Η Καλύτερη Ξένη Φωνή

bruce dickinson
ronnie james dio
mickael kiske
rob halford
david coverdale
geof tate
ray alder
Johan Lanquist

έλεος.τι θρεντ είναι αυτό…

Εκτός ότι διάβασα ένα σωρό απίθανους και άκυρους(πχ Kotipelto), είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσεις κάτι τόσο υποκειμενικό.

Αν το πάρουμε τεχνικά και όσο το δυνατόν αντικειμενικά η πρωτη τριάδα για μένα καλύπτεται σίγουρα από αυτούς:

-David Coverdale
-Steve Perry
-Rob Halford

Τους εξής που θα αναφέρω ΔΕΝ τους θεωρώ σαν καλύτερες φωνές αλλά σαν τα μεγαλύτερα προτυπα μου από τον χώρο της METAL:

James Maynard Keenan
Mike Patton
Christophorus Rygg
Aaron Stainthorpe
Warrel Dane

Louis Marullo

Dear satan, ξέχασα τον Phil :smiley:

Επειδή έτσι κι αλλιώς τον θεωρούσα πάντα κορυφή αλλά επίσης και γιατί έχω σοκαριστεί με τα νέα για την υγεία του, θα πω Dio.
Άλλες φωνές που πάντα γούσταρα είναι Bruce Dickinson, Lemmy (ναι ρε!), Chuck Schuldiner (μπρουταλιά με συναίσθημα δεν συναντάται συχνά), Tom Araya (η φωνή του μίσους), Janis Joplin (ιερό προσκύνημα). Επίσης, ιδιαίτερη μνοία για τον τρισμέγιστο John Garcia, θεϊκή φωνή και τρελό performance. Κάθε φορά που βλέπω τα λίγα βίντεο-ντοκουμέντα που υπάρχουν από την Kyuss εποχή σκαλώνω άσχημα. Τέλος, λιγότερο γνωστός αλλά με πολύ ιδιαίτερη φωνή κατά τη γνώμη μου, ο Albert Witchfinder των Reverend Bizarre (RIP).

Dio
Freddie Mercury
Robert Plant
Bruce Dickinson
Matt Barlow
Thomas Akim Grønbæk Jensen
Mikael Akerfeldt
Vincent Cavanagh
Fernando Ribeiro

Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους…

Robert Plant
Dio
Gillan
Mercury
Halford
Klaus Meine
Bruce Dickinson
Michael Matisevic (Steelheart)
Ian Anderson
Hetfield
Ε και Lemmy(:stuck_out_tongue: xaxa ντάξει όχι ο τελευταίος )

Έχω πει εδώ και πάρα πολύ καιρό Dio και δεν πρόκειται να αλλάξω τώρα. Απλά να προσθέσω μερικές φωνές που δεν τις έχω διαβάσει στο poll.
Harry Conklin. Ο Τύραννος είναι τεράαααστια φωνή σε ένα υποτιμημένο (όσο δεν πάει) συγκρότημα. Και ας μην ξεχνάμε ότι έχει ερμηνεύσει έναν από τους μεγαλύτερους δίσκους στην ιστορία του μέταλ. Ample destruction. Τέλος.
David Byron. Φωνή σπάνιας ποιότητας σε κορυφαίο 70’s γκρουπ και με πολύ μεγάλους δίσκους στο ενεργητικό του.
Έτσι, γιατί δεν είναι όλα Halford (θεός)

:thumbup::thumbup:

age of mastery
thane to the throne

Michael Kiske
Geoff Tate
Bruce Dickinson
Eric Adams
Rob Halford
Midnight
Ian Gillan
Ronnie James Dio
Freddie Mercury
Robert Plant
David Coverdale
Michael Matijevic
Jon Oliva
Daniel Gildenlöw
Matt Barlow

Είναι πάρα πολλοι αλλά μερικοί που σίγουρα θα ήταν στη λίστα είναι οι παρακάτω:

Robert Plant
Ian Gillan
Ronnie James Dio
Bruce Dickinson
Klaus Meine
Dave Coverdale
Rob Halford
David Byron
Geoff Tate
Michael Kiske
Sebastian Bach
Freddie Mercury
Jeff Scott Soto
Mark Boals
Jorn Lande
Joe Lynn Turner
Goran Edman
Εric Adams
Midnight
και ο δεύτερος τραγουδιστής των Beyond Twilight, δε θυμάμαι το όνομα του αλλά είναι πραγματικά από τους καλύτερους που έχω ακούσει

…τώρα για να πω μονο έναν, λίγο δύσκολο!

Λοιπόν απο ξένους
Nick Cave
Eric Adams
James Hetfield

Πιστέυω με διαφορά οι τρείς καλύτερες φωνές

δεν θα πρωτοτυπησω και θα πω DIO. απλα ακουστε τον στο συγκλονιστικο STARGAZER.
προσωπικη μου αδυναμια ο τιτανομεγιστος HARRY"THE TYRANT" CONKLIN. ακουστε τον σε οτι ηχητικο ντοκουμεντο υπαρχει πανω στον πλανητη μας.:smiley:

Ray Alder:papas::bow2::):!:

Συμφωνώ και για τους δύο.Μπράβο όμως που ανέφερες τον δεύτερο!Και από κοντά και ο διάδοχός του John Lawton που τραγουδούσε και στους φοβερούς Lucifer’s Friends.

bon scott
jim morrison
bruce dickinson
Dio
geoff tate
mercury
halford
ozzy

Axl Rose-Guns n’ roses
Blackie Lawless-W.A.S.P.
David Coverdale-Whitesnake

Robert Plant και δεν ακούω κουβέντα [-X