Πως κουρδιζω τη κιθαρα;

Αγορασα ηλεκτρικη κιθαρα με κουρδιστηρι και ολα τα σχετικα και μεθοδο αυτοδιδασκαλιας. Αλλα το βιβλιο δεν εγραφε πως λειτουργει το κουρδιστηρι, δηλαδη εγω το εψαξα λιγο και το ψιλοκαταλαβα θελω λιγο να μου το αναλυσετε. Βεβαια ξερω οτι πολλοι κουρδιζουν αναλογα με το πως θελουν να παιξουν αλλα εγω θελω το συνηθισμενο κουρδισμα.

βαλε φωτο ποιο κουρδιστηρι πηρες για να βοηθησεις αυτους που θελεις να σε βοηθησουν!!!:slight_smile:

Αυτο ειναι το κυρδιστηρι μου
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTPtwHmsD5wVrt2P7KRuGtnlMbf4VrLdhqpNkWTo0rwJC2vQ8aHLA

Το συγκεκριμενο κουρδιστηρι 1η φορα το βλεπω, αλλα δε παιζει ρολο…

Κοιτα αν στο πλαι του κουρδιστηριου εχει καμια εισοσο (input) βαλε εκει το καλωδιο της κιθαρας σου,ανοιξε την ενταση των μαγνητων απο την κιθαρα και ξεκινωντας απο την 6η χορδη (τη “χοντρη” Μι (ή E)) κουδισε την καθε χορδη μεχρι το βελακι ή ενα πρασινο φωτακι στο κουρδιστηρι να παει στη μεση.Αν ειναι αριστερα απο τη μεση σφιξε,αν ειναι δεξια χαλαρωσε τη εκαστοτε χορδη. Το στανταρ κουρδισμα ειναι: Μι(Ε),Λα(Α),Ρε(D),Σολ(G),Σι(B),Μι(E) απο τις μπασες προς τις ψιλες χορδες.

Aυτό που λέει ο Πανουλας. Βασικά στην ουσία το ζητούμενο είναι να ανάψει πρασινο φωτάκι για κάθε χορδή!

η μπορει να τα παει και στο -20 ξερω γω

me to auti :lol::lol::lol::lol::lol::lol: oxi sovara :slight_smile:

Aπο το τηλεφωνο…κουρδιζεις ανετα…το κλασικο ‘’‘τουυυυυτ’’ του τηλεφωνου ειναι ΛΑ :lol::lol::lol::lol:

χαχαχ τι ειπε το παλικαρι, δεν το χα σκεφτει ποτε αυτο αν και ηξερα οτι ο τονος αυτος ειναι η ΛΑ…
εγω οταν δεν εχω κουρδιστηρι βαζω νοτες στο γκιταρ προ και τις βαζω στο ριπιτ και κουρδιζω με το αυτι.

εγω παλι με το κινητο , ειναι πολυ καλυτερο απ’οτι φανταζεστε

ή…

Adroid app, πολύ ακριβές (g-strings ονομάζεται) για όσους ενδιαφέρονται…

ορίστε και κωδικός: