…ενα στο κανονικό θρεντ, και ένα στο “αφιερώματα”

Ellanor καλυτερα θα ειναι να κανουμε ενα νεο στικυ θρεντ στο οποιο να μπαινουν μονο τα
ωραια ποστ και τα σχολια να μπαινουν στα αντιστοιχα θρεντ που εχουν ποσταριστει.

Η δουλεια θα γινεται με pms απο τους χρηστες και μετα εμεις θα αναλαμβανουμε να κανουμε
copy paste τα posts.

φιλοι μοδς ας αποφασίσουν πρωτα τα παιδια τι θελουν να κανουν, κ μετα βλέπουμε τι μπορουμε να κανουμε εμείς

μεταφορές ποστ και c/p πολυ δυσκολα γινονται πάντως. η δουλειά μας είναι ήδη αρκετή κ απαιτητική. :roll:

καλά δεν ειναι δύσκολο ο χρήστης να κάνει ενα διπλό ποστ όταν θέλει να κάνει συγκεκριμένο ποστ-σεντόνι … στο κανονικό θρεντ και στο στικυ

Πάντως υπάρχει κι άλλος τρόπος να μη θάβονται τα ποστ που μετράνε σε θρετνς “υψηλής κυκλοφορίας”: να δοθεί η δυνατότητα “επιβράβευσης” των ποστ. Πάνω κάτω όπως ισχύει και στο YouTube, και αν θέλουμε δε βάζουμε και το αντίστοιχο “θαμπντάουν” αν θέλουμε να είμαστε αγαπούληδες, και με κάποιον τρόπο να “φαίνεται” στο κάθε θρετν ποιά ποστς είναι κατά τεκμήριο το πιο ποιοτικά, δηλαδή αυτά που έχουν πολλά “θαμπζάπ”.

Τώρα ντάξει, μη νομίζετε ότι κι εγώ έχω κάτσει να το σκεφτώ πολύ πώς θα μπορούσε στην πράξη να εφαρμοστεί αυτό ή κατά πόσο είναι εφικτό από την άποψη των τεχνικών προϋποθέσεων, αλλά το αναφέρω σαν σκέψη περισσότερο.

Δυσκολακι αυτο που ζητας Γρακχο.

Εμένα μου φαίνεται απλή η λύση. Φτιάχνουμε ένα τόπικ με τίτλο π.χ. “Μουσικά ποστς που εκτίμησα (minimum 200 λέξεις)” και εκεί μέσα, όταν διαβάζετε κάτι που σας αρέσει πολύ, από άλλον χρήστη, τότε το ποστάρετε εκεί.

Με αυτό τον τρόπο, τα καλά ποστς θα είναι στα σωστά τους τόπικ, ο χρήστης που ποστάρει κειμενάρες θα επιβραβεύεται, το τόπικ θα έχει κείμενα που δεν έκρινε απλά ο συγγραφέας τους πως είναι καλά και το όλο θέμα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα.

Να είναι δηλαδή, κάτι σαν το καλύτερες ατάκες του φόρουμ, αλλά αυτή τη φορά να είναι για μουσικά ποστς. Αυτό δε θα άρεσε;

@Deathster
Το ψιλοφαντάστηκα να σου πω την αλήθεια. :stuck_out_tongue:

Πάντως επειδή I’m on fire 8), σκέφτηκα και κάτι άλλο και μάλιστα πολύ απλό νομίζω: να μη χρειάζεται καν να δίνονται “οδηγίες προς ναυτιλόμενους” σε όσους χρήστες έχουν κάτι να πουν, αλλά να γίνει ένα θρετν που θα λέγεται “ποστ που αξίζει να διαβάσετε” ή κάτι τέτοιο: Δηλαδή, ένα θρετν στο οποίο απλά όποιος προσέχει ένα ωραίο σεντόνι με μουσική θεματολογία, σε οποιοδήποτε θρετν, θα το μεταφέρει εκεί. Νομίζω υπάρχουν κάμποσοι χρήστες που έχουν έτσι κι αλλιώς το μεράκι να “βαλσαμώσουν” ωραία πράγματα, άλλωστε κάτι ανάλογο δεν είναι και το “θρετν ευθύνης και αυτοκριτικής των moderators” για το οφφτόπικ; Ε, και από κει και πέρα σ’ ένα τέτοιο θρετν θα μπορεί είτε να γίνεται παραπάνω κουβέντα πάνω στο εκάστοτε ποστ, είτε απλή παράθεση των “ορίτζιναλς” για να γουστάρουμε, γενικά ό,τι θέλουμε. Ακόμα και στην πρώτη περίπτωση, στατιστικά αν το πάρει κανείς για κανένα ποστ στα “υπόλοιπα” θρετνς δε γίνεται ποτέ καμιά μακροσκελής κουβέντα που να φτάνει πολλές σελίδες, με ποστ τύπου “τί ωραίο ποστ, συμφωνώ μαζί σου” ή “πόσο ωραία τα λες, να προσθέσω κι εγώ ότι σύντομο σχόλιο”, οπότε λογικά δεν υπάρχει περίπτωση να θάβονται τα καλά ποστ σ’ ένα τέτοιο θρετν.

έντιτ
Λολ, Κάρβου πιάσε κόκκινο!

έντιτ #2
Μόνο στον περιορισμό στην έκταση διαφωνώ. Αφήστε μας ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ.

Για κάθε 10 posts του που θα μπαίνουν εκεί μέσα, ο User να κερδίζει και ένα σετ αντικολλητικά σκεύη.