Ποιά είναι η σχολή σου;

Καναδικός κινηματογράφος: Δυνατές ταινίες κυρίως απο το χώρο του horror και με μια βαθμιαία άνωδο τα τελευταία χρόνια που ωφείλεται κυρίως στην ανεξαρτητοποίηση του Καναδικού κινηματογράφου απο τον Αμερικανικό.Βέβαια ακόμα μπερδεύονται αυτοί οι δύο,έχοντας σχετική ομοιογένεια.

Αμερικανικός κινηματογράφος ακα HOLLYWOOD: Ο πιο γνωστός και διάσημος με μακρά ιστορία,ένδοξο παρελθόν και ένα κρυφο-ένδοξο μέλλον.Διαβρωμένος πλέον χαρακτηρίζεται απο αρκετές blockbusters ταινίες χαμηλού επιπέδου αλλα με αρκετές εξαιρετικές ανάμεσα τους.Η μεγαλύτερη παραγωγή ταινιών στον κόσμο.

Γαλλικός κινηματογράφος: Η κλασσικότερη αξία στην Ευρώπη κυρίως σε ταινίες δράματος αλλα και δράσης/μυστηρίου.

Γερμανικός κινηματογράφος:Στην Γερμανία η παραγωγή ταινιών ξεκίνησε απο τις αρχές του 19ου αιώνα,όπου οι βουβές ταινίες της έκαναν το γύρω του κόσμου.Αρχικά ακολουθώντας τον συμβολισμό και τον εξπρεσιονισμό κατάφερε και δημιούργησε τις πρώτες ταινίες τρόμου (caligari,Nosferatu).Στη συνέχεια αποκόπηκε απο αυτά τα ρεύματα και έγινε όπλο στα χέρια των ναζί και μέσο προπαγάνδας.Μετά την πτώση της ναζιστικής Γερμανίας,ο Γερμανικός κινηματογράφος πέρασε απο πολλά κύματα για να καταλήξει στη σημερινή τακτική παραγωγή ταινιών.

Ελληνικός κινηματογράφος: Αξιόλογη η παραγωγή ταινιών μέχρι τα τέλη του '60,όπου απο εκεί ξεκίνησε η χειμερία νάρκη του Ελληνικού κινηματογράφου.Λίγες αξιόλογες ταινίες σήμερα,in fact μετριούνται στα δάκτυλα του χεριού :wink:

Αγγλικός κινηματογράφος: Κινηματογράφος που κοντράρει το Hollywood σε παραγωγή ταινιών και με μικρή απόκλιση απο τα ρεύματα που ακολουθεί η Αμερική

Κίνα/Ιαπωνία: Η παραγωγή ταινιών σε αυτές τις χώρες βασίζεται κυρίως σε θέματα που αφορούν την παράδοση αλλα και σε θέματα που για τη Δύση θεωρούνται cult.Σημαντικές ταινίες είναι αυτές που παρουσιάσουν ήρωες των πολεμικών τεχνών,οι οποίες διέδωσαν το είδος αυτό και στον υπόλοιπο κόσμο.

Κινηματογράφος της Αυστραλίας

Λοιπή Ευρώπη

Λοιπή Ασία

Δεν είμαι και ο κατεξοχήν σχετικός με τό θέμα ούτε και ξέρω αν αποτελούν σχολή, αλλά μ’ αρέσουν πολύ ισπανικές, μεξικανικές και άλλες παρεμφερείς παραγωγές και ταινίες…

Τώρα όσον αφορά αυτές που αναφέρεις, τελευταία έχω εντυπωσιαστεί τίγκα με γερμανικο κινηματογράφο, καθώς επίσης και με ταινίες από Δανίες, Αυστρίες κλπ.

Στηρίζουμε όμως και mainstream ταινιάρες του χολιγουντττττττ

Η λέξη σχολή στον τίτλο είναι just for fun εδώ ψηφίζουμε την χώρα που απλά θεωρούμε ότι έχει την καλύτερη(για εμάς) παραγωγή ταινιών οπότε η Ισπανία πιάνεται 8).Ήθελα να τη βάλω στο πολ ρε γαμώτο αλλα δεν χωρούσε…Ίσως έπρεπε να ενώσω τον Αγγλικό κινηματογράφο με το Hollywood

Ισπανία, Γαλλία, αλλά και Μ. Βρετανία :):!:

Στηριζω πολυ Αμερικανικο κινηματογραφο, αλλα απολαμβανω επισης πολυ μεγαλο ποσοστο Ευρωπαικων παραγωγων. Το μονο αρνητικο ειναι οτι υστερουν σε ποσοτητα στην Ευρωπη.

Επισης νομιζω το Bollywood αξιζει δικη του θεση στο πολλ (αν και δε στηριζω ΚΑΘΟΛΟΥ). Αγαπαμε και Κορεατικο/Γιαπωνεζικο κινηματογραφο που ως επι το πλειστον ειναι αρρωστημενος.

To bollywood είναι στη λοιπή Ασία και προσωπικά δεν το στηρίζω και τόσο.Τελευταία ο κινηματογράφος που με έχει γοητεύσει αφάνταστα είναι ο Καναδικός αλλα και ο Γερμανικός.Το hollywood είναι κλασσική αξία βέβαια.Απλά πιστεύω πως όπως και στη μουσική έτσι και στις ταινίες υπάρχουν κρυφά διαμάντια,τα οποία συνήθως περνάνε απο τις Κάννες αλλα και μερικά άλλα πιο κρυφά όπως η b-movie σκηνή του Καναδά

Ψηφισα Γερμανικο και Αμερικανικο ( indie ) . Δε νομιζω οτι πρεπει να κρινουμε τον αμερικανικο παντα αρνητικα, εχει διαμαντια κατα καιρους.

ΗΠΑ, πρώην ΕΣΣΔ και Γαλλία, η Αγία Τριάδα στο Σινεμά χωρίς δεύτερη γαμημένη κουβέντα :!:

όχι μόνο κατα καιρούς γενικά κάθε χρόνο βγαίνουν διαμαντάκια :):):smiley:

ιαπωνικός κινηματογράφος βέβαια (καλά ρε μαλάκες είμαι ο μοναδικός που το ψήφισε ?), ο πιο άρρωστος χαλαρά!
μόνο που έπρεπε να τα γράψεις όλα σε μία επιλογή για τους σχιστομάτιδες, γιατί και ο κορεάτικος είναι πολύ αξιόλογος…
αλλά άμα δεν ήμουν κολλημένος με την ιαπωνία θα έλεγα τον γαλλικό ανετότατα, και μετά το Hollywood.

Γαλλια δαγκωτο,αλλα οχι τωρινος Γαλλικος Κιν/φος βεβαια.Μιλαω για δεκαετιες 1960-1970 κυριως οπου τα αριστουργηματα εβγαιναν σωρηδον!!!

Γαλλικός κυρίως, κόλλημα με φρεντς νιου γουεηβ καθώς και κάποια κομματάκια του “τωρινού” σε φάση Gaspar Noe.

Και Ισπανια/Μεξικό. Εεεεε για τα τελευταία, βλ. Μπουνιουελ και αλμοδοβαρ καθως και αρκετές άλλες που έτυχε να πετύχω άσχετες με δαυτους όπως Amores Perros, Θέλω και τη μαμά σου κλπ.