Πείτε μου

ωραία μέρη που έχετε επισκεφτεί/ζήσει και βρίσκονται πάνω στη διαδρομή σέρρες - αλμυρός και περικλείει τα εξής βουνά: πάικο - βέρμιο - πιέρια - όλυμπος - κίσσαβος.
με ενδιαφέρουν κυρίως ορεινά και ημιορεινά χωριά, μονοπάτια, φαράγγια, τέτοια πράγματα.

Πεζοπορια μεχρι την κορυφη του Κισσαβου και διαμονη στο καταφυγιο που βρισκεται στους προποδες του βουνου. Μετραει πολυ. :wink:

nightsky, thanks! είναι συγκεκριμένη η διαδρομή για την οποία λες; όσον αφορά τη διαμονή, τη βγάζω έξω κατά βάση, εκτός κι αν δεν είναι εμπορικό το καταφύγιο οπότε το σκέφτομαι :stuck_out_tongue:

Το καταφυγιο ειναι ‘‘εμπορικο’’ με την εννοια οτι πληρωνεις ενα ποσο (συνηθως αν ειστε αρκετα ατομα παρεα) ωστε να ανοιξει και να λειτουργησει (γεννητριες κτλ).
Αλλα αυτο το καταφυγιο εχει ενα ‘‘δωματιο εκτακτης αναγκης’’ το οποιο βρισκεται κατω στην εισοδο οπου παει οποιος θελει και μενει χωρις να δινει λογαριασμο σε κανεναν. Ουσιαστικα ειναι τεσσερις τοιχοι με μια πορτα, ενα παραθυρο και δυο τρεις σιδερενιες κουκετες… Δεν εχε ρευμα ουτε νερο μεσα. Βεβαια λιγα μετρα απο το καταφυγιο υπαρχει πηγη με τρεχουμενο πεντακαθαρο νερο. Για φως χρειαζεσαι ειτε κερια ειτε φαναρι. Τωρα που ειναι καλος ο καιρος σαφως μπορεις να στησεις απ’εξω σκηνη, αλλα εχε υποψη σου οτι ο πολιτισμος ειναι κατι χιλιομετρα μακρια, οποτε θα εισαι εσυ και η φυση. Δηλαδη απλα βλεπεις καααατω στην πεδιαδα φωτακια να τρεμοπαιζουν. Ζωα ή πουλια ουτε που εμφανιστηκαν, τουλαχιστον τον νοεμβριο που ειχα παει εγω.

Η διαδρομη ειναι στανταρ με το αμαξι μεχρι το καταφυγιο, δηλαδη μεχρι εκει που φτανει ο δρομος. Απο κει και περα το βουνο το ανεβαινεις με τα ποδια. Τον δρομο στον δειχνουν κοκκινα σημαδια απο μπογια πανω στις πετρες και τα βραχακια, ωστε να ακολουθεις μια περιπου στανταρ διαδρομη και να μη χασεις τη μπαλα.

γαμάς :smiley: και το δωματιάκι επίσης, μιας που δεν κουβαλάω σκηνή, οπότε μια στο τόσο είναι χρήσιμοι τέσσερις τοίχοι. επίσης, στόχος είναι ακριβώς να είμαι μακριά από τον πολιτισμό και μέσα στη φύση οπότε όλα αυτά ακούγονται ό,τι ακριβώς ψάχνω. με τα πόδια θα μετακινούμε, οπότε μήπως ξέρεις κι αν υπάρχει κάνα μονοπάτι που να βγάζει στο καταφύγιο, ώστε να γλιτώσω το περπάτημα στο δρόμο;

πείτε τίποτα ρε, μην βαριέστε.

Δεν νομιζω γιατι φαντασου οτι και το καταφυγιο ειναι ψηλα σε βουνο, οποτε οπως καταλαβαινεις και ο δρομος ειναι συνεχεια στροφες και ανηφορες.
Βεβαια σε οχι τοσο μεγαλο υψομετρο, αλλα στην ιδια διαδρομη υπαρχει ενα υπεροχο πετρινο ξενοδοχειο με ενα ωραιο ορεινο χωριο εκει κοντα που αξιζει για βολτα και περισυλλογη. Δεν θυμαμαι το ονομα του χωριου ομως τωρα…
Α, ο ρεσεψιονιστ του ξενοδοχειου ειναι Μανογουορας και ετσι οταν πηγαμε το απογευματακι για καφε στη βεραντα της καφετεριας απο οπου εβλεπες απεραντες βουνοκορφες, του ειπαμε και εχωνε στα ηχεια hail and kill, brothers of metal και τα σχετικα. :smiley:

fail οι επιλογές σας, ε! mountains στο repeat, αποκλειστικά :stuck_out_tongue:

ευχαριστώ :slight_smile:

Δεν ηταν δικιες μας επιλογες ρε, απλα του ειπαμε να βαλει ο,τι θελει…:stuck_out_tongue:
Και μετα εκατσε μαζι μας στο τραπεζι και συζητουσαμε για τις μανογουορικες εμπειριες μας. 8)