Μάθημα Φυσαρμόνικας για ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Επειδή μου ζητήθηκε να γράψω μερικά για αυτούς που τώρα ξεκινούν φυσαρμόνικα γράφω το 1ο ??άρθρο?? και θα συνεχίσω στο άμεσο μέλλον:
Το παρακάτω σχέδιο είναι μιας διατονικής C ματζόρε:
[B][U][SIZE=“5”]ΔΕΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ και όλο το αρθρο στο:
http://uploading.com/files/b56bmmea/photo1-choose%2Bharp.jpg/,photo1

Υπάρχουν 2 νότες σε κάθε οπή (Το βέλος προς τα πάνω δείχνει ΦΥΣΗΜΑ και προς τα κάτω ΡΟΥΦΗΓΜΑ. Ετσι στην πρώτη οπή ΦΥΣΩΝΤΑΣ Είναι C και ΡΟΥΦΩΝΤΑΣ είναι D.
Μελετώντας θα διαπιστώσεις ότι λείπουν μερικές νότες στην κάτω οκτάβα (δηλαδή μετά το Ε έπρεπε να είναι το F και μετά το πρώτο G έπρεπε να είναι η νότα Α).Αυτές τις παράγουμε κάνοντας Bending για το F στην οπή 2 G και το A στην οπή 3 G.Επίσης λείπει η νότα Β που έπρεπε να είναι στην τελευταία οπή την 10 C και παράγεται με bending στην 10 Α.
Πολλοί ρωτούν μα γιατί δεν τις βάζαν εκεί που λείπουν να τελειώναμε;
Διότι αν γινόταν αυτό τότε αν φυσούσες ?όπως συμβαίνει για να ακομπανιάρεις- τρεις νότες μαζί θα ακουγόταν παραφωνία. Ενώ τώρα όπου κι αν φυσήξεις ή ρουφήξεις αυτό δεν συμβαίνει. Το σπουδαιότερο όμως είναι ο ήχος των μπλούζ που παράγουν. Μην ανησυχείς γιατί αυτά προς το παρόν δεν σου είναι απαραίτητα ή και μπορεί να μη τα χρησιμοποιήσεις ποτέ . Ετσι άφησε τα για πολύ αργότερα όταν μάθεις να παίζεις καλά.

Το μυστικό στη φυσαρμόνικα είναι να μάθεις να φυσάς η να ρουφάς μια νότα ΚΑΘΑΡΑ κάθε φορά. Αυτό θα σου πάρει αρκετό καιρό και θέλει καθημερινή εξάσκηση.
Ο πλέον χρησιμοποιούμενος τρόπος είναι ο λεγόμενος Tongue Blocking .

http://uploading.com/files/7ec736c9/Photo%2B2%2Btoung%2Bblocking.jpg/
Δηλαδή κάθε φορά η γλώσσα καλύπτει 2 έως 4 οπές. Στο παρακάτω παράδειγμα φαίνεται ότι το στόμα μας καλύπτει τις οπές 2 , 3 και 4.Κατόπιν με την άκρη της γλώσσα μας , τη συγκεκριμένη στιγμή , μπλοκάρουμε τις οπές 2 και 3 αφήνοντας ανοικτή την οπή 4. Τώρα ΦΥΣΑ ή ΡΟΥΦΗΞΕ στην οπή 4 για να πάρεις καθαρή νότα.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ,μόνο να στο πεί όπως στο παράδειγμα, ΔΙΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ΠΟΛΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ
Δες και πια είναι τα κλειδιά της φυσαρμόνικας στο:
http://uploading.com/files/ed9a8mdc/Photo%2B4%2BHarp%2Bkeys.jpg/

Τα σχεδιαγράμματα από το Harmonica Club.com
Περισσότερα για φυσαρμόνικα στο
[SIZE=“4”]http://www.youtube.com/results?search_query=stefanos604&aq=f[/SIZE]ΣΤΕΦΑΝΟΣ

εχω διχαλωτη γλωσσα,μπορω να κανω tapping?

Ακούστε να παίζει Βιετναμέζος το [B]CHERRY PINK AND APPLE BLOSSOM WHITE [/B]με φυσαρμόνικα απ’ τη μύτη ενώ ταυτόχρονα τρώει: