Μερικές ερωτήσεις περί κιθάρας(κλασσικής και ηλεκτρικής) και γκάιντας!

Είμαι 17 χρονών και ενδιαφέρομαι να αρχίσω για κιθάρα,κλασσική βασικά κι αργότερα ηλεκτρική.
Έχω ακούσει και ξέρω ότι είναι εύκολη γενικά,αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι.
1)Πόσο θα μου πάρει ώστε να μπορώ να βγάζω συγχορδίες,κομμάτια κλπ,ερασιτεχνικά για παρέα κλπ.Μου έχουν πει περίπου 5 μήνες και για πιο “ειδικευμένα” 4-5 χρόνια+.
2)Η ηλεκτρική κιθάρα μετά τι διαφορές θα έχει στον τρόπο παιξίματος?Θα αντιμετωπίσω κάποια δυσκολία ή θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα?

Και για το άλλο θέμα,που είναι και πιο άκυρο,αλλά έχω μια μεγάλη αγάπη στην γκάιντα λόγω και μουσικών προτιμήσεων…
Ξέρετε κάποιο καλό ωδείο ή καθηγητή που να κάνει τέτοια μαθήματα προς Στερεά Ελλάδα μεριά και συγκεκριμένα Αγρίνιο?
Και τι δυσκολίες έχει?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  1. Δεν υπάρχει στάνταρ χρόνος για αυτά που ρωτάς. Μπορεί να τα βγάλεις σε 1 χρόνο μπορεί να τα βγάλεις και σε 2 μήνες… Είναι ανάλογα πόσο θα λιώσεις πάνω στην κιθάρα και πόσο το γουστάρεις πραγματικά.

2)Η μόνη διαφορά είναι ότι θα παίζει περισσότερο με πένα και όχι τόσο με δάχτυλα. Απο κει και πέρα είναι καθαρά πως θα σου κάτσει πάνω σου η ηλεκτρική. Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο. Όλα είναι υποκειμενικά και είναι ανάλογα με τον χρόνο που θα αφιερώσεις…Δεν θα σου πει κανένας ότι η ηλεκτρική πχ είναι πιο εύκολη από την κλασσική ή το αντίστροφο… Είναι καθαρά όπως το βλέπει ο καθένας :slight_smile:

\m/ Άντε και καλή αρχή \m/

Φίλε μου η κλασσική με την ηλεκτρική είναι δύο διαφορετικά όργανα. Σε φιλοσοφία παιξίματος, σε ήχο, σε τεχνικές. Να ξέρεις ότι στην κλασσική κιθάρα θα κάνεις κλασσικά κομμάτια(Μπαχ,κ.λ.π) ενώ στην ηλεκτρική θα κάνεις rock,blues,jazz και μεταλ αν θες. Ανάλογα με τα γούστα σου διάλεξε με τι θες να ξεκινήσεις. Φυσικά με το χρόνο μπορείς να τα ξέρεις και τα δύο και σίγουρα είναι πιο εύκολη η μετάβαση από κλασσική σε ηλεκτρική παρά το ανάποδο.