Μάστερ σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Έψαξα αλλά δεν βρήκα σχετικό topic. [Αν έχει βρει κάποιος άλλος ας το πει.]

Εδώ ας συζητάμε για την ποιότητα σπουδών στα ιδιωτικά Κολλέγια-Πανεπιστήμια της Ελλάδας, για επαγγελματική αποκατάσταση, για δίδακτρα, για αναγνώριση κλπ.

Ανοίγω το thread γιατί από Σεπτέμβρη σκοπεύω να κάνω μεταπτυχιακό στο Athens Metropolitan College και θά’ταν καλό να ακούσω απόψεις ατόμων που έχουν δει πώς είναι οι σπουδές σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Όλες οι πληροφορίες ευπρόσδεκτες και σε p.m.

rename σε “μαστερ σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα” ή κάτι τέτοιο

Σε γνωστο “Κολλεγιο” πηρε πτυχιο καποιος και μαλιστα 2:1( σαν να λεμε 8,5) και πηγε στην Αγγλια για Μαστερ…Στο Κολλεγιο η διδασκαλια γινονταν στα Αγγλικα8), και πηγε το παιδι στην Αγγλια και δεν μπορουσε καν να ανοιξει το στομα του για να μιλησει…
Το αποτελεσμα, να κοπει στο Μαστερ:)

Το χειροτερο Πανεπιστημιο στην Αγγλια ειναι 10 φορες καλυτερο απο το καλυτερο Κολλεγιο εδω…εαν μπορεις πηγαινε εξω

Γιατί όχι μεταπτυχιακό σε κάποιο πανεπιστήμιο εδώ?

Φαντάζομαι εννοείς μεταπτυχιακό σε κανονικό παν/μιο εδώ, και όχι τα διάφορα “κολέγια” και deree…
Πάντως, για τις περισσότερες ειδικότητες - πλην θετικών επιστημών και μερικών άλλων ίσως - τα περισσότερα ΠΜΣ στην Ελλάδα είναι με δίδακτρα, και μερικά (π.χ. ΜΒΑ) πανάκριβα.

ναι, ΑΕΙ εδώ. αν κάποιος δεν μπορεί να πάει εξωτερικό τα θεωρώ προτιμότερα από κάτι κολέγια της πλάκας.

Μεταπτυχιακό σε πανεπιστήμιο εδώ προϋποθέτει βαθμό πτυχίου 9+ ή αν είσαι μέλος ΠΑΣΠ ΔΑΠ οπότε πάω πάσο

εε,το γαμησες.

lol οχι δα.

Βοηθού χειριστή αυτόματης τέντας έχει και με 5 πτυχίο

Αλήθεια λες? 8O 8O

ενδιαφέρεσαι?

[SPOILER]Έχε όμως κατα νου ότι και οι απόφοιτοι του τμήματός μου (Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία) που όλοι κάναμε τα μαθήματα στ’αγγλικά δεν σημαίνει ότι βγήκαμε και ξέρουμε να μιλήσουμε :wink: πολλοί είναι σαν να έχουν επίπεδο lower ή ούτε καν. Οπότε είτε απ’το Κολλέγιο είτε απ’το Α.Ε.Ι. μπορεί κάποιος να βγει και να μην κατέχει άριστο επίπεδο αγγλικών ώστε να πάει μετά σε μεταπτυχιακό.[/SPOILER]

Nihilist, προσωπικά δεν θα κάνω το μεταπτυχιακό μου στο τμήμα Α.Ε.Ι. που τελείωσα διότι πολύ απλά, τα μεταπτυχιακά που προσφέρει δεν έχουν σχέση μ’αυτό που θέλω και θα μου χρησιμεύσει στον εργασιακό τομέα.

Υπάρχουν κολέγια και κολέγια… Εγώ δεν τα’χα σε μεγάλη εκτίμηση ποτέ αλλά η αδερφή μου μου’πε ότι καναδυό στον τομέα της (management κ οικονομικά μέσες-άκρες) θεωρούνται πολύ καλά αλλά πρέπει να πληρώσεις κ πολύ. Εγώ έκανα στο πολυτεχνείο κ δεν το μετάνιωσα. Η γνώμη μου είναι πως αν κάποιο κολέγιο συνεργάζεται άμεσα με πανεπιστήμια στο εξωτερικό είναι καλό για ν’αναζητήσεις δουλειά έξω. Για εντός συνόρων εξακολουθώ κ είμαι επιφυλακτικός κ θεωρώ πως δεν έχουν ιδιαίτερο αντίκρυσμα.

οσοι σχολιασαν τον tojara θιχτικαν μηπως?

Για το city της Αθήνας γνωρίζει κανείς τίποτα;