Πού χάθηκες εσύ

'Ενα θρεντ αναμνήσεων του “παλιού καλού καιρού”. Credits για την "υπενθύμιση και σε Giannis…

Εδώ αναφερόμαστε σε παίκτες αγάπες, αφανείς ήρωες ή/και άμπαλους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις ελληνικές ομάδες. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν περάσει κάμποσα χρόνια (8-10 τουλάχιστον ας πούμε) από τότε που ο παίκτης αγωνιζόταν σε ελληνικό σύλλογο.

Παραδείγματα:

Φερνάντο Γκαλέτο

Αμυντικό χαφ, ήρθε στον Παναθηναϊκό από τη Σαν Λορέντζο το 1999 και ήταν βασικός στην ομάδα Κυράστα. Σκόραρε δύο πανομοιότυπα γκολ στο Λα Κορούνια - ΠΑΟ (4-2) και ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (2-2). Δεν ήταν κακός παίκτης, αλλά τον έφαγε ο πάγκος στα δύο χρόνια που ακολούθησαν. Αφού έφυγε, έπαιξε, μάλλον χωρίς επιτυχία, σε ομάδες της χώρας του.

Πλέον οργώνει το ράντσο του στο Μόντε Κρίστο (:!:).

Γκάμπριελ Άλβες

Αγαπημένη καρικατούρα για κάθε φίλαθλο του Ολυμπιακού αλλά και των αντιπάλων του. Για χάρη του ο Πανούτσος εφηύρε την “κλιμακα κοντρολ Άλβες” (της οποίας ρέκορντμαν είναι μάλλον ο Φέλιξ Μπόρχα). Δεν ήταν τόσο κακός όσο τον κατηγορούμε. Ήταν σχετικά καλός εκτελεστής απλά από τεχνική μάλλον τον ξεπερνά και ο φίλος του Μάνου στις τιτανομαχίες. Μετά τον Ολυμπιακό, έκανε μιαμιση καλή καλή χρονιά σε Νασιονάλ και Πατσούκα και μετά γυρολόγος σε διάφορες ομάδες της Λατινικής Αμερικής. Πρέπει να αποσύρθηκε σχετικά πρόσφατα πάντως.

Πρεπει να κανουμε και ερευνα, απλη παραθεση ονοματων προς “προβληματισμο” δεν γινεται δεκτη?:stuck_out_tongue:

Δεν είναι κακή η ιδέα σου.

Ας πέφτουν τα ονόματα στο τραπέζι και βλέπουμε, αρκεί να τηρείται ένα χαλαρό πλαίσιο στο να έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από τότε που έπαιξαν εδώ και να μην έχουν κάνει καποια τρομερή καριέρα που την γνωρίζουν όλοι.

Φρανκ Στραντλι (Νορβηγος). Ηρθε μαζι με τον Μικλαντ στον Παναθηναικο και εντυπωσιασε… με την κοιλαρα του. Συμφωνα με την wiki εβαλε 18 γκολ σε 60 παιχνιδια (2 ή 3 σεζον)

Μικι Κουην (Αγγλος). Ηρθε στα τελειωματα του στον ΠΑΟΚ, το 1995 (χωρις μουστακι) και μπροστα του ο Στραντλι φανταζε κορμαρα. Εννεα παιχνιδια, ενα γκολ

Φρανκ Στράντλι ρε μαλάκα, κλαίω απ’ τα γέλια…

καλά αυτό το θρέντ θα κατακλειστεί από παίκτες της αεκάρας…

αγαπημένος ζι ζι!
οι φήμες λένε οτί έχει ανοίξει σουβλατζίδικο στη λιβερία!

[B]Peter Ofori-Quaye[/B]

αν πω οτι ο οφορικουε μου αρεσε σχετικα,θα με παρετε με τις ντοματες?:-s

Ώχου, φωτοθρεντ το κάνατε :!:

Βάλτερ Σεντένο

Έπαιξε μόνο μία χρονιά στην ΑΕΚ και έμεινε στην ιστορία ως ο παίκτης που ισοφάρισε στο 2-2 με Ρεάλ στο Μπερναμπέου. Ξαναγύρισε στη Σαπρίσα, τον ΚΟΛΟΣΣΟ του κοσταρικανικού ποδοσφαίρου και αγωνίζεται ως σήμερα, όντας μάλιστα και αρχηγός της.



παιδιά λίγα λογάκια δεν θα ήταν άσχημη φάση. Υπόθεση 2-3 λεπτών είναι. Μην γίνει και εδώ Pic dropping.

timiotatos, irthe epi Solid, alla den ‘epiase’.

kai kala koryfaio center back, pou irthe thn deuterh xronia tou Solid.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%BA%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%82

TON AGAPAME…

[B]Κυριακος Καραταιδης[/B]:

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ομάδα της Καστοριάς και το 1988 μετεγγράφηκε στον Ολυμπιακό όπου και αγωνίστηκε για 13 χρόνια. Διατέλεσε επί χρόνια αρχηγός του Ολυμπιακού και ήταν ο ηγέτης της άμυνας. Μέχρι το 2001 ήταν ο ρέκορντμαν σε ευρωπαϊκές και εγχώριες συμμετοχές στον Ολυμπιακό και 5ος σε συμμετοχές στην Εθνική. Στην εθνική Ελλάδος έπαιξε 34 φορές και ήταν στο παγκόσμιο κύπελλο των ΗΠΑ. Μετά την αποχώρησή του ασχολήθηκε με την προπονητική και ανέλαβε την Εθνική ομάδα παίδων της Ελλάδας.

[SPOILER]ο αγαπημενος μου τοτε αμυντικος[/SPOILER]

Κρίστοφερ Ρε


το blog του: http://chriswrehwrites.blogspot.com/ !!!

Όταν στο βιογραφικό σου αναφέρει «ξάδερφος του Ζορζ Γουεά», τα υπόλοιπα είναι? περιττά! Ο συγγενής του μεγαλύτερου Λιβεριανού ποδοσφαιριστή πέρασε για ένα? φεγγάρι κι από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αγωνίστηκε συνολικά σε επτά χώρες και σήμερα έχει κάνει επάγγελμα το χόμπι του, ήτοι τη μουσική. Είναι μέλος των «Soul Rebels» συμμετέχοντας στις περιοδείες του συγκροτήματος. Κυρίες και κύριοι, ο Κρίστοφερ Ρε!

Αναζητώντας τα ρεπορτάζ της εποχής, ο Ρε υπέγραψε εξάμηνο συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ στις 2 Φεβρουαρίου 1999, μαζί με τον Αλμπέρτο Μέντεζ (άλλη μια μεγάλη μορφή): «Έτυχε αποθεωτικής αποδοχής από αρκετούς οπαδούς της Ένωσης στο αεροδρόμιο, όπου τον περίμενε και ο Ολεγκ Μπλαχίν!».

Στις 5 Μαρτίου 1999 συναντάμε την «ανησυχία των παραγόντων της ΑΕΚ για την εξαφάνιση του Ρε, ο οποίος ταξίδεψε στη Λιβερία για να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της χώρας του αλλά έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής!». Ο Αφρικανός εμφανίστηκε στις 7 Μαρτίου, επικαλούμενος πρόβλημα με την άδεια εργασίας (όπως κάθε παίκτης από την ήπειρο που σέβεται τον εαυτό του και θέλει μεγαλύτερη άδεια!).

Στις 3 Μαΐου ο Ρε παρεμβαίνει δυναμικά στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και επιτίθεται φραστικά κατά του Γιώργου Μπίκα ελέω της διαιτησίας του στο ματς ΠΑΟ - Ξάνθη! «Ορισμένοι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα δίνουν την εντύπωση πως είναι ανόητοι και τρελοί». Στις 12 Μαΐου στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΑΕΚ 0-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, η καριέρα του Ρε στον «Δικέφαλο» τελειώνει.

Απολαύστε το τότε ρεπορτάζ του Μανώλη Σαριδάκη στα ?ΝΕΑ?: «ΑΣΦΑΙΡΑ πυρά, ξύλο στις εξέδρες των επισήμων, αποβολές στο τερέν, χαμένες ευκαιρίες, ένταση, πάθος. Το ματς ΠΑΟ-ΑΕΚ (0-0) τα είχε σχεδόν όλα (μέχρι και? καρεκλιές έπεσαν), αλλά δεν είχε το κυριότερο: γκολ. Στις αποβολές, ο Ρε απέδειξε ότι δεν έμαθε τίποτα στην Αγγλία. Απώθησε βίαια (με το χέρι στο πρόσωπο) τον Κωνσταντινίδη, είδε την κόκκινη κάρτα (24′) και επακολούθησε σύρραξη. Ο Μπασινάς, προφανώς για να εξισορροπήσει την κατάσταση, γρονθοκόπησε τον Κοπιτσή και ο Ψυχομάνης του έδειξε κόκκινη κάρτα. Τι γύρευε ο Μπασινάς στη φασαρία; Ας απαντήσει ο ίδιος. Το θέμα είναι ότι μ? αυτήν την ανόητη ενέργεια στέρησε την ομάδα του να αγωνιστεί με έντεκα εναντίον δέκα. Αλλά για ποια πειθαρχία μιλάμε; Γι? αυτή των? ακομπανιαμέντων; Εδώ ο ?προπονητής? ήθελε τη νίκη και έβγαλε επιθετικό για να βάλει χαφ! Έκανε αλλαγή στο 90′! Και χρησιμοποίησε κάποιον Μάουρο Ντα Σίλβα Περέιρα, που μόνο στο όνομα έχει μήκος και στην πράξη είναι μηδενικό». (Σημείωση: όπου «προπονητής», ο Χουάν Ραμόν Ρότσα!)

Τι έκανε ο? πρωταγωνιστής μας; Αφού χτύπησε άγαρμπα τον Κώστα Κωνσταντινίδη και αποβλήθηκε, πλακώθηκε με τον Ηλία Ατματσίδη, ο οποίος έτρεξε από τη μια περιοχή στην άλλη για να τα βάλει με τον Αφρικανό! «Τι έκανες, ρε;» τον ρωτούσε! Στα αποδυτήρια ο Ατματσίδης ξέσπασε και τα έβαλε με όλους και με όλα αλλά προπάντων με τον αποβληθέντα της αναμέτρησης Ρε (για την ιστορία, είχε αποβληθεί και ο Αγγελος Μπασινάς).

Έτσι, η εν Ελλάδι καριέρα του Κρίστοφερ Ρε τελείωσε άδοξα? Για να τον? τιμήσουμε, ιδού τα κατορθώματά του στη χώρα μας. Επαιξε 11 φορές στην Α? Εθνική σημειώνοντας 4 γκολ: στο ντεμπούτο του στις 8 Φεβρουαρίου ?99 απέναντι στον Πανιώνιο (3-0, με σουτ στο 87′), στο 6-2 επί του Πανελευσινιακού (91′), στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ (78′) και στο 4-0 επί της Καβάλας (82′).

Γεννημένος στην Μονρόβια στις 14 Μαΐου 1975, ο Ρε ξεκίνησε την καριέρα του από τον Γιανγκ Κοτόκα της πατρίδας του και ακολούθησαν η Ιντερνασιονάλ Λα Μοντέιγ και οι Ινσίνσιμπλ Ιλέβεν (σ.σ. οι αόρατοι έντεκα, πρέπει να είναι ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟ σωματείο!). Το καλοκαίρι του ?95 τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ της Μονακό και μετακόμισε στο Πριγκιπάτο για μια σεζόν, έχοντας 13 συμμετοχές και 3 γκολ. Κατόπιν, δόθηκε ως δανεικός στην Γκινκάμπ, έχοντας 10 γκολ σε 33 ματς και το καλοκαίρι του ?97 αποκτήθηκε από την Αρσεναλ.

Η πρώτη του σεζόν στο «Χάιμπουρι» ήταν εξαιρετική, με 3 τέρματα σε 16 παρουσίες. Αν και ήταν τέταρτη επιλογή για την επίθεση πίσω από τους Ιαν Ράιτ, Ντένις Μπέρκαμπ και Νικολά Ανελκά, έπαιξε τον ρόλο του στην κατάκτηση του νταμπλ.

Σημείωσε τα καθοριστικά γκολ απέναντι σε Γουίμπλεντον και Μπόλτον (αμφότερα έληξαν με 1-0) και σκόραρε και στον ημιτελικό του FA Cup απέναντι στην Γουλβς. Αγωνίστηκε στον τελικό κόντρα στη Νιούκαστλ (2-0) και πανηγύρισε έξαλλα τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του.

Το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 1998-99 έπαιξε σε 12 ματς (χωρίς να σκοράρει) και τον Ιανουάριο του ?99 δόθηκε στην ΑΕΚ. Για τα? κατορθώματά του στην Ενωση έλαβε (για τέσσερις μήνες) 120 εκατ. δρχ.! Ο Ρε επέστρεψε άπραγος στην Αρσεναλ, δεν τον υπολόγιζε ο Αρσέν Βενγκέρ (στο μεσοδιάστημα είχαν αποκτηθεί οι Τιερί Ανρί και Νταβόρ Σούκερ) και παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Μπέρμιγχαμ.

Έπαιξε σε μόλις επτά ματς (ένα γκολ) και τον Γενάρη του 2000 άλλαξε χώρα, παίζοντας για ένα εξάμηνο (ως δανεικός φυσικά) στην ολλανδική Ντεν Μπος. Επτά παρουσίες, δύο γκολ και? δρόμο την Σαουδική Αραβία, με την Αρσεναλ να «λύνει» το συμβόλαιό του.

Η νέα σελίδα στην καριέρα του τον βρήκε με τον φανέλα της Αλ Χιλάλ και ένα πανάκριβο συμβόλαιο. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και μετά την «αρπαχτή» βρήκε? απάγκιο στη Σκωτία και στην ερασιτεχνική Σεντ Μίρεν. Έπαιξε σε έξι αγώνες (χωρίς να σκοράρει) και?εξαφανίστηκε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Μετά από πολύωρο ψάξιμο στο διαδίκτυο, ανακαλύψαμε πως ο Ρε φόρεσε την φανέλα της Μπόρνμουθ για λίγες εβδομάδες, της ερασιτεχνικής Μπίσοπς Στόρτφορντ ως την άνοιξη του 2003 και αυτή της Μπάκιγχαμ Τάουν FC (συμμετέχει στην United Counties League!) τη σεζόν 2004-05.

Τον Μάιο του ?05 ανακοίνωσε πως σταματά το ποδόσφαιρο για να ασχοληθεί με το συγκρότημα των «Soul Rebels»!

Ωστόσο το ποδόσφαιρο το αγαπούσε πολύ και το 2007 επέστρεψε στην ενεργό δράση, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Πέρσεμαν Μανοχβάρι, ομάδα της? Ινδονησίας.

Εκτοτε αποσύρθηκε και το όνομά του ακούστηκε μόνο όταν η εθνική Λιβερίας έψαχνε για εκλέκτορα και ζήτηση αιτήσεις (!), με τον Κρίστοφερ να αποστέλλει μια αλλά, φυσικά, να μη γίνεται δεκτή!

ο δευτερος του παναθηναικου ειναι ο ρικαρντο μποβιο και περασε σχεδον απαρατηρητος!!!

ναι άλλα είχε βάλει τo σουτ Μποβίδα μέσα στον Εργοτέλη
http://www.youtube.com/watch?v=5rpEgnV_bcg

ναι το θυμαμαι φιλαρακι ηταν πραγματι γκολαρα8O

[B]Helgi Sigurdsson[/B]

Μεγάλο σέντερ φορ από την Ισλανδία που για δύο σεζόν (1999-2000 και 2000-2001) ξεκώλιασε τα αντίπαλα σέντερ μπακ στην Ελλάδα ως άλλος Φέλιξ Μπόρχα, με 10 γκολ σε 32 συμμετοχές.

Ποιος Σισέ τώρα …